Цитат(ivajlap @ 13 Mar 2006, 10:17 PM)
Както каза малкия асгардски фърфалак - устройството на Мерлин е подобно на ZPM-а, но енергията му въздейства на енергията на Ораи, като я "нулира" /малко квантова физика - две стоящи вълни с противоположни фази/. Спомнете си, както разказа Вала, че корабите на Ораи се захранват със същата енергия - самите приори ги активираха с жезлите си. Логиката според мен е ясна, интересното е как ще се случи всичко.
Мда съгласен съм много точен извод ... таман щях да го поствам но ме изпревари

Самоче аз имам и друга теория отностно изто1ника на енергията за shields на Орай. Незнам дали сте забелязали в центара на кораба им имаше някакво ядро от няква енергиа (светло кълбо) Аз това си го анализирам по следниа начин: Това е един вид голям кондензатор който е свързан с щита на кораба и има голям капацитет за натрупване на енергиа, която енергиа идва от атакуващия "огън" демек от нас хатаците и т.н. с няколко думи колкото повече се обстрелва кораба на Орай щита им трупа енергиа взета от бластерите на противниковите оръдиа в кондензатора и след това когато настъпи кричното ниво на кондензатора( демек се препълни) оооп изтрелва лъч с огромна
поразителна мощ и се изпразва отново това всичко е верижна реакция!
Естествено това е само моя теория и може и да не е вярна

, но е идея за направата на такъв механизъм за щит и оръжие

на нашите кораби и с помоща на асгардите може и да стане .. ако се сетят и сценаристите де ..

"Ако ето тези са"Фърлинги" -снимката по долу.Не виждам как ще ни помогнат много ,те първо стреляха по нас пък след тва да помагат То поне може да очакваме помощ и от ''Ноксите''ама и те нали са пасифифти не са воинствени нещо Да ще бъде доста интересно "
Да винаги ми е било интересно КОИ БЯХА ТЕЗИ с тоя невероятен кораб, така и не се разбра! Някой да има някакво инфо?