Insaneboy
13 Oct 2006, 01:16 PM
Цитат(hag @ 13 Oct 2006, 10:42 AM)
Не се заяждам.
Идеята ми беше, че със същия успех в преведените субтитри, ругатнята "fuck" можеше да бъде написана като "Фак"!!!
Всички знаем, че си има чудесни български ругатни подходящи за субтитри. И ако Инсейнът си беше направил труда да изгледа 1-2 епизода със субтитри за този сериал, щеше да забележи, че никой не превежда "Фрак", като "Фрак", дори ти, Koronis. Резултатът: Всички "разбирачи" дават акъл...

И не ме разбирайте погрешно, моля! Не хуля никого, четете по-внимателно.

Според мен спестяването на тази дума отнема от съществеността на сериала.
Щом хората, направили сериала, са решили да е фрак, а не като при всички други damn или son of a... и т.н., значи трябва да се превежда фрак.
Аз го преведох така и ако ми се отдаде възможност за в бъдеще пак да превеждам сериала, отново ще го преведа така. ^_^
ivajlap
13 Oct 2006, 03:28 PM
Неприятното е, че в езика ни думата "фрак" означава официален костюм.
arris
13 Oct 2006, 07:09 PM
Според мен най добре си ги превеждай на български псувните по добре ще звучи.
фрак = по дяволите или зависи там от случая стига са се чудили кои са тия с фраковете хората дето не знаят английски а и едно име беше написал като Хайло или нещо такова не че не е вярно просто по рано го пишеха Хило
The-Slugi
13 Oct 2006, 09:04 PM
Тезир аботи с получават като доста хора превеждат сериал (не че има лошо де) но все пак на такива работи трябва да се обръща внимание за да няма разминаване
Insaneboy
13 Oct 2006, 10:27 PM
Ами, аз съгласувах с хората, ама не съм досъгласувал, не твърдя, че са перфектни, на който не му харесват - може да не гледа сериала с тях, никой не задължавам.
Приятна вечер!
Lazy
13 Oct 2006, 11:17 PM
Цитат(Insaneboy @ 13 Oct 2006, 10:27 PM)
Ами, аз съгласувах с хората, ама не съм досъгласувал, не твърдя, че са перфектни, на който не му харесват - може да не гледа сериала с тях, никой не задължавам.
Приятна вечер!
Insaneboy, не се ядосвай, супер са ти субтитрите. Лично на мен "фрак" много ми харесва и много се кефех, като видех нещо "фракано".
Като се превежда на български, не е много редно да се използва българска ругатня или псувня, защото се губи нюансът. Вариант е да се използва някоя псувня с променен правопис (например да се вмъкне буквата "р" в нашия глагол), но няма да се получи толкова звучна дума.
Така че според мен "фрак" си е добре. Ако някой не може да загрее какво е "фракан", проблемът си е в него. :lol_2:
sever
14 Oct 2006, 02:34 AM
ахаха, накъде без "фрак" бе хора, това е едно от нещата, които колкото и малки да са предават колоритност на сериала и на нашето възприятие на идеята му като цяло. :-)
Insaneboy
15 Oct 2006, 01:04 AM
На 20тата минута си виках "Е, има още 20 минути, все ще ги спасят." Много гадно направиха, че свърши баш на най-хубавото. С нетърпение чакам следващия епизод.
ivajlap
15 Oct 2006, 04:59 PM
Оляха се с изпращането на младият Адама, то не беха стойки, отдаване на чест, келтски ритми и пр.
Miriel
16 Oct 2006, 04:04 PM
Дали някой ще се навие да преведе субтитрите? Имам още много малко останала воля и скоро ще пусна серията без тях
E-Tle
16 Oct 2006, 04:50 PM
То и аз едвам се сдържам

!
BIG_MIRO
16 Oct 2006, 08:23 PM
абе май всички сме така ама какво да се прай ще ъважим личния живот на преведочите и ще чакаме не че имаме много други вариянти де !
Miriel
17 Oct 2006, 08:57 AM
не се сдържах и го гледах - мисля че Кели е подменена.
cvetangg
17 Oct 2006, 12:25 PM
Някой може ли да ми обясни накратко ква е идеята на филма и сриала, че нищо не можах да схвана от игралния филм 1-та част, само се появяват и изчезват и някак не ми беше интересно , а по принцип всеки тъп или не филм за космоса ми е интересен
Lazy
17 Oct 2006, 12:43 PM
Ей, тия хора не се научиха. Оня, отеца, трябваше да го завържат някъде и да го оставят да умира с дни. Вместо това му дадоха шанс да се самоубие сравнително бързо. Е, все пак доста се озори...
Babilon
17 Oct 2006, 08:54 PM
Цитат(Miriel @ 16 Oct 2006, 05:04 PM)
Дали някой ще се навие да преведе субтитрите? Имам още много малко останала воля и скоро ще пусна серията без тях

Nope! Тоз сериал не се превежда :lol2:
Babilon
18 Oct 2006, 12:55 AM
Цитат(stoyanivanov @ 17 Oct 2006, 10:22 PM)
Защо стряскаш хората?! Превеждат го много добри преводачи, а с трета серия се е хванал Деян Касабов, което значи отлични субове.
Я кликни ТУК 
Не ги стряскам. Просто има потребители, на които им е по-лесно да пльоснат пост, отколкото да разгледат темите

А иначе, как мислиш... Дали не знам кой превежда сериала...?

Особено пък, при положение, че с Дидо сме имали съвместна работа... Как мислиш...?
deank
18 Oct 2006, 09:54 PM
Много ми хареса началната песен от 1-вия епизод на трети сезон...
Ето това, което успях да извадя от епизода: 1:45 мин.
Anubis
19 Oct 2006, 12:57 AM
Хубава мелодийка.Ето още една.
Вижте прикачените файлове
fai_rodis
19 Oct 2006, 11:50 AM
:lol_2: :lol_2: :lol_2:
Frak Ron Moore
M-r Anderson
21 Oct 2006, 07:56 PM
Добре,добре четвърта серия беше размазваща

Видя се раздвижването от което имаха нужда.Стана здрава битка,а и завърши с щастлив край
Адама обръсна мустака и сега пак ще си играем на котка и мишка(това е сигурно)те нека си ги разправят силоните

Пък и може да ги оставят за малко,все пак си взеха бебето.
ivajlap
21 Oct 2006, 10:07 PM
Серията може да нарече: "I love you - I kill you!"
sashorf
22 Oct 2006, 02:56 PM
Наистина много добра серийка, одвана чаках момента действието да се развиава изцяло в космоса. Жалко че загубихме "Пегас" ,сега пак ще играят на котка и мишка. Трябваше поне да им сритаме няколко пъти задниците с 2 бойни кораба

.
Koronis
22 Oct 2006, 03:12 PM
Спойлер17 епизод нашите откриват останките от 14-та човешка колония, атакувана няколко дни по-рано от силоните. Също така откриват огромна армада кораби, отсъствали по време на мелето и жадуващи за отмъщение. В качеството си на адмирал Адама поема командването на над 30 'battlestar'-a и 18 и 19 епизод ще има огромни масови битки, когато в последната за сезона серия се разкрива, че силоните са открили земята, развита до наши дни, и заплашват Адама или да се предаде, или да стане причината за избиването на всички земляни. Решението му ще стане ясно в началото на 4-ти сезон.
АнтиспойлерШегувам се
martineliazz
22 Oct 2006, 03:37 PM
Цитат(Koronis @ 22 Oct 2006, 04:12 PM)
Спойлер17 епизод нашите откриват останките от 14-та човешка колония, атакувана няколко дни по-рано от силоните. Също така откриват огромна армада кораби, отсъствали по време на мелето и жадуващи за отмъщение. В качеството си на адмирал Адама поема командването на над 30 'battlestar'-a и 18 и 19 епизод ще има огромни масови битки, когато в последната за сезона серия се разкрива, че силоните са открили земята, развита до наши дни, и заплашват Адама или да се предаде, или да стане причината за избиването на всички земляни. Решението му ще стане ясно в началото на 4-ти сезон.
АнтиспойлерШегувам се

ся остава и сценаристите да се пошегуват
Miriel
23 Oct 2006, 10:18 AM
Аз писах и по-горе, но не го изкоментирахте. Дали Кели е заменена със силон, защото има разлика в това как се измъкна от мястото на екзекуция.
The-Slugi
23 Oct 2006, 10:25 AM
Цитат(Miriel @ 23 Oct 2006, 10:18 AM)
Аз писах и по-горе, но не го изкоментирахте. Дали Кели е заменена със силон, защото има разлика в това как се измъкна от мястото на екзекуция.
Или е така, или просто това е доста гаден гаф.
Insaneboy
23 Oct 2006, 11:12 AM
Цитат(Miriel @ 23 Oct 2006, 10:18 AM)
Коя Кели, жената на Тирол ли?
Тя се измъкна, защото я пусна ония дето беше в полицията, който всъщност е онзи дето е от нашите
Miriel
23 Oct 2006, 12:17 PM
В края на втори епизод полицая я бутна и тя падна към пропаста, започна да тича и тогава започна стрелбата. В трета серия стана следното - тя се оглеждаше, фиксира нашите, започна да се изкачва нагоре, шефа я видя, изтича при нея и я повали на земята, когато започнаха да стрелят. Разминаването е повече от видно и като че ли началото на епизода показа точно това.
Koronis
23 Oct 2006, 02:08 PM
Преди в трейлърите даваха как Адама отчаяно се бори за живота си, а нечий глас произнася 'She betrayed you fools'. Тогава си помислих, че се отнася за Шарън, само че малко по-нататък в клипчето пък я дадоха как сяда в някакъв вайпър, така че може да се окаже, че Miriel е права

Ако ли пък не, наистина дипуснаха гаф... Джамър бутна Кали надолу по някаква урва, след което тя се затича през някаква растителност и прозвучаха изстрели. После пък тя сама си тичкаше нагоре по някакъв каменист хълм без стръкче трева, Тирол я бутна на земята и тогава прозвучаха изстрелите. Съмнява ме да допуснат ЧАК такова разминаване... то във третата част на властелина беше леко смешно едно такова при атаката на рохиримите срещу обсаждащите Гондор орки, ама чак пък толкова
Insaneboy
23 Oct 2006, 02:26 PM
Цитат(Koronis @ 23 Oct 2006, 02:08 PM)
Преди в трейлърите даваха как Адама отчаяно се бори за живота си, а нечий глас произнася 'She betrayed you fools'. Тогава си помислих, че се отнася за Шарън, само че малко по-нататък в клипчето пък я дадоха как сяда в някакъв вайпър, така че може да се окаже, че Miriel е права

Ако ли пък не, наистина дипуснаха гаф... Джамър бутна Кали надолу по някаква урва, след което тя се затича през някаква растителност и прозвучаха изстрели. После пък тя сама си тичкаше нагоре по някакъв каменист хълм без стръкче трева, Тирол я бутна на земята и тогава прозвучаха изстрелите. Съмнява ме да допуснат ЧАК такова разминаване... то във третата част на властелина беше леко смешно едно такова при атаката на рохиримите срещу обсаждащите Гондор орки, ама чак пък толкова

Но пък откъде да знаят силоните, че ще оцелее тя?
А пък и нали има само определен брой модели?
Koronis
23 Oct 2006, 08:38 PM
Вярно е, но има още доста неразкрити модели (май половината).
А за оцеляването - реално от хората не видях някой да загина. Тирол имаше хем списък с разпределението, хем и координатната им система. Също така пеша взе, че изпревари камионите (предполагам е било поне на 50-70 км, а такова разстояние трудно се взема). Изобщо странна работа. Реално сценаристите отдавна бяха изоставили трагедията на това сам да си враг на обичаните от теб - силен мотив от 1 и началото на 2 сезон. Няма да се учудя ако са решили Кали да е силон - все пак точно тя е тази, която ги ненавижда, най-вече Шарън, и копнее да я убива отново и отново - какво ще стане ако разбере, че самата тя е силон.
В крайна сметка може така, може иначе. Ще погледаме, ще видим
sora
24 Oct 2006, 12:05 PM
pslednata seriq be6e edna ot nai qkite koqto sam gledal
sever
24 Oct 2006, 06:14 PM
Цитат(Koronis @ 23 Oct 2006, 09:38 PM)
Вярно е, но има още доста неразкрити модели (май половината).
А за оцеляването - реално от хората не видях някой да загина.
Ами от главните - като че ли само жената на Лок дето загина.
А колкото до моделите - много ми е интересно дали сред главните актьори ще има някой Силон, защото както се видя май нито един от 'адамовците' не е силон и репликата:
'Adama is a Sylon'
май няма да се окаже валидна, освен ако няма някой друг Адама, което е малко вероятно :-)
Koronis
24 Oct 2006, 10:55 PM
Има таман 2-ма, а може и 3-ма да са, ако Лий се е оженил за Дуала. Не си спомням такова нещо, но от друга страна не помня и да е имало сватба на Шарън и Хило, та нея да я пишат Шарън Агатон
sever
25 Oct 2006, 12:20 AM
Аз си мисля за Болтар, че може да е Силон, особено след онова кратко трейлърче в края на първи епизод. Аз се чудя дали той не е създателя на човешките модели. Малко се изхърлям като го казвам, но... who knows, както се казва.
vamilo
25 Oct 2006, 08:32 AM
Като говорите за скритите силони, да ви питам дали и вие сте забелязали или греша. В края на първи епизод мисля, че Jammer беше заедно с Duck на дипломирането на полицаиите от Нова Каприка. Ако е така това не значи ли, че и той трябваше да е взривен заедно с останалите?
Insaneboy
25 Oct 2006, 02:06 PM
Лошото, хора, е че БСГ-то губи рейтинги, последният епизод е бил гледан с 22% по-малко хора от първите два и с 14% по-малко от предишния.
Причина за това се посочва, че сериала вече не е в един блок със Старгейтовете. Заедно те преуспяваха, сега по отделно губят рейтинг.
Ако се продължи така, може да не видим 4ти сезон на БСГ.
Miriel
26 Oct 2006, 10:08 AM
Цитат(Koronis @ 24 Oct 2006, 11:55 PM)
Има таман 2-ма, а може и 3-ма да са, ако Лий се е оженил за Дуала. Не си спомням такова нещо, но от друга страна не помня и да е имало сватба на Шарън и Хило, та нея да я пишат Шарън Агатон

Наистина не дадоха Лий да се е оженил, но той й каза "Ами, горд съм да служа с вас, лейтенант. И да те наричам моя съпруга." - когато трябваше да заминат да търсят Земята.
Това с рейтингът е доста неприятно. Ще бъде тъпо сериала да свърши без логичен край за историята между силоните и хората и това дали ще намерят Земята.
stratobob
26 Oct 2006, 03:15 PM
Цитат(Koronis @ 24 Oct 2006, 11:55 PM)

Ако броим загиналия брат на Лий, бройката им се увеличава.
BIG_MIRO
5 Nov 2006, 03:54 PM
ам хора как сме с преведа? питам защото никаде никои нищо не казва и започнах да се тревожа
murder
5 Nov 2006, 04:22 PM
Цитат(BIG_MIRO @ 5 Nov 2006, 04:54 PM)
ам хора как сме с преведа? питам защото никаде никои нищо не казва и започнах да се тревожа

Не се тревожи,хората сизнаят работата. На мен лично, най - голямо впечатление ми направи новият огромен търбух на Адама - младши. Не е за вярване, станал е като Митьо Пищова.................

:lol_2: :lol_2: :lol_2: :lol_2:
Miriel
6 Nov 2006, 10:56 AM
Мен постояно ме гризе съмнението за Кели. Не беше много разговорлива относно спасяването си. Вярно много й се спеше, но няма много спомени за това как се измъкна.
Казаха още, че на планетата са останали хиляди. Дали ще се върнат да ги вземат?
Killa-g
6 Nov 2006, 11:46 AM
Нещо сте назад с материала май.
Планетата беше нюкната от силоните.Нищо не е останало.
А Кели си спомни, че някой я е спасил, но въпреки това пуснаха Джамър през люка в космоса.Колкото до търбуха на Адама Мл. то той вече си е нормален.
stratobob
6 Nov 2006, 12:45 PM
Цитат(Killa-g @ 6 Nov 2006, 12:46 PM)
Не я удариха заради полусилонското дете.
Колкото до търбуха на Адама Мл. то той вече си е нормален.

Абе още са му поиздути бузките. Иначе преди това мязаше наистина на мечето Ръгспин.
Killa-g
6 Nov 2006, 01:02 PM
Цитат(stratobob @ 6 Nov 2006, 12:45 PM)
Не я удариха заради полусилонското дете.
Да де, но като са го взели, предполагам са я ударили.
Miriel
6 Nov 2006, 07:37 PM
"Няма да взриви бомбата,не и сега" - така каза №6 на Гай, когато той тръгна да спира другат силонка. Какъв е смисъла да взривяват вече планетата като те въпреки загубите "спечелиха" бебето, което е най-важно.
Killa-g
6 Nov 2006, 07:41 PM
Пропуснал съм този момент, както и да е,
надявам се тази планета да не бъде в обектива на вниманието
в следващите епизоди. Беше ужасно тъжна и сива.
The-Slugi
11 Nov 2006, 08:24 PM
НЕ четете, ако не сте гледали 7-ми епизодКакто винаги всичко не може да се реши за 1 епизод, а сценаристите трябва да го разстягат страшно много ( и накрая ще спрат сериала и историята ще остане е, така по средата) Малко тъпо (даже много тъпо) винаги има някой, който да преебе работа и да има съвест ?! Сериала си е номер едно ама нещо започва леко да писва, последните две серии почти никакво развитие няма, освен един лъв и едно мигащо око
pirocorp
12 Nov 2006, 08:23 PM
НЕ четете, ако не сте гледали 7-ми епизод
Последния епизод беше връх на тапизма чудно ми е в такава ситуация на някои ще му пука ли дали това е морално или не правилно или не просто ако има възможност ще ги изтребе.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.