BIG_MIRO
29 Jul 2006, 11:59 PM
aaaaaaaaaaaa insane ти ме уби бе!!! сега се връщам от работа и какво да гледам суб за Атлантис е по-хубава изненнада неможеше за отмора след работа
chezet
30 Jul 2006, 09:36 AM
Няма какво да добавя,наистина съм впечатлен от Insaneboy.Толкова бърз превод и то качествен освен да кажа Браво друго немога да направя.Вярно е,че с "браво" неможеш да се напиеш или нахраниш,но все пак моето най-голямо уважение за труда.
П.П. Защо винаги се правят първо суб. за Атлантис,като СГ-1 е по-хубав.Нали излизат по едно и също време.
M-r Anderson
30 Jul 2006, 02:35 PM
Цитат(chezet @ 30 Jul 2006, 10:36 AM)
П.П. Защо винаги се правят първо суб. за Атлантис,като СГ-1 е по-хубав.Нали излизат по едно и също време.
Шляп
barovka_d
30 Jul 2006, 04:15 PM

Някой ще ми каже ли дали е възможно третата серия на Stargate Atlantis да е с размер 114 МВ? Много малко ми се вижда, а те по принцип нали са около 350 МВ !!!!
Alt_CX
30 Jul 2006, 06:27 PM
При мен си е 350 МВ. От къде я изтегли такава малка?
paco88
30 Jul 2006, 07:13 PM
Цитат(barovka_d @ 30 Jul 2006, 04:15 PM)

Някой ще ми каже ли дали е възможно третата серия на Stargate Atlantis да е с размер 114 МВ? Много малко ми се вижда, а те по принцип нали са около 350 МВ !!!!
абсурд да е толкова малък фаила
ако е с гадно качество тогава по-можи
paco88
30 Jul 2006, 07:23 PM
Цитат(Insaneboy @ 28 Jul 2006, 10:37 AM)
Цитат(BIG_MIRO @ 28 Jul 2006, 09:52 AM)
da ама сигороно нямада да е в първите 10 серии и ще чакаме паузата че чак след това

Напротив, след 1-2 епизода е 200ният епизод в който обещаха да има Фърлинги.

Insaneboy гледах в www.gateworld.net описанието на епизод номер 200
ама не се споменава за фърлингите
десет сезона вече ги чакам няма ли най-сетне да идват хаха
sto_
30 Jul 2006, 08:47 PM
barovka_d
30 Jul 2006, 09:41 PM
Цитат(Alt_CX @ 30 Jul 2006, 07:27 PM)
http://www.mininova.org/cat/8
ivajlap
30 Jul 2006, 10:43 PM
Не бяха ли версиите за iPod по 100-ина MB?
Alt_CX
31 Jul 2006, 09:57 AM
Цитат(barovka_d @ 30 Jul 2006, 10:41 PM)
Цитат(Alt_CX @ 30 Jul 2006, 07:27 PM)
http://www.mininova.org/cat/8Защо не си я изтеглиш от Арената примерно?
barovka_d
31 Jul 2006, 04:15 PM
Защо не си я изтеглиш от Арената примерно?
[/quote]
Да ти кажа не сам регистрирана, даже нещо не иска тези дни да ми я отваря страницата! Но така или иначе аз вече ги драпнах :59: Благодаря ти все пак за вниманието

Сериите са супер
ekaterinna
31 Jul 2006, 06:28 PM
Babilon кажи ми че днес ще излезат субтитрите на 3ти епизод,защото ги очаквам с нетърпение

)
Babilon
31 Jul 2006, 08:00 PM
Цитат(ekaterinna @ 31 Jul 2006, 07:28 PM)
Babilon кажи ми че днес ще излезат субтитрите на 3ти епизод,защото ги очаквам с нетърпение

)

Tемата за субтитрите е
ТУК. Излязоха вече
paco88
1 Aug 2006, 08:50 AM
пеияс юь якфшсшисше Babillon :clap:
Azzour
1 Aug 2006, 11:48 AM
абе я да ви питам нещо, което ме тормози от няколко дни...
дали може да се намери (дали въобще има) ПнП РПГ (Pen and paper RPG (тип Dungeons and dragons (надявам се да сте ме разбрали))) по Старгейт
paco88
1 Aug 2006, 06:16 PM
искам да ви споделя нещо:
неска докато бях на плажа написах в пясъка символа на Земята и се сетих нещо-защо символа на земята представлява пирамида и слънце в/у нея след като това е египетски символ а портите са строени от Древните преди няколко милиона години?
много ми е интересно
Azzour
1 Aug 2006, 06:54 PM
ми предполагам, че е защото всъщност този символ е само Point of origin за Земята (на другите DHD-тата го няма), а Земята е била под контролна на Гоа'улд-ите (и по-скоро египетските Гоа'улд-и) ии...така
arris
1 Aug 2006, 07:20 PM
ама големи глупости приказвате символите са на древните те са строили портите ( вероятно с космическия кораб атлантида с които са обикаляли галактите )
Земния символ го обясняваше Даниел ( другия дето го играе ) в Филма Stargate кръгчето май значеше луната ама може да е и слънцето не помня вече
Dr_Morro^
1 Aug 2006, 07:58 PM
Цитат(Insaneboy @ 29 Jul 2006, 09:38 PM)
Цитат(chezet @ 29 Jul 2006, 09:21 PM)
Тази 3-та серия на Атлантис беше пълна боза.Май пак започнаха с тъпите си серии,а ненаблягат на войната с Призраците.
Трябва да има ЕКШЪН!
серията целеше да е забавна, затова включиха Ричард Кайнд
Интересна беше, но някак си не ме накефи достатъчно...От друга страна епизода на SG-1 Беше леко казано невероятен.Много се накефих докато го гледах...много екшън, много драматизъм много ефекти....просто много добър епизод.Имаше даже и среща с истински древен.Просто много добро.И най-хубавото е,че беше нещо като 2 в 1.Двойна доза любими герои и двойна доза врагове.Нещо друго интересно.Какви са отношенията Вала - Даниел.Защо са неразделно заедно в повечето епизоди?
paco88
1 Aug 2006, 09:04 PM
ами то точно това ме гложди отвътре-защо го обясняват символа като пирамида щом е написан от древните?(

и дали въобще е пирамида или е казано само за филма от 94-та)
Babilon
1 Aug 2006, 09:15 PM
Цитат(paco88 @ 1 Aug 2006, 10:04 PM)
ами то точно това ме гложди отвътре-защо го обясняват символа като пирамида щом е написан от древните?(

и дали въобще е пирамида или е казано само за филма от 94-та)
Обяснението може да се направи и така - Гоа'улдите са паразитна раса, която се е възползвала от технологии и знания, които не са тяхни. Следователно нищо не пречи да са приели символите, които в последствие са си преписали като техни. Корабите им също са направени от присвоени технологии, следователно няма какво да те учудва пирамидата
eddie
1 Aug 2006, 09:48 PM
Единственото, което ме дразни в сериала, е някои груби несъответствия. Ясно е че сериала е фантастичен, ама в космически кораб да се осветяват коридорите и залите с факли, е малко... :doh:
Или примерно най-обикновени селяни, които тикат ръчни колички и живеят в бит от средновековието, изведнъж построиха огромните свръхмодерни космически кораби, представляващи флотилията на Орай - ясно е че с помощта на Приорите, ама дайте едно техническо ръководство за сглобяване на някоя сложна система на някой от Средновековието, и гледайте сеир после...
Babilon
1 Aug 2006, 10:51 PM
Цитат(eddie @ 1 Aug 2006, 10:48 PM)
Единственото, което ме дразни в сериала, е някои груби несъответствия. Ясно е че сериала е фантастичен, ама в космически кораб да се осветяват коридорите и залите с факли, е малко... :doh:
Или примерно най-обикновени селяни, които тикат ръчни колички и живеят в бит от средновековието, изведнъж построиха огромните свръхмодерни космически кораби, представляващи флотилията на Орай - ясно е че с помощта на Приорите, ама дайте едно техническо ръководство за сглобяване на някоя сложна система на някой от Средновековието, и гледайте сеир после...

Вярно е, но има логично обяснение - сега тече 10-ти сезон... Ако се задълбаят в обучението на Орай-последователите, то тези епизоди, които гледаме сега, ще трябва да ги гледаме в края на 11-ти, началото на 12-ти сезон...

Виж, че SGC се обучаваше в продължение на 5-6 сезона... Прави сметка колко сезона ще обадят, ако трябва да изгледаме и обучението на последователите...

:lol2:
paco88
2 Aug 2006, 09:29 AM
Babilon съгласен сам с теб за отговора ти на моя въпрос
Сега пък пак ме избиват куп въпроси-например защо не могат да се бият във хиперпространството?
Babilon
2 Aug 2006, 09:44 AM
Цитат(paco88 @ 2 Aug 2006, 10:29 AM)
Сега пък пак ме избиват куп въпроси-например защо не могат да се бият във хиперпространството?

Не могат, защото в хиперпространството енергията, която се отделя при експлозията на единият кораб рефлектира върху другия. Нали така взривиха един кораб на репликаторите - с корабът "О'Нийл" на Асгардите. Това беше идея на Саманта Картър. Тор й обясняваше, че не могат да се бият в хиперпространството, а на нея й дойде на акъл да взривят "О'Нийл" и така да взривят и кораба на репликаторите
paco88
2 Aug 2006, 12:08 PM
Цитат(Babilon @ 2 Aug 2006, 09:44 AM)
Цитат(paco88 @ 2 Aug 2006, 10:29 AM)

Не могат, защото в хиперпространството енергията, която се отделя при експлозията на единият кораб рефлектира върху другия. Нали така взривиха един кораб на репликаторите - с корабът "О'Нийл" на Асгардите. Това беше идея на Саманта Картър. Тор й обясняваше, че не могат да се бият в хиперпространството, а на нея й дойде на акъл да взривят "О'Нийл" и така да взривят и кораба на репликаторите

аха ясно
сега нов въпрос
Защо често сменят информацията за времето за което се минава м/у два старгейта-един път казват 1.3 сек друг път 0.3сек трети път 5.........
Azzour
2 Aug 2006, 01:30 PM
еми би трябвало да зависи от разстоянието между самите старгейтове (поне аз така си го обяснявам)
tss04
2 Aug 2006, 01:41 PM
Пътуването между два Старгейта продължава различно време - в зависимост от това на какво разстояние се намират един от друг т.е. червеевата дупка между тях е с различна дължина и съответно времето през което чистата енергия пътува между двете дестинации е различно по продължителност. Освен това идеята която развива филма Старгейт за отваряне на портали в различни точки от пространството не е изцяло фантастична. Отварянето на wormhole не се отхвърля от физиката, дори наскоро бях чел, че учени от САЩ са успели за хилядни части от секундата да отворят микропортал във вакуум по въздействие на много високо напрежение.....
Azzour
2 Aug 2006, 02:20 PM
Цитат(tss04 @ 2 Aug 2006, 02:41 PM)
червеевата дупка
много се кефя някой като каже това :clap: - браво!
цялото превеждане като "Червеева дупка" е меко казано - глупаво. Има си термин - "времево-пространствена дупка", не "червеева"
tss04
2 Aug 2006, 03:03 PM
Ами в научни статии по физика също се използва термина преведен буквално -Дупка на червея или чревоядина (пространствено - времеви тунел) като теоретично чрез такава чревоядина може да се пътува през пространството и времето...
chezet
2 Aug 2006, 04:22 PM
Относно "пространствено-времевите тунели" техните параметри и изискавания,най-добре са обяснени в сериала Фарскейп.
Необходимата енергия за създаването им,параметрите за стабилност на тунела,времето за подържане на стабилен тунел и т.н.
Това което ме лишава от удоволствието е точно липсата на подобни научни диалози в сериала.Другото което ми направи впечатление е следното:във Фарскейп се показа един проблем с тунелите незасегнат от Старгейт,а той е че пътуването с кораби в тунелите е опасно(ако сте гледали сериала там се показа как пилотите се втечняваха).До като "скачачите" си преминаваха без проблем през старгейт,а хората си оставаха цели.Но това си го обяснявам с демолекулизирането преди пътуването през старгейт.
paco88
2 Aug 2006, 04:40 PM
и аз искам да има повече науяни обяснения.Трябва да има повечко зашото все пак е интересно да се разбира за какво става дума
м/удругото дали е възможно или не няма смисал да се спори защото е ясно че невъзможни неща няма всичко е въпрос на време
но пак ми изниква един въпрос който обаче не е простичък:
сами гейт адрес представлява 6 символа(седмия е специфичен за планетата на тръгване) и всеки символ оттразява съзвездие или обект в космоса като символите са подредени по определен начин.И ето тук ми е въпроса-спрямо различните места на тръгване(изходните точки) съзвездията(символите) имат различна разположеност(смисал спрямо земята орион е на едно място а спрямо чулак е на друго) а защо от кудето и да тръгнеш адреса на дадена планета е един и същ(без да броим седмия символ)???
tss04
2 Aug 2006, 05:02 PM
Е, тук влиза малко в роля и фантастиката. Може би в зависимост от седмия символ маршрута се преизчислява, но би трябвало от Земата до Чулак примерно последователноста да е една, а от Абидос до Чулак съвсем различна заедно със седмия символ разбира се

Но като цяло теорията "Старгейт" е напълно възможна в нашия свят и при тук действащите физични закони, а не както в някои сериали основния сюжет да лежи на пълна измишльотина! Точно това ми харесва в тази филм - че това ще може да се случи наистина някой ден макар и в много далечно бъдеще!
Azzour
2 Aug 2006, 05:15 PM
значи на този линк :
http://en.wikipedia.org/wiki/Stargate_(device)#Dialing обясняват какво точно правят тези символи (съзвездия) - те са като координати и заключват дадената планета между шест съзвездия (три линии, през три различни равнини, минаващи през една точка (дадената планета)), поради, което няма как да се сменят символите, защото планетата винаги ще е на едни и същи координати
Babilon
2 Aug 2006, 05:17 PM
Ами аз за пореден път казвам - Старгейт не е типична фантастика. И в този сериал може реално да се научи много повече, отколкото във Фарскейп и други подобни. Тук се набляга на развитието на древните цивилизации и обясняването на това явление с извънземна намеса. Имената на всички Гоа'улди - Господари на Системата са взаимствани от митологията (Египетска и Гръцка). Името на съществото, което живееше под водата (в 1-ви, или 2-ри сезон) е взаимствано от Вавилонската митология, Тор е върховен бог в Скандинавската митология, съществата в епизода "Кристалният череп" са от южноамериканската митология и т.н. Същността на сериала не е в безсмислени космически битки. Незапознат с митологиите човек може да научи много за различните култури от този сериал. И именно това го прави изключително интересен. Който му се гледат космически стрелби - "Междузвездни войни", "Андромеда", "Фарскейп" и т.н....
arris
2 Aug 2006, 06:20 PM
някои сеща ли се защо няма Скачач на земята нали сега имат zpm и си я набират когато им трябва и могат да полетят с някои друг до тука за да ги ползват и в SGC
Alt_CX
2 Aug 2006, 06:28 PM
Цитат(tss04 @ 2 Aug 2006, 06:02 PM)
...Точно това ми харесва в тази филм - че това ще може да се случи наистина някой ден макар и в много далечно бъдеще!
А може и да се случва вече
tss04
2 Aug 2006, 07:10 PM
На дали! Физиката ни е на доста примитивно ниво за да говорим за стабилни енергийни тунели минаващи на пряко през вселената. Дори и да са създали както четох някъде то е за хилядни от секундата поради простата причина че на този етап от знанията ни не можем да ги поддържаме достатъчно дълго отворени поради тяхното мигновенното колабилане сами в себе си дължащо се на мощна гравитация. Та в тези научни статии обясняваха че подобни пространствено - времеви тунели могат да се задържат за по дълго време отворени единствено и само ако бъдат "облицовани" с нещо което ще противодейства на огромната гравитация, а именно антигравитационно поле, но учените все още не познават подобно явление, единствено може да се предполага за подобно антигравитационно поле(въз основа на отделни опити) което да поддържа отворен нашия въображаем тунел без той да рухне сам в себе си.....тъй че имаме отделни наченки но да се стигне до това което ни показва филма ще се чака още твърде много време....
martineliazz
2 Aug 2006, 07:17 PM
Цитат(arris @ 2 Aug 2006, 07:20 PM)
някои сеща ли се защо няма Скачач на земята нали сега имат zpm и си я набират когато им трябва и могат да полетят с някои друг до тука за да ги ползват и в SGC
имат - при това с машина за пътуване във времето на борда
chezet
2 Aug 2006, 07:21 PM
Цитат(Babilon @ 2 Aug 2006, 06:17 PM)
Ами аз за пореден път казвам - Старгейт не е типична фантастика. И в този сериал може реално да се научи много повече, отколкото във Фарскейп и други подобни. Тук се набляга на развитието на древните цивилизации и обясняването на това явление с извънземна намеса. Имената на всички Гоа'улди - Господари на Системата са взаимствани от митологията (Египетска и Гръцка). Името на съществото, което живееше под водата (в 1-ви, или 2-ри сезон) е взаимствано от Вавилонската митология, Тор е върховен бог в Скандинавската митология, съществата в епизода "Кристалният череп" са от южноамериканската митология и т.н. Същността на сериала не е в безсмислени космически битки. Незапознат с митологиите човек може да научи много за различните култури от този сериал. И именно това го прави изключително интересен. Който му се гледат космически стрелби - "Междузвездни войни", "Андромеда", "Фарскейп" и т.н....
Ако трябва да бъдем коректни най-много може да се научи от "Стар Трек".Там наистина са разгледани и показани най-много технологии.
Друго ми е любопитно.Дали "дроновете" могат да унищожат корабите на Орай.Видяхме какво направиха с корабите на Гоа'улдите,както и с кораба-Кошер.Знаем че "Кошерите" технологично са по-добри от корабите - пирамида
Припомнете ми колко пъти можеше да пускат "дроновете" преди да се изтощи ZPM-а.
Babilon
2 Aug 2006, 07:31 PM
Цитат(chezet @ 2 Aug 2006, 08:21 PM)
Ако трябва да бъдем коректни най-много може да се научи от "Стар Трек".Там наистина са разгледани и показани най-много технологии.
Аз говорех, че от Старгейт може да се научи много за митологиите на Великите цивилизации, а не за технологиите.
Цитат(chezet @ 2 Aug 2006, 08:21 PM)
Друго ми е любопитно.Дали "дроновете" могат да унищожат корабите на Орай.Видяхме какво направиха с корабите на Гоа'улдите,както и с кораба-Кошер.Знаем че "Кошерите" технологично са по-добри от корабите - пирамида
Припомнете ми колко пъти можеше да пускат "дроновете" преди да се изтощи ZPM-а.
Предполагам, че няма да могат... Все пак Орай са фракция на Древните, следователно сa наясно с дроните и би следвало корабите им да са неуязвими... Но пък от друга страна Мичъл като се чудеше защо Орай не са нападнали Земята, Тийл'к му каза, че вероятно се боят от оръжието на Антарктида, което може би е една сценаристка подсказка за развитието в последствие... Знам ли... Ще видим
paco88
2 Aug 2006, 08:43 PM
ето такива дискусии харесвам аз хаха
наистина Babilon е прав(е може и седнал да е

) за това че старгейт представя повече митология и факти отколкото космически битки като други сериални.И все пак космическите кораби се появяват рано или късно не може без тях.
А колкото за дроновете-миналата седмица като гледах втория епизод на атлантис с баща ми(и той е запален фен

) му казах че единствено дроножете биха могли да спрат Орай поне според мен де
paco88
2 Aug 2006, 08:53 PM
Цитат(arris @ 2 Aug 2006, 06:20 PM)
ами, arris, като се замисля може би няма смисал защото трябва да прилагат генната терапия на всички пилоти които ще учстват във всяка една мисия или на всеки който ще бъде екипаж на ''скачача".Според мен може да е заради това
arris
2 Aug 2006, 09:45 PM
Те всъшност маи никакви технологии не ползват на земята от Атлантидата странно поне тая малкатата машинка която засича признаците на живот можеша да сложат в оборудването на SG екипите а за кораба имам превид поне някои друга сериика да го ползват не всички екипи навсякъде но си мисля че на някои планети ще им помага доста
paco88
3 Aug 2006, 12:34 AM
Цитат(arris @ 2 Aug 2006, 09:45 PM)
Те всъшност маи никакви технологии не ползват на земята от Атлантидата странно поне тая малкатата машинка която засича признаците на живот можеша да сложат в оборудването на SG екипите а за кораба имам превид поне някои друга сериика да го ползват не всички екипи навсякъде но си мисля че на някои планети ще им помага доста
наистина ще имат полза от "скачач" но все пак трябва някой от сценариситте да влезе във форума и да види за какво си говорим хаха
M-r Anderson
3 Aug 2006, 02:41 AM

paco88
3 Aug 2006, 08:35 AM
Цитат(M-r Anderson @ 3 Aug 2006, 02:41 AM)

ахахахахахххаахха каква снимчица хахахахах
paco88
3 Aug 2006, 08:40 AM
Цитат(Azzour @ 2 Aug 2006, 05:15 PM)
значи на този линк :
http://en.wikipedia.org/wiki/Stargate_(device)#Dialing обясняват какво точно правят тези символи (съзвездия) - те са като координати и заключват дадената планета между шест съзвездия (три линии, през три различни равнини, минаващи през една точка (дадената планета)), поради, което няма как да се сменят символите, защото планетата винаги ще е на едни и същи координати
мале какви яки работи има на тоз сайт не е истина просто хаха
ама сега още един въпрос ми идва на ум(банален станах вечв хаха)-там е обяснено(то и във филма е обяснявано) нали защо са 6 символа-два срещу два и заклучват планетата.Та въпроса ми е следния: Ако два срещуположни символа(съзвездия) си разменят местата не би трябвало да се псомени нищо нали,все пак пак е м/у тях двата нали?
chezet
3 Aug 2006, 09:32 AM
Ще се промени.Принципа всеки вече го знае 7 символа за адрес 1 за изходна точка и 6 за определяне на точка в триизмерно пространство(т.е. планетата).Но никъде не е казано,че 2 срещуположни равнини са на еднакво разтояние от търсената точка.Може би се заблуждаваш от факта,че го показват като куб,а то не е задължително да е такъв.Затова трябва да се спазва точната последователност на символите.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.