Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Stargate Дискусии
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
BIG_MIRO
еха, сериуята на Атлантис беше доста добра, жалко само че дълбокото ми радост от намирането на нак-накрая неизчерпаем источник на енергия свърши така зле за нас!! Тъкмо си помислих че ще почнем да си прайм малко ЗПМ а то какво.... wink.gif
п.п искрени благодарности на insaneboy който дари и с забавяне направи поредните си супер суб smile.gif
paco88
Цитат(BIG_MIRO @ 11 Sep 2006, 07:30 PM)
еха,  сериуята на Атлантис беше доста добра, жалко само че дълбокото ми радост от намирането на нак-накрая неизчерпаем источник на енергия свърши така зле за нас!! Тъкмо си помислих че ще почнем да си прайм  малко ЗПМ а то какво.... wink.gif
п.п искрени благодарности на insaneboy който дари и с забавяне направи поредните си супер суб smile.gif
*

Е ся подробности tongue.gif Нали трябва да има още един сезон хаха biggrin.gif
ROCKY
Тва ми е малко тъпичко... значи в SG-1 Картър е по умната когато спорят с Макей... така я изкарват поне в сериала на Stargate SG-1 а като се развива спора в Атлантиса Макей е по умния... huh.gif
Insaneboy
Цитат(ROCKY @ 11 Sep 2006, 09:02 PM)
Тва ми е малко тъпичко... значи в SG-1 Картър е по умната когато спорят с Макей... така я изкарват поне в сериала на Stargate SG-1 а като се развива спора в Атлантиса Макей е по умния... huh.gif
*

МакКей винаги е бил по-умен tongue.gif
Както виждаш последните 2 сезона Картър не правила никакви гениални работи, докато МакКей преработи дарт, после кораб-кошер, пък го поправя гради му глупости, прави неизчерпаеми източници и какво ли още не smile.gif
ROCKY
Цитат(Insaneboy @ 11 Sep 2006, 10:59 PM)
Цитат(ROCKY @ 11 Sep 2006, 09:02 PM)
*

МакКей винаги е бил по-умен tongue.gif
Както виждаш последните 2 сезона Картър не правила никакви гениални работи, докато МакКей преработи дарт, после кораб-кошер, пък го поправя гради му глупости, прави неизчерпаеми източници и какво ли още не smile.gif
*

а пък ако не беше картър с помоща на Даниел малко въобще Макей нямаше да бъде на Атлантида абе въобще щеше да свърши сериала и репликаторите да завземат цялта галактика tongue.gif biggrin.gif
paco88
Има прекалено много "ако" в тия работи хахахха tongue.gif
BIG_MIRO
но без "ако" няма да е интересно ! мухаааааааааааа smile.gif
tss04
Новата серия на Старгейт Атлантис беше супер, направо паднах от смях с нея biggrin.gif И естествено , че Картър е умна колкото Мередит biggrin.gif и даже малко повече, изглежда по уравновесена smile.gif
paco88
Не нямат право тия хора хахахахаххааххаа
МЕРЕДИТ ХАХАХАХХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ ненененене ще се пръсна не мога да се сдържа хахаха направо ме разбиха с това Мередит clapping.gif clapping.gif clapping.gif :clap: :clap: biggrin.gif tongue.gif
tss04
Сцената в която сестрата на МакКей му казва "В какво си се забъркал Мередит" след като той и разкрива за Старгейт на борда на Дедал и Картър остана като шляпната с мокър парцал и започва да повтаря смешното име, обира всички точки от всички сцени в сериала до сега, направо легнах от смях biggrin.gif
ROCKY
Аз пък нищо смешно не му намирам в името Мередит hmm.gif
asenn
Цитат(ROCKY @ 12 Sep 2006, 10:51 PM)
Аз пък нищо смешно не му намирам в името Мередит  hmm.gif
*

Само дето е малко женствено... smile.gif
paco88
Малко ли? Ако си пусне дълга коса ще го взема за булка хахахахахахха
Даже и точките предназначени за другите сериали и тях убира хахахах :lol_2: :lol_2: :lol_2:
cvetangg
Цитат(paco88 @ 13 Sep 2006, 12:15 AM)
Даже и точките предназначени за другите сериали и тях убира хахахах  :lol_2:  :lol_2:  :lol_2:
*

А не ти знаем наклоностите tongue.gif .
Иначе Картър се си ОК, ама Макей са го представели като психар( гадно комплексирано зубарче), малко дразни , не може ли да е по сериозен ?
stratobob
Цитат(cvetangg @ 13 Sep 2006, 12:49 AM)
Иначе Картър се си ОК, ама Макей са го представели като психар( гадно комплексирано зубарче), малко дразни , не може ли да е по сериозен ?
*

На мен пък повече ми допада точно това, че не е идеален като Саманта например. Нали се сещаш : умен, добър, честен, вежлив - все качества като на супергерой.
Insaneboy
Цитат(cvetangg @ 12 Sep 2006, 11:49 PM)
Цитат(paco88 @ 13 Sep 2006, 12:15 AM)
Даже и точките предназначени за другите сериали и тях убира хахахах  :lol_2:  :lol_2:  :lol_2:
*

А не ти знаем наклоностите tongue.gif .
*

Точно това, че не е сериозен му е чара, тоя Род примерно беше умен, вежлив и уж печен и честно казано ме дразнеше. Няма си друг като Мередит smile.gif което междудругото е мъжко име. rolleyes.gif
Mark
Че е мъжко име мъжко е, но се сетих и за една известна Мередит: Мередит Грей.Познайте от кой сериал е. tongue.gif
Insaneboy
Цитат(Mark @ 13 Sep 2006, 03:43 PM)
Че е мъжко име мъжко е, но се сетих и за една известна Мередит: Мередит Грей.Познайте от кой сериал е. tongue.gif
*

Meredith's Anatomy? unsure.gif
Babilon
Постът е за колегите. Става въпрос за следното - с Insaneboy в темата за плагиатите писахме за нашите субтитри в този сайт: http://subtitles.stargate-sg1.hu/getsub.ph...=nyelv&nyelv=bg , в които са изтрити имената ни. Разменихме няколко имейла с администратора и ето последният:

Hi,

oh, i didn't noticed he deleted the creators. So i'll use the uploader's name as the translator - the creator will be the same as it is already - e.g. visiontext for dvd rips and unknown for tv rips. Is that ok?

I hope it's not a problem if i will leave the files on our page as they are - i mean whithout the translator's info IN the subtitles - it will just appear on the subtitles page besides the subtitle (as it appears on your site too). If it's a problem, please tell me - but it would be a lot of time to change the files themselves instead of changing only the metadata about the file...

Та, въпросът ми е дали колегите са съгласни, за да знам какво да му отговоря cool.gif
Insaneboy
Цитат(Babilon @ 13 Sep 2006, 10:46 PM)
Постът е за колегите. Става въпрос за следното - с Insaneboy в темата за плагиатите писахме за нашите субтитри в този сайт: http://subtitles.stargate-sg1.hu/getsub.ph...=nyelv&nyelv=bg , в които са изтрити имената ни. Разменихме няколко имейла с администратора и ето последният:

Hi,

oh, i didn't noticed he deleted the creators. So i'll use the uploader's name as the translator - the creator will be the same as it is already  - e.g. visiontext for dvd rips and unknown for tv rips. Is that ok?

I hope it's not a problem if i will leave the files on our page as they are - i mean whithout the translator's info IN the subtitles - it will just appear on the subtitles page besides the subtitle (as it appears on your site too). If it's a problem, please tell me - but it would be a lot of time to change the files themselves instead of changing only the metadata about the file...

Та, въпросът ми е дали колегите са съгласни, за да знам какво да му отговоря cool.gif
*

Ами имайки предвид, че не му е името на субтитрите отдолу, аз бих се съгласил да пише само наште имена там.
paco88
Дойде ми поредния въпрос-Защо никога не са споменавали точните скорости с които се движат корабите в сериала?Имам предвид колко пъти превишават скоростта на светлината или нещо от тоя род? hmm.gif
ivajlap
Може би защото се движат в хипер-пространството, а скоростта там не може да се приравнява на скоростта в реалното пространство. Освен това и времето е фактор.
paco88
Аз се сетих за това щото си спомних един оня епизод в който срещнаха Вала.Там стана дума,че Прометей може да измине 50светлинни години за 2минути и се опитах да пресметна скоростта ама нещо не ми се отдаде biggrin.gif
Insaneboy
Цитат(paco88 @ 14 Sep 2006, 06:02 PM)
Дойде ми поредния въпрос-Защо никога не са споменавали точните скорости с които се движат корабите в сериала?Имам предвид колко пъти превишават скоростта на светлината или нещо от тоя род? hmm.gif
*

В тоя епизод на Атлантида казаха че като се пътува в хиперпространството се пътува в подкосмоса, после споменаха също така и че частиците могат да стигнат мингновено из цялата вселена чрез подкосмоса, така че нека просто приемем, че се движат много много бързо smile.gif
Babilon
Цитат(Insaneboy @ 13 Sep 2006, 11:54 PM)

Hi,

oh, i didn't noticed he deleted the creators. So i'll use the uploader's name as the translator - the creator will be the same as it is already  - e.g. visiontext for dvd rips and unknown for tv rips. Is that ok?

*

Ами имайки предвид, че не му е името на субтитрите отдолу, аз бих се съгласил да пише само наште имена там.
*

Колеги, харесва ли ви резултатът от кореспонденцията ми с администратора на въпросният сайт? rolleyes.gif Имената ни все още се добавят, но тези дни всичко ще е попълнено. tongue.gif Ще направим ли една тема във форума на http://www.podnapisi.net , за да изчистим и там нещата, или... biggrin.gif
Insaneboy
Цитат(Babilon @ 15 Sep 2006, 12:39 AM)
Цитат(Insaneboy @ 13 Sep 2006, 11:54 PM)

Hi,

*

*

Колеги, харесва ли ви резултатът от кореспонденцията ми с администратора на въпросният сайт? rolleyes.gif Имената ни все още се добавят, но тези дни всичко ще е попълнено. tongue.gif Ще направим ли една тема във форума на http://www.podnapisi.net , за да изчистим и там нещата, или... biggrin.gif
*

Да, определено и на subscene трябва да пратя, ама нещо все забравям. rolleyes.gif
chezet
Цитат(paco88 @ 14 Sep 2006, 07:02 PM)
*

Разбира се че има някаква скорост,но наистина не я казват.Например в "Стар Трек-Ентърпрайс" корабът при светлинен скок развиваше 5-та светлинна скорост(колко бързо е това май неказаха),а в "Стар Трек-Следващата генерация" корабът развиваше дори 10-та светлинна скорост.
bastuna2003
Цитат(chezet @ 15 Sep 2006, 06:42 AM)
Цитат(paco88 @ 14 Sep 2006, 07:02 PM)
*

Разбира се че има някаква скорост,но наистина не я казват.Например в "Стар Трек-Ентърпрайс" корабът при светлинен скок развиваше 5-та светлинна скорост(колко бързо е това май неказаха),а в "Стар Трек-Следващата генерация" корабът развиваше дори 10-та светлинна скорост.
*

Ето Тук за warp скоростта в СтарТрек. В Старгайт пътуват различно-през хиперпространството, където важат други физични закони. Докато в Стартрек пътуват в изкривяващ балон, който скъсява пространството отпред и го удължава отзад biggrin.gif
chezet
Хиперскоростта в Стар Трек:

Warp 1- 1 c -3.0x10^5 km/s
Warp 1.5- 3.375 c -1.0x10^6 km/s
Warp 2 -8 c- 2.4x10^6 km/s
Warp 3- 27 c- 8.0x10^6 km/s
Warp 4 -64 c 1.9x10^7 km/s
Warp 5 -125 c 3.7x10^7 km/s
Warp 6 -216 c 6.5x10^7 km/s
Warp 7 -343 c 1.0x10^8 km/s
Warp 8 -512 c 1.5x10^8 km/s
Warp 9- 729 c 2.2x10^8 km/s
Warp 9.25 -~791 c 2.4x10^8 km/s
Warp 9.5 -~857 c 2.6x10^8 km/s
Warp 9.75 -~926 c 2.8x10^8 km/s
Warp 10 -1,000 c 3.0x10^8 km/s
Warp 11 -1,331 c 4.0x10^8 km/s
Warp 14.6 -~3,112 c 9.3x10^8 km/s
Warp 15 -3,375 c 1.0x10^9 km/s

Скорост 10= 300 000 000 км/сек.,е значи ще успея да стигна от София до Варна за 1-2 часа. biggrin.gif

При 10 скорост 2 000 000 светлинни години се преминават за 10 години.
paco88
С трабанта на дядо е по бързо tongue.gif
Merck
Играх си да пиша следобяд цели 10 мин пост и форума се скапа sad.gif
Та накратко - 50 светлинни години за 2 мин са 25 светлинни год за минута или около 0,42 светлинни години за секунда. Ако искаме мерните единици за разстояние да са в КМ умножаваме 300 000км по броя на секундите в 1 година и получаваме км/с, полученото умножаваме по 0,42 и получаваме скоростта на кораба в км/с, ако искаме в км/ч то умножаваме последното по 3600 и с полученото караме Шуми да помечтае smile.gif
Който е на кеф да си го сметне с елката.
Сценаристите са имали задача да вдъхновят американци и не са очаквали зрителите толкова да се замислят върху поднесените им обяснения, поради това и сега се чудим кое как да си обясним.
В Бетълстар Галактика корабите пътуваха чрез скокове в пространството и наистина може да се каже че "пътуваха" мигновенно, там проблема със скоростта и разстоянията го няма. Тук явно в подпространството все пак важат някакви закони, подобни на тези в нормалното пространство. Например в реалнотото пространство електромагнитните вълни(светлината) се движат с ужасно голяма скорост, недостижима поне в този сериял за кораб, може би това важи и за подпространството и вече не е чудно че подпространствените комуникатори осъществяват връзка без забавяне между 2 близки галактики (чак да им завидим с нашата интернет телефония, където 250мс в рамките на 1 планета си е стандарт smile.gif ). Та би трябвало тези комуникатори все пак да ползват някакъв носител за инфото и то без съмнение са някакви вълни, тези вълни пътуват в подпространството толкова по бързо от корабите, колкото светлината е по бърза в нормалното пространство от "нормалните" двигатели на корабите. Тъкмо затова и тук нашите могат да си похапнат и подремнат докато пътуват, а в Галактика милите само сметки за скока, битки, че като скочат мигновенно бързат веднага да сметнат данните за нов скок и така нататък. Ако бях на мястото на Адама и компания щях да се разбързам да намеря Земята само и само да помоля някой американски боен пилот да почерпи с вълшебно хапченце за концентрация, та да не се прозяват и търкат зачервени очи по време на битки smile.gif
paco88
След кратки сметки получих:
Скоростта на Прометей-13 254 192км/сек
което ще рече 44.18064 пъти по бързо от светлината,което е по малко от на дядо трабанта tongue.gif :clap:
ROCKY
Абе те в Stargate пътуват в подпространството ама в един епизод се осраха майче.. начи епизода беше когато тъкмо беше почти готов нашия първи кораб да излети в космоса (Прометей майче се казваше) и имаше някви журналисти където се бяха маскирали като такива де... та те като го откраднаха и после си го възвърнаха SG-1, Картър каза че незнае къде се намира и че дори и да знае никога няма да могат да се върнат... и тогава хоп... Тор с неговата колесница (майтап кораб smile.gif) долетя и ни закачи за кораба му и само мръдна нещо на таблото и тея наще както си гледат през прозорчето на кораба няма и 1сек. дори без да се е появат онези сини цветове когато пътуват в подпространството и наще видяха вече наща планета huh.gif или явно асгардите могат по няколко начина да пътуват или нещо не са го преценили сценаристите и са казали --> абе айде и така ше мине за зрителите те няма да го забележат понеже нали ше им е интересно че сега ше се тепат с репликаторите unsure.gif

или пък може аз да не съм го разбрал много добре епизода и ако не съм го разбрал моля обяснете rolleyes.gif
Mark
Значи става въпрос за пътуване в подпространството, подкосмоса, хиперпространството и т.н.Според мен всичко тези имена отговарят на простраството на Планк.Това е протранството, където разтоянието престава да бъде разтояние, а времете престава да бъде време.За тази цел е извел две константи: при 10 на степен -36с секундите престават да са секунди, а при 10 на степен -37 метра разтоянието вече не се измерва/така се обеснява парадокса според който, ако една стрела трябва да измине 10 метра то преди това е трябвало да измине 5, а преди 5 2,5, 1,25 и т.н./Та в това пространство престават да действат познатите ни физични закони.Освен това там има и две други сили: освен познатите от нормалното ни пространство сила на гравитацията и електромагнитна сила, така че може да кажем, това е страната на чудесата biggrin.gif .Та мисълта ми е, че всеки от начините за предвижване, използвани в различните филми е възможен в зависимост от това кои характеристики на пространството на Планк се използва dry.gif .
П.П.Не съм физик и затова не съм сигурен за точните стойности на константите на Планк.
paco88
Да и това го има като вариант.Но на мен просто ми беше лубопитно да колко бързо могат да фърчат наще и космоса затова отворих въпроса,защото в някои други подобни сериали и филми има точно уточнение на скоростта biggrin.gif :59:
paco88
Искам да се оплача-защо като цъкна на темата за атлантис и ми се затваря сам форума?Това от моя нет ли е или самия форум му има нещо? biggrin.gif
BIG_MIRO
някой да знае какво стана с д-р Лам ?!
Babilon
Цитат(BIG_MIRO @ 18 Sep 2006, 12:05 PM)
*

Споменаха я няколко пъти, но изглежда актрисата се е отказала да играе...
cvetangg
Е това ли ще да е новия враг Съюзът Луциян , и това ако е враг , а иначе преди 10-ти сезон обещавах да има още яки врагове, мен лично ми е интересно дали няма да се сбласкат с ония дето им запечатсхме планетата , не помня как се казваха ( дето един вид ни кастрираха biggrin.gif) rolleyes.gif
ROCKY
Цитат(Babilon @ 18 Sep 2006, 02:34 PM)
*

*

А коя беше д-р Лам ? hmm.gif

бтв :lol2: :lol2: :lol2: тоя мичъл ми става много смешен... всеки път с едно и също якенце и едни обувчици такива кожени кафяви на цвят :lol2: явно му носят късмет biggrin.gif :lol2:
LeRoiLion
Цитат(ROCKY @ 18 Sep 2006, 05:12 PM)
А коя беше д-р Лам ?  hmm.gif

Щерката на генерала, дето беше в лоши отношения с него, но като постъпи като лекар в SGC се сдобриха biggrin.gif .

Хакуна матата,
Симба
Insaneboy
Цитат(Babilon @ 18 Sep 2006, 01:34 PM)
*

*

Жената на Майкъл Шанкс ( Даниел Джаксън) те и двамата си почиват тоя сезон smile.gif
paco88
Тя ли е жената на Майкал Шенкс?Късметлия е той tongue.gif
ROCKY
Цитат(Insaneboy @ 18 Sep 2006, 08:20 PM)
Жената на Майкъл Шанкс ( Даниел Джаксън) те и двамата си почиват тоя сезон smile.gif
*

Нещо немога да схвана мнението ти (даже второ такова виждам от теб) hmm.gif как почиват и двамата като Даниел Джаксън го има във всяка серия и мисля че само в 2 епизода не го бяха давали само от тези 9 които вмомента са ги дали hmm.gif как така си е почива тоя сезон ?
Insaneboy
Цитат(ROCKY @ 18 Sep 2006, 07:53 PM)
Цитат(Insaneboy @ 18 Sep 2006, 08:20 PM)
*

Нещо немога да схвана мнението ти (даже второ такова виждам от теб) hmm.gif как почиват и двамата като Даниел Джаксън го има във всяка серия и мисля че само в 2 епизода не го бяха давали само от тези 9 които вмомента са ги дали hmm.gif как така си е почива тоя сезон ?
*

Не че си почива, ами че участва по-малко от другите smile.gif
За целия сезон общо 4 епизода няма да го има, май вече видяхме два.
ROCKY
ок мерси а сега ще помоля някой ако може да ми каже след като излъчат 10 епизод и на двата сериала на коя дата да очаквам (сигурно и други искат да знаят) следващите епизоди че нещо не ми се рови из страниците назад dry.gif

БЛАГОДАРЯ предварително.
Insaneboy
Цитат(ROCKY @ 18 Sep 2006, 07:56 PM)
ок мерси а сега ще помоля някой ако може да ми каже след като излъчат 10 епизод и на двата сериала на коя дата да очаквам (сигурно и други искат да знаят) следващите епизоди че нещо не ми се рови из страниците назад  dry.gif

БЛАГОДАРЯ предварително.
*

С късмет - януари, без късмет - март.
ROCKY
Цитат(Insaneboy @ 18 Sep 2006, 10:39 PM)
ок мерси а сега ще помоля някой ако може да ми каже след като излъчат 10 епизод и на двата сериала на коя дата да очаквам (сигурно и други искат да знаят) следващите епизоди че нещо не ми се рови из страниците назад  dry.gif

БЛАГОДАРЯ предварително.
*

*

Чай малко ся... нали нещо SG-1 щеше да почва ноември а пък атлантиса октомври... по неква канадска телевизия или некой си прави майтапче hmm.gif
Insaneboy
Цитат(ROCKY @ 18 Sep 2006, 10:57 PM)
Цитат(Insaneboy @ 18 Sep 2006, 10:39 PM)

БЛАГОДАРЯ предварително.
*

*

Чай малко ся... нали нещо SG-1 щеше да почва ноември а пък атлантиса октомври... по неква канадска телевизия или некой си прави майтапче hmm.gif
*

SG-1 е сиугрен март.
Атлантидата не знам точно кога, но има вероятност да е преди март.
stratobob
По английското SkiFi започват излъчването на Sg-1 и Атлантида мисля на 18 Октомври, само че от първите серии на текущите сезони. Така, че до края на декември ще дават сериите от 1 до 10та. След прекъсването за новогодишните празници, някъде около 5-8 януари продължават излъчването И НА ДВАТА сериала.

p.s. м/у другото, честита 101-ва страница на темата за дискусиите. clapping.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.