Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Stargate Дискусии
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
stratobob
На 2ри Ноември канадската телевизия Space ще излъчи "Ten Years of Stargate SG-1", а пък ние на 3ти ще се поогледаме по чуждите тракери wink.gif

p.s. Моля, посетете тази анкета за модератори на subsunacs.net и ако желаете гласувайте.
paco88
Абе някой пак ми е снимал вилата без разрешение и май ще се караме хахаххахаххаа
stratobob
Цитат(paco88 @ 31 Oct 2006, 01:11 PM)
Абе някой пак ми е снимал вилата без разрешение и май ще се караме хахаххахаххаа
*

леееееееелеееее, какъв ли данък й плащаш ?!? w00t.gif
Insaneboy
Цитат(stratobob @ 31 Oct 2006, 01:36 PM)
Цитат(paco88 @ 31 Oct 2006, 01:11 PM)
*

леееееееелеееее, какъв ли данък й плащаш ?!? w00t.gif
*

А да дойде някой да му иска данък де...
Смее ли? :lol_2:
stratobob
примерно НАП - Национална Агенция на Призраците wink.gif
paco88
В Пегас кой ти гледа данъци..........
Babilon
Цитат(paco88 @ 31 Oct 2006, 04:05 PM)
В Пегас кой ти гледа данъци..........
*

Данъчните навсякъде те намират! От тях бягане няма! :lol2:
stratobob

Данъчен от галактиката Пегас. Лошото е, че вместо пари, извземат други нещица от бедния човечец.
Babilon
Тоя е данъчен, ама и съдия-изпълнител... Затова взима нещицата на хората... Хорски душманин biggrin.gif
stratobob
тъкмо един такъв ми трябва за една работа :shhh:
paco88
Тея данъчни лесно се лъжат-тряа ти един ZPM и невидимо покривало
:lol2:
stratobob

И като се укриеш, идват тия от комисията за незаконно придобитото имущество и ти вземат Алантидката :4:
Insaneboy
http://gateworld.net/news/2006/10/jewel_st...to_iatlan.shtml

Актрисата Jewel Staite (която игра оново момичето призрак, което одраска Шепард и той се превърна в... абе какво ви обяснявам, вие си знаете) ще играе в 13-15 епизода в четвърти сезон на сериала.
Актрисата преди е играла в Firefly (Kaylee Frye), The X-Files и други, които не съм гледал.

Симпатична мяза без хрилете на бузите biggrin.gif
paco88
Лошо няма ама докато я зърнем ще почака доста tongue.gif
stratobob
Не знам обаче, доколко е потвърдена информацията на GateWorld-а. Тази "новина" флудва из форума им от преди две седмици и като гледам феновете много са озадачени от факта, че на официалната й страница пише, че ще очаства в няколко епизода на SGA Season 4.
По-късно някакаъв фен писа, че на срещата на Джо Фланиган (полк.Шепърд) с фенове той е казал, че тя ще участва в 13-15 епизода и всички бяха озадачени, че как още преди да е написан сценария за епизодите тя вече ще е повикана.

Написах това, защото аз се надявам ако информацията за присъединяването й към актьорския състав на SGA е вярна, то :

СПОЙЛЕР:

аз не желая тя да се появи евентуално като доктор на Атлантида на мястото на Карсън Бекет. Нали се засилиха напоследък слуховете за "убиването" на този персонаж и дори се появи сайт в стил "запазете" д-р Бекет.

край на спойлера

p.s. 18 дни до новите епизоди на Атлантис (да се надяваме) :freak:
BIG_MIRO
ох дано даса 18
п.п то и аз така се надявах даже бях убеден че ще почне на 30 Октомври ама...дано тука не стане така с датата за 20 Ноември
Insaneboy
Разбрах сега какво е онова голямото черно нещо от Lost.
Сещате ли се в първи сезон на Атлантида МакКей как използва онзи щит, за да накарат онова голямо черно нещо да мине през Старгейта?
Е същото е tongue.gif
От което следва, че всички в Лост всъщност са в галактиката Пегас, на някоя планетка с два острова, където нашите без да искат са го пратили това. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Следващите епизоди на Lost - Призраците идват и "изяждат" Шепард
(Джак Шепард) wink.gif
M-r Anderson
А дано да са 18 дни,че вече се изцъклихме от чакане :whaat: :27: :stars:

п.п.Но май не сме само ние: :lol_2:
paco88
Цитат(M-r Anderson @ 2 Nov 2006, 09:57 PM)
А дано да са 18 дни,че вече се изцъклихме от чакане :whaat:  :27:  :stars:

п.п.Но май не сме само ние: :lol_2:

*

хахахаха
ама дали е от чакане.......
Insaneboy
ето и най-новият спешъл за Старгейт - Ten Years Of Stargate SG-1
Благодаря на ъплоадера!
http://www.sab.bz/details.php?id=22703&hit=1
Не е нищо ново, като идея, коментари от стари сезони и повечето клипове от YouTube, събрани в едно.
Излъчен е наскоро по телевизия SPACE, а скоро свършва почивката на канадската телевизия и на 20ти вероятно (ако не 20ти, то 27ми е сигурен wink.gif ) ще има нова Атлантида rock.gif
burndead
Нали уж паралелно вървят двата сериала. Жалко, че няма да има нов СГ-1 скоро...

П.П. Много добра снимка на Аманда biggrin.gif
Insaneboy
Цитат(burndead @ 4 Nov 2006, 12:13 AM)
Нали уж паралелно вървят двата сериала. Жалко, че няма да има нов СГ-1 скоро...

П.П. Много добра снимка на Аманда  biggrin.gif
*

Те вървят паралелно, но по SciFi, някои телевизии са купили само SG-1, други само Атлантида и затова така става.
Babilon
Цитат(Insaneboy @ 4 Nov 2006, 12:45 AM)
... а скоро свършва почивката на канадската телевизия и на 20ти вероятно (ако не 20ти, то 27ми е сигурен wink.gif ) ще има нова Атлантида  rock.gif
*

Нали...? А ще има да чакаме, за да видим какъв, аджеба, ще е този дракон в SG-1... tongue.gif
Insaneboy
Цитат(Babilon @ 4 Nov 2006, 12:46 AM)
... а скоро свършва почивката на канадската телевизия и на 20ти вероятно (ако не 20ти, то 27ми е сигурен wink.gif ) ще има нова Атлантида  rock.gif
*

Нали...? А ще има да чакаме, за да видим какъв, аджеба, ще е този дракон в SG-1... tongue.gif
*

Е, ей го къде е януари, ще дойде коледа и няма да се усетиш как ще дърпаш епизода wink.gif
paco88
Ми да ей ся ши мини ноември и декември и ши разберем къв е дракона :clap:
BIG_MIRO
е то януари вече се вижда!!! ей ся покрай празници яхо-хихи и СГ-1
КАТО ЗА ПОДАРЪК ЗА НОВА ГОДИНА smile.gif
ROCKY
Остават само 15 или 22 дни :59:
stratobob
И NASA се вкючва в кампанията "Спасете Старгейт" (ШЕГУВАМ СЕ wink.gif )

Та, новият пилотируем кораб на NASA, който през 2013та ще смени спейс-шатълите ще се казва Orion :freak:
Интересно съвпадение, случайно, но все пак интересно

Babilon
Цитат(stratobob @ 6 Nov 2006, 11:55 AM)
Та, новият пилотируем кораб на NASA, който през 2013та ще смени спейс-шатълите ще се казва Orion :freak:

*

A дали е съвпадение...? tongue.gif Думата "Робот" е въведена за пръв път от писателя-фантаст Станислава Лем. По това време (когато Лем за първи път използва думата Робот) изобщо никой не си е помислял, че един ден машина може да замени човек в определена дейност rolleyes.gif
stratobob
offtopic.gif
В тоя ред на мисли, явно Аполо Адама от BSG е успял да открие Земята и в негова чест NASA са кръстили корабите си за експедициите към Луната в края на 60те именно с името Аполо.:freak:

Абе всичко иде от нас Българите. Ние сме потомци на Гуаулдите и Джафа:

Цитат
из публикация на Жечко Иванов:

В езикознанието е азбучна истина, че всяка една дума и сричка, освен физическо или нематериално понятие, обозначават звук, носят и математическа информация. Жечко Иванов е убеден, че освен носители на математическа информация, прабългарските букви – глаголицата с графиката си – съответстват и на точно определено съзвездие, дори на музикална нота. Така старобългарският “Ъ” в глаголицата предава очертанията на съзвездието Орион, откъдето, според него, идват прабългарите – най-древната цивилизация на Земята.

Жечко Иванов твърди, че след покръстването, намесата на гърците и русификацията на старобългарския език, днес ние често пъти не знаем какво говорим. Обича да дава за пример нашето собствено название – “българи”, и най-прочутия ни исторически паметник – Мадара. Прочетено отзад напред или отдясно наляво, за Мадара се получава Ра-Адам, т.е. Първият човек – Адам е Ра (или произлиза от Ра) и следователно Бог е човек. Подобно е и разчитането на “бугара” (българи) според някои източници. За Жечко Иванов няма никакво съмнение, че тук е закодирано “Боуг – Ра” или Боуг е Ра”. Т.е. “Бог е Ра”. А срещу старобългарското название “БОУГАРНNЪ” се вижда “БОГ РА NАШЪ” (тъй като срещу старобългарското “N” в азбуката стои названието “НАШ”). Словосъчетанието “Свето писание” той прочита като “Завета писа ние”, т.е. “Заветът (Старият и Новият) писахме ние – българите”.

линк към Въпросната статия

Разбрахте ли сега как ще свърши SG-1 най-после. Даниел Джаксън ще открие оръжието срещу Орай в съзвездието Орион, от където са дошли българите, като преди това ще намери стара карта на Кубрат скрита някъде из ПРА-българските земи. :1:
cvetangg
Цитат(stratobob @ 6 Nov 2006, 01:00 PM)
offtopic.gif
В тоя ред на мисли, явно Аполо Адама от BSG е успял да открие Земята и в негова чест NASA са кръстили корабите си за експедициите към Луната в края на 60те именно с името Аполо.:freak:

Абе всичко иде от нас Българите. Ние сме потомци на Гуаулдите и Джафа:

Цитат
из публикация на Жечко Иванов:

В езикознанието е азбучна истина, че всяка една дума и сричка, освен физическо или нематериално понятие, обозначават звук, носят и математическа информация. Жечко Иванов е убеден, че освен носители на математическа информация, прабългарските букви – глаголицата с графиката си – съответстват и на точно определено съзвездие, дори на музикална нота. Така старобългарският “Ъ” в глаголицата предава очертанията на съзвездието Орион, откъдето, според него, идват прабългарите – най-древната цивилизация на Земята.

Жечко Иванов твърди, че след покръстването, намесата на гърците и русификацията на старобългарския език, днес ние често пъти не знаем какво говорим. Обича да дава за пример нашето собствено название – “българи”, и най-прочутия ни исторически паметник – Мадара. Прочетено отзад напред или отдясно наляво, за Мадара се получава Ра-Адам, т.е. Първият човек – Адам е Ра (или произлиза от Ра) и следователно Бог е човек. Подобно е и разчитането на “бугара” (българи) според някои източници. За Жечко Иванов няма никакво съмнение, че тук е закодирано “Боуг – Ра” или Боуг е Ра”. Т.е. “Бог е Ра”. А срещу старобългарското название “БОУГАРНNЪ” се вижда “БОГ РА NАШЪ” (тъй като срещу старобългарското “N” в азбуката стои названието “НАШ”). Словосъчетанието “Свето писание” той прочита като “Завета писа ние”, т.е. “Заветът (Старият и Новият) писахме ние – българите”.

линк към Въпросната статия

Разбрахте ли сега как ще свърши SG-1 най-после. Даниел Джаксън ще открие оръжието срещу Орай в съзвездието Орион, от където са дошли българите, като преди това ще намери стара карта на Кубрат скрита някъде из ПРА-българските земи. :1:
*

Явно и езици няма смисъл да учим, щото кат дойдат извънземните си шлеват наБългаски rolleyes.gif
Insaneboy
Цитат(stratobob @ 6 Nov 2006, 10:55 AM)
И NASA се вкючва в кампанията "Спасете Старгейт" (ШЕГУВАМ СЕ wink.gif )

*

То и котката от Мъже в Черно 1 се казваше Орион, може пък да е от там rolleyes.gif
stratobob
На тоя образ сигурно асгардите му говорят... tongue.gif

Цитат
Самият Жечко Иванов е сънувал пет извънземни същества през 2000 г., далеч преди откритието на черепа в Родопите, които се е опитал да нарисува. Та са му посочили физическите си данни и са казали, че са клонинги, направени от висша цивилизация.

biggrin.gif

Колко мъка има по таз земя.

p.s Insaneboy, честито. Ти си знаеш за какво.
BIG_MIRO
[quote=Insaneboy,6 Nov 2006, 02:26 PM]
[quote=stratobob,6 Nov 2006, 10:55 AM]И NASA се вкючва в кампанията "Спасете Старгейт" (ШЕГУВАМ СЕ wink.gif )

Така ли!!! а някакъв линк към тоя материал за новите шадъли имаш ли? че ми е интересно да ги видя как ще изглеждат :clap:
stratobob
offtopic.gif Няма да са точно совалки. Ще имат някакъв модул за многократно използване, но ще са на друг принцип. Зоповядай линк, да видиш как ще изглеждат. А Тук има флаш презентация (в дясно, където пише Flash Feature).

А пък на снимката по-долу е спускаемият им апарат.

p.s. Определено е като Ха`так или като кораб от класа на Дедал/Прометей и т.н. laugh1.gif
BIG_MIRO
ок мерси !!! smile.gif
Mark
Цитат(Babilon @ 6 Nov 2006, 12:36 PM)
A дали е съвпадение...? tongue.gif Думата "Робот" е въведена за пръв път от писателя-фантаст Станислава Лем. По това време (когато Лем за първи път използва думата Робот) изобщо никой не си е помислял, че един ден машина може да замени човек в определена дейност rolleyes.gif
*

От Карел Чапек е дошла думата робот wink.gif .
BIG_MIRO
а ама то много малко бе, по-малко и от совалките дето са ся sad.gif
вярно че се пресържат към концепцията за малко и компактно ама...
чак пък толкоз ли ?
Babilon
Цитат(Mark @ 7 Nov 2006, 12:13 AM)
*

*

Правилно! Заблудил съм се заради естеството на творчеството на Лем. Но лайтмотивът е важен - 1920 година е писана пиесата, т.е. десетилетия преди да си помисли някой, че това може да бъде възможно.

P.S. Всъщност братът на Чапек е измислил думата wink.gif
paco88
Inaneboy от мене имаш честитка за специалния ден и продължавай да ни радваш още дългоооооооооооооо време :clap:
stratobob
Цитат(Babilon @ 7 Nov 2006, 02:16 AM)
Цитат(Mark @ 7 Nov 2006, 12:13 AM)
*

*

Правилно! Заблудил съм се заради естеството на творчеството на Лем. Но лайтмотивът е важен - 1920 година е писана пиесата, т.е. десетилетия преди да си помисли някой, че това може да бъде възможно.

*

Хух... и аз като теб, бях забравил. Одъртявам явно
:evil2:

p.s. 13 дни до Atlantida 3x13 The Return pt.2 rock.gif

Alt_CX
ето и най-новият спешъл за Старгейт - Ten Years Of Stargate SG-1
Благодаря на ъплоадера!
http://www.sab.bz/details.php?id=22703&hit=1
Не е нищо ново, като идея, коментари от стари сезони и повечето клипове от YouTube, събрани в едно.
Излъчен е наскоро по телевизия SPACE, а скоро свършва почивката на канадската телевизия и на 20ти вероятно (ако не 20ти, то 27ми е сигурен wink.gif ) ще има нова Атлантида  rock.gif
*

Дали има вероятност някой да го преведе? (Имам предвид без сцените от сериала.) huh.gif
Мерси smile.gif

ПП. И малко по по темата - ето едно клипче (нещо като анимация), не е лошо, дано ви хареса (ако не сте го гледали де).
Insaneboy
Цитат(stratobob @ 7 Nov 2006, 08:45 AM)

*

Хух... и аз като теб, бях забравил. Одъртявам явно
:evil2:

p.s. 13 дни до Atlantida 3x13 The Return pt.2  rock.gif

*

Аз що си мислех, че е 3х11 rolleyes.gif tongue.gif

Цитат
Дали има вероятност някой да го преведе? (Имам предвид без сцените от сериала.) 
Мерси

ПП. И малко по по темата - ето едно клипче (нещо като анимация), не е лошо, дано ви хареса (ако не сте го гледали де).

Ужасно гадно се превеждат документални, така че не се надявай.
stratobob
Цитат(Insaneboy @ 7 Nov 2006, 03:35 PM)
Цитат(stratobob @ 7 Nov 2006, 08:45 AM)

p.s. 13 дни до Atlantida 3x13 The Return pt.2  rock.gif

*

Аз що си мислех, че е 3х11 rolleyes.gif tongue.gif

:stupid: ех, че съм и аз ... :13:
paco88
Има няма две седмици до Атлантис
Alt_CX
Супер :clap: :clap: :clap:

Цитат(Insaneboy @ 7 Nov 2006, 03:35 PM)
Цитат
Дали има вероятност някой да го преведе? (Имам предвид без сцените от сериала.) 
Мерси

Ужасно гадно се превеждат документални, така че не се надявай.
*

Е, здраве да е. И така става горе-долу. Мерси.
ivajlap
Бях забравила лафа за Междузвездните войни.
Тийл'к: Гледал съм го вече девет пъти.
О'Нийл: Щом Тийл'к казва, значи е хубав.
Картър: Не си гледал StarWars нито веднъж?
О'Нийл: Познаваш ме - аз и научна фантастика (sci-fi) !?!?
paco88
Цитат(ivajlap @ 7 Nov 2006, 09:06 PM)
Бях забравила лафа за Междузвездните войни.
Тийл'к: Гледал съм го вече девет пъти.
О'Нийл: Щом Тийл'к казва, значи е хубав.
Картър: Не си гледал StarWars нито веднъж?
О'Нийл: Познаваш ме - аз и научна фантастика (sci-fi) !?!?
*

Може би заради това изказване sci-fi не искат вече да излъчват сериала sad.gif
Alt_CX
E, можеха да го спрат тогава направо след съответния сезон wink.gif
stratobob
Апофис заплашва бъдещето на Земята. Новината ТУК (НА Руски език)

tongue.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.