Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Тихо се сипе белият сняг...
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
stargazer
Eddie беше много изчерпателен със знанията си за Хасково.
Винаги обаче може да изникне още нещо:

Един хасковлия с жена си си купува сладолед.
-Майсторе, натъпти (напълни фунийката) ми един сладолед!
-А на жена ти да го натъптя ли?
-А, не, тя ще смуфти (ближе) от моя.

В магазин за бельо, клиент:
-Извинете, им'те ли гащи?
-Да, имаме.
-Свал'те ги, де.
burndead
Цитат(stargazer @ 28 Apr 2006, 05:00 PM)
Eddie беше много изчерпателен със знанията си за Хасково.
Винаги обаче може да изникне още нещо:

Един хасковлия с жена си си купува сладолед.
-Майсторе, натъпти (напълни фунийката) ми един сладолед!
-А на жена ти да го натъптя ли?
-А, не, тя ще смуфти (ближе) от моя.

В магазин за бельо, клиент:
-Извинете, им'те ли гащи?
-Да, имаме.
-Свал'те ги, де.
*

Много ценни. :clap:
kerry
"НСБОП започва акция
Трийте филмите, от утре обиски
Може да арестуват хиляди

От НСБОП предупредиха вчера всички потребители на интернет да изчистят през уикенда от компютрите си пиратските филми и музика, които са свалили от мрежата. Защото от понеделник започва мащабна акция срещу пиратството, като няма да се прави разлика между възраст и пол, заяви Явор Колев от НСБОП..."

Докъде я докарахме, а? Вече ние крайните потребители сме престъпници...
wacko.gif wacko.gif wacko.gif
kjhg
[quote=kerry,6 May 2006, 05:28 PM]
"НСБОП започва акция
Може да арестуват хиляди

От НСБОП предупредиха вчера всички потребители на интернет да изчистят през уикенда от компютрите си пиратските филми и музика, които са свалили от мрежата. Защото от понеделник започва мащабна акция срещу пиратството, като няма да се прави разлика между възраст и пол, заяви Явор Колев от НСБОП..."

Докъде я докарахме, а? Вече ние крайните потребители сме престъпници...
wacko.gif :wac

тия само дигат пара и в краина сметка нищто
kaki4ka
Хахахаха смешки говорят те хора. Ми то ся остава да си изтрия всичко от компа . Ем че кво лошо нема . Тъкмо ще си освободя харда biggrin.gif Пък ми е чудно от къде ще разберат какво има на моя комп hmm.gif
burndead
Цитат(kaki4ka @ 6 May 2006, 05:17 PM)
Хахахаха смешки говорят те хора. Ми то ся остава да си изтрия всичко от компа . Ем че кво лошо нема . Тъкмо ще си освободя харда  biggrin.gif Пък ми е чудно от къде ще разберат какво има на моя комп hmm.gif
*

Като кацнат у Вас! biggrin.gif
kerry
Цитат(kaki4ka @ 6 May 2006, 05:17 PM)
.... Пък ми е чудно от къде ще разберат какво има на моя комп hmm.gif
*

Ми идват у вас/понеже вече имат разрешение/, пускат ти компа и ареее изгаряш...
burndead
Аз пък ще си счупя харда. И ще изчезна безследно biggrin.gif.
miro-bg
всички ще сме в панделата.и кво?да затрием интернета ли?
Vespertina
Ще се видим в затвора! biggrin.gif biggrin.gif
Insaneboy
да, добре, аз лично не познавам човек с легален windows на компа си, то ако тръгнат всички да ни прибират, трябва да построят един квартал или по-скоро град-затвор където да ни затворят biggrin.gif:D
srtatus
Ше гледам през шпионката и като видя ченгета ше им кажа, че не съм вкъщи...Хе-хе-хе! ...Пък ако все пак влезнат, ше им кажа, че компа е на жена ми, нея да приберат на топло...Ха-ха-ха
maider
Ако наистина тръгнат да проверяват, ще трябва да приберат почти цяла България в затвора! :lol_2:
dikito
Хохо..добре са ми дошли...като ги погна със спаската ше видят те на кого ше се отварят. :AR15firing:
burndead
Цитат(Insaneboy @ 6 May 2006, 06:11 PM)
да, добре, аз лично не познавам човек с легален windows на компа си, то ако тръгнат всички да ни прибират, трябва да построят един квартал или по-скоро град-затвор където да ни затворят biggrin.gif:D
*

И ще стане кат в Призън Брейк. Отивам да се нататуирам целия... с гроздова biggrin.gif
kaki4ka
burndead давай . От теб "татуировките" от нас "копаенето" biggrin.gif
BIG_MIRO
: да дойдат аз пък ще ги посрещна както си му е реда :evil2: :fing06: :flamethrower: :greenchainsaw:
irnik
Цитат(kaki4ka @ 6 May 2006, 08:38 PM)
burndead давай . От теб "татуировките" от нас "копаенето"  biggrin.gif
*

Момчета и момичета...мисля че тия в НСБОП окончателно са превъртели...опитват се да имитират дейност. Изловиха де що има крадци на ДДС ,коли, данъчни измами и пр. простотии.................и стигнаха до обикновенните потребители на мрежата. Брех не знаех че в България има толкова престъпници. Предлагам да се разформирова подобна шибана държава.
YBD
Ще трябва да започнат първо с интернет доставчците и тяхните сървъри за филми
BIG_MIRO
те имам чувството че го праят защото вее по-рядко народа ходи на кино и купува DVD пък НСБОП имат сигорно пръст в бизнеса с DVD
IvanMatin
Цитат(Insaneboy @ 6 May 2006, 07:11 PM)
*

А аз ще си направя татуси и ще Ви измъкна smile.gif
(Prison Break :lol2: )
ivajlap
Добре ще е всеки, като си купи компютър, да се мести в специално гето за закоравели интернетаджии. От там ще се излиза само за "добро" интернет "NOpayforNOfree" поведение.
PepinoDi
Явор Колев от НСБОП дали е с легално копие на Windosa mad.gif
те всичките гледат само канал 1 и БТв сигурно mad.gif
arris
Цитат(kerry @ 6 May 2006, 04:28 PM)
"НСБОП започва акция
Може да арестуват хиляди
*

Да може да арестуват милиони ...

Абе я слезте на земята стига с тия глупости.Не трийте че после ще трябва да теглите пак

Ако наистина пък сте толкова стресирани един съвет теглете само от международни саитове да видим как Несебоба ще вземе данни от тях smile.gif
network
Нямат закон за да осъдят потребителите!
Това е ПР-Акция, само само да заплашат user-ите.
Не им се вързайте.

Да го духат!
Пепи
Я направете по един формат ей така профилактично, че да си нямате проблеми в тази нашата страна. Тия глупаци изловиха бандитите, та сега се нахвърлят и на нормалните хора.
Insaneboy
абе има си поговорка Better safe than sorry...
kerry
COPY/PASTE:
КАКВО ДА НАПРАВИМ АКО НСБОП ИЛИ ПОЛИЦИЯТА СЕ ОПИТА ДА НИ НАБЕДИ В ПИРАТСТВО И ДА ИЗВЪРШИ ОБИСК

1. Поискайте да Ви представят постановлението, възоснова на което искат да влязат в жилището Ви. То трябва да е подписано от съдия (чл. 161, ал. 1 от НПК). Вероятно ще Ви пробутат някакъв документ подписан от някой дознател, мотивирайки се с изключението по чл. 161, ал. 2 от НПК. В този случай в присъствието на поемните лица (задължително е да има такива иначе самото действие на полицията е невалидно) им обяснете, че в случая не е налице неотложен случай, поради което това постановление е незаконно. Запишете го изрично и в протокола, като не е лошо да отбележите, че лицата влезли в жилището им го правят незаконно (при превишаване на власт), което е престъпление по чл. 170, ал.1 от НК и ще им бъде търсена наказателна отговорност.
2. Ако не Ви обърнат внимание не отговаряйте на никакви въпроси. Трябва да знаете следното:

А) притежаването на филм записан на CD или DVD не подлежи на никаква санкция, като общо взето това е напълно законно, независимо дали копието е лицензирано или сте го направили сами. Това е така, защото чл. 25,ал. 1, т. 2 от Закона за авторското право и сродните му права разрешава използването на продукт, защитен с авторско право за лични нужди при заплащане на компенсационно възнаграждение. В случая с покупката на самия носител, Вие вече сте заплатил това компенсеционно възнаграждение, предвид разпоредбата на чл. 26,ал. 2 от ЗАПСП, където е предвидено възнаграждението по ал. 1, изречение първо се дължи от лицата, които произвеждат или внасят празни звуконосители или видеоносители и апарати, предназначени за записване, а възнаграждението по ал. 1, изречение второ - от лицата, които произвеждат или внасят апарати, предназначени за възпроизвеждане по репрографски начин. Размерът на възнаграждението е 5 на сто от производствената цена на произведените в страната носители и 2 на сто от производствената цена на произведените в страната апарати, съответно от митническата облагаема стойност на внесените носители и апарати. В никакъв случай не съхранявайте повече от едно копие, за да няма н икакво основание да ви пробутат тезата, че вие ги призвеждате и продавате.
Б) наличието на торент програма не представлява нарушение на никой закон, поради което нейното използване е разрешено.

В) тегленето на филм или музика от мрежата с такава програма не представлява нарушение на никой закон, поради което е разрешено.

Г) има известен проблем с дефинирането на понятието разпространение (което е елемента възоснова на който ще се опитат да Ви вменят някаква отговорност). Проблемът обаче не е толкова сериозен, тъй като торент-програмите едновременно данлоудват и ъплоудват, като ъплауда (който може да се приеме за някакъв вид разпространение) е функция на програмата и не зависи от Вашата воля. По тази причина не могат да Ви вменят и никаква отговорност, защото без воля няма правонарушение.

Д) наличието на филм или музика на вашия компютър също би създало известен проблем. Обяснението за наличие на такъв следва да бъде, че целта е същия да бъде презаписан на СД или ДВД носител за лична употреба. Може да обясните, че е и с учебна или някаква друга изследователска цел – например да се научите да обработвате видео сигнал, звуков сигнал, графика или нещо от този род.
Естествено най-добрия вариант ако Ви цъфнат някой от НСБОП, МВР или нещо друго да се свържете по най-бързия начин с адвокат.
Isojama
Цитат(kerry @ 7 May 2006, 11:25 AM)
COPY/PASTE:
КАКВО ДА НАПРАВИМ АКО НСБОП ИЛИ ПОЛИЦИЯТА СЕ ОПИТА ДА НИ НАБЕДИ В ПИРАТСТВО И ДА ИЗВЪРШИ ОБИСК

1. Поискайте да Ви представят постановлението, възоснова на което искат да влязат в жилището Ви. То трябва да е подписано от съдия (чл. 161, ал. 1 от НПК). Вероятно ще Ви пробутат някакъв документ подписан от някой дознател, мотивирайки се с изключението по чл. 161, ал. 2 от НПК. В този случай в присъствието на поемните лица (задължително е да има такива иначе самото действие на полицията е невалидно) им обяснете, че в случая не е налице неотложен случай, поради което това постановление е незаконно. Запишете го изрично и в протокола, като не е лошо да отбележите, че лицата влезли в жилището им го правят незаконно (при превишаване на власт), което е престъпление по чл. 170, ал.1 от НК и ще им бъде търсена наказателна отговорност.
2. Ако не Ви обърнат внимание не отговаряйте на никакви въпроси. Трябва да знаете следното:

А) притежаването на филм записан на CD или DVD не подлежи на никаква санкция, като общо взето това е напълно законно, независимо дали копието е лицензирано или сте го направили сами. Това е така, защото чл. 25,ал. 1, т. 2 от Закона за авторското право и сродните му права разрешава използването на продукт, защитен с авторско право за лични нужди при заплащане на компенсационно възнаграждение. В случая с покупката на самия носител, Вие вече сте заплатил това компенсеционно възнаграждение, предвид разпоредбата на чл. 26,ал. 2 от ЗАПСП, където е предвидено възнаграждението по ал. 1, изречение първо се дължи от лицата, които произвеждат или внасят празни звуконосители или видеоносители и апарати, предназначени за записване, а възнаграждението по ал. 1, изречение второ - от лицата, които произвеждат или внасят апарати, предназначени за възпроизвеждане по репрографски начин. Размерът на възнаграждението е 5 на сто от производствената цена на произведените в страната носители и 2 на сто от производствената цена на произведените в страната апарати, съответно от митническата облагаема стойност на внесените носители и апарати. В никакъв случай не съхранявайте повече от едно копие, за да няма н икакво основание да ви пробутат тезата, че вие ги призвеждате и продавате.
Б) наличието на торент програма не представлява нарушение на никой закон, поради което нейното използване е разрешено.

В) тегленето на филм или музика от мрежата с такава програма не представлява нарушение на никой закон, поради което е разрешено.

Г) има известен проблем с дефинирането на понятието разпространение (което е елемента възоснова на който ще се опитат да Ви вменят някаква отговорност). Проблемът обаче не е толкова сериозен, тъй като торент-програмите едновременно данлоудват и ъплоудват, като ъплауда (който може да се приеме за някакъв вид разпространение) е функция на програмата и не зависи от Вашата воля. По тази причина не могат да Ви вменят и никаква отговорност, защото без воля няма правонарушение.

Д) наличието на филм или музика на вашия компютър също би създало известен проблем. Обяснението за наличие на такъв следва да бъде, че целта е същия да бъде презаписан на СД или ДВД носител за лична употреба. Може да обясните, че е и с учебна или някаква друга изследователска цел – например да се научите да обработвате видео сигнал, звуков сигнал, графика или нещо от този род.
Естествено най-добрия вариант ако Ви цъфнат някой от НСБОП, МВР или нещо друго да се свържете по най-бързия начин с адвокат.
*

благодаря
raven77
Интересно и полезно, благодаря!
А как стои въпросът с инсталираните програми - примерно win, office...
kerry
Вече ако някой прави купон до вас и ви пречи да спите, обаждате се в полицията и казвате: Абе тука едни пускат публично пиратски MP-3-ки.... :lol2: :lol2: :lol2:
Insaneboy
Цитат(kerry @ 7 May 2006, 01:02 PM)
Вече ако някой прави купон до вас и ви пречи да спите, обаждате се в полицията и казвате: Абе тука едни пускат публично пиратски MP-3-ки.... :lol2:  :lol2:  :lol2:
*

разпространяват mp3 нелегално, викайте дежурния спец отряд на НСБОП
slick
Хмм аз не познавам човек който да няма поне 1 "пиратски" диск,сигурен съм ,че и тези от НСБОП си гледат вкъщи на ПЦ-тата филмчета :Р
GreenApple
най-интересното е че във всички статии и материали които изчетох се споменава само за филмите и музиката които се съдържат на персоналните компютри
не се споменава нищо за проверки на фирмени такива които не отстъпват по обем на "незаконна" информация
а когато се говори за софтуер се говори само само за предоставяният такъв но не и съхранявания или ползвания?
ениуей
докато стигнат до нас, затворите и районните вече обещано ще са запълнени с хиляди други арестанти, така че ние или ще бъдем пратени да си строим нови килии (и ще изрисуваме плановете им по телата си, но поради липса на финанси няма да бягаме от затвора а ще използваме инфото само за връзка между мъжкото и женското отделени, щот без компютри през ноща не ни остават много забавления...) или ще бъдем заставени под домашен арест и тогава някой скучаещ гений ще измисли как да се сдобиваме и съхраняваме "незаконна" информация на невидими носители
...и други глупости...
xela
GreenApple - Ти на право ми разказа втори сезон на един култов серял smile.gif
Danny
:ph34r:
deank
Ето малко продължение...
gorillaz
Всичките тези глупости,които се разиграват от НСБОППП и МВР и др.са пълна пародия на нещо има само една голяма показност,чрез която се опитват да манипулират потребителите,да не ползват нелицензиран софт,музика,филми игри и пр. пр.Всичко това разбирасе става във връзка с приемането ни в ЕС както на всички е известно.Не се връзвайте smile.gif ползвайте си какъвто искте софт,теглете си каквато искате музичка и от където искате,както и филми.
Insaneboy
Цитат(gorillaz @ 7 May 2006, 11:40 PM)
Всичките тези глупости,които се разиграват от НСБОППП и МВР и др.са пълна пародия на нещо има само една голяма показност,чрез която се опитват да манипулират потребителите,да не ползват нелицензиран софт,музика,филми игри и пр. пр.Всичко това разбирасе става във връзка с приемането ни в ЕС както на всички е известно.Не се връзвайте smile.gif ползвайте си какъвто искте софт,теглете си каквато искате музичка и от където искате,както и филми.
*

кажи го на 4мата от арена, които са арестували...
MONOPOLA
извинявам се за off topic-a, ама този сайт при мен спря да се отваря, да не би случайно това да е продиктувано от мерките които предприеха НСБОП случайно :?:
Michae13l
v edin drug forum chetoh che 4-mata sa stresnati....no kato cialo nisto ne moje da im se napravi-samo nai veroiatno ste ostanat bez pc-tata si.No puk otgovora na admin-a na arenata beshe poveche ot podobavast...taka che mislia che sled tova ako ste goniat i tursiat niakoi tova ste e nego...a puk ako doidat u vas...neka da razbiat koda na staganos kato sa takiva hakeri..ili v nai loshia sluchai format na celia hard s patrition magic i da vidim kakvo ste nameriat...a za samia format triabvat okolo minuta maximum....taka che...instaliraite si patrition-a...i ako vi pochukat na vratata...natiskate enter i da tursiat...smile.gif)))))
Michae13l
Цитат(slick @ 7 May 2006, 12:38 PM)
Хмм аз не познавам човек който да няма поне 1 "пиратски" диск,сигурен съм ,че и тези от НСБОП си гледат вкъщи на ПЦ-тата филмчета :Р
*

http://dnevnik.bg/show/?storyid=260903

hah otgovora na admin-a na arenata e napravo ubiistven..zakopa gi otvsiakude..chudno mi e kak sega ste se opravdavat....smile.gif))))
dosh
Пълна пародия на държава, ред, закон, власт, полиция и т.н.
Вместо да арестуват убийците, изнасилвачите и крадците, арестуват ъплоудъри на торенти в интернет???! Майко мила. Тъпотията и ограничеността в тази държава вече преминава всякакви граници.
Интересно ми е например дали са задържали и осъдили онзи (не знам как да го нарека) дето е изнасилил едно 2-ГОДИШНО!!! момиченце (май в Русе беше това) след което му счупил главата с един камък!
Ето каква е картинката според мен: властта е в ръцете на чичковци (повечето от които са на власт още от времето на Тодор Живков и само се наричат за красота сини, зелени, жълти, червени) и които например крадат парите от еврофондовете зада си строят апартаменти и да си купуват Жипове. Представителите на ЕС им казват например нещо от рода на: България е една от държавите, в които интернет пиратството е на много високо ниво. Направете нещо по въпроса. И те разбира се си казват: Чакай да направим нещо и арестуват няколко ъплоудъра в интернет. Край. Работата е свършена отлично. Сега може да се напише доклад до ЕС, който ще прати още парички, за да се купят още апартаментчета в центъра на София и да се купи още едно мерцедесче. Якичко, а?
А цялата работа според мен е както винаги в повишаване на жизнения стандарт и заплатите. Ако всеки получава заплата да кажем 2000 лева, а в магазините едно ДиВиДи струва 1 лев например, то кой глупак ще тръгне да си сваля филмите от интернет? Просто ще отиде в магазина и ще си го купи. Със субтитри и всички екстри. Но колкото и да говоря, няма смисъл. Най-много и мен да ме арестуват smile.gif
ivajlap
В сивата икономика властват ХОРАТА, но на светло има само ФИРМИ, които диктуват/определят/пишат правилата. Отговорете си на въпроса не КОЙ ЧОВЕК стои зад тази кампания, а КОЯ ФИРМА има интерес от подобно развитие на събитията, всъщност важни са последствията. Защото хората са като слама - изгарят бързо без да остава много пепел.
kaki4ka
Той хубаво ги е наредил ама пак ще измислят някакви глупости за да скрият тази информация... Иначе ако се докаже че са теглили арестите трябва да почнат от тях.......
kerry
[/quote]

http://dnevnik.bg/show/?storyid=260903

hah otgovora na admin-a na arenata e napravo ubiistven..zakopa gi otvsiakude..chudno mi e kak sega ste se opravdavat....smile.gif))))
*

[/quote]
А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ТОВА,А?

[/URL][/quote]

Цитат("hamorphis")

Вече направиха и клип: clapping.gif clapping.gif clapping.gif
http://www.youtube.com/watch?v=Vxi6NeMGiwU
miro-bg
аиде събирайте багажа и среща пред централен софийски затвор.там дано има нет да си теглим по нещо.така и така ще сме си вътре
rasputin
http://www.standartnews.com/bg/arti...&article=145669

Факт е че днес (9/5) само от арена,линкос и дата ,човек би могъл да си намери нов филм, другите тракери в БГ или са затворени (бубу,варна,######), или имат стари филми и програми (саб,аватарбг,бол,фен).

Явно се раздават удари под кръста.
Да не би целта да е да останат само тези три ?
Естествено закона ще се (и винаги е било така) използва избирателно.

Това за потребителите е подробност.

П.П. И линкос е затворен вече.
П.П2.Hachers II The Fall Down
eddie
Народното творчество има свое "виждане" по въпроса

Цитат
ДОНОС ДО НСБОП – МВР
Вчера нашта кака Гина
влезе тайно в Интернет.
Терабайт и половина
смъкна, а качила пет.
Другата пък, баба Пена
гледа филмче ХХХ,
вън оставила легена,
прави песни с миш пулт микс.
Дядо Фучо в махалата,
Праска порно всеки ден,
Прави дискове в мазата,
Има сайт дори качен.
В МВРето нет проблеми,
Всичко там си е наред.
Само розови машинки
Има в стаите навред.
Insaneboy
Цитат(rasputin @ 9 May 2006, 07:51 AM)
http://www.standartnews.com/bg/arti...&article=145669

Факт е че днес (9/5) само от арена,линкос и дата ,човек би могъл да си намери нов филм, другите тракери в БГ или са затворени (саб ,бубу,варна,######), или имат стари филми и програми (аватарбг,бол,фен).

Явно се раздават удари под кръста.
Да не би целта да е да останат само тези три ?
Естествено закона ще се (и винаги е било така) използва избирателно.

Това за потребителите е подробност.

П.П. И линкос е затворен вече.
П.П2.Hachers II The Fall Down
*

как ще е затворен линкоса бе, работи си...

тея като не ти харесват има си mininova, torrentspy, meganova, torrentreactor, scenetorrents, torrentit, torrentleech, torrentspy, piratebay а също така и хиляди сървъри на еMule и DC++, така че аз проблем не виждам
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.