Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Тихо се сипе белият сняг...
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
rasputin
Цитат
как ще е затворен линкоса бе, работи си...

тея като не ти харесват има си mininova, torrentspy, meganova, torrentreactor, scenetorrents, torrentit, torrentleech, torrentspy, piratebay а също така и хиляди сървъри на еMule и DC++, така че аз проблем не виждам

Не работеше !
Kaто гледам от 8 до 13 ч. не е качвано нищо там.
Може "профилактика" да са правили , т.е. реорганизация на тракера.
А,да знам ги онези външните,те обаче си имат ниска скорост.
Не ме разбра май, прочети между буквите пак ....
Yan1s
За да влязат във вашето жилище съответните органи на реда трябва да имат заповед от прокурор,ако нямат нарушават едно от личните ви права.
Такава заповед се издава за 5-6 часа.Според мене това което правят НСБОП-ци е да направят малко рекламка пред европейския съюз.Сега ще ви дам малко информация,ако не сте я прочели някъде какво да правите ако качулките влязат у дома ви:
Цитат
КАКВО ДА НАПРАВИМ АКО НСБОП ИЛИ ПОЛИЦИЯТА СЕ ОПИТА ДА НИ НАБЕДИ В ПИРАТСТВО И ДА ИЗВЪРШИ ОБИСК

1. Поискайте да Ви представят постановлението, възоснова на което искат да влязат в жилището Ви. То трябва да е подписано от съдия (чл. 161, ал. 1 от НПК). Вероятно ще Ви пробутат някакъв документ подписан от някой дознател, мотивирайки се с изключението по чл. 161, ал. 2 от НПК. В този случай в присъствието на поемните лица (задължително е да има такива иначе самото действие на полицията е невалидно) им обяснете, че в случая не е налице неотложен случай, поради което това постановление е незаконно. Запишете го изрично и в протокола, като не е лошо да отбележите, че лицата влезли в жилището им го правят незаконно (при превишаване на власт), което е престъпление по чл. 170, ал.1 от НК и ще им бъде търсена наказателна отговорност.

2. Ако не Ви обърнат внимание не отговаряйте на никакви въпроси. Трябва да знаете следното:

А) притежаването на филм записан на CD или DVD не подлежи на никаква санкция, като общо взето това е напълно законно, независимо дали копието е лицензирано или сте го направили сами. Това е така, защото чл. 25,ал. 1, т. 2 от Закона за авторското право и сродните му права разрешава използването на продукт, защитен с авторско право за лични нужди при заплащане на компенсационно възнаграждение. В случая с покупката на самия носител, Вие вече сте заплатил това компенсеционно възнаграждение, предвид разпоредбата на чл. 26,ал. 2 от ЗАПСП, където е предвидено възнаграждението по ал. 1, изречение първо се дължи от лицата, които произвеждат или внасят празни звуконосители или видеоносители и апарати, предназначени за записване, а възнаграждението по ал. 1, изречение второ - от лицата, които произвеждат или внасят апарати, предназначени за възпроизвеждане по репрографски начин. Размерът на възнаграждението е 5 на сто от производствената цена на произведените в страната носители и 2 на сто от производствената цена на произведените в страната апарати, съответно от митническата облагаема стойност на внесените носители и апарати. В никакъв случай не съхранявайте повече от едно копие, за да няма н икакво основание да ви пробутат тезата, че вие ги призвеждате и продавате.

Б) наличието на торент програма не представлява нарушение на никой закон, поради което нейното използване е разрешено.

В) тегленето на филм или музика от мрежата с такава програма не представлява нарушение на никой закон, поради което е разрешено.

Г) има известен проблем с дефинирането на понятието разпространение (което е елемента възоснова на който ще се опитат да Ви вменят някаква отговорност). Проблемът обаче не е толкова сериозен, тъй като торент-програмите едновременно данлоудват и ъплоудват, като ъплауда (който може да се приеме за някакъв вид разпространение) е функция на програмата и не зависи от Вашата воля. По тази причина не могат да Ви вменят и никаква отговорност, защото без воля няма правонарушение.

Д) наличието на филм или музика на вашия компютър също би създало известен проблем. Обяснението за наличие на такъв следва да бъде, че целта е същия да бъде презаписан на СД или ДВД носител за лична употреба. Може да обясните, че е и с учебна или някаква друга изследователска цел – например да се научите да обработвате видео сигнал, звуков сигнал, графика или нещо от този род.
Естествено най-добрия вариант ако Ви цъфнат някой от НСБОП, МВР или нещо друго да се свържете по най-бързия начин с адвокат.

_________

Ако все пак се осъществи обиска в никакъв случай не отговаряйте на никакви въпрои ! Това е ваше законно право!

В обичайните полицейски похвати е някой от присътващите полицаи да се опита да спечели доверието ви като се представи за добронамерен към вас. Обикновено има и такъв, който се държи грубо и агресивно към вас, а въпросния "доброжелател" се опитва да ви защити. Стар и изтъркан номер !!!

Не вярвайте на нито една дума или факт, който ви съобщават. Всичко което ви кажат е част от стари като света методи за подвеждане на заподозрения и спечелване на доверието му. Често се прибягва до трика да ви съобщят, че някой друг свързан с конкертния случай е подал информация за вас и по този начин да предизвикат емоции у вас които ще развържат езика ви.

Пример: На Данкопича е съобщено че payforfree (Аз) им е дал списък с IP адреси сред които е бил и неговия. На кевин е съобщено същото. При липсата на опит и познаване на курвенските номера използвани от полицията в цял свят жертвата лесно се подвежда и провокирана от емоции започва да се зяащитава, като атакува този който го е "предал". Оттам нататък за полицаите е лесно.

Най-важното, което трябва да запомните: Никога не оказвайте съдействие на полицаите ! Никога не вярвайте на нито една тяхна дума. Мълчете като риби. Ако можете провокирайте техни действия, които по-късно можете да използвате във ваша полза и могат да докажат незаконноста на конкретната акция.

Всяка ваша дума и то от първия момент на действията срещу вас, трябва да бъде предварително консултирана с адвокат. Това е основно ваше право. Не приемайте служени или препоръчани адвокати.

Запомнете добре фразата: "Отказвам да говоря !" Не се отклонявайте от тази фраза нито за миг. Забравете за фрази от типа: "Не знам", "Не чух", "Не видях"! И те са излишна вече романтична отживелица. Не се поддавайте на никакви провокации. Изберете и най-тежкия вариант пред дори това да им кажете колко е часът в момента ! Пак запомнете: На протокола от първия разпит трябва да пише: "Отказвам да говоря" ако преди това не сте се свързали с адвокат на който имате доверие и ако той не присъства при всяка ваша дума !

Запомнете че се намирате в България, а не в Холивудски екшън. Забравете романтичния образ на самоотвержения полицай от хитовите криминални заглавия. Тук в нашата мила и загиваща Родина си имате работа само с едни нископлатени чиновници, за които единствено има значение е да свърши работното време и да има какво да напишат в рапорта си за утре. Бъркат си един на друг по дупките и са готови да пуснат доказан престъпник на свобода стига това да докаже че колегата е некадърник и да заемат мястото му. Този факт е неприятен но е факт !

Дръжте се мъжки и с достойнство !

Никога и по никкакъв повод не се договаряйте за нищо с полицай или следовател. Ако има място и смисъл от преговори то мястото за такива действия е съда. Разбирай съдия, прокурор и т.н.

Имайте предвид, че съда и полиция/следствие не се разбират много добре в нашата жална държава!

Инфо Аренабг
Insaneboy
Според зам. директора на Столичното Следствие акция няма.
http://focus-news.net/?id=n483627
Nightelf
Съюза на Българските интернет потребители организира протестен митинг срещу незаконните своеволия на държавните институции. Каним всички БЪЛГАРИ на 10 май 2006г в 12ч. пред сградата на президентството заедно да защитим законните си права
моля пратете тожа съобщение на всеки които познавате.
(елате с нас -1 птичка интернет права не може да защити)

Само да кажа нещо моля тва е без тракер няма смисъл

Свободни сме!!!
eddie
Цитат(Nightelf @ 9 May 2006, 11:02 PM)
*

Ъ? blink.gif
Shimbadze
Няма край истерията и глупостта тъпотребителска!!!
didodido
Цитат(Nightelf @ 9 May 2006, 10:02 PM)
*

Превод, моля! tongue.gif
Знам, че филма е нов, но...
Insaneboy
Какви законни права да си защитаваме бе??

Цитат(Nightelf @ 9 May 2006, 10:11 PM)
Свободни сме!!!
*

кога си бил несвободен?
network
Интернет Общество БГ: Полицията се злепоставя, служейки на частни фирмени интереси

ISOC осъди практиката НСБОП да проверява потребители за нелицензиран софтуер, съобщи организацията. Късно снощи Интернет Общество България прие своето официално становище относно дейността на органите на реда. То гласи:

"Уважаеми потребители,

Свидетели сме на една акция, за съжаление поредна, в защита на интересите на частни компании, които се възползват от крехките демократични традиции у нас, за да злоупотребяват с органите на МВР. Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) към МВР в момента се занимава с несвойствена и неприсъща за полицията дейност - опазване на авторските права на частни фирми.

В други, по-нормални от България, страни, полицията не се занимава със защита на правата на частни фирми. В тези страни фирмите си търсят защита на авторските права по реда на гражданския процес. Ако те направят това в България, обаче, техните представители ще дължат съдебна такса в размер на 4 % от исканата от тях сума. В цитирания случай с тримата заловени "торентори", полицията съобщи за загуби в размер на десет милиона долара. Това означава, че фирмите-носители на авторските права ще трябва да платят поне $ 400,000 под формата на съдебни такси. Вместо да правят това, местните представители на големите щатски компании предпочитат да насъскат полицията, която да им свърши работата по реда на НПК, а самите фирми се конституират в съда като граждански ищци и не плащат никакви такси. Тези пари ги плащаме всички ние - гражданите на Република България - веднъж на полицията, за да си върши работата. Втори път - на съда, където тези дела се водят. Трети път - под формата на обезщетение, тъй като действията на полицията могат да доведат до дела за нанесени щети и вреди на гражданите.

"Интернет общество - България" не подкрепя и не насърчава по никакъв начин извършването на престъпления в Интернет. Но ние не можем да приемем за нормално използването на полицията за защита на интересите на частни компании. Тази защитата трябва да бъде дело на самите фирми-носителки на авторските права, като заведат частни дела за тяхното нарушаване."

Освен това Интернет Общество България повдига въпроса защо проверките на НСБОП се провеждат със съдействието на една частна фирма - Арсис Консултинг. "Неясно е в какво качество една частна фирма е получила правото да влиза в домовете на гражданите на републиката, но това вероятно ще стане известно след проверка на Главния прокурор на републиката"

Източник: ComputerWorld
burndead
Много интересно... hmm.gif. Само, дето не виждам как ще стане тая проверка. blink.gif
lamersz
Абе кво да си купя да ям. huh.gif И що пак няма вода! :evil2:
eddie

10х FearMe from http://forum.setcom.bg/
eddie
http://clip.break.com/dnet/media/content/tommission.wmv

Някои мисии са наистина невъзможни, г-н Круз. :lol2:
cvetelin
Значи за тоя форум нема ли никакви правила???Некой си пишат на латиница...И кво никой не им прави забележка за латиницата hmm.gif dry.gif
Insaneboy
страната ни е свободна, форума също, всеки може да си пише както иска
cvetelin
o,o,o,o звинете не съм знаел...
Insaneboy
Цитат(cvetelin @ 13 May 2006, 07:12 PM)
*

очевидно си го пропуснал училището...
спокойно, ще те научим tongue.gif
Shimbadze
Цитат(cvetelin @ 13 May 2006, 08:12 PM)
*

С което ясно показа, че не си чел ПРАВИЛАТА и направо си плачеш за месечна почивка! :devil:
dracula
Абе трябва да се пише на кирилица и това не е правило...а просто удобство за другите,които четат. Като уважение...
С тази латиница ме заболяват очите! А и забравяме българския правопис "благодарение" на нея!
Insaneboy
Цитат(dracula @ 14 May 2006, 09:26 AM)
Абе трябва да се пише на кирилица и това не е правило...а просто удобство за другите,които четат. Като уважение...
С тази латиница ме заболяват очите! А и забравяме българския правопис "благодарение" на нея!
*

като не ти харесват постове на латиница - не ги чети, никой не те кара насила
eddie
Гръмогласната акция за интернет-пиратството наистина отприщи народното творчество. Ето на какво попаднах в един юридически форум.

Цитат
ВЪРВИ, ПИРАТЕ ВЪЗРОДЕНИ

Creative Commons (cc) 2006 RaynerApe

Върви, пирате малолетен,
към тъмния пандиз върви
С торент, от Арена теглен
бъдещето си провали!
Върви към съдебната зала,
с името си медиите оглави,
От аванта несъмнено воден -
и НСБОП ще те посети!

Напред! Пиратството е дрога,
което по хардове се лей!
Напред! Продажбите западат
там, гдето трафика бесней!

Анонимен беше ти довчера!
О, недей прави се на тарикат,
че наред с другите пирати,
не ще видиш компютъра си пак!

А как софийският ПейФорФри,
насърчаваше делата ни...
О, тракер незабравим,
О, пресвещенни торенти!

България най-сетне чиста
за пред Европейския Отчет -
след месец обаче пак ще има
на Славейков дискове безчет...
hag
Скъпа мамо!

Не се тревожи, аз заминах със своя нов приятел. Най-после намерих мъжа на мечтите си!
Има обици по цялото тяло и халка на устните, освен това и огромен мотоциклет!
Но мила мамо, това не е всичко... Бременна съм и Ахмед каза, че ще бъдем много
щастливи в неговия старичък фургон сред гората. Той иска много деца и аз
мечтая за същото. Най-накрая разбрах, че марихуаната на никого не вреди,
и затова ще направим малка плантация в гората както за себе си, така и за
приятелите на Ахмед. Те пък ни обещаха, че ще ни снабдяват с кокаин и екстази.
Моля се учените по-бързо да намерят лекарство против спина, защото Ахмед
се влошава с всеки изминал ден, той заслужава по-добра участ!
Не се притеснявай мила мамо, вече съм на 15 и мога сама да се погрижа за себе си.
Ще се опитам по някакъв начин да ти дойда нагости за да ти покажа внука!

Твоя дъщеря Ани

P.S. Скъпа мамо, това беше шега! Аз съм на гости у съседката.
Исках просто да ти напомня, че има много по-лоши неща от писмото от директора
на училището и заповедта за изключване, които ще намериш в горното чекмедже
на масата.

С любов, Ани.
milenski
Цитат(hag @ 17 May 2006, 10:45 AM)
Скъпа мамо!

Не се тревожи, аз заминах със своя нов приятел. Най-после намерих мъжа на мечтите си!
Има обици по цялото тяло и халка на устните, освен това и огромен мотоциклет!
Но мила мамо, това не е всичко... Бременна съм и Ахмед каза, че ще бъдем много
щастливи в неговия старичък фургон сред гората. Той иска много деца и аз
мечтая за същото. Най-накрая разбрах, че марихуаната на никого не вреди,
и затова ще направим малка плантация в гората както за себе си, така и за
приятелите на Ахмед. Те пък ни обещаха, че ще ни снабдяват с кокаин и екстази.
Моля се учените по-бързо да намерят лекарство против спина, защото Ахмед
се влошава с всеки изминал ден, той заслужава по-добра участ!
Не се притеснявай мила мамо, вече съм на 15 и мога сама да се погрижа за себе си.
Ще се опитам по някакъв начин да ти дойда нагости за да ти покажа внука!

Твоя дъщеря Ани

P.S. Скъпа мамо, това беше шега! Аз съм на гости у съседката.
Исках просто да ти напомня, че има много по-лоши неща от писмото от директора
на училището и заповедта за изключване, които ще намериш в горното чекмедже
на масата.

С любов, Ани.
*

Скъпа Ани,

Не се тревожи за директора. Откакто изгоних баща ти и пратих брат ти в комуна за наркомани, не подбирам кой да ме топли в дългите самотни нощи. Говорих с директора ти - довечера ще ме навести, затова съм ти постелила да спиш в мазето. Не забравяй преди това да се намажеш с отрова за мишки, та ако те нагризат плъховете, поне да има някаква полза от теб.

С много обич, мама
hag
Мила мамо,

Не се притеснявай за мен, спах добре.
Искам само да те уверя, че татко и батко въобще не са в комуна. Не знам как е станало, вероятно ти нищо не знаеш и не бих искала да те разстройвам, но намерих и двамата заровени в мазето.

С обич, Ани
burndead
Скъпа Ани,

Много се радвам, че си спала добре. А още по-радностна съм, че мишките не са те изпохапали, защото явно са преяли от баща ти и от брат ти. И ако беше погледнала малко по-добре разложените трупове, щеше да разбереш, че това не са баща ти и брат ти, а съседа и твоят толкова скъп братовчед.

С много повече обич, Мама
Shimbadze
ОТКЪСИ ОТ ДНЕВНИЦИТЕ НА ЕДИН МЪЖ И ЕДНА ЖЕНА

СТРАНИЦА ОТ ДНЕВНИКА НА ЖЕНАТА:

Събота, вечер.
Мъжът ми се държи много странно. Разбрахме се да се видим за по едно малко.
Цял ден с приятелки се разхождахме по магазините и си помислих, че той е обиден задето малко закъснях. Но той не обели и дума за това.
Разговорът ни не вървеше, през цялото време той мълчеше.
Предложих да идем у нас, на по-спокойно място, за да си поговорим. Той се съгласи, но продължи да мълчи. Попитах го какво не е наред, но той каза, че всичко е нормално.
Попитах го аз ли съм виновна, че е такъв мълчалив и само се мръщи. Той отвърна, че всичко е точно и няма за какво да се безпокоя.
По пътя към вкъщи му казах, че го обичам, а той се усмихна и продължи да кара.
Не мога да си обясня поведението му и не разбирам защо не отвърна на признанието ми.
Вкъщи не ме напусна чувството, че моят мъж е навлязъл в някакъв тъмен период и не може да намери себе си. Седеше неподвижно и се взираше в телевизора.
Струваше ми се е толкова далечен и сякаш думите му идваха изпод вода.
Накрая реших да си легна, той дойде в спалнята след 10 минути, за моя почуда отвърна на ласките ми и правихме любов, но отново ми се струваше някак странно отчужден.
Реших, че повече не мога да понеса това и трябва подробно да го обсъдим, но когато се обърнах, той вече беше заспал.
Плаках и заспах и аз.
Не знам какво да правя!
Сигурна съм, че си има друга!!!
Животът ми е истински ад!!!!

СТРАНИЦА ОТ ДНЕВНИКА НА МЪЖА:

Събота, вечер.
Днес нашите паднаха на мача, обаче вечерта с моята добре се изчукахме.
rado1971
Е тва е супер а на всичкото отгоре е и вярно.Много боли като паднат нашите clapping.gif
ludoto_mimi
Pink - Stupid Girl subs

Субтитри за видеоклип не бях виждала.. а чак и релийза пише.. blink.gif
smallworld
Цитат(ludoto_mimi @ 28 May 2006, 07:31 PM)
Pink - Stupid Girl subs

Субтитри за видеоклип не бях виждала.. а чак и релийза пише.. blink.gif
*

Пропуснала си на Juanes - La Camisa Negra tongue.gif
Автор - същият. wink.gif
Spark
Shakira & Alejandro Sanz - La Tortura
http://subsunacs.net/get.php?id=12077

smile.gif
Shimbadze
OMъФъГъ! :doh:
burndead
Минерална вода или чешмяна? Какво предпочитате?
Insaneboy
Цитат(burndead @ 29 May 2006, 06:58 PM)
Минерална вода или чешмяна? Какво предпочитате?
*

я си ги мешам, по-убаво стаа
Insaneboy
Цитат
айде бе какво стана с тия субтитри, толкова ли е трудно някой да ги препише от киното и да ги напасне. аз бих го направил но докато дойде в нашето "голямо село" ще излезе двд дотогава
burndead
Цитат(Insaneboy @ 29 May 2006, 07:52 PM)
Цитат
айде бе какво стана с тия субтитри, толкова ли е трудно някой да ги препише от киното и да ги напасне. аз бих го направил но докато дойде в нашето "голямо село" ще излезе двд дотогава

*

:doh: rofl.gif
hipokrat
hmm.gif
hag
A long time ago, Britain and France were at war. During one battle,
the French captured an English colonel. They took him to their headquarters
and the French general began to question him.

Finally, as an afterthought, the French general asked, "Why do you English officers
all wear red coats? Don't you know the red material makes you easier
targets for us to shoot at?"

In his bland English way, the officer informed the general that the reason
English officers wear red coats.
That is so that if they are shot, the blood won't show, and the men they
are leading won't panic.

And that is why, from that day to this, all French Army officers
wear brown pants.

kerry
Цитат(hag @ 30 May 2006, 08:56 AM)
A long time ago, Britain and France were at war. During one battle,
the French captured an English colonel. They took him to their headquarters
and the French general began to question him.

Finally, as an afterthought, the French general asked, "Why do you English officers
all wear red coats? Don't you know the red material makes you easier
targets for us to shoot at?"

In his bland English way, the officer informed the general that the reason
English officers wear red coats.
That is so that if they are shot, the blood won't show, and the men they
are leading won't panic.

And that is why, from that day to this, all French Army officers
wear brown pants.

*

:lol2: :lol2: :lol2:
hag
Johnny wanted to have sex with a girl in his office but she belonged to someone else.

One day Johnny got so frustrated that he went up to her and said: "I'll give you
a £100 if you let me have you" but the girl said "NO".

Johnny said I'll be fast, I'll throw the money on the floor, you bend down,
and I'll be finished by the time you pick it up.
She thought for a moment and said that she would have to consult her
boyfriend. So she called her boyfriend and told him the story.

Her boyfriend says ask him for £200, pick up the money very fast, he
won't even be able to get his trousers down. So she agrees and accepts the proposal.

Half an hour goes by and the boyfriend is waiting for his girlfriend to
call Finally, after 45 minutes the boyfriend calls and asks what happened.

She said "The Son of B*tch used coins".

Management lesson: Always consider a business proposal in its entirety before agreeing to it and getting screwed!
GalaxyNET
smile.gif
_LOST_
Цитат(hag @ 1 Jun 2006, 04:32 PM)
She said "The Son of B*tch used coins".
*

Няма такъв виц :lol_2:
Пускай още smile.gif
hag
A skinny little white guy goes into an elevator, looks up and sees this HUGE black guy
standing next to him. The big guy sees the little guy staring at him looks down and says:
"7feet, 350 pounds, 17 inches, 3 pounds each, Turner Brown." The white man faints and
falls to the floor. The big guy kneels down and brings him to, shaking him. The big guy
says, "What's wrong with you?" In a weak voice the little guy says, "What EXACTLY did
you say to me?" The big dude says, "I saw your curious look and figured I'd just give
you the answers to the questions everyone always asks me. I'm 7 feet tall, I weigh
350pounds, I have a 17 inch willy, my testicles weigh 3 pounds each, and my name is
Turner Brown." The small guy says, "TURNER BROWN?!...Sweet Jesus, I thought you
said, 'Turnaround'!" cool.gif
ivajlap
Как ли се превежда в този контекст името на лирическия герой?!
ludoto_mimi
Цитат(ivajlap @ 5 Jun 2006, 04:18 PM)
Как ли се превежда в този контекст името на лирическия герой?!
*

По-забавно е на английски. laugh1.gif
burndead
Nice word game. wink.gif
eddie
Като стана дума за игри... :lol_2:

Lucretia
:lol_2: clapping.gif
burndead
Цитат(Lucretia @ 6 Jun 2006, 08:39 AM)
:lol_2:  clapping.gif
*

FAKE!!!
Lucretia
Цитат(burndead @ 6 Jun 2006, 11:25 AM)
*

FAKE!!!
*

Е то оставаше и да е истина w00t.gif :lol_2:
smallworld
Цитат(burndead @ 6 Jun 2006, 12:25 PM)
*

FAKE!!!
*

Сигурен ли си?
Аз го имам и с немския текст...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.