Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Stargate Дискусии
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
tss04
Както всички знаем Старгейт има 9 шеврона - кристали (червени в галактиката Млечен път и сини в галактиката Пегас). Най-долните два са неактивни при набиране и дори са "зазидани" в земята повечето пъти, единият от тях играе роля когато се набира осем-символен адрес за друга галактика, но интересното е че до тук деветия кристал върху Старгейт никога не е послужил за нещо?.... за какво ли служи.......?
Azzour
надявам се да разберем ... unsure.gif
MirzatA
Цитат(chezet @ 2 Aug 2006, 08:21 PM)
Цитат(Babilon @ 2 Aug 2006, 06:17 PM)
Ами аз за пореден път казвам - Старгейт не е типична фантастика. И в този сериал може реално да се научи много повече, отколкото във Фарскейп и други подобни. Тук се набляга на развитието на древните цивилизации и обясняването на това явление с извънземна намеса. Имената на всички Гоа'улди - Господари на Системата са взаимствани от митологията (Египетска и Гръцка). Името на съществото, което живееше под водата (в 1-ви, или 2-ри сезон) е взаимствано от Вавилонската митология, Тор е върховен бог в Скандинавската митология, съществата в епизода "Кристалният череп" са от южноамериканската митология и т.н. Същността на сериала не е в безсмислени космически битки. Незапознат с митологиите човек може да научи много за различните култури от този сериал. И именно това го прави изключително интересен. Който му се гледат космически стрелби - "Междузвездни войни", "Андромеда", "Фарскейп" и т.н....
*

Ако трябва да бъдем коректни най-много може да се научи от "Стар Трек".Там наистина са разгледани и показани най-много технологии.
Друго ми е любопитно.Дали "дроновете" могат да унищожат корабите на Орай.Видяхме какво направиха с корабите на Гоа'улдите,както и с кораба-Кошер.Знаем че "Кошерите" технологично са по-добри от корабите - пирамида
Припомнете ми колко пъти можеше да пускат "дроновете" преди да се изтощи ZPM-а.
*

Sorry che pisha na latinica no na tova PC nemam kirilizator.
Znachi ne sam suglasen, che korabite Kosher sa po dobri kato tehnologia ot Hatacite na Goq`uldite! Shield-a im e po slab da no za smetka na tova orujiqta im sa po moshtni i po burzi ot nashite batareii. Aaa i plius tova Kosherite niamat Shield!!!
M-r Anderson

-даите му една ракия на човека :lol2: :lol2: biggrin.gif
martineliazz
Aaa i plius tova Kosherite niamat Shield!!!

дрън дрън като нямат за къв чеп тогава при атаката на 12те кошера наште си правиха труда да телепортират бомби на борда им , от скука ли ?
Azzour
Абе някой може ли да ми каже откъде да си изтегля филма Stargate (оригиналния филм от '94-та година), но да е на 1 диск, защото където и да го намеря е все на 2
П.П. Хубаво ще е да е на БГ тракер rolleyes.gif
paco88
Цитат(M-r Anderson @ 3 Aug 2006, 05:59 PM)

-даите му една ракия на човека :lol2:  :lol2:  biggrin.gif
*

ахахахахаххаха пич от къде ги зимаш тея убийствени картинки хахахаха
paco88
Цитат(martineliazz @ 3 Aug 2006, 08:13 PM)

дрън дрън като нямат за къв чеп тогава при атаката на 12те кошера наште си правиха труда да телепортират бомби на борда им , от скука ли ?
*

ами все пак кошера е голям има няма 2-3 километра (поне така изглежда) и обикновените ракети не биха свършили работа затова телепортваха атомните бомби.А за щита им-аз не сам видял да имат щит(на Дедал като го уцелят проблясва щита а на кошер не сам видял такова нещо). hmm.gif
martineliazz
Цитат(paco88 @ 3 Aug 2006, 10:25 PM)

*

ами все пак кошера е голям има няма 2-3 километра (поне така изглежда) и обикновените ракети не биха свършили работа затова телепортваха атомните бомби.А за щита им-аз не сам видял да имат щит(на Дедал като го уцелят проблясва щита а на кошер не сам видял такова нещо). hmm.gif
*

така е няма отблясъци но забележи че няма и експлозии на кошерите - или имат щит или тия стрелци на дедал са отчайващо неточни... а в с3 е1 бая стрелба падна в началото...
paco88
така е прав си затова но сети се за битката извън галактиката в същия епизод-там едната ракета уцели без съпротива(останалите ги СВАЛИХА ДАРТОВЕТЕ) а и във втория епизод като се биха накрая нашия кошер и оня другия-пак нямаше и следа от щит а изтрелите бяха точни.
Това за нашите стрелци дет го казваш си го обясняжам така-нашия кораб е доста малък спрямо кошера,следователно снарядите които изтрелва са много по малки и щетите които нанася на кошера са по трудно видими в началато dry.gif
martineliazz
Цитат(paco88 @ 4 Aug 2006, 12:10 AM)
така е прав си затова но сети се за битката извън галактиката в същия епизод-там едната ракета уцели без съпротива(останалите ги СВАЛИХА ДАРТОВЕТЕ) а и във втория епизод като се биха накрая нашия кошер и оня другия-пак нямаше и следа от щит а изтрелите бяха точни.
Това за нашите стрелци дет го казваш си го обясняжам така-нашия кораб е доста малък спрямо кошера,следователно снарядите които изтрелва са много по малки и щетите които нанася на кошера са по трудно видими в началато  dry.gif
*

в е2 нашият кошер едвам работеше - беше толкова зле че едва подкараха оръжията а това че шепард успя да им прецака хипер двигателя предполагам че тогава като бяха само двата кошера не са имали нужда от щит и е бил изкл. колкото до снарядите аз неговорех за ракетния обстрел а за лазерния (или там какъвто е) дедал бълваше доста плътна струя от тези лазери неможе поне една мъъъъъничка експлозиика да не се види ако нямаха щитове smile.gif
Azzour
начи Кошерите нямат щитове. Не се вижда експлозия, защото напрактика са живи кораби и няма какво да гръмне. Обаче..(винаги има обаче) - Кошерите се регенерират, затова напрактика нямат нужда от щитове (вижте в Wikipedia за Wraith Hive-ships - http://en.wikipedia.org/wiki/Wraith_Hive-Ship)
paco88
Цитат(Azzour @ 4 Aug 2006, 08:11 AM)
начи Кошерите нямат щитове. Не се вижда експлозия, защото напрактика са живи кораби и няма какво да гръмне. Обаче..(винаги има обаче) - Кошерите се регенерират, затова напрактика нямат нужда от щитове (вижте в Wikipedia за Wraith Hive-ships - http://en.wikipedia.org/wiki/Wraith_Hive-Ship)
*

на този сайт има абсолютно всичко за което спорим хаха до сега сам го разглеждал наистина има всичко. :clap:
Alt_CX
Да, но е на английски sad.gif Така че вие си спорете, че да разберем нещо и ние неанглоговорящите huh.gif
paco88
Цитат(Alt_CX @ 4 Aug 2006, 10:19 AM)
Да, но е на английски  sad.gif  Така че вие си спорете, че да разберем нещо и ние неанглоговорящите  huh.gif
*

хахахахаха нямаш проблем за това хаха tongue.gif
сега много ме гложди въпроса дали дроновете ще надупчат щита на Орай?
според това дет го пиши на сайта тряа да могат ама......
paco88
Цитат(martineliazz @ 4 Aug 2006, 05:44 AM)
Цитат(paco88 @ 4 Aug 2006, 12:10 AM)
Това за нашите стрелци дет го казваш си го обясняжам така-нашия кораб е доста малък спрямо кошера,следователно снарядите които изтрелва са много по малки и щетите които нанася на кошера са по трудно видими в началато  dry.gif
*

в е2 нашият кошер едвам работеше - беше толкова зле че едва подкараха оръжията а това че шепард успя да им прецака хипер двигателя предполагам че тогава като бяха само двата кошера не са имали нужда от щит и е бил изкл. колкото до снарядите аз неговорех за ракетния обстрел а за лазерния (или там какъвто е) дедал бълваше доста плътна струя от тези лазери неможе поне една мъъъъъничка експлозиика да не се види ако нямаха щитове smile.gif
*

а тя експлозията се видя-като стреляха по хангарите за дартовете а и преди това май имаше бум бум хаха tongue.gif
Dwyane^Wade
абе чесно казано за всичко си има обяснение кошерите са полуживи това обяснява всичко а за ораите много яко им грамна кораба ся ша са издат :59: хахахах ам нали тунелите са временни как ще се задаржи този тунел достатачно далго за да не минават други ораи зарди черната дупка ли е нз
Dwyane^Wade
хора няма ли да е по лесно да си говорим ако има чат канал или има вече?
Babilon
Цитат(Dwyane^Wade @ 4 Aug 2006, 02:48 PM)
хахахах ам нали тунелите са временни как ще се задаржи този тунел достатачно далго за да не минават други ораи зарди черната дупка ли е нз
*

Старгейт тегли достатъчно енергия от черната дупка, за да не е зависим от времето за поддържане на тунел. Има го още в началото на сериала.
Dwyane^Wade
спомням си да а за чат канал има ли или ?
tss04
Серията с черната дупка беше невероятно интересна мисля че се казваше "A Matter of time" от втори сезон там подробно се обяснява по научно му за черните дупки за безкрайната им енергия и разтеглянето на времето smile.gif Друга много интересна и ключова серия е "Solitudes" от първи сезон където намират втория Старгейт на земята. Изобщо първите серии са вного вълнуващи, не че сега не са де.....
Dwyane^Wade
а в колко часа излизат следващите серии горе долу ?
Babilon
Цитат(tss04 @ 4 Aug 2006, 06:02 PM)
Серията с черната дупка беше невероятно интересна мисля че се казваше "A Matter of time" от втори сезон там подробно се обяснява по научно му за черните дупки за безкрайната им енергия и разтеглянето на времето smile.gif  Друга много интересна и ключова серия е "Solitudes" от първи сезон където намират втория Старгейт на земята. Изобщо първите серии са вного вълнуващи, не че сега не са де.....
*

И двете серии аз съм ги превеждал.

@Dwyane^Wade, разгледай ТУК. Има инфо за часовете на излъчване. BTW, има и трейлър на днешният епизод на SG-1. Очертава се много як! Пак ще видим Ба'ал в него rock.gif
paco88
дано дано надявам се че епизода с Ба'ал ще е интересен biggrin.gif
Dwyane^Wade
хора между другото до края на 8кл мразех физиката после почнах да е обичам зарди даскалката ми щот беше уникално красива и ме обичаше smile.gif а сега вече след като изгледах сички излезнали епизизоди на Старгате и след като ще продалжавам да гледам
следващите епизоди обужавам физиката
paco88
Цитат(Dwyane^Wade @ 5 Aug 2006, 11:41 AM)
хора между другото до края на 8кл мразех физиката после почнах да е обичам зарди даскалката ми щот беше уникално красива и ме обичаше smile.gif а сега вече след като изгледах сички излезнали епизизоди на Старгате и след като ще продалжавам да гледам
следващите епизоди обужавам физиката
*

хаха имал си мотивация да я заобичаш а сега допълнителна хаха tongue.gif
Dwyane^Wade
даа много smile.gif
tss04
Физиката е изключително интересна наука но малко сложна за разбиране, а най - важното е, че физиката подкрепя идеята на филма и работата на нашия любим пръстен формиращ пространствени тунели smile.gif А и нашата физичка от филма много си я бива smile.gif (полк. Саманта Картър)
Dwyane^Wade
нямаш си представа колко си прав tongue.gif
paco88
Цитат(tss04 @ 5 Aug 2006, 05:02 PM)
Физиката е изключително интересна наука но малко сложна за разбиране, а  най - важното е, че физиката подкрепя  идеята на филма и работата на нашия любим пръстен формиращ пространствени тунели smile.gif А и нашата физичка от филма много си я бива smile.gif  (полк. Саманта Картър)
*

абе прав,седнал -вярно казваш за Картърката хаха tongue.gif
tss04
А да ви питам какво ви е мнението за досега излезлите игри - симулатори по Старгейт? (DHD - sim, Stargate Dialer и т.н.)
paco88
Цитат(tss04 @ 5 Aug 2006, 10:06 PM)
А да ви питам какво ви е мнението за досега излезлите игри - симулатори по Старгейт? (DHD - sim, Stargate Dialer и т.н.)
*

ами да ти кажа не сам ги играл и даже не сам ги разглеждал sad.gif
но според мен ще са убави
paco88
абе да ви споделя нещо(пак почвам с мойте въпроси)-неска докатохапвах си бях пуснал "The Pegassus project" и си гледкам такъв и Елиту(така казвам галено на Д-р Уиър tongue.gif ) като каза набирайте Земята се сетих за нещо-смиволите на тяхната врата не вклучват съзвездията от Млечния път как тогава "фащат" координатите на Земята много ми е игрек tongue.gif
tss04
При набиране на друга галактика от значение е осмия символ, т.е. - набират съзвездия от Пегас с направление към Млечния път а осмия символ доподрежда координатите до Земята....
tss04
Изтегли си това и дай мнение
DHD Simulator
martineliazz
Цитат(tss04 @ 5 Aug 2006, 11:35 PM)
DHD Simulator
*

AVG ми писна вирус....
tss04
AVG ми писна вирус

Какво е това AVG?

Симулатора за който съм дал линк се тегли като се кликне върху DHD HQ, Windows 9x/NT/2000/ME verzió (16 MB) и работи без проблем smile.gif
martineliazz
някой може ли да ме подсети как се казва сериата или поне кой сезон беше в която О'Ниил се среща с асгардите на тяхната планета че много ми се догледа а не ми се преравя една камара дискове rolleyes.gif
Babilon
Цитат(martineliazz @ 6 Aug 2006, 12:38 PM)
някой може ли да ме подсети как се казва сериата или поне кой сезон беше в която О'Ниил се среща с асгардите на тяхната планета че много ми се догледа а не ми се преравя една камара дискове  rolleyes.gif
*

Сезон 2, епизод 15 - "THE FIFTH RACE" wink.gif
martineliazz
Цитат(Babilon @ 6 Aug 2006, 12:59 PM)
Цитат(martineliazz @ 6 Aug 2006, 12:38 PM)
някой може ли да ме подсети как се казва сериата или поне кой сезон беше в която О'Ниил се среща с асгардите на тяхната планета че много ми се догледа а не ми се преравя една камара дискове  rolleyes.gif
*

Сезон 2, епизод 15 - "THE FIFTH RACE" wink.gif
*

мноооооооооого мерси clapping.gif
paco88
Цитат(tss04 @ 5 Aug 2006, 10:35 PM)
DHD Simulator
*

колко е голяма играта щото сам на ограничен biggrin.gif
tss04
16 МВ е голям файла, това е симулатор на DHD с което ти набираш определени символи за да отвориш собственоръчно Старгейта на друга планета. Ефекта е хубав smile.gif Ако не прекъснеш собственоръчно тунела той се изключва сам след 38 минути.....
martineliazz
този симулатор е хубав но няма никакви екстри - само набираш и тва е
аз имам един друг дето има всякакви мании (пращаш MALPове и UAVове и още много други неща) само че при него изгледа е стил компютър - все едно гледаш и управляваш от контролната зала на SGC

ето няколко скрееншота как изглежда:
tss04
Да и аз го имам този и още един подобен, но въпреки това по реалистично е направен DHD симулатора, все едно си там и ти набираш, като с помоща на GDO - предавателя пращаш сигнал за ириса.
paco88
ей сега ще го видя симолатора
martineliazz дай линк и за твоя tongue.gif
martineliazz
Цитат(paco88 @ 6 Aug 2006, 03:32 PM)
ей сега ще го видя симолатора
martineliazz дай линк и за твоя  tongue.gif
*

аммммм сори непомня от къде го свалих blush.gif
paco88
няма проблем
tss04 като отжоря тоз сайт дет си го дал има много работи .Кое да цъкна.Можеш ли да ми дадеш директен линк направо дет почва да тегли моляти се :59:
tss04
Пробвай от тук
Stargate Dialer

А за другия като отвориш страницата DHD_HQ
натискаш върху DHD HQ, Windows 9x/NT/2000/ME verzió (16 MB)
paco88
май го намерих ся го тегля да видим то ли е пак е 16мб biggrin.gif
MirzatA
Цитат(martineliazz @ 3 Aug 2006, 10:48 PM)
Цитат(paco88 @ 3 Aug 2006, 10:25 PM)

*

*

така е няма отблясъци но забележи че няма и експлозии на кошерите - или имат щит или тия стрелци на дедал са отчайващо неточни... а в с3 е1 бая стрелба падна в началото...
*

Значи до тук писаниците казват следното:
Или не отделяте достатъчно внимание на кадрите с битките между корабите кошер и нашти кораби , или отделяте повече внимание в четенето на субс!
Затова ще ви препоръчам да си пуните някои серии от атлантис и да прегледате кадар по кадар битките и тогава ще разберете че нямат щит кошерите а просто използват програма с която заглушават честотите на телепортния лъч на асгардския телепорт чрез който телепортираха бомбите на корабите. Относно експлозиите гледаите последниа епизод 20 от сезон 2 когато имаше битка между два кораба кошер тогава ясно се виждат експлозиите по корабите им!!! Относно пък това за нашите стрелци и ракетите ни ще кажа само че за да се нанесе достатъчно голям damage трябва бая от нашите ракети да ударят корабите и то на едно и също място! НО тава не може да стане защото те сущо ни праскат здраво с техните оръжия и щита ни пада доста прогресивно! Видяхте когато Дедалас и орион нападнаха онези кошери какво стана, е да дрона си е дрон но след това и Дедалас нанесе сериозни щети с точно тези ракети на техния кораб след което го превзеха.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.