Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Stargate Дискусии
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
ivajlap
Като каза гейтче до супера се сетих за Хиперион.
Даже май щяха да я филмират!
paco88
Цитат(ivajlap @ 15 Nov 2006, 08:24 PM)
*

Какво чудо е това?
Insaneboy
Цитат(paco88 @ 15 Nov 2006, 08:56 PM)
*

Какво чудо е това?
*

Книжка, даже четири.
ivajlap
Малко не по темата, но:
автор Дан Симънс
1."Хиперион"
2."Падането на Хиперион"
3."Ендимион"
4."Триумфът на Ендимион"

Скоро прочетох "Илион" и "Олимп", също отлична фантастика.
Само се надявам при филмирането (дано) да не стане като с "Бойно поле Земя".
Mark
Цитат(ivajlap @ 15 Nov 2006, 10:35 PM)
*

По-скоро ще е като Пътеводителя: страхотна книга и слаби филми. sad.gif
Alt_CX
Цитат(burndead @ 15 Nov 2006, 09:05 PM)
Трю, трю. Защо си нямах 1 Старгейтче, което да ме отвежда до хипермаркета или до близката кръчмичка?!?  hmm.gif
Или пък до някои други местенца... :naughty:
*

Оооо, аз съм по-скромна. Ще съм доволна и на пръстенчета или най-добре да се телепортирам tongue.gif rolleyes.gif Еххх, де да можех... Еххх, мечтиииии... Наздраве :cheers:
Meto
*

Като стана дума за това, аз също го четох, май ще си запазя аватара rock.gif

четох и че правят филм по "Среща с Рама" на А.Кларк
имаше изказване, че чак сега е възможно да се постигнат такива ефекти като за кино ... а дано да е добър :clap:
stratobob
Цитат(ivajlap @ 15 Nov 2006, 07:24 PM)
*

Брей, дано да стане, но с някой добър режисьор.

Цитат(Mark @ 15 Nov 2006, 09:15 PM)

*

*

Е то пътеводителя просто още като чух че ще го филмират и не очаквах да се получи както примерно стана с Властелина.

Цитат(Meto @ 16 Nov 2006, 12:01 AM)
имаше изказване, че чак сега е възможно да се постигнат такива ефекти като за кино ... а дано да е добър  :clap:
*

Ще се получи както с "Пътеводителя". Освен ако не променят историята, както стана с "Аз Роботът", който бе превърнат в поредния холивудски екшън и тези, които не са чели книгата го харесаха. Още повече, че нали "Среща с Рама" е новела и това още повече подсилва мисълта ми, че ще вкарат разни допълнителни измишльотини, които не се знае колко ще са добри.

p.s. Все едно някой да се захване да филмира "Колелото на Времето" на Робърт Джордан.

:31: It's the final countdown... 5 days ! (I hope) :coool:
BIG_MIRO
ДРЪЖ СЕ НАРОДЕ ДАЙ БОЖЕ ВЪВ ВТОРНИК ЩЕ ИМА АТЛАНТИС smile.gif
paco88
Аз стискам палци на и краката даже да не го изместят пак като дата biggrin.gif
someonenew
Цитат(Insaneboy @ 15 Nov 2006, 03:29 PM)
Цитат(someonenew @ 15 Nov 2006, 02:25 PM)
Цитат(burndead @ 12 Nov 2006, 06:28 PM)
Чудех се, чудех се и накрая взех, че постнах следния пост.
Кой екип повече Ви харесва като персонажи - СГ-1 или СГА?
Честно казано СГ-1 с лидера си Джак О'Нийл просто кърти мивки, та чак и плочките в банята. smile.gif Страшно ценни бисери пуска Джак. Няма да забравя никога как съм се смял от сърце на епизод 04х06 - Windows of opportunity.

От друга гледна точка обаче, Родни МакКей също е голям образ. Особено сценката, когато беше намерил устройството, създаващо щит около носителя му.

Е, Вие как мислите?

П.П. Мислих си дали да не го пусна поста като отделна тема, ама си викам, че ще е само излишен флууд. dry.gif
*

Windows of opportunity и на мен ми е любим епизод! biggrin.gif
Екипът на SG-1 ми харесва повече от този на Атлантис защото и филмът повече ми харесва. Само не знам какво прави там Бо Бриджис, в крайна сметка реших, че има много добър агент. dry.gif
Но не мисля, че е нужно да има 11-ти сезон, не само SG-1, а и другите култови сериали, изчерпват се така. Както съм се зарибила да гледам Prison Break(още съм на първия сезон), какво ще правят, ако има 10 сезона, ще сменят затворите ли? blink.gif
*

Едно е Prison Break, който да има максимум 3 сезона, съвсем друго е Старгейт, който може да вирее вечно, с този замисъл на сериала истории и епизоди, колкото искаш може да се пръкнат. Доказателство за това са Орай, Призраците, Репликаторите...
А както виждаш и трети сериал ще правят, което при Prison Break е невъзможно, защото няма за какво да се разправя, докато както казах в Старгейт може всичко. cool.gif
*

Истина е, че като започнах да го гледам бях доволна, че има още и още сезони и епизоди за гледане. biggrin.gif Но предпочитам сериалът да свърши преди да започнат да сменят и Картър, и Тийл'к, особено Тийл'к. smile.gif
someonenew
Цитат(stratobob @ 16 Nov 2006, 10:03 AM)
Цитат(ivajlap @ 15 Nov 2006, 07:24 PM)
*

Брей, дано да стане, но с някой добър режисьор.

Цитат(Mark @ 15 Nov 2006, 09:15 PM)

*

*

Е то пътеводителя просто още като чух че ще го филмират и не очаквах да се получи както примерно стана с Властелина.

Цитат(Meto @ 16 Nov 2006, 12:01 AM)
имаше изказване, че чак сега е възможно да се постигнат такива ефекти като за кино ... а дано да е добър  :clap:
*

Моите страхове сега са насочени към предстоящото филмиране на "Талисманът" на Стивън Кинг и Питър Строб. Кой знае какъв ще е кастингът. sad.gif
Иначе според информация в IMDB предстои филмирането и на "Алхимикът", и на "Историкът". За снимането на втория трябва да дойдат да снимат в България иначе няма да е достоверно. tongue.gif
stratobob
Цитат(someonenew @ 17 Nov 2006, 09:21 AM)
Истина е, че като започнах да го гледам бях доволна, че има още и още сезони и епизоди за гледане.  biggrin.gif  Но предпочитам сериалът да свърши преди да започнат да сменят и Картър, и Тийл'к, особено Тийл'к.  smile.gif
*

Не съм съгласен. Да свърши - "ДА", но не сега. Откакто въведоха Орай като нов дразнител сериала придоби нов живот, който според скромното ми мнение може да продължи повече от сегашните два сезона с присъствието на Орай. Все още са достатъчно мистични Орай и Ориджин за да се претупа унищожаването им в 10 епизода плюс 1-2 филма.
Babilon
Цитат(stratobob @ 17 Nov 2006, 01:25 PM)
Не съм съгласен. Да свърши - "ДА", но не сега. Откакто въведоха Орай като нов дразнител сериала придоби нов живот, който според скромното ми мнение може да продължи повече от сегашните два сезона с присъствието на Орай. Все още са достатъчно мистични Орай и Ориджин за да се претупа унищожаването им в 10 епизода плюс 1-2 филма.
*

Реално погледнато, с въвеждането на Орай, това стана един съвсем нов сериал. Дори се смени и част от актьорският състав. Пък и няма логика 8 сезона да се борят с Гоа'улдите, пък само за два да се оправят с далеч по-силен враг...
Да видим какво ще измъдрят от MGM smile.gif
BIG_MIRO
всъщност има логика защотоза разликаот гуаудите Орайвсе още нямат Империя в нашата галактика докато докато онеяимаха и то установенаот 5000г. затова и беше толкоз трудно да ги набием а и Джаффа не вярваха в свободата някаде около 6 сезона....
BIG_MIRO
сори за интервалите ама пиша от даскало а тука е много скапана клавиатурата и мишката sad.gif
stratobob
Цитат(Babilon @ 17 Nov 2006, 11:43 AM)
Да видим какво ще измъдрят от MGM smile.gif
*

Това чакаме всички, The Big Boss да каже на къде ще е, че вече с тия изявления от сорта "Гледайте повторенията на 9ти сезон, от техния рейтинг зависи бъдещето", "Участвайте с клипове в защита на SG-1", изгледът на официалната страница и т.н. вече ни опънаха нервите до краен предел.
Мисля обаче, че преди да завърши 10ти сезон няма да има официална информация освен прокрадналата се такава за двата Dirrect to DVD филма и ние феновете ще си пишем по форумите и ще се чудим от къде да хванем някоя сламка, за която да се хванем.

пост-скриптум:
:31: It's the final countdown... 4 days ! (I hope) :coool:
Insaneboy
Цитат(stratobob @ 16 Nov 2006, 09:03 AM)
p.s. Все едно някой да се захване да филмира "Колелото на Времето" на Робърт Джордан.

Това просто не знам как ще стане. blink.gif
Но бих го гледал, каквото и да е боза. :clap:

Цитат
всъщност има логика защотоза разликаот гуаудите Орайвсе още нямат Империя в нашата галактика докато докато онеяимаха и то установенаот 5000г. затова и беше толкоз трудно да ги набием а и Джаффа не вярваха в свободата някаде около 6 сезона....

А с тяхната империя в тяхната галактика какво става? hmm.gif

Лошата новина е, че ми се повреди монитора. tongue.gif
Сигурно ще мога да ги направя субтитрите на Атлантидата, ако излезе, но ще се забавя.
stratobob
Цитат(Insaneboy @ 17 Nov 2006, 03:27 PM)
Сигурно ще мога да ги направя субтитрите на Атлантидата, ако излезе, но ще се забавя.
*

Тя само да излезе, да не излъчат пак (за трети път) The Return pt.I .
А за титрите не е толкова страшно, ти гледай да си минеш тънко с монитора - да е някой кондензатор или съпротивление (естествено ако е CRT), че иначе не ми се мисли.
Insaneboy
Цитат(stratobob @ 17 Nov 2006, 04:32 PM)
Цитат(Insaneboy @ 17 Nov 2006, 03:27 PM)
*

Тя само да излезе, да не излъчат пак (за трети път) The Return pt.I .
А за титрите не е толкова страшно, ти гледай да си минеш тънко с монитора - да е някой кондензатор или съпротивление (естествено ако е CRT), че иначе не ми се мисли.
*

CRT е и вчера просто не искаше да "запали".
Добрата новина е, че е в гаранция wink.gif
Айде аз потеглям към сервиза на Samsung. :lol2:
BIG_MIRO
ми дай боже до вторника да ти го поправят монитора, че да не се бавиш,ама аз като истинско фен ще чакам търпеливо поне 36 часа biggrin.gif cool.gif
paco88
Стискайте здраво палци да е лека и безпроблемна поправката на монитора biggrin.gif
BIG_MIRO
аха а аз стискам палци да ми ъпгрйднат компа другата седмица в началото както е планирано че ми писна вече да отварям компа и да източвам последните сили на видео картата
paco88
Цитат(BIG_MIRO @ 17 Nov 2006, 05:19 PM)
аха а аз стискам палци да ми ъпгрйднат компа другата седмица в началото както е планирано че ми писна вече да отварям компа и да източвам последните сили на видео картата
*

Кофти тръпка tongue.gif
Babilon
Яд ме е, че изобщо не разработиха темата за Ноксите... Освен това имаше и един, който живееше под водата (не помня името му - беше от Вавилонската митология). И за него нищо не се споменава в последствие... Има още бая мегдан да доразвият SG-1. Дано да го продължат!

P.S. Това ми е пост № 1000. Да ми е честит biggrin.gif
Insaneboy
Цитат(Babilon @ 17 Nov 2006, 08:28 PM)
Яд ме е, че изобщо не разработиха темата за Ноксите... Освен това имаше и един, който живееше под водата (не помня името му - беше от Вавилонската митология). И за него нищо не се споменава в последствие... Има още бая мегдан да доразвият SG-1. Дано да го продължат!

*

Е, то имаше и онея от Crystal Skull и там имат да доразвиват.
Въобще още много хляб има в Старгейт.
arris
Цитат(Insaneboy @ 17 Nov 2006, 08:32 PM)

*

*

Това е за дядото на Даниел ли дето отиде при едни великани беше готина идеята, на мен най ми липсва това че дават по малко неща свързани с историята която ни е позната на земята в първите сезони имаше повече това за Мерлин е доста добре но може и повече да вмъкват според мен.

Babilon честит хиляден пост аз ще ви стигна вас двамата ама не знам кога трябва да направя комбина с thankyou-то
Babilon
Цитат(Insaneboy @ 17 Nov 2006, 09:32 PM)
*

Абсолютно! За "Великаните" се бях сетил онзи ден... Да не говорим, че Фърлингите изобщо не са се появявали... Грехота ще е, ако го резнат dry.gif

arris, точно за тях иде реч smile.gif
burndead
Цитат(Babilon @ 17 Nov 2006, 09:02 PM)
Да не говорим, че Фърлингите изобщо не са се появявали...

*

Т'ва изобщо не е вярно tongue.gif .
Според мен, Фърлингите се появиха без никой да каже за тях, а имено в епизода, когато наш'те унищожиха флотата на Апофис като взривиха слънцето. Нали после скочиха в хиперпространството и отидоха заедно със самия Апофис в някаква друга галактика. Та там се появи кораб, който наш'те не са виждали преди.
Ако греша за епизода и за подробностите, нека някой ме поправи.

smile.gif
Babilon
Цитат(burndead @ 17 Nov 2006, 11:53 PM)
Според мен, Фърлингите се появиха без никой да каже за тях, а имено в епизода, когато наш'те унищожиха флотата на Апофис като взривиха слънцето. Нали после скочиха в хиперпространството и отидоха заедно със самия Апофис в някаква друга галактика. Та там се появи кораб, който наш'те не са виждали преди.
Ако греша за епизода и за подробностите, нека някой ме поправи.

smile.gif
*

Ако не се лъжа, там се появи кораб на репликатори. Не се връзват много с Фърлингите tongue.gif
M-r Anderson
Цитат(Babilon @ 17 Nov 2006, 09:28 PM)
... Освен това имаше и един, който живееше под водата (не помня името му - беше от Вавилонската митология). И за него нищо не се споменава в последствие...
*

А,защо точно тези да не са Фърлингите hmm.gif Така и не помня да е споменавал от коя раса са.Май само каза на Данйел,че не им е дошло времето blink.gif huh.gif
unsure.gif Е пък възможно е,май dry.gif
Insaneboy
Цитат(M-r Anderson @ 17 Nov 2006, 11:25 PM)
... Освен това имаше и един, който живееше под водата (не помня името му - беше от Вавилонската митология). И за него нищо не се споменава в последствие...
*

А,защо точно тези да не са Фърлингите hmm.gif Така и не помня да е споменавал от коя раса са.Май само каза на Данйел,че не им е дошло времето blink.gif huh.gif
*

Тц, той си каза, че е друга порода...
А сега се сетих и че не обясниха кой е онзи кораб, с който беше пленен Прометей в една мъглявина и беше взел екипажа на Прометей, само Картър беше останала и измисли начин да измъкне и двата кораба. Та този кораб беше доста голям, ще ми се да разберем той от къде се е пръкнал...
burndead
Цитат(Insaneboy @ 17 Nov 2006, 11:42 PM)
*

*

А сега се сетих и че не обясниха кой е онзи кораб, с който беше пленен Прометей в една мъглявина и беше взел екипажа на Прометей, само Картър беше останала и измисли начин да измъкне и двата кораба. Та този кораб беше доста голям, ще ми се да разберем той от къде се е пръкнал...
*

Еййй, верно е! :doh: Тая серийка я бях забравил напълно. Ама там тия бяха враждебно настроени... ако не ме лъже паметта. hmm.gif
Onestone
Всъщност има един епизод, в който на екрана показаха "фърлинг" cool.gif Обаче става дума за епизода "200", който е изцяло пародиен и едва ли показаното има нещо общо с истинските фърлинги.
paco88
Едва ли скоро ще видим нещо за Фърлингите което ме натъжава sad.gif
Покрай Орай позабравиха доста симпатичните извънземни които ни помагаха от време на време дори и Хърмоид не сам го виждал доста отдавна sad.gif
п.п.
Честит ти пст номер 1000 Babillon :clap:
Alt_CX
Цитат(burndead @ 18 Nov 2006, 02:59 AM)
Цитат(Insaneboy @ 17 Nov 2006, 11:42 PM)
*

*

*

Еййй, верно е! :doh: Тая серийка я бях забравил напълно. Ама там тия бяха враждебно настроени... ако не ме лъже паметта. hmm.gif
*

Абсолютно. При това доста враждебно. Няма начин да са Фърлингите.
paco88
Обаче забелязвате ли как заради едно необяснение на сценаристите ние тука се чудим кой кой е хахахах оня с такъв кораб другия така изглеждал хахаха tongue.gif :clap:
martineliazz
мдааа на мен най любимите ми сезони са началните когато нашите опознаваха галактиката smile.gif например онази серия с космическото състезание или пък онази дето някакъв кораб променяше една планета cool.gif
burndead
В Уикипедия като сърчнеш на фърлинги, излиза за СГ-1 и т.н. Обаче по-интересното е, че има част от интервю с един от сценаристите и на въпроса: "До края на СГ ще видим ли Дъ Фърлингс?", той отговаря: "Че кой ви е казал, че не сте ги виждали вече?" hmm.gif
deXtr
Цитат(arris @ 17 Nov 2006, 08:49 PM)
Цитат(Insaneboy @ 17 Nov 2006, 08:32 PM)

*

*

Това е за дядото на Даниел ли дето отиде при едни великани беше готина идеята, на мен най ми липсва това че дават по малко неща свързани с историята която ни е позната на земята в първите сезони имаше повече това за Мерлин е доста добре но може и повече да вмъкват според мен.

Babilon честит хиляден пост аз ще ви стигна вас двамата ама не знам кога трябва да направя комбина с thankyou-то
*

Тия да не са лемурийци? Ако не се лъжа, те бяха 8-9 метра високи и са изчезнали преди 800 000 години.
Babilon
Цитат(burndead @ 18 Nov 2006, 03:26 PM)
В Уикипедия като сърчнеш на фърлинги, излиза за СГ-1 и т.н. Обаче по-интересното е, че има част от интервю с един от сценаристите и на въпроса: "До края на СГ ще видим ли Дъ Фърлингс?", той отговаря: "Че кой ви е казал, че не сте ги виждали вече?" hmm.gif
*

Бъзика се нещо, според мен. Имаше едно документално филмче преди епизод 200 - филм за серията. Та, в него единият от сценаристите каза следното(цитирам по памет): "Всички питат къде са Фърлингите... Ще се появят ли Фърлингите... и т.н. Е, в епизод 200 ще ги видите. Най-накрая ще се появят и те." Това, разбира се, беше майтап, защото цялата серия беше пародийна tongue.gif
BIG_MIRO
да те ако продължават така , да не ги показват фърлингите накрая ще си изгубят и тия фенов които са им останали, като мен wink.gif
en3rgy
мене нокс-четата мн ме кефеха
жалко че не се появяват вече .....
а Тор ми беше любимец ама sad.gif
burndead
То май няма някой на който да не му е любимец Тор. Мен пък ме радва в Асгардите саркастичният на моменти хумор, който "притежават". smile.gif
ROCKY
Ех още когато не беше започнал сезон 10 и Insaneboy беше дал спойлер че ще видим фърлингите много се зарадвах но сега нещо се съмнявам и ми е малко кофти понеже няма да го дават повече sad.gif
бтв може след време да ги пуснат по атлантиса фърлингите и примерно ноксите но няма да е същото... друго си е е SG-1 да ги видиш и то в действие biggrin.gif
а аз колко много пъти съм си представял ноксите, асгардите, древните и фърлингите в битки че ако даваха епизодите по мое въобрежение ехеее biggrin.gif :lol2: cool.gif
burndead
Цитат(ROCKY @ 18 Nov 2006, 07:34 PM)
Ех още когато не беше започнал сезон 10 и Insaneboy беше дал спойлер че ще видим фърлингите много се зарадвах но сега нещо се съмнявам и ми е малко кофти понеже няма да го дават повече sad.gif
бтв може след време да ги пуснат по атлантиса фърлингите и примерно ноксите но няма да е същото... друго си е е SG-1 да ги видиш и то в действие  biggrin.gif 
а аз колко много пъти съм си представял ноксите, асгардите, древните и фърлингите в битки че ако даваха епизодите по мое въобрежение ехеее  biggrin.gif  :lol2:  cool.gif
*

Хехе, т'ва ми звучи като на още 2 сезона smile.gif. Обаче ми се струва, че Ноксите останаха на заден план. Дадоха ги на 2-3 пъти още и след т'ва им "биха шута".
Мен ме радваха и Толанците. Точно така си представям хората след много време - супер развити и културни като тях. Ама я ни има, я ни няма дотогава. :ph34r:
BIG_MIRO
няма да ни има до тогова wink.gif, пък за да стигнем Толанците по техногично развитие било трябва поне едно още 100 -200 г. да минат
burndead
Цитат(BIG_MIRO @ 18 Nov 2006, 10:26 PM)
няма да ни има до тогова wink.gif, пък за да стигнем Толанците по техногично развитие било трябва поне едно още 100 -200 г. да минат
*

Не 100-200, а 500 трябва да минат, докато ги настигнем. Ех, пуста Църкво, пусти Тъмни Векове... dry.gif
en3rgy
тия Толанци... не сам им фен може би защото ги бяха направили малко безпомощни с някви там джаджи и толкова...

повече ми харесаха едни... нз как се казваха но сг-1 бяха заселели едни хора на планета и се появи огромен кораб който променяше планетата в годна за живеене на този вид.. нещо като дракони май бяха но кораба им беше страхотен а вътре едно бяло... въпреки че не се появиха въобще unsure.gif епизода ми беше мн интересен smile.gif
burndead
Цитат(en3rgy @ 19 Nov 2006, 09:10 AM)
тия Толанци... не сам им фен може би защото ги бяха направили малко безпомощни с някви там джаджи и толкова...

повече ми харесаха едни... нз как се казваха но сг-1 бяха заселели едни хора на планета и се появи огромен кораб който променяше планетата в годна за живеене на този вид.. нещо като дракони май бяха но кораба им беше страхотен а вътре едно бяло... въпреки че не се появиха въобще  unsure.gif епизода ми беше мн интересен  smile.gif
*

Съществата се казват "Гадмиър" и са супер развити. Интересното в този епизод беше, че сценаристите поставиха морална гледна точка, поради факта, че условията за живот на Гадмиър-ите са специфични - дали да съхранят високо развита цивилизация, пътувала 10 000 години из Космоса, търсейки подходяща планета за тераформиране или да се унищожи напълно невинните и ниско развити Енкарианци.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.