ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА СПОЙЛЕР ОТНОСНО ВТОРАТА ЧАСТ НА СЕЗОН ТРИ !!!
Най-новото попълнение (бел.моя вече от месец знаем новината) в актьорския състав за следващият сезон на Старгейт Атлантида, Jewel Staite споделя няколко думи за героинята си. Снимките на четвърти сезон започват през
ФЕВРУАРИ 2007 във Ванкувър, Британска Комлумбия.
Както вече е известно Стейт ще играе ролята на феноменалната, млада д-р Келър (Dr. Keller) в четвърти сезон. Сериалът се нуждае от нов доктор след изчезването на д-р Карсън Бекет (Пол МакГилън) в края на трети сезон. "След изтичането на новината, че Пол МакГилън напуска сериала..." казва Staite, "... и моето присъединяване към актьорския състав на Атлантида, повечето от вас си мислят, че аз просто ще го заменям. Но преди всичко, моят персонаж ще е изключително различен от този на Пол. ... [Освен това] Д-р Келър няма да е главна героиня,а ще се появи само в определен брой епизоди (не 15, или най-малкото толкова колкото беше обявено предварително в Интернет!).
"С Пол сме близки приятели. Той живее през три сгради от тази, в която съм аз (в блока на майка ми - колко съдбовно или случайно е това?) и се виждаме сравнително често. Честно мога да кажа, че с него се работи брилянтно и с удоволстви (екипът от Атлантида може да го потвърди
[ бел. моя - да бе, щото ние зрителите сме слепи и не виждаме] ) , и аз просто го обожавам."
Стейт не разкрива нищо около отсъствието на д-р Бекет в следващия сезон на сериала, но изказва вълнението си от присъединяването си към екипа на Атлантида:
"Не мога да коментирам подробностите около отсъствието на неговият герой в следващият сезон", казва тя, "но най-доброто нещо в сай-фи жанра е, че нищо не е вечно! ... Щастлива съм от факта, че ще бъда част от Атлантида и ще играя ролята на гениална докторка след тази на феноменален техник. Сигурно следващата ми роля ще е на президент!"(Стейт участва в ролята на младата Кейли(Kaylee Frye), която е бордов механик в кратко-простъществувалият Файърфлай (Firefly) на Фокс.)
"Просто ми дайте шанс и не ме намразвайте -- вината не е моя," добавя тя. "Аз съм актриса, която иска да не пропусне шанса да работи с този изключително забавен екип в любимия ми град (моят) ролята на млада и умна
военна докторка в униформа. Бихте ли ме обвинили за това?"
Източник:
GateWorldp.s : Хъм, като се замисля във Файърфлай не ме впечатли нещо с играта си. Сега като е пораснала малко дано се е понаучила да играе, а може и поради факта, че спряха Файърфлай да не е успяла да разгърне актьорски умения. Виж, Морена Бакарди (дано не й бъркам името, тази която играе Адрия сега в SG-1) доста по-добро впечатление ми остави.
Като се замисля пък от друта страна, ще я видим само в няколко епизода и явно присъствието й няма да е така осезателно, а след като д-р Карсън ще изчезне (явно за разлика от д-р Фрейзър, няма да бъде убит) вратата за евентуалното му връщане си остава отворена.... кой знае?