Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Stargate Дискусии
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
M-r Anderson
Цитат(ROCKY @ 14 Aug 2006, 06:58 PM)
Тзз как предчувствам че оръжието срещу ораите е пак това на Дакара  (понеже анубис беше въздигнат и също така използваше на древните щитове и когато среляха му унищожиха корабите с щитовете заедно с него) dry.gif  и ако е така ще ми стане малко тъп сериала но след известно време ще ми мине предполагам...   biggrin.gif
а има и друг вариант  biggrin.gif само града (Атлантиса) да е ефективен срещу Ораите (примерно да не са разкрили още някое оръжийце или там да е скрито запоследно онова оръжие където го търсят вмомента)  rolleyes.gif
*

Или пък да имат ЗПМ в някои склад и да не знаят още tongue.gif biggrin.gif
Babilon
Ще видим какво ще стане с Ниам, репликаторът. Не напразно серията свърши с него... Ще видим дали ще помага, или ще назлобее
arris
Цитат(gerouchin @ 13 Aug 2006, 10:24 PM)
Има все пак 1-2 неточности от старите епизоди на SG-1 и версията за Репликаторите от последния на Атлантис.

Преди Репликаторите нали бяха паяци, който в последствие еволюират в чоешки форми. Оказва се,че първоначалния вид на Репликаторите е Човешкия, така са създадени от Древните по "Оригинална рецепта" smile.gif)))))

Втора неточност или може би недоразбиране от моя страна е факта, че в последния епизод на Атлантис дават картина как Древните унищожават провалилия се проект с Репликаторите като бомбадират лабораторийте с оръжия от космически кораби. Та те са ги унищожили и после са създали Оръжието???  hmm.gif

Първоначално в SG-1 версията за репликаторите беше, че са създадени от друга раса, не Древните, като това довело до изчезването на тази раса, тъй като Човешкия Репликатор (момичето) е изпуснала контрола в/у паяците и те са затрили цялата раса, но малко преди това "Баща" й я слага да спи завинаги с надеждата паяците да се спрат.
*

Не не бяха репликаторите са нано частици не са паяци. Нано е около 0.000000001 метра големина.Първоначалният им вид също не е човешки тои си е нано частица създадена с цел да се внедрява ( влиза ,напада ) и унищожава отвътре с програмираната им ярост в програмния код.

Древните унищожават на оная планета вече копиралите ги репликатори защото не са доволни от резултатът.Те са ги унищожили но както казаха в същия епизод няколко нанита са оцелели и след това са се репликирали до това което видяхме цял град.Оръжието е създадено още при създаването им или може би преди това, то не унищожава репликатори а прекъсва рзъката между отделните нанити

Момичето мисля че не беше репликатор тя просто имаше способност да контролира нанитите и от скука е създала няколко паяка за да си играе с тях след това са станали много и после са излезли от контрол ....
stratobob
Цитат(Babilon @ 16 Aug 2006, 11:19 PM)
Ще видим какво ще стане с Ниам, репликаторът. Не напразно серията свърши с него... Ще видим дали ще помага, или ще назлобее
*

Най-вероятно ще назлобее. Подобно на Пети (Fifth) от SG-1, а и неговите нали му удариха ресета ...
ivajlap
Едва ли е от значение за широката аудитория, но нанотехнологията е модерна наука, която се развива в действителност в нашия свят. Правят се изследвания, създават се теории и терминология. Думата ми е за "нанитите". Мисля, че в серията по-скоро се говори за "наноботи" (нано роботи), т.к. става дума за нано-машини със заложени в тях функции и нано-код. Нанитите са просто нано-частици от някаква структура - тръбички, колелца, нано-връзки.
stratobob
Щрак и ще разберете доста за това което ще се случи в новите серии, и за Ниам, и за Родни и за случката, която ни предстои в средата на сезона, за светия Граул в СГ-1, и прочие...

p.s. информацията е на английски и е в секцията за епизодите от последните сезони на Атлантис и СГ-1
M-r Anderson
200 and THE REAL WORLD

Най-накрая да видим пак Джак О'Ниил И то не само в SG-1,а и в Atlantis rock.gif .А и беше време да разберем повече за Фърлингите :clap:
stratobob

stratobob
ГОЛЯМ СПОЙЛЕР!!!!

Ако не искаш да си разваляш кефа не чети!!!!

СПОЙЛЕР!!!

СПОЙЛЕР!!!

СПОЙЛЕР!!!

В епизода са включени няколко пародийни сцени на Фарскейп,Стар Трек, Магьосникът от Оз и други , включително сцена със сватба м/у един генерал и полковник rock.gif . Кумуват ..... извънземна и един,който няколко пъти беше мъртвец, възнесен, скоро и Приор .... и какво ли още не. :lol2:
Изобщо ако това което е на този линк е вярно се очертава изключително забавна серия.
asenn
Цитат(arris @ 16 Aug 2006, 11:56 PM)
Не не бяха репликаторите са нано частици не са паяци. Нано е около 0.000000001 метра  големина.Първоначалният им вид също не е човешки тои си е нано частица създадена с цел да се внедрява ( влиза ,напада ) и унищожава отвътре с  програмираната им ярост в програмния код.

Древните унищожават на оная планета вече копиралите ги репликатори защото не са доволни от резултатът.Те са ги унищожили но както казаха в същия епизод няколко нанита са оцелели и след това са се репликирали до това което видяхме цял град.Оръжието е създадено още при създаването им или може би преди това, то не унищожава репликатори а прекъсва рзъката между отделните нанити

Момичето мисля че не беше репликатор тя просто имаше способност да контролира нанитите и от скука е създала няколко паяка за да си играе с тях след това са станали много и после са излезли от контрол ....
*

Точно тази теза поддържам и аз. Създателите на репликаторите-паяци и на новите нанороботи са различни. Репликаторите станаха "хора" след доста години на онази планета с почти спрялото време, докато нанороботите са стигнали до този етап доста преди тях.
chezet
Хах, Д-р Джаксън ще играе ролята на Джон Крайтън.
Е това вече е смешно,няма да е много интересно,но пък ще е забавно.Интересно ще ми е как ще се справи Майкъл Шанкс(Д-р Джаксън, Старгейт СГ-1) с ролята на Бен Браудър( Джон Крайтън, Фарскейп).Все пак Крайтън беше доста забавен.

Между другото коя беше четвъртата раса от алианса? Асгард,Фърлинг,Древните и ........?!!

Относно нанотехнологията ще спомена само,че и сега съществува както по-горе беше писал някой, и едно от приложенията за които съм чел е при прокопаване на тунели в твърди скали.Доколкото си спомням се наричаха "наноасамблери"
arris
четвъртата раса е NOX тях ги видяхме още в първи сезон дори преди асгадите маи

нанотехнологии има едва ли някои ще спори че няма просто нашите са доста далеч от сложноста на репликаторските
M-r Anderson
Токущо гледах най-глупавата сериа на Атлантиса :evil2: Много се дразня като няма какво да измислят и разтягат сериала :evil2:
ROCKY
Цитат(M-r Anderson @ 19 Aug 2006, 11:51 AM)
Токущо гледах най-глупавата сериа на Атлантиса :evil2: Много се дразня като няма какво да измислят и разтягат сериала :evil2:
*

Ми пестат парички за повече ефекти да има в някой друг епизод biggrin.gif
А в Stargate SG-1 ако това са фърлингите които виждам значи и в по предни сезони сме ги виждали но не сме знаели че са те biggrin.gif и ако е така искам да ви помоля да ми кажете в кои сезон беше и кои епизод ги бяха давали да си припомня епизода rolleyes.gif

Даже още по важно !
Дори Insaneboy когато беше казал че никога няма да ги видиме фърлингите (според мен доста силно исказване беше товаwink.gif) то вече сме ги виждали онези мечета даже са си го казали но явно никой от нас не е обърнал внимание :lol2:
и също така ми се развали малко кефа щом гоаулдите успяха да им разрушиха планетата то кво остава за другите врагове дето са доста по силни...

но все пак кажете в кои сезон беше и кои епизод ги бяха давали да си припомня епизода плс smile.gif
M-r Anderson
Цитат(ROCKY @ 19 Aug 2006, 12:07 PM)
Даже още по важно !
Дори Insaneboy когато беше казал че никога няма да ги видиме фърлингите (според мен доста силно исказване беше товаwink.gif) то вече сме ги виждали онези мечета даже са си го казали но явно никой от нас не е обърнал внимание  :lol2:
и също така ми се развали малко кефа щом гоаулдите успяха да им разрушиха планетата то кво остава за другите врагове дето са доста по силни...

но все пак кажете в кои сезон беше и кои епизод ги бяха давали да си припомня епизода плс  smile.gif
*

Слушаи какво си говорят в началото.Сам казва:
-''Това никога не се е случвало''
Явно четът пак някъв сценарйи,не съм гледал серията до края,но се очаква доста смях :lol2: biggrin.gif
:lol2: :lol2: :lol2: biggrin.gif аааа.че си има смях има си laugh1.gif :lol2:

Джак са го избарали добре :lol_2:
gerouchin
След еп 200 ще ми е трудно да харесам отново сериала!! Баси серията!
Babilon
Цитат(gerouchin @ 19 Aug 2006, 03:28 PM)
След еп 200 ще ми е трудно да харесам отново сериала!! Баси серията!
*

И стотният беше такъв, така че защо се учудваш?
"Екстримни тунели" беше пародиен, също както и този. Това са по-скоро режисьорски серии.
elchefo
Превода ще е интересен за "200" blink.gif
ROCKY
Оффф нещо съм в грешка с този епизод.... ебати смотания епизод
а аз от 12:00 часа досега преглеждах от 1-ви сезон до последния дали има наистина такъв епизод с тези мечета където започна този епизод и няма...(освен ако нещо несъм видял) :evil2:
M-r Anderson
Цитат(ROCKY @ 19 Aug 2006, 05:57 PM)
а аз от 12:00 часа досега преглеждах от 1-ви сезон до последния дали има наистина такъв епизод с тези мечета където започна този епизод и няма...(освен ако нещо несъм видял)  :evil2:
*

Няма такъв епизод biggrin.gif tongue.gif Те разиграваха(по-точно го четяха и си го представяха tongue.gif ) сценарии за филма на Марти(извинземния дето остана на Земята като филмов продуцент,май) Гледаи внимателно серията и ще разбереш,защо не можеш да намериш такава с ''Фърлингите''. tongue.gif
Babilon
Цитат(ROCKY @ 19 Aug 2006, 05:57 PM)
а аз от 12:00 часа досега преглеждах от 1-ви сезон до последния дали има наистина такъв епизод с тези мечета където започна този епизод и няма...(освен ако нещо несъм видял)  :evil2:
*

По-ми се струва, че не си разбрал за какво иде реч в епизода, отколкото да е смотан
Този, както и епизод 100 са пародийни. По комедиен начин показват един снимачен ден на екипа. Правят си един вид майтап със себе си
gerouchin
Те си правят майтап със себе си ама тоя американски хумор .... сигурно само те си се смеят на пародията sad.gif

Та по рекламната картинка на епизод "200" и фактът, че генерал Джак О'Нийл се появява след токова време "канцеларска" работа отново в екипа, предвещаваше едва ли не SG-1, само в един епизод, да се сблъска с всички досегашни врагове....подпомогнати от всички свой съюзници (Джафа, Асгардите, а защо не и Токра да се появят на сцената отново) Очаквах нещо като финала на 9-ти сезон sad.gif Не съм чел спойлери за д не си развалям кефа естествено и много се разочаровах sad.gif((

Всъщност това се каня да питам отдавна. Какво стана с Ток'Ра? Бха почти избити и се оттеглига да построят наново расата си. От тогаз ни вест, ни кост smile.gif))

Подобна беше съдбата и на една друга раса, на която не се сещам името й обаче sad.gif Единия от тях май си беше харесал Картър? И тях ги няма вече .

Какво стана и с Ноксите??? Би трябвало да играят доста важен елемент в сериала след като са били една от 4-те велики раси в галактиката на едно с Древните, Асгардите и Фърлингите.
M-r Anderson
Цитат(gerouchin @ 19 Aug 2006, 07:36 PM)
Всъщност това се каня да питам отдавна. Какво стана с Ток'Ра? Бха почти избити и се оттеглига да построят наново расата си. От тогаз ни вест, ни кост smile.gif))

Подобна беше съдбата и на една друга раса, на която не се сещам името й обаче sad.gif Единия от тях май си беше харесал Картър? И тях ги няма вече .

Какво стана и с Ноксите??? Би трябвало да играят доста важен елемент в сериала след като са били една от 4-те велики раси в галактиката на едно с Древните, Асгардите и Фърлингите.
*

Е чакаи де,нали трябва да остане нещо и за 11-ти сезон tongue.gif Но пък за едно си прав\a прекалено много се омотаха нещата.Толкова развити раси,толкова технологии,който не се използват въобще,сякаш сценаристите без да искат са ги забравили.
Малко по-малко започва да ми става скучно,нещо се изгуби тръпката от предишните сезони sad.gif Хубаво,че поне Атлантида е малко по-добре.Макар,че новата серия е пълна боза,но да се надяваме,че нещата ще се развият по-интересно smile.gif
elchefo

Расата, за която мислиш е Tollan - до колкото си спомням, около средата на 5ти сезон, Толанците правеха оръжия за Гоаулдите и SG-1 провали плана и на края на серията общо взето подсказаха че Толана е разрушена (но не 100%).

Ноксите са миролюбива раса, и не се месят, както и на тях не им се месят другите. Въпреки това предполагам, че рано или късно ще ги видим пак. Те и без това напоследък си смучат сценариите от пръстите.
asenn
200 е може би най-глупавата серия на СГ1.
Онази част с куклите на конци просто уби и последната надежда в мен за смисъл в епизода. Явно е много на мода, защото гледам и по HBO върви някакво такова сериалче.
Свежа, но недостатъчна нотка беше появата на О'Нийл и намека, че Мичел е син на О'Нийл.

Иначе Атлантиса беше на ниво.
Постави интересни въпроси - как, например, ще се пазим от микроскопичен враг, който се предава чрез допир.
Babilon
Както и elchefo каза, Толан бяха разбити от Гоа'улдите. Тази раса на практика престана да е какъвто и да е фактор.
Ноксите не воюват с никого. Тяхната сила е във възкресението и криенето.
Ток'ра бяха останали съвсем малко, пък и с подобен враг, като Орай, не виждам смисъл да ги включват - ще свършат като раса само за един епизод. Асгардите са безсилни пред Орай, а какво остава за Ток'ра.
@asenn, куклите на конци ги включиха, тъй като Марти каза, че са му спряли бюджета за филма и няма да има с какво да плати на актьорите. Тогава SG-1 го избъзикаха да направи куклено шоу - куклите пари не искат wink.gif Но именно от там започна прелюдията към края на серията, когато на Марти му звъннаха по телефона и се разбра, че са отпуснали пари и ще има филм - това беше загадка за нов пълнометражен филм "Старгейт". Тези "кръгли" серии нямат нищо общо със самият сериал (освен актьорите, разбира се).

Не гледайте епизод 200 като част от сериала... не е tongue.gif Ако не знаете добре езика, по-добре изчакайте субтитрите, защото иначе всичко ще ви стане една боза. (това е за хората, които все още не са гледали серията) smile.gif
elchefo
Чесно казано, единствения проблем на серията е, че за да оцениш хумора трябва да си гледал много други сериали. А и английският трябва да е на ниво, защото има много тънък хумор, който е практически непреводим.

И най-важното е да не очакваш сериозна серия. Babilon повтори няколко пъти вече каква е целта на тази серия, но явно никой не чете hmm.gif

Едит: Куклите също така са пародия на Team America: World Police. А има и още една връзка със South Park. Някой забеляза ли я? smile.gif
gerouchin
Цитат(elchefo @ 19 Aug 2006, 08:58 PM)

Расата, за която мислиш е Tollan - до колкото си спомням, около средата на 5ти сезон, Толанците правеха оръжия за Гоаулдите и SG-1 провали плана и на края на серията общо взето подсказаха че Толана е разрушена (но не 100%).

Ноксите са миролюбива раса, и не се месят, както и на тях не им се месят другите. Въпреки това предполагам, че рано или късно ще ги видим пак. Те и без това напоследък си смучат сценариите от пръстите.
*

Ноксите са миролюбива раса, но като една от "Фантастичната четворка" и най-развита в миналото и настоящето раси, би трябвало нашите да попадат и на Нокски технологий както и да ги изучават и взаимстват. Асгардите предоставиха светлинните си двигатели и щитовете си като основен елемент за построяването на земните космически кораби. От Девните пък си имаме цял град и безумно много неща за изследване и изучаване. Докато от Ноксите нищичко. Даже в единия или два епизода където ги видяхме по нищо не си пролича коко много са развити. По-скоро точно обратното - горско племе със лечебни познания. Е там некъф летящ град видятме в далечината веднъж ама не съм впечатлен при наличието на токова технологий от Древните и Асгардите.

Фърлингите пък да приемем, че са изчезнала раса та не сме ги видяли до сега. Но както и Древните са, все пак трябва да има оставени следи от тях.

Общо взето сериалът се върти само около изучаването на Древните. Дори Тор от Асгардите беше казал, че въпреки развитието си дори и те не са одраскали повърхността на технологията на Древните. Появяват се нови и нови врагове а съюзниците ни постепенно изчезват един по един. Няма и нови такива. Искаше ми се репликаторите от предния еп. на Атлантида да застанат на наша страна ама май си останах с искането sad.gif
DerMeister
Цитат(gerouchin @ 19 Aug 2006, 09:52 PM)
Цитат(elchefo @ 19 Aug 2006, 08:58 PM)

*

Ноксите са миролюбива раса, но ...
*

Да то и аз бях почти сигурен,че репликаторите от Атлантида поне ще помогнат в борбата с призраците...ама нейсе huh.gif

А до колкото си спомням Тор беше казал не че Древните са толкова напред технологично сравнение с тях, а че като са взели да изучават знанието на Древните(тама онова дето се прехвърли на два пъти в мозъка на Джак сещате се)на са одраскали дори и повърхността wink.gif

А за ноксите не вярвам въобще да се появят камо ли като съюзници в борбата.Най-много Орайте да ги избият до крак smile.gif
chezet
С всичко казано до тук съм съгласен.Толаните оцеляха след атаката на Гоа'улдите ,но тяхното най-добро оръжие-йонното оръдие,се оказа неефективно с новите тогава щитове на Гоа'улдите.Така че те изобщо "непеят в хорът" и да не ги слагаме в никакви сметки.

Което ме довежда пак до същият въпрос -Дали дроновете ще успеят да унищожат кораб на Орай.Видяхме как се справиха с всички кораби на Анубис в 7-ми сезон и какво направиха с кораба-кошер в Атлантида.
И след 5-та серия на 3-ти сезон на Атлантида се питам дали наистина,както те самите казаха,репликаторите могат да произвеждат ZPM-и.Нали това е източника на енергия за дроновете,а знаем че имаме само 2 ZPM-а на Атлантида и на Земята.

И една мисъл като следствие на това.Оплакват се нашите че нямат флотилия.Но тогава защо не се заемат сериозно в Атлантида да открият местоположенията на корабите на Древните,които са пратили да събират информация в различни галактики и да ги върнат при Атлантида.Така ще имат флотилия,а знаем много добре,че на тези кораби има дронове.
ROCKY
gerouchin

Цитат(gerouchin @ 19 Aug 2006, 09:52 PM)
Асгардите предоставиха светлинните си двигатели и щитовете си като основен елемент за построяването на земните космически кораби.

Фърлингите пък да приемем, че са изчезнала раса та не сме ги видяли до сега. Но както и Древните са, все пак трябва да има оставени следи от тях.

Абе може и да са ни дали техните щитове и светлините си двигатели но имам чувството че са дали малко по задна техна версия на светлините двигатели понеже те стигат по бързо от нас винаги (или по точно съм забелязвал че тор само врътка неква фигурка там на таблото си айде там е... а наште по 20мин в епизод пътуват и попринцип казват остават още еди колко си часа или дни biggrin.gif) а и остава и оръжията си да ни дадат и може да се помосли малко туко виж сме направили по дора версия biggrin.gif

А за фърлингите имаше в един сезон майче 7-ми беше понеже когато беше възнесен Даниел и го заместваше там некъв друг и бяха открили една планета и имаше послания от фърлингите там за да преминат през неква врата некъв ключ им трябвало и още нещо си.... даже си спомням че Онийл и един друг успяха да преминат и се бяха побъркали нещо си и се тепаха един друг biggrin.gif
мисля че само тогава сме намирали техна технология
Babilon
Цитат(ROCKY @ 20 Aug 2006, 11:39 AM)
А за фърлингите имаше в един сезон майче 7-ми беше понеже когато беше възнесен Даниел и го заместваше там некъв друг и бяха открили една планета и имаше послания от фърлингите там за да преминат през неква врата некъв ключ им трябвало и още нещо си.... даже си спомням че Онийл и един друг успяха да преминат и се бяха побъркали нещо си и се тепаха един друг  biggrin.gif
*

На тази планета бяха отишли да намерят друг архив на Древните. Мейборн беше чул за някакъв "Рай" там и искаше да избяга, но "Раят" се оказа творение на Гоа'улд, който си е правил експерименти. Но точно там О'Нийл каза на Картър, че "Фърлинги" му звучи като "малки пухкави мечета". Точно заради тези му думи си правят гаргара с Фърлингите в епизод 200 tongue.gif
phoenix_bg_lp
Хахаха току що изгледах епизод 200. Не знам откога не съм се смял толкова. Пародийката беше уникална. Особено пък кукленото шоу си беше голяма подигравка, особено с ген. Хамънд и въртенето на портата biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Вярно че нямаше нищо общо със сериала, ма си беше яко еп-чето.
Пък и Джак О'Нийл видяхме w00t.gif Леле как ме изкефи тоя епизод не е истина.
А тва с мечетата /Фърлинги/ направо си беше култово w00t.gif

А пък в Атлантидата беше хубава идеята с тия наноботи. Че даже и там се мерна Джак wink.gif

Сега остава да чакаме епизод 300 на SG-1 и епизод 100 на SGA wink.gif w00t.gif
ROCKY
Цитат(Babilon @ 20 Aug 2006, 12:17 PM)
Цитат(ROCKY @ 20 Aug 2006, 11:39 AM)
А за фърлингите имаше в един сезон майче 7-ми беше понеже когато беше възнесен Даниел и го заместваше там некъв друг и бяха открили една планета и имаше послания от фърлингите там за да преминат през неква врата некъв ключ им трябвало и още нещо си.... даже си спомням че Онийл и един друг успяха да преминат и се бяха побъркали нещо си и се тепаха един друг  biggrin.gif
*

На тази планета бяха отишли да намерят друг архив на Древните. Мейборн беше чул за някакъв "Рай" там и искаше да избяга, но "Раят" се оказа творение на Гоа'улд, който си е правил експерименти. Но точно там О'Нийл каза на Картър, че "Фърлинги" му звучи като "малки пухкави мечета". Точно заради тези му думи си правят гаргара с Фърлингите в епизод 200 tongue.gif
*

Babilon сега пак прегледах епизода и Мейборн казва на Онийл че има старгейт адрес пълен с древни оръжия (а не архив на древните макар че е почти същото) и те отиват и като отиват-->
Тийлк пита тоя дето замества Даниел дали успява да преведе нещо на стените...
и той отгаваря --> Не е Древен, но е език на една от расите на Съюза на Древните...
Тогава Онийл почва да изброява --> Нокс? Асгард? и той го прекъсва и му казва --> не Фърлингс и тогава Онийл казва --> О не не и тези... и той го пита защо... и Онийл казва (сега се бъзика)--> Не мога да си представя нещо мъничко, миличко и косматичко да прави големия оръжия..
но важното е че все пак са октрили все нещо за фърлингс макар и само надписи... biggrin.gif

бтв е 6 сезон 15еп.
Hellrider
Не съм съм подозирал, че мога да заспа на серия от старгейт, обаче тази седмица атлантиса ме опроверга. Серията беше просто отвратително скучна(поне за мен).
За радост сг1 беше на другия полюс. Направо се скъсах да се смея-зомбита, кукли, моменти от фарскейп и стар трек... абе серията беше много забавна biggrin.gif
Чакаме да видим какво ще измислят за епизод 300 biggrin.gif
stratobob
Цитат(Hellrider @ 21 Aug 2006, 12:21 AM)
Не съм съм подозирал, че мога да заспа на серия от старгейт, обаче тази седмица атлантиса ме опроверга. Серията беше просто отвратително скучна(поне за мен).
За радост сг1 беше на другия полюс. Направо се скъсах да се смея-зомбита, кукли, моменти от фарскейп и стар трек... абе серията беше много забавна biggrin.gif
Чакаме да видим какво ще измислят за епизод 300 biggrin.gif
*

Хъм, четох наскоро едно интервю с Тори Хигинсън (д-р Елизабет Уиър) в което тя разказва за новия сезон. Та точно това бяха думите й , че за три серии са изчерпали 90% от бюджета за целия сезон (!!!), така , че не очаквай това да е единствената подобна серия. Към края на сезона обаче, историята така ще почне да набира сила,че просто ум да ти зайде.
Думите й бяха, че нещо много интересно се случва във втората половина на сезона, нещо което е неочаквано от зрителя. Хм, естествено не издържах и прочетох спойлерите и естествено това ми развали кефа от предстоящата изненада, така че няма да я споделям с вас,защото знам колко е трудно да се издържи на изкушението да прочетеш думичките под червения надпис wink.gif
Единствено мога да кажа, че определено тази изненада се случва точно в средата на сезона , в двете серии му 10та и 11та и тя изобщо не се състои в това, че бригаден генерал Джак О`Нийл се появява на Атлантида... Та там ще има доста спец.ефекти , както и в последните серии ... което отговаря на въпроса ти защо има т.н "празни" серии .
gerouchin
Какво ще стане в 10-та и 11-та серия? Драсни ми 1 лс плс smile.gif
arris
Ще стане същото както миналата година тоест много интересно почти колкото края на сезон и не само в Атлантис ами и в SG-1 защото между еп 10 и 11 ще има пауза няколко месеца еп 11 ще е през 2007 г.
ROCKY
Цитат(arris @ 21 Aug 2006, 06:19 PM)
Ще стане същото както миналата година тоест много интересно почти колкото края на сезон и не само в Атлантис ами и в SG-1 защото между еп 10 и 11 ще има пауза няколко месеца еп 11 ще е през 2007 г.
*

Дано не си прав а някоя друга тяхна програма започне да го излъчва както с предишния сезон стана и както Insaneboy предрече smile.gif

бтв на мене ми хареса на Stargate Atlantis епизода и мисля че е още един важен елемент за победата над репликаторите... вече не ме дразнат вече толкова smile.gif
а и ми хареса че оръжието на Ронън (майче така се казваше тоя якия с плитките) го забавяше репликатора за няколко сек. докато стреляше в него hmm.gif rolleyes.gif
sever
Спомням си, че в 8-ми сезон имаше една серия, в която майор-вече полковник Картър заседна в някакъв космически облак след престрелка с някакъв кораб и тези от кораба отвлякоха екипижа на "Прометей" и Картър измисли как да се освободи от облака и ония върнаха екипажа, защото тя им помогна. Чудя се дали няма да се окажат фърлинги тези, изглеждаха доста напреднали, а и нищо не казаха тогава за тях!!!
Alt_CX
Не ми се вярва. Те просто си държаха на думата, но в началото без никаква причина нападнаха Прометей. Силно се съмнявам фърлингите да са такива.
stratobob
Гадните слухове след ниския рейтинг на SG-1 през този сезон и загубана на 30% от публиката се засилват. Вижте тук и тук , а може и тук (SG1Archives) . Междувременно слуховете казват, че това няма да афектира на Атлантис , който ще има 4ти сезон.
Да не говорим, че първоначалните слухове бяха, че излъчването на вторите части на текущите сезони на двата сериала се отлага за март 2007 вместо обичайното начало на януари. ( Виж тук ) ...
...А в последствие се оказа, че не всички епизоди на SG-1 от новия сезон са все още заснети.
Дано това да си останат слухове, но и аз вече не знам след като SCI FI официално обявиха, че освен връщането на Battlestar Galactica за трети сезон , ще има още един сериал по темата, който ще се казва Caprica и действието ще се развива преди около 100 години спрямо действието на BSG. Т.е от октомври ще се дават двата BSG сериала и SKI FI разчита с тяхна помощ да си върне челните места в рейтинга. За анонсиарането на BSG: Caprica виж тук .
Ако това наистина се потвърди единствено се надявам да завършат 10тия сезон на SG-1 , но явно после ще се наложи да направят филм с който ще победят Орай или ще прехвърлят Ораите на нашите на Атлантида.

p.s. да не забравя, преди време се чуваше, че сценаристите на SG-1 и Atlantis имат идея за нов сериал по темата. Та може накрая да излезе така, че пак да имаме два сериала, просто единия да не е SG-1 , което ще е гадно поради интересната посока която пое сериала след въвеждането на Орай и новите попълнения в лицето на Бен Браудър и Клаудия Блек.
stratobob
А докато писах това се появи и официалната информация от страна SCI FI ето тук . Добрата новина е, че поне казват, че последия епизод ще е 215ти, което ще рече 20-ти от сезна.

добавено:

...Новините валят в момента. Къде сте всички? на море ? hmm.gif
Интервю с Robert C. Cooper: SG-1 will go on (от снощи) според, което до края на седмицата ще има анонсиране на това което ще се случи със SG-1. Има минимален шанс друга телевизия да сключи договор за 11ти сезон. Кой казва, че със SCI FI свършва света. rock.gif

Ето думите му: A formal announcement from the studio and the network is expected later this week.
asenn
Продуцентът Робърт Купър: SG-1 will go on... in some way

ех, изпревариха ме...
stratobob
Цитат(asenn @ 22 Aug 2006, 11:51 AM)
Продуцентът Робърт Купър: SG-1 will go on... in some way

ех, изпревариха ме...
*

Е нищо biggrin.gif , ще чакаме края на седмицата да видим дали в крайна сметка ще кажем RIP на SG-1, или чисто и просто ще се преместят в друга телевизия.
ivajlap
На мен тези новини ми звучат повече като начин за вдигане рейтинга на телевизията. Феновете да гледат LIVE и двата сериала, нищо не е приключило и т.н. Чиста пропаганда.
Babilon
Честно казано, аз също искрено се надявам, че подобно нещо е добър рекламен трик и нищо повече... Но доста се заговори относно заключителната фаза на SG-1... ТУК има доста пространен материал по въпроса, който наистина се надявам, че е само в сферата на прогнозите и спекулациите. Но дори и в него лекичко се загатва за отношението на феновете към евентуалният край на сериалът, което ме обнадеждава и наклонява везните на становището ми в полза на мнението, изказано от ivajlap. Дано наистина да е просто рекламен трик, защото след сезон 8 се промени цялостната концепция на сериала и на практика това е един нов сериал, от който е излъчен едва сезон и половина. В един външен SG-1 сайт, в който съм член, за момента нищо не се споменава по този въпрос, което допълнително ме кара да се чувствам уверен (поне за момента), че ще се насладим на поне още един сезон на сагата Stargate SG-1. Дано...
stratobob
Официалното потвърждение от страна SCI FI.

обобщено:

1.Потвърждава се, че SG-1 няма да бъде подновен за нов сезон.
(ако такъв има, то той няма да е финансиран от SCI FI - допълнителна
информация за това дали ще се случи ще има вероятно в края на
седмицата според горепосоченото интервю с Робърт Купър).
2.Атлантида с четвърти сезон.

p.s. Така че ENJOY THE REST OF THE SEASON 10
sever
ммм sci-fi ми паднаха в очите, когато спряха Surface, сега и SG-1, не мисля, че имат голяма далновидност, верно, че се натрупаха много сезони на SG-1, но освен, ако актьорите (главните) не искат да се откажат, не виждам защо да го спират. а това за рейтинга е нормално да поспадне, защото все пак се появиха и много други сериали, аз лично смятам, че SG-1 има още какво да предложи, ще е хубаво друг да поеме финансирането му...
stratobob
Хи, да не говорим, че рейтинга на 18ти се е качил по време на излъчването на епизод 200.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.