Insaneboy
1 Feb 2006, 02:06 AM
еми това е проблема, все още никъде не пише какво ще стане
MirzatA
1 Feb 2006, 08:23 AM
Pisha na latinica zashtoto si precakah kirilicata dovechera shi e instalna pak.
Ta ... xaxaxa kak zvuchi samo "а и да стигнат до Земята, там ще ги чакат Прометей, Одисей и един куп ха'таци"
Dobre de ne moga da razbera za kvo Breitak ne ni uredi da ni dade edin hatak za vremenno polzvane na razpolojenie za atlantis?.. Vtoro kak taka dosega ot tolkova mnogo pleneni korabi na Goa`uld , jezali(orujiata na jafa) Kartur ne uspq da razbere kak se pravqt tez orujia?!?!? BI trqbvalo spored men daje ot jezalite Kartar da razbere principa im na rabota i sled tva da napravi po golqm variant i da se monirat na nashti korabi..?
Molia komentiraite
Insaneboy
1 Feb 2006, 04:39 PM
добра новина MGM са обявили че ще направят MMORPG по Stargate
ще се казва Stargate Worlds и ще бъде супер
BIG_MIRO
1 Feb 2006, 04:40 PM
4owe4e taq 2o seriq e sta6na!!!!!!!

samo me qd 4e 4ak uni ili uli 6te izliza 3 sezon za6to, za6to 4ak togawa !:( tolkowa li e trudno da se podgotwqt nqkolko na4alni serii
Xpu3onpa3
1 Feb 2006, 11:12 PM
BTW за който питаше за друг сериал(sci fi) да земе да изгледа Вавилаон 5 и да го коментира(За мен най-добрия сериал(sci fi) който съм гледал).
XerX
2 Feb 2006, 12:51 AM
О-хо, призраците отиват към Земята! :ph34r: Земи тоя демидж...
Insaneboy
2 Feb 2006, 10:56 AM
никак не реагирахте на новината за MMORPG-то
верно, че едва ли ще можем да го играем, но не пречи да си помечтаем...
BIG_MIRO
2 Feb 2006, 11:02 AM
aaaaa az gi naredix tiq b1l1ci ot MGM a p1k koi znae moje i da q pusnat wse pak
ozon
2 Feb 2006, 01:32 PM
знаех си аз че не може да се разчита на призраците, ама за малко да им повярвам

Кога казвате ще излезе следващата серия?
Insaneboy
2 Feb 2006, 01:37 PM
Цитат(ozon @ 2 Feb 2006, 01:32 PM)
знаех си аз че не може да се разчита на призраците, ама за малко да им повярвам

Кога казвате ще излезе следващата серия?
някъде къде 16ти юли
phoenix_bg_lp
2 Feb 2006, 02:52 PM
Цитат(Insaneboy @ 2 Feb 2006, 10:56 AM)
никак не реагирахте на новината за MMORPG-то
верно, че едва ли ще можем да го играем, но не пречи да си помечтаем...
Ми дано наистина да се реализира такъв проект.
Ще е яко.
:clap:

:clap:
M-r Anderson
2 Feb 2006, 10:22 PM
Щом това е форум за Stargate,значи мога да напиша това :typing:
Днес си свалих субтитри за Stargate SG1 seson 9 e14,но за мое голяма съжаление не погледнах кои ги е превеждал.

Не казвам че субтитрите са лоши,но таимига е ужасен,тва не може през през няколко секунди,да ги нагласям.Не искам да кажа нищо лошо за този които ги е превел,даже това е похвално,че има желание за това.Но ако правиш нещо което те радва го прави както трябва,инче никои не те е задължил да превеждаш.Гледал съм работата на Babilon,и си личи че го прави с удоволствие,никога не съм имал проблем с негови субтитри.
:thumbup:
Пак казвам нямам намерение да обидя някои,не това е целта ми.Но ако се захванеш с нещо такова,го върши както трябва.
Ако не разбираш нещо или нещо ти триабва,свързано с превода ти,ПИТАИ,хората тук ще ти кажат всичко което ти е нужно :gathering:
saracin
3 Feb 2006, 01:21 PM
Insaneboy
4 Feb 2006, 02:24 PM
ето го тийзъра за следващия епизод на SG-1
Вижте прикачените файлове
AoD_Blizzard
5 Feb 2006, 12:15 AM
Цитат(Insaneboy @ 1 Feb 2006, 05:39 PM)
добра новина MGM са обявили че ще направят MMORPG по Stargate
ще се казва Stargate Worlds и ще бъде супер

Ммм MMORPG по Stargate. Звучи доста интригуващо

Знаеш ли случайно кой го разработва и въобще ако има от къде да попрочета повече информация ;] Благодаря
Между другото ми е интересно сега след като 'хората от таури' разполагат с Атлантида, защо не предоставят някой друг материял на Асгардите. Сигурен съм, че ще им влезне в употреба
M-r Anderson
5 Feb 2006, 12:17 AM
Кво стана сега свърши сезона и няма с кои една приказка да си кажа тука в тази тема.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕи хора гръмнаха Прометеи,тва си е тема за дискусия

Ама как хубаво гръмна,не е истина.И кво помириха се с тези тапаци дето го взрижиха,е тва ме ядоса ,трябваше да ги понатупат поне малко.
Insaneboy
5 Feb 2006, 12:52 AM
Цитат(M-r Anderson @ 5 Feb 2006, 12:17 AM)
Кво стана сега свърши сезона и няма с кои една приказка да си кажа тука в тази тема.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕи хора гръмнаха Прометеи,тва си е тема за дискусия

Ама как хубаво гръмна,не е истина.И кво помириха се с тези тапаци дето го взрижиха,е тва ме ядоса ,трябваше да ги понатупат поне малко.
е те после нали си се унищожиха помежду си така че Прометей си отиде за нищо...
че и полковник Пендергаст с него...
ето инфо за Stargate Worlds
Stargate Worlds is an MMO that provides players with a form of exploration, adventure and ranged combat set in worlds of historical human time periods, alien environments, and outer space locations," according to the announcement. "Players will travel through the Stargate as a team of soldiers and scientists where they can forge alliances, establish trade, investigate ancient mysteries, and defend Earth from such hostile forces as the Goa'uld and the Ori in an immense multiplayer universe."
засега си нямат сайтче, но като заимат ще го постна...
BIG_MIRO
5 Feb 2006, 10:49 AM
e aaaaaaaaa prometei li gr1mnali tova zna4i 4e skoro trqbva da pusnat bliznaka koram na Dedal Odisei

jalko az p1k mislex 4e i v sg-1 6te si imat dva koraba
M-r Anderson
5 Feb 2006, 02:04 PM
Хора моля помогнете малко да сваля
Stargate SG1 seson 1 имам 2,3 и 10 серия.Бутнето по едно рамо(сийд).Тези които са около Пловдив ще съм ви много благодарем :clap: :clap:
Babilon
5 Feb 2006, 02:20 PM
Цитат(M-r Anderson @ 5 Feb 2006, 03:04 PM)
Stargate SG1 seson 1 имам 2,3 и 10 серия.Бутнето по едно рамо(сийд).Тези които са около Пловдив ще съм ви много благодарем :clap: :clap:
Пиши на Amorphis. Той е от Пловдив.
M-r Anderson
5 Feb 2006, 02:28 PM
Цитат(Babilon @ 5 Feb 2006, 03:20 PM)
Цитат(M-r Anderson @ 5 Feb 2006, 03:04 PM)
Пиши на Amorphis. Той е от Пловдив.

Много благодаря
Hellrider
5 Feb 2006, 10:57 PM
Те хубаво гръмнаха Прометей(наистина ефектно), но може ли толкоз тъпо да стане цялтата история?!? Преди да гледам серията се бях подготвил психически

, защото знаех какво ще стане, но си представях, как нашият кораб ще отнесе два-три кораба(няма значение какви

) и после, на ръба на силите си, ще се забие като камикадзе в четвърти

,а то кво стана? Някъв мижав сателит стрелна три пъти и готово, че после дори и не го гръмнаха да ми мине поне малко
M-r Anderson
6 Feb 2006, 12:14 AM
Цитат(Hellrider @ 5 Feb 2006, 11:57 PM)
Те хубаво гръмнаха Прометей(наистина ефектно), но може ли толкоз тъпо да стане цялтата история?!? Преди да гледам серията се бях подготвил психически

, защото знаех какво ще стане, но си представях, как нашият кораб ще отнесе два-три кораба(няма значение какви

) и после, на ръба на силите си, ще се забие като камикадзе в четвърти

,а то кво стана? Някъв мижав сателит стрелна три пъти и готово, че после дори и не го гръмнаха да ми мине поне малко

Е нали Прометеи беше първия коръб,направен от земляните.Да приемем че е бил малко дефектен и затва го грамнаха толкова лесно
BIG_MIRO
6 Feb 2006, 11:22 AM
a nqkoi da znae koga 6te se poqvi Odisei , 4udq se dali 6te ima nqkakwi ekstri noviq korab moje bi ur1diq na asgardite !!!!!!!!!
MirzatA
6 Feb 2006, 01:38 PM
"Е нали Прометеи беше първия коръб,направен от земляните.Да приемем че е бил малко дефектен и затва го грамнаха толкова лесно"
Изобщо не мисля че прометей е бил дефектен кораба претурпя доста upgrade-i от Асгардите. Факта че го унищожиха бе в следствие на грешка на командването на кораба като решиха да стрелят по сателита! Имаше и други възможни варианти, като например да пратят два глайдера да го бутнат като по този начин щеше се разбере ако има щит сателита и дали изобщо има смисал се стреля по него.
Относно сателита:
Ами незнам какво ще стане в следващата сериа но си мисля че ще се опитат да разберат нещо повече за сателита. Ако си спомняте подобен сателит имаха Древните в сезон 1 на Atlantis който беше доста ефективен срещу корабите на призраците!
P.S. Представете си подобни сателиети около земята и около планетата кадето е Атлантида

. Аз мисля, че ще бъде интересно ако разберат принципа на действие на тези сателити и ако може да се построят няколко от тях!
ivajlap
6 Feb 2006, 01:53 PM
Типичен пример за американската арогантност! Получават сведения от човек, за който е съмнително дали въобще може да му се има доверие, хвърлят се с единствения си кораб и естествено никаква стратегия и тактика. Ако не бяха множеството примери за това от истинския живот, бих помислила, че сценаристите са крайно и безвъзвратно затъпели, а всъщност им е вродено.
cecocrd
6 Feb 2006, 02:35 PM
Бе хора нали е сериал и трябва да има 1000 серии вие какво искате хаха

и така докато спрат бюджета на сериала и почнем да гледаме следващ сериал на който няма да видим края! Поне един сериал да свърши как хората побеждават да му се невиди
Insaneboy
6 Feb 2006, 04:09 PM
Цитат(MirzatA @ 6 Feb 2006, 01:38 PM)
"Е нали Прометеи беше първия коръб,направен от земляните.Да приемем че е бил малко дефектен и затва го грамнаха толкова лесно"
Изобщо не мисля че прометей е бил дефектен кораба претурпя доста upgrade-i от Асгардите. Факта че го унищожиха бе в следствие на грешка на командването на кораба като решиха да стрелят по сателита! Имаше и други възможни варианти, като например да пратят два глайдера да го бутнат като по този начин щеше се разбере ако има щит сателита и дали изобщо има смисал се стреля по него.
Относно сателита:
Ами незнам какво ще стане в следващата сериа но си мисля че ще се опитат да разберат нещо повече за сателита. Ако си спомняте подобен сателит имаха Древните в сезон 1 на Atlantis който беше доста ефективен срещу корабите на призраците!
P.S. Представете си подобни сателиети около земята и около планетата кадето е Атлантида

. Аз мисля, че ще бъде интересно ако разберат принципа на действие на тези сателити и ако може да се построят няколко от тях!

те си признаха, че ако бяха стреляли още в началото щяха да са унищожили сателита, но се зачудиха дали не подписват смъртната присъда на Джаксън...
а тоя сателит няма нищо общо с тоя на древните от Атлантида, ония беше почти колкото кораб-кошер, тоя беше някакъв много дребен...
+ ония от раз унищожи целия кошер, докато тоя му трябваха 3 удара за да унищожи Прометей.
Цитат
a nqkoi da znae koga 6te se poqvi Odisei , 4udq se dali 6te ima nqkakwi ekstri noviq korab moje bi ur1diq na asgardite !!!!!!!!!
в следващия епизод се появява той
M-r Anderson
6 Feb 2006, 10:33 PM
Цитат(cecocrd @ 6 Feb 2006, 03:35 PM)
Бе хора нали е сериал и трябва да има 1000 серии вие какво искате хаха

и така докато спрат бюджета на сериала и почнем да гледаме следващ сериал на който няма да видим края! Поне един сериал да свърши как хората побеждават да му се невиди

ДАНО ДА Е 1000 серии,НЯМА ДА Е ЛОШО
САМО ЦСКА :clap: :clap: :clap:
Killa-g
6 Feb 2006, 11:35 PM
Тая дискусия стана яко банална.
Insaneboy
7 Feb 2006, 12:06 AM
Цитат(Killa-g @ 6 Feb 2006, 11:35 PM)
Тая дискусия стана яко банална.
ми разбообрази малко :59:
Merck
7 Feb 2006, 01:25 AM
Споко бе хора,Прометей не си е заминал напразно, сега нашите ще имат технологията на щитовете на Ori ,която поема изпратената енергия и може да я използва за да направи щита по здрав или пък да зарежда с енергия нещо си - като оръдието на сателита например. Още повече четох в западен форум предположението че ако се намерят будали да обстрелват здраво такъв щит може и ZPM да се зареди. Сещате ли се Макей като каза че са необходими дни за да се изтощи техния като ги бяха нападнали десетина кораба на призраците,а я се сетете кво могат да направят петдесетина призрачни кораба над Атлантида с трите им засега празни ZPM-a

А я си представете наш кораб с такъв щит и асгардски оръжия,убеден съм че наличието на непробиваеми щитове у наште никак няма да се хареса на сгардите и ще дадат малко оръжия като знак на благодарност за споделеното инфо.
Въобще както отдавна се забеляза писачите поставят ключови сцени в епизодите за да може да се равива серияла,като при това има връзка с досегашните случки,а това от своя страна само може да ни радва
etconev
7 Feb 2006, 01:07 PM
Здравейте. От скоро съм фен на сериала и за две седмици изгледах всичко. Сериала е супер и те кара да забравиш реалността, като те те хвърля в невероятни приключения, каращи те да искаш да си чест от всичко това. Както и да е, въпреки всичко има някой дразнещи въпроси на които не мога да си отговоря.
1. Знаем, че жизнено важна, както на Атлантида, така и за Земята е ZPM-а и наште освен да търсят някой захвърлен ZPM, който в повечето случай е изхабен, не правят нищо по въпроса за създаването на ZPM. Успяват да включат сума ти устройства на Древните, в това число и на личния щит, който използва МакКейн, а не го използват повече.
2. Защо примерно не поискат помощ от Асгардите ( много ме кефят тези "хора")
за изучаването на Атлантида и технологията на древните, а също така и за противовест на призраците ( вярвам, че Асгардите са запознати с тази заплаха а и с заплахата от О`рай).
3. Когато О`Ниил ( страшен образ, заливал съм се от смях на коментарите му и хумора му, особено когато започнат му обясняват нещо сложно за него) се срещна за сефте с Асгардите, те му казаха за съюз между 4 раси - Асгард, Древните, Нокс и другите не ги помня, но не сме ги срещали до сега. Та въпросът който ме тормози е, защо този съюз не помагаше на Асгардите във войната им с Репликаторите, и след като на практика Земята унищожи Репликаторите, би трябвало да сме включени в този съюз и да ни се окаже по-голяма техническа помощ.
4. Древните или вече Възвисените почват да ме дразнят малко. Те са ни докарила този проблем с О`рай-те, а и с призраците и сего когато са толкова мощни създания, не си мърдат възвесения светещ пръст да ни помогнат, не само на нас де, и нестига това ами и наказват тези от тях в които е останала малко човечност и се осмеляват да помогнат..
Мога още много примери да изброя, надявам и се и Вие да се включите в тези разсъждения, но искам с едно изречение да обощя накрая - Не се използват по напредналите технологий,, а продължаваме да разчитаме на" метателни " оръжия, въпреки , че по някога са ефективни и на бронежилетките, а не на щитоме.
Иначе сериала е върха, имах щастието да почна да го гледам късно, като изгледах на веднъж 9 сезона от SG-1 и 2-та на Атлантис, но сега нямам търпение за другите серий и сезони.
Insaneboy
7 Feb 2006, 01:15 PM
1. Ами представи си, че успеят, правят 1000 ZPM-а и Призраците нищо не могат да им направят... какво ще е интересното тогава?
2. Същата причина, искат помощ те дават помощ унищожават всичко и аре свършва сериала.
3. Защото този съюз се е разпаднал преди много време
4. Еми нали уж са си намислили да не се бутат между шамарите на хората...
Babilon
7 Feb 2006, 01:24 PM
Цитат(Insaneboy @ 7 Feb 2006, 02:15 PM)
1. Ами представи си, че успеят, правят 1000 ZPM-а и Призраците нищо не могат да им направят... какво ще е интересното тогава?
2. Същата причина, искат помощ те дават помощ унищожават всичко и аре свършва сериала.
3. Защото този съюз се е разпаднал преди много време
4. Еми нали уж са си намислили да не се бутат между шамарите на хората...
Допълвам - Ноксите са раса, която използва уменията си само за защита. Те не са агресивни и не нападат дори тези, които са ги нападнали (Първи сезон - нападението на Апофис над Ноксите).
etconev
7 Feb 2006, 02:48 PM
Добре, но когато Тор вади от главата на О`Ниил знанието на Древните ( първия път) не се казва, че съюзът между четирите раси се е разпаднал, напротив , Тор каза, че човечеството е може би петата раса. Още нещо, ZPM не е помогнало на Древните да победят призраците, така че не е аргумен, че ако наще напрвят ZPM ще надвият призраците и сериала трябва да свърши. Трето, доколкото схванах ( защото е малко объркано) Древните са биле на Земята когато са сключили съюза, след това са се изнесли в галактика Пегас, след което отново са избягали в наща галактика от призраците и тогава са се появили О`Райте, които доколкото разбрах са също Древни , но с по хард мислене и са заразили другите древни с чума, но те са биле вече в състояние да се въздигат и са преминали към енергийно ниво на съществуване. Не критикувам сериала, просто се опитвам да разсъждавам за да го осмисля по-добре а и да се получи дискусия по този въпроси, защото смятам , че са интересни , а и всеки си има своя гледна точко по въпроса.
Та в този ред на мисли, дори когато Древните са имали проблеми, този съюз пак не е оказал помощ, или поне не се сещам някъде във филма да се споменава.
И още нещо, знам, че след този сериал, човек трудно би харесал друг такъв фантастичен, но моля, дайте предложение за нещо подобно, че няма какво да гледам докато излизат серийте на SG, Battlestar Galactica, Invasion,
Insaneboy
7 Feb 2006, 03:04 PM
Те Ораи си ги е имало още откакто ги има и Древните...
А за ZPMите не е баш така, ако се сещаш за да долети Дедал от Земята до Атлантида толкова бързо му бяха вързали ZPM-а, а с него щитовете им са почти неизчерпаеми така че ако имаха 1000 ZPM-а щяха да са непобедими.
BIG_MIRO
7 Feb 2006, 03:09 PM
аве аз предлагам да гледаме и ще видим кой кого и какво ще става
martineliazz
7 Feb 2006, 06:52 PM
Insaneboy pro4etox vsi4ki mnenia v tozi forym i stignax do edin izvod - tia det gledame seriala i razbirame kakvo gledame se broim na prustite na ednata ruka....
Kvi sa tia izmi6liotini 4e ZPM ne staval za ni6to i vupreki nego drevnite bili izritani .Xorata si go kazaxa suvsem iasno drevnite pe4eliat bitkite no v dulgosro4en plan gybiat voinata zaradi malo4islenosta si i goliamoto koli4estvo prizraci vseki yni6tojen korab biva zamesten ot dryg . ZPMte durjat 6tita na grada 10000 godini vse pak ni6to ne im e pre4elo da si kisnat tam - prosto xoricata sa iskali da si jiveiat spokoino a ne kat ribi na dunoto na okeana . Edin suvet kum vsi4ki - gledaite vnimatelno vsi4ki serii ot sg-1 s1e1 do sga s2e20 i ne se izcepvaite taka 4e samo me razsmivate :lol_2:
xela
7 Feb 2006, 08:11 PM
аве човече много ги разбираш нещата.
Това е форум за дискусии както си забелязал. Всеки има мнение и тук е мястото да се искаже. Ако някой гледа серяла и не му стане ясно може да прочете...... Аве какво ли се напъвам...
Единствената причина нещата да се случват така като ги виждаме е защото така са по сценарии.
А и за 10 000 години като живото подържащите функции на града са изключени! Май не си внимавал в часа
m00n
7 Feb 2006, 10:14 PM
Цитат(martineliazz @ 7 Feb 2006, 07:52 PM)
Insaneboy pro4etox vsi4ki mnenia v tozi forym i stignax do edin izvod - tia det gledame seriala i razbirame kakvo gledame se broim na prustite na ednata ruka....
Не съм съгласен с Теб

Това че примерно Aз или някой друг не пише в темата не означава че не се гледа сериала..само от броя пъти сваляне на субтитрите можеш да си направиш сам извода

Да не говорим в колко торент сайта е свалян серала по колко пъти..
martineliazz
8 Feb 2006, 12:07 AM
Още нещо, ZPM не е помогнало на Древните да победят призраците - tova nemoje da go kaje 4ovek koito e gledal vnimatelno seriala ZPM e pomognal mnogo daje prekaleno mnogo no prosto voinata e bila beznadejdna a kolkoto do za jivotopoddurja6tite sistemi drevnite ne sa namerili ZPMite na putia - te sa gi pravili taka4e edva li 6te da sa imali problemi s jivotopoddrujkata nali ama na koi my se jivee pod obsada bez nadejda ne6to da se promeni Не съм съгласен с Теб Това че примерно Aз или някой друг не пише в темата не означава че не се гледа сериала..само от броя пъти сваляне на субтитрите можеш да си направиш сам извода Да не говорим в колко торент сайта е свалян серала по колко пъти.. kolkoto do tova az ne kazax 4e nikoi ne gleda a 4e mai dosta xora nevnimavat kat gledat su6to taka kazax 4e sum pro4el mneniata koito sa napisani nemoga da davam ocenki vuz osnova na mnenia koito ne sa dadeni nali , ako pove4e xora govoriat tyk moje broikata da se yveli4i no sled postnatoto izvoda e edin i tolkoz
MirzatA
8 Feb 2006, 08:27 AM
Забравете за направата на ZPM от нас, на това нио на развитие не можем да го постигнем! А какво предстажлява самия ЗПМ?
Маккей в един епизод обясни че това е изкуствено създадена микро вселена поставена в нещо като кондензатор (не е точно определеноето но не се сещам за друго) А как се черпи енергия от ZPM-a ... Енергиата се извлича от така нареченото субпространсво в тази микро вселена, всичко това стана ясно ж епизода когато Маккей намери подобно устройсво на една планета самоче ......... уф нема време тря да тругвам заработа. Такаче как си предстажяте да напраим ние ЗПМ
stratobob
8 Feb 2006, 08:36 AM
Всъщност според мен вървите в неправилна посока. Може и да греша, но грешите, че Древните са загубили войната. Защо мисля така?
1. В Атлантида екипът на д-р Уийр намира градът Атлантида, който в по-следващите серии става ясно , че е ИЗОСТАВЕН от Древните.
2. Самите "Призраци" летят из галактиката на кораби-кошери в стазисно състояние. Само малък брой от тях са будни. Колкото да управляват корабите и да наглеждат живото-поддържащите системи на "спящите" Призраци. Респектино се нападат малък брой планети, колкото за "храна" на будните Призраци. В повечето от сериите Призраците не са се появявали от години на световете, които екипа от Атлантис посещава. (не казвам на всикчки светове)
3. Полковник Шепърд и компания откриват други предни постове на Древните, откриха и град на една от планетите същия като Атлантида. Вярно , че всички те бяха изоставени, но нима в няма шанс да има и други такива места където са останали Древни, които да речем са си водили някаква друга линия на развитие , независима от тези , коти са били на Атлантида.
4. Когато даваха ретропекцията от напускането на Атлантида от древните преди 10 000 години популацията на Атлантида мина през старгейта на някакво друго място, нещо като алфа-мястото от СГ-1 .
Та аз си мисля, че сценаристите просто искат да ни накарат да помислим, че Древните са победени. Според мен те просто са се оттеглили от войната с Призраците , защото високото им интелектуално развитие (на Древните) предполага, че не им се е занимавало с водене на войни.
Та мисълта ми е , че нарочно е оставена тази двусмисленост, за да може в момента, в който сценаристите решат - да я използват както им е удобно.
Това е мое мнение, може да ви се стори неиздържано на места, но не ми е лесно в няколко реда да изложа мислите си коректно. Но, както и да е . Дискусия да става , докато чакаме новия сезон на Атлантида и оставащите серии от 9ти на СГ-1
etconev
8 Feb 2006, 09:38 AM
И за още нещо се сетих относно направата на ZPM- в една от серийте д-р МакКейн казва, че работи върху метод или идея как да се зареждат ZPM-те от Старгейта направо. И когато Д-р Уйвър я намериха замразена в града тя обясни много точно историята на Древните, като каза, че да те са превъзхождали призраците технологично, но онези са прииждали постоянно в следствие на което Древните се оттеглят защото не могат да спечелят война, което се е чиста загуба на войната, предаване ако щете го наречете. Точно поради тази причина изказах мнение, че не ZPM-а е единственото необходимо условие за победа над призраците.
Относно Фърлингите- това не бяха ли онези великани при които отиде Даниел Джаксън като погледна в оня череп? Ако не, просветлете ме малко кои точно бяха фърлингите и какво се знае за тях.
Insaneboy
8 Feb 2006, 10:53 AM
Не, за Фърлигните нищо не се знае, единствената следа от тях е ония телепорт който телепортира О'Нийл и онзи дето беше от NID на луната на оная планета и дето Картър после го разучаваше...
Това е единственото им "присъствие" в сериала.
Сега може би за 200тния епизод ще ги набутат и тех, ама не се знае.
MirzatA
8 Feb 2006, 08:52 PM
До някаде съм съгласен с stratobob, но до колкото разбрах аз не са се изнесли на някакво Алфа място Древните а са се върнали на земята, след което са се възнесли! Но едвали ще видим жив древен на някоя планета който да ни светни малко за някои неща

Аз имам един въпрос: Корабите кошери имат ли някакъв Shield(щит) около тях или не?
Защото ако нямат си задавам въпроса (мисля че бях го писал преди като предположение за сценаристите) :
Защо по дяволите Тийл и Брейтак не уредят няколко(5-10) кораби Хатаци да ни дадат за временно ползване за Атлантида да им натрием носовете на призраците??? Все пак техните щитове и оръжия са доста мощни!?!
Insaneboy
8 Feb 2006, 11:12 PM
ми 1вата причина е че наште не се разбират много много с Джафата
2рата причина е че на наште им трябват тея хатаци
3тата причина е че ако стане няма да има кво да правят в Атлантидата

те разправяха сценаристите, че се стремят да ги правят така че да не може отговора да е в другата галактика...
MirzatA
9 Feb 2006, 08:23 AM
Цитат(Insaneboy @ 9 Feb 2006, 12:12 AM)
ми 1вата причина е че наште не се разбират много много с Джафата
2рата причина е че на наште им трябват тея хатаци
3тата причина е че ако стане няма да има кво да правят в Атлантидата

те разправяха сценаристите, че се стремят да ги правят така че да не може отговора да е в другата галактика...
Втората причина нещо не я разбрах

Добре де на мен ми изглежда че сценаристите нарочно правят така че да тъпчем на едно ниво без да правим опити да развиваме нови технологии (Примерно за създаване на по добри енерго източници , по добри оръжия ... и др.) И най тъпото което ме дразни как може при условие че на няколко пъти сме им спасявали задниците от репликаторите, Асгардите да не ни помогнат по задълбочено .. което на тях нищо не им коства !
Това как ще го коментирате?
Ааа и без да казвате че иначе сериала би свършил ТОВА НЕ Е ВЕРНО. Винаги могат да се завъртят нещата!!!
BIG_MIRO
9 Feb 2006, 09:44 AM
ми да и аз с1м съм съгласен че малко помощ от сивите човеченца няма да убърка кой знай колко виликата идея на сценаристите
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.