Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Stargate Дискусии
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Dwyane^Wade
така си е напално си прав
Dwyane^Wade
някой случаино да има някав соундтрак кам филмчетата или нещо такова smile.gif
Babilon
Цитат(Dwyane^Wade @ 6 Aug 2006, 11:12 PM)
някой случаино да има някав соундтрак кам филмчетата или нещо такова smile.gif
*

На 70-та страница в темата съм дал линк wink.gif
Azzour
айде някой да зипне тази "ДХД програма", на която може да пращаш малпове и т.н. и да я качи някъде (и съответно да даде линк), защото от сайтовете където я намерих нещо не иска да се сваля :/

мерси предварително
paco88
наистина тоя симулатор го разархивирах ама не ми тръгва да му съй...... hmm.gif
Azzour
Цитат(paco88 @ 7 Aug 2006, 12:18 AM)
наистина тоя симулатор го разархивирах ама не ми тръгва да му съй......  hmm.gif
*

именно... затова пак моля, някой който вече го има инсталиран да го зипне наново и да го качи rolleyes.gif
martineliazz
Цитат(Azzour @ 7 Aug 2006, 12:20 AM)
Цитат(paco88 @ 7 Aug 2006, 12:18 AM)
наистина тоя симулатор го разархивирах ама не ми тръгва да му съй......  hmm.gif
*

именно... затова пак моля, някой който вече го има инсталиран да го зипне наново и да го качи rolleyes.gif
*

моят е 63,5мб (в архив е 62,3) версията е 5.0.1 ако искате - дайте емайл ще ви го пратя
tss04
DHD_HQ симулатора тръгва ли?
Мога да ви пратя всичките симулатори които имам по Skype!
Azzour
Цитат(martineliazz @ 7 Aug 2006, 07:05 AM)
моят е 63,5мб (в архив е 62,3) версията е 5.0.1 ако искате - дайте емайл ще ви го пратя
*

това е същия симулатор, на който показа скрийновете? дето се пращат малпове и т.н.?
paco88
навит сам(даже сам усукан) да ми ги пратите по скайп-търсете ме като paco-8-8
пращайте ги сичките не сам алчен хаха tongue.gif
BIG_MIRO
малее, тая сериика на Атлантис беше невериоятна!!! очартава се много добър сезон!
п.п хаххахха призраците усетиха яростта на Ронън в пълн сила, аз лично смятам че го мотивираха допълнително като го оставиха на родната му планета, тцтцтцтц голяма грешка от тяхна странаsmile.gif
Babilon
Цитат(BIG_MIRO @ 7 Aug 2006, 12:19 PM)
малее, тая сериика на Атлантис беше невериоятна!!! очартава се много добър сезон!
п.п хаххахха призраците усетиха яростта на Ронън в пълн сила, аз лично смятам че го мотивираха допълнително като го оставиха на родната му планета, тцтцтцтц голяма грешка от тяхна странаsmile.gif
*

Наистина много динамична серия със супер батални сцени
BIG_MIRO
Babilon как върви сг-1 имаш ли вече и там 50% smile.gif ?
Babilon
Цитат(BIG_MIRO @ 7 Aug 2006, 01:46 PM)
Babilon как върви сг-1 имаш ли вече и там 50% smile.gif ?
*

Като за делничен ден, въпросът е излишен... След 18:00 часа може да се говори за работа по субтитрите cool.gif
Insaneboy
Цитат(Babilon @ 7 Aug 2006, 11:25 AM)
*

*

Tova shte go priema kato draznene :evil2:
Iskam da zqpam i az sad.gif sad.gif sad.gif
paco88
Цитат(Insaneboy @ 7 Aug 2006, 03:44 PM)
Цитат(Babilon @ 7 Aug 2006, 11:25 AM)
*

*

Tova shte go priema kato draznene :evil2:
*

хаха да не би да нямаш достъп до сериите хаха tongue.gif
Babilon
Цитат(Insaneboy @ 7 Aug 2006, 04:44 PM)
Tova shte go priema kato draznene  :evil2:
*

Наистина има за какво да те е яд... Много ме дръпна тази серия, затова и субтитрите ги направих за норматив smile.gif
Alt_CX
Цитат(Insaneboy @ 7 Aug 2006, 04:44 PM)
Tova shte go priema kato draznene  :evil2:
*

Защо така? sad.gif Имам предвид защо не можеш да го гледаш? sad.gif
paco88
Цитат(tss04 @ 7 Aug 2006, 06:18 AM)
DHD_HQ симулатора тръгва ли?
Мога да ви пратя всичките симулатори които имам по Skype!
*

ще ми пратиш ли симолатора по skype? търси ме като paco-8-8 biggrin.gif
много ще те обичам ако ми го пеатиш tongue.gif
bastuna2003
Абе този симулатор добре, ама като не знаем адреси. sad.gif
Не съм някакъв гений, че да го помна :evil2:
tss04
Ха, нe можа ли да отвориш Старгейта? Помисли как да набираш за да се отвори biggrin.gif

Този DHD_HQ симулатор го има и в data.bg
martineliazz
Цитат(bastuna2003 @ 8 Aug 2006, 10:38 AM)
Абе този симулатор добре, ама като не знаем адреси.  sad.gif
Не съм някакъв гений, че да го помна :evil2:
*

ако говориш за онзи симулатор дето си седиш на една полянка и набираш - там е все тая какво натискаш стига последния знак да е този на земята (доста тъпо според мен...)
M-r Anderson
Абе то аз си знаех,че няма кой друг да е построил Атлантида,освен (древните)българи biggrin.gif
Извинявам се на модераторите,да не ми се сърдят,малко е дългичко,но няма какsmile.gif

Първата българска държава

Преди около петнадесет хиляди години седем арийски племена създават съюз, който наричат Идел (иде – седем, ел – племена). Първоначално арийците-иделци се занимавали с лов на мамути, елени (ямал), зубри (атбуга), пещерни мечки. Затова древните предци на българите уважавали силно опитния нощен ловец – вълка. По-късно те опитомили някои животни, между които и кучето, и станали скотовъдци. С течение на времето част от тях започнали да се занимават със земеделие и преминали към уседнал начин на живот. Започнали да строят градове. През лятото скотовъдците живеели във временни селища, грижейки се за животните, а през зимата всички се събирали в родово-племенните центрове – градовете.

Преди около четиринадесет хиляди години съюзът на седемте племена успял да постави под своя власт цялата територия на Ара-Ура и образувал държавата Идел, чийто първи владетел бил Шам (Сам). След създаването на държавата те започнали да се наричат българи (различните фонетични варианти на името са – бул, бал, болгар, българ, балкар, буляр, биляр, бухар, бояр и други), което означава “черноглави” или “вълчи хора”, а също в смисъл на “господар”, на “знаещ”, “мъдър” човек (хора). Те продължили да строят все по-големи градове, научили се да обработват глина, да добиват метали – мед, а по-късно и бронз.

През периода 1965-1998 г. с помощта на спътникови снимки руски учени откриват в района на Южен Урал и Западен Сибир цяла протоцивилизация, която е разположена на площ с размери 150 на 400 км. Досега там са открити 17 града с 21 крепости, както и много неукрепени селища. Най-древните селища са с овална форма - Алданско, Исиней-1, Берсаут, Кизилско, а по-късните са кръгли. Това са Аркаим, Исиней-2, Синташта, Саръм-сакла.

Най-голям интерес от тази “страна на градовете”, която има монументални отбранителни съоръжения с комуникативни системи и изключителна планировка, предизвиква тайнственият град Аркаим. Отговаряйки на официални запитвания от американска страна, руският археолог Г. Б. Зданович отговаря, че това е свещеният град на Тангра и древните българи.

Обектите са засекретени и въпреки че волжките българи знаят за тях, и искат да ги изследват, руските власти и досега не дават разрешение за това.

Създаването на Шумер

Преди около дванадесет хиляди години от изток в Идел започват да навлизат угро-фините. Скоро след това в българското общество избухва междуособна война, като начело на враждуващите групировки застават двама братя – Алмъш и Газан. В края на краищата Газан е победен и с голям брой българи се изселва към централна Азия. Заселват Памиро-Хиндукушкия масив, Таримската котловина и планината Тян Шан. В тази област те развиват земеделието, строят градове, крепости, пирамиди, пътища, усвояват добива на желязо. Тук опитомяват коня и започват да наричат себе си именци. В този район съвременните учени откриха останки от древни градове (Лулан, Ния), много пирамиди, които са по-големи от тези в Египет, голям брой мумии на хора от индоевропейската раса, от така наречения кавказки тип. Установено е, че това население е било ирано-езично.

В Средна Азия от основната маса на българите се отделят масагетите. Други потеглят на югозапад и завладяват западен Иран, Сирия, Ливан, Мала Азия. В района на двуречието те създават държава, която в чест на добрата дива Самар, наричат Самара (Шумер). Те са били носители на висока култура, която предават на местното население. Строят градове, организират добив на метали, развиват земеделието. Градовете били строени върху хълмове и опасани със стени. Във всеки от тях живеели около четиридесет – петдесет хиляди души. Такива са били Ур, Урук, Лагаш. Владетелят на града носел титлата лугал или енси. С шумерите са свързани и някои от названията на божествения пантеон в Месопотамия: Сирара (храм в Лагаш), Сарбату (магическо дърво, чиято сянка се простира от изгрева до залеза), Шарур (боздуган – оръжието на боговете), Кургарру ( безполово същество, което пази храната на живота).

През 3182 г. пр. Хр. значителна част от междуречието е заляно от водите на невиждан потоп. Загива и главния град на държавата Ат-Алан(нещо ми звучи като АТЛАНТИДА ), а също и голяма част от българите. Някои от тях се спасяват в планината Урарат (Арарат). Потопът унищожава могъществото на българите в Шумер. В началото на III хилядолетие пр. Хр. в Месопотамия нахлуват семитите. Те постепенно изтласкват българите – арийци към устието на Тигър и Ефрат. Последният арийски владетел на Шумер е Зиези (посочен за родоначалник на българите в “Латински анонимен хронограф” от 354 г. от н.е.). Той е победен от семитския владетел Саргон Велики, който завзема престола. След смъртта на Зиези голяма част от българите се връщат обратно към Централна Азия.
martineliazz
huh.gif
arris
Цитат(tss04 @ 5 Aug 2006, 05:02 PM)
Физиката е изключително интересна наука но малко сложна за разбиране, а  най - важното е, че физиката подкрепя  идеята на филма и работата на нашия любим пръстен формиращ пространствени тунели smile.gif А и нашата физичка от филма много си я бива smile.gif  (полк. Саманта Картър)
*

Както казваше моя даскал по физика в техникума ( преди това и аз много не я обичах ) "Физиката е царица на всички науки но е подвластна на математиката" а това си е самата истина няма нещо което да не зависи от физиката
paco88
Цитат(M-r Anderson @ 8 Aug 2006, 07:35 PM)
Абе то аз си знаех,че няма кой друг да е построил Атлантида,освен (древните)българи biggrin.gif
Извинявам се на модераторите,да не ми се сърдят,малко е дългичко,но няма какsmile.gif

Първата българска държава

Преди около петнадесет хиляди години седем арийски племена създават съюз, който наричат Идел (иде – седем, ел – племена). Първоначално арийците-иделци се занимавали с лов на мамути, елени (ямал), зубри (атбуга), пещерни мечки. Затова древните предци на българите уважавали силно опитния нощен ловец – вълка. По-късно те опитомили някои животни, между които и кучето, и станали скотовъдци. С течение на времето част от тях започнали да се занимават със земеделие и преминали към уседнал начин на живот. Започнали да строят градове. През лятото скотовъдците живеели във временни селища, грижейки се за животните, а през зимата всички се събирали в родово-племенните центрове – градовете.

Преди около четиринадесет хиляди години съюзът на седемте племена успял да постави под своя власт цялата територия на Ара-Ура и образувал държавата Идел, чийто първи владетел бил Шам (Сам). След създаването на държавата те започнали да се наричат българи (различните фонетични варианти на името са – бул, бал, болгар, българ, балкар, буляр, биляр, бухар, бояр и други), което означава “черноглави” или “вълчи хора”, а също в смисъл на “господар”, на “знаещ”, “мъдър” човек (хора). Те продължили да строят все по-големи градове, научили се да обработват глина, да добиват метали – мед, а по-късно и бронз.

През периода 1965-1998 г. с помощта на спътникови снимки руски учени откриват в района на Южен Урал и Западен Сибир цяла протоцивилизация, която е разположена на площ с размери 150 на 400 км. Досега там са открити 17 града с 21 крепости, както и много неукрепени селища. Най-древните селища са с овална форма - Алданско, Исиней-1, Берсаут, Кизилско, а по-късните са кръгли. Това са Аркаим, Исиней-2, Синташта, Саръм-сакла.

Най-голям интерес от тази “страна на градовете”, която има монументални отбранителни съоръжения с комуникативни системи и изключителна планировка, предизвиква тайнственият град Аркаим. Отговаряйки на официални запитвания от американска страна, руският археолог Г. Б. Зданович отговаря, че това е свещеният град на Тангра и древните българи.

Обектите са засекретени и въпреки че волжките българи знаят за тях, и искат да ги изследват, руските власти и досега не дават разрешение за това.

Създаването на Шумер

Преди около дванадесет хиляди години от изток в Идел започват да навлизат угро-фините. Скоро след това в българското общество избухва междуособна война, като начело на враждуващите групировки застават двама братя – Алмъш и Газан. В края на краищата Газан е победен и с голям брой българи се изселва към централна Азия. Заселват Памиро-Хиндукушкия масив, Таримската котловина и планината Тян Шан. В тази област те развиват земеделието, строят градове, крепости, пирамиди, пътища, усвояват добива на желязо. Тук опитомяват коня и започват да наричат себе си именци. В този район съвременните учени откриха останки от древни градове (Лулан, Ния), много пирамиди, които са по-големи от тези в Египет, голям брой мумии на хора от индоевропейската раса, от така наречения кавказки тип. Установено е, че това население е било ирано-езично.

В Средна Азия от основната маса на българите се отделят масагетите. Други потеглят на югозапад и завладяват западен Иран, Сирия, Ливан, Мала Азия. В района на двуречието те създават държава, която в чест на добрата дива Самар, наричат Самара (Шумер). Те са били носители на висока култура, която предават на местното население. Строят градове, организират добив на метали, развиват земеделието. Градовете били строени върху хълмове и опасани със стени. Във всеки от тях живеели около четиридесет – петдесет хиляди души. Такива са били Ур, Урук, Лагаш. Владетелят на града носел титлата лугал или енси. С шумерите са свързани и някои от названията на божествения пантеон в Месопотамия: Сирара (храм в Лагаш), Сарбату (магическо дърво, чиято сянка се простира от изгрева до залеза), Шарур (боздуган – оръжието на боговете), Кургарру ( безполово същество, което пази храната на живота).

През 3182 г. пр. Хр. значителна част от междуречието е заляно от водите на невиждан потоп. Загива и главния град на държавата Ат-Алан(нещо ми звучи като АТЛАНТИДА   ), а също и голяма част от българите. Някои от тях се спасяват в планината Урарат (Арарат). Потопът унищожава могъществото на българите в Шумер. В началото на III хилядолетие пр. Хр. в Месопотамия нахлуват семитите. Те постепенно изтласкват българите – арийци към устието на Тигър и Ефрат. Последният арийски владетел на Шумер е Зиези (посочен за родоначалник на българите в “Латински анонимен хронограф” от 354 г. от н.е.). Той е победен от семитския владетел Саргон Велики, който завзема престола. След смъртта на Зиези голяма част от българите се връщат обратно към Централна Азия.
*

това е супер интересно.Откъде го докопа имали още такива статии?
100% ли е доказано? tongue.gif
Babilon
Цитат(paco88 @ 10 Aug 2006, 12:00 PM)
*

Има, разбира се... Ето един факт (шегичка):

Екип руски археолози излизат в научно списание със сензационна новина:

"При археологически разкопки в Русия на 100 м. дълбочина открихме медни проводници, което доказва, че още преди 1 000 години населението, живяло по тези земи е използвало аналогови връзки!"

След половин година във водещо американско списание излиза следната статия от американски археолози:

"При археологически разкопки в САЩ на дълбочина 200 м. нашият екип се натъкна на оптични кабели, което води до заключението, че още преди 2 000 години населението, живяло по тези земи, е използвало оптични връзки!"

Година по-късно екип български археолози излизат в научно списание със следната новина:

"При археологически разкопки на територията на България, на дълбочина 500 метра, нашият екип не се натъкна на нищо... Което означава, че населението, живяло по тези земи, още преди 5 000 години е използвало WIRELESS връзки!!!"
paco88
Цитат(Babilon @ 10 Aug 2006, 11:29 AM)
Цитат(paco88 @ 10 Aug 2006, 12:00 PM)
*

Има, разбира се... Ето един факт (шегичка):

Екип руски археолози излизат в научно списание със сензационна новина:

"При археологически разкопки в Русия на 100 м. дълбочина открихме медни проводници, което доказва, че още преди 1 000 години населението, живяло по тези земи е използвало аналогови връзки!"

След половин година във водещо американско списание излиза следната статия от американски археолози:

"При археологически разкопки в САЩ на дълбочина 200 м. нашият екип се натъкна на оптични кабели, което води до заключението, че още преди 2 000 години населението, живяло по тези земи, е използвало оптични връзки!"

Година по-късно екип български археолози излизат в научно списание със следната новина:

"При археологически разкопки на територията на България, на дълбочина 500 метра, нашият екип не се натъкна на нищо... Което означава, че населението, живяло по тези земи, още преди 5 000 години е използвало WIRELESS връзки!!!"
*

ахахаххахахххахаххаахахахахахахаххахаахаххааха
нененененененен нямаш право хахаха
clapping.gif clapping.gif clapping.gif
paco88
tss04 ако си online влез в skype и ми прати симулатора аз ши стоя до към 1и нещо(ако не ми спре нета хахах)
tss04
Вече имаш и двата симулатора smile.gif
ROCKY
Хмм тази серия която следва на Atlantisa майче ще е пълна с древни хора или там некви репликатори във формата на древни и ще e якичка и дано излезнат за нея бързичко субтитрите (дори и по-бързо от SG-1) rolleyes.gif
snowman
Я кажете коло сезона е Stargate Atlantis
martineliazz
Цитат(snowman @ 11 Aug 2006, 08:28 PM)
Я кажете коло сезона е Stargate Atlantis
*

34 до сега са излезли 29 успех с търсенето им :59:
tss04
Stargate Atlantis e v tretia si sezon SNOWMAN , a tova kolko sezona shte e ne mojem da ti kajem zashtoto ne sme vrachki. Stargate SG-1 e v 10-tia si sezon i prodaljava po natam s 11-ti....tova e nai prosto kazano....
paco88
tss04 мерси за симулаторите вече ги разучих biggrin.gif
martineliaz написал си 34 после 29?!
тея цифри не са ли доста преувеличени или просто бъзикаш момчето хахаха tongue.gif
martineliazz
Цитат(paco88 @ 11 Aug 2006, 11:25 PM)
tss04 мерси за симулаторите вече ги разучих  biggrin.gif
martineliaz  написал си 34 после 29?!
тея цифри не са ли доста преувеличени или просто бъзикаш момчето хахаха tongue.gif
*

а познай tongue.gif
asenn
Джак О'Нийл се завръща за епизод 200 на Старгейт СГ1.
Серията ще гледаме другата седмица на 18-ти Август 2006 г.

RICHARD DEAN ANDERSON RETURNS TO STARGATE SG-1

По повод на епизод 200, на 1 Септември 2006 г. SciFi ще се излъчи десетте най-обичани от феновете епизода на СГ1. Всеки може да гласува на http://www.scifi.com/stargate/poll/ за своите любими серии.
gerouchin
Само за юбилея лииии :crying:

Тъкмо изгледах 5-тия на Атлантидата. Нали Репликаторите не бяха създадени от Древните? Аз с такова впечатление останах huh.gif
Babilon
Няма да е само за този епизод. До колкото разбрах, ще учавства в три епизода на SGA и в два на SG-1.

А за репликаторите - нали се оказа, че ги прави едно момиче, което SG-1 забраха от една опустошена планета. Та тя правеше паяците-репликатори, но се оказа накрая, че и тя е такава. А нея кой я е създал, така и не се разбра тогава... Явно продължават сюжета в посока Древните rolleyes.gif
pe6koboy
nqkoi moje li da mi dade simvoli za dhd_hq ?
asenn
Цитат(gerouchin @ 13 Aug 2006, 12:13 AM)
Нали Репликаторите не бяха създадени от Древните? Аз с такова впечатление останах...
"Ние" победихме репликаторите с оръжие, което беше описано в базата данни на Древните (качена за известно време в главата на Джак). Ако те не са се сблъсквали с подобно нещо, как е попаднала тази информация там?
Тази серия обясни точно това.
Иначе, се налага мението, че между репликаторите и нанороботите на Древните няма общо, освен сходството в технологията.

А създателката на репликаторите беше направена от учен, когото тя наричаше "баща ми".
Babilon
Цитат(asenn @ 13 Aug 2006, 11:14 AM)
Иначе създателката на репликаторите беше създадена от учен, когото тя наричаше "баща ми".
*

Ученият тя смяташе, че е баща й... Всъщност не се разбра със сигурност дали наистина той я е създал. SGC достигнаха до този извод. Ако не я бяха гръмнали, Асгардите щяха да разберат повече...
sadjoker
Ученият е от Древните ... Репликаторите/човеци са били създадени още в Атлантис за борбата срещу Призраците, като целта е била Призраците да бъдат атакувани на клетъчно ниво, но нещо се е объркало и цяла "Раса" Репликатори/човеци създадени от микро-наноботи се отделят от Древните, а оня пич е отишъл в "нашата" галактика и е направил мадамата, която на своя глава си направила играчките с много крака (Репликаторите). Т.е. излиза, че Древните имат доста общо с Репликаторите (те са ги създали). Предполагам, че до края на 3-ти сезон от Атлантис ще разберем тези подробности и опредлено ще се срещнем отново с Репликаторите.
martineliazz
Цитат(sadjoker @ 13 Aug 2006, 01:11 PM)
Ученият е от Древните ... Репликаторите/човеци са били създадени още в Атлантис за борбата срещу Призраците, като целта е била Призраците да бъдат атакувани на клетъчно ниво, но нещо се е объркало и цяла "Раса" Репликатори/човеци създадени от микро-наноботи се отделят от Древните, а оня пич е отишъл в "нашата" галактика и е направил мадамата, която на своя глава си направила играчките с много крака (Репликаторите). Т.е. излиза, че Древните имат доста общо с Репликаторите (те са ги създали). Предполагам, че до края на 3-ти сезон от Атлантис ще разберем тези подробности и опредлено ще се срещнем отново с Репликаторите.
*

аз лично не държа да се срещам с тях tongue.gif
tss04
"nqkoi moje li da mi dade simvoli za dhd_hq ?"

Старгейта се отваря когато набереш каквито и да е шест символа от DHD-то, важното е седмия да е "Земя".
gerouchin
Има все пак 1-2 неточности от старите епизоди на SG-1 и версията за Репликаторите от последния на Атлантис.

Преди Репликаторите нали бяха паяци, който в последствие еволюират в чоешки форми. Оказва се,че първоначалния вид на Репликаторите е Човешкия, така са създадени от Древните по "Оригинална рецепта" smile.gif)))))

Втора неточност или може би недоразбиране от моя страна е факта, че в последния епизод на Атлантис дават картина как Древните унищожават провалилия се проект с Репликаторите като бомбадират лабораторийте с оръжия от космически кораби. Та те са ги унищожили и после са създали Оръжието??? hmm.gif

Първоначално в SG-1 версията за репликаторите беше, че са създадени от друга раса, не Древните, като това довело до изчезването на тази раса, тъй като Човешкия Репликатор (момичето) е изпуснала контрола в/у паяците и те са затрили цялата раса, но малко преди това "Баща" й я слага да спи завинаги с надеждата паяците да се спрат.

Преди месец-два пък обсъждахме с Insaneboy двата сериала и ми разправяше малко клюки около новите сезони. Също ми каза, че нашите ще се срещнат с тази друга раса, създателите на репикаторите smile.gif))

И сега ново четир'се - Репликаторите създадени от Древните blink.gif
M-r Anderson
Цитат(gerouchin @ 13 Aug 2006, 11:24 PM)
Има все пак 1-2 неточности от старите епизоди на SG-1 и версията за Репликаторите от последния на Атлантис.

Преди Репликаторите нали бяха паяци, който в последствие еволюират в чоешки форми. Оказва се,че първоначалния вид на Репликаторите е Човешкия, така са създадени от Древните по "Оригинална рецепта" smile.gif)))))

Втора неточност или може би недоразбиране от моя страна е факта, че в последния епизод на Атлантис дават картина как Древните унищожават провалилия се проект с Репликаторите като бомбадират лабораторийте с оръжия от космически кораби. Та те са ги унищожили и после са създали Оръжието???  hmm.gif

Първоначално в SG-1 версията за репликаторите беше, че са създадени от друга раса, не Древните, като това довело до изчезването на тази раса, тъй като Човешкия Репликатор (момичето) е изпуснала контрола в/у паяците и те са затрили цялата раса, но малко преди това "Баща" й я слага да спи завинаги с надеждата паяците да се спрат.

Преди месец-два пък обсъждахме с Insaneboy двата сериала и ми разправяше малко клюки около новите сезони. Също ми каза, че нашите ще се срещнат с тази друга раса, създателите на репикаторите smile.gif))

И сега ново четир'се - Репликаторите създадени от Древните  blink.gif
*

Добре тези ''репликатори''(така ги нарече Макей) в Атлантиса са създадени от древните(Латините),а те създават онова момиче което е създало паяците-репликатори,защото се копират един друг и унищожават всичко по пътя си( нали им е такава програмата да се самовъзпроизвеждат).А тези в Атлантида не ги видях да са си изяли града biggrin.gif Има много варианти,търпени и ще разберем какво е станало всъщност няма да ни остават в неведение.А ле става нещо като с древните и хората,ние сме следващата еволюция при този вид.А хуманоидните-репликатори в нашата галактика сигурно са били пък няква си там под ред еволуция на тези от Атлантиса.Знам ли hmm.gif
chezet
След като Асгардите направиха оръжие срещу репликаторите по знанията на О'Нийл на Древните и то беше ефективно,значи че Древните или са ги създали или са имали възможност да ги изучат и да направят оръжие.
Но да незабравяме един много важен факт.След като успешно използваха оръжието и разрошиха Репликаторите(когато Асгардите го използваха за да освободят една от планетите си),същите после се бяха развили и оръжието на Древните стана неефективно.Тогава остана само устройството на Чулак,с което ги унищожиха когато ги бяха нападнали там.Но дали все още работи?!!
M-r Anderson
Цитат(chezet @ 14 Aug 2006, 02:23 PM)
След като Асгардите направиха оръжие срещу репликаторите по знанията на О'Нийл на Древните и то беше ефективно,значи че Древните или са ги създали или са имали възможност да ги изучат и да направят оръжие.
Но да незабравяме един много важен факт.След като успешно използваха оръжието и разрошиха Репликаторите(когато Асгардите го използваха за да освободят една от планетите си),същите после се бяха развили и оръжието на Древните стана неефективно.Тогава остана само устройството на Чулак,с което ги унищожиха когато ги бяха нападнали там.Но дали все още работи?!!
*

Работи,работи!Само,че оръжието е на Дакара tongue.gif Ама Баал ще ги изпревари,или Ораи ще окупират планетата
ROCKY
Тзз как предчувствам че оръжието срещу ораите е пак това на Дакара (понеже анубис беше въздигнат и също така използваше на древните щитове и когато среляха му унищожиха корабите с щитовете заедно с него) dry.gif и ако е така ще ми стане малко тъп сериала но след известно време ще ми мине предполагам... biggrin.gif
а има и друг вариант biggrin.gif само града (Атлантиса) да е ефективен срещу Ораите (примерно да не са разкрили още някое оръжийце или там да е скрито запоследно онова оръжие където го търсят вмомента) rolleyes.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.