didodido
4 Dec 2005, 05:47 PM
Babilon
4 Dec 2005, 06:47 PM
Ето мнението ми по повод това изказване на csdemo:
Цитат
От днес за всеки субтитър качен на тракера изтеглен от www.subsunacs.net ще се слага съобщение в описанието на филма с благодарност и линк към сайта пример:
Тези субтитри са предоставени Благодарение на преводачите от subsunacs.net
Ето въпросът ми:
Цитат
Написах това и в темата на subsunacs.net, но ще го напиша и тук:
Считате ли, че тази благодарност е достатъчна, за да се качат НАШИ субтитри на(без да искам да се обидите) полуплатен сайт...? Ако утре на някой от нас(преводачите) му падне коефициента, то тази "благодарност" ще му помогне ли да тегли от каталозите на сайта?! Значи излиза следното: "Благодаря, че предоставихте субтитрите, но ако искате да теглите от каталозите - пуснете SMS"... Не е ли малко смешно това...? Ако мога да се изразя по натурално - "Каква е далаверата на преводача от цялата тази работа"...?
Brujula Pantockrator
5 Dec 2005, 12:59 AM
Цитат(Babilon @ 4 Dec 2005, 05:47 PM)
Цитат
От днес за всеки субтитър качен на тракера изтеглен от www.subsunacs.net ще се слага съобщение в описанието на филма с благодарност и линк към сайта пример:
Ето въпросът ми:
Цитат
Считате ли, че тази благодарност е достатъчна, за да се качат НАШИ субтитри на(без да искам да се обидите) полуплатен сайт...? Ако утре на някой от нас(преводачите) му падне коефициента, то тази "благодарност" ще му помогне ли да тегли от каталозите на сайта?! Значи излиза следното: "Благодаря, че предоставихте субтитрите, но ако искате да теглите от каталозите - пуснете SMS"... Не е ли малко смешно това...? Ако мога да се изразя по натурално - "Каква е далаверата на преводача от цялата тази работа"...?
Аз само да питам : Не мислиш ли, че ако искат могат да си качват субтитри и без да питат преводачите?
AZDEAZ
5 Dec 2005, 01:37 AM
Ето, вече в арена има обещания надпис:
Тези субтитри са предоставени Благодарение на преводачите от www.subsunacs.net
Само, че както знаете, написан така адреса не се отваря или само на мен не ми се отваря?! Така, че пак е само прах в очите.
didodido
5 Dec 2005, 09:46 AM
AZDEAZ, ще го поправят. Спокойно.
Babilon
5 Dec 2005, 10:17 AM
Цитат(Brujula Pantockrator @ 5 Dec 2005, 01:59 AM)
Аз само да питам : Не мислиш ли, че ако искат могат да си качват субтитри и без да питат преводачите?
Ами не мисля, защото хората, поддържащи нашият сайт(админ, модератори) предполагам, че имат механизмите, с които да въздействат това да не се получи
xiksova
5 Dec 2005, 12:30 PM
аз от превода на субтитри не завися.нито доходите ми ,нито славата .така че нямам какво да губя ако спра да превеждам.има да губи този който ги ползва да събира пари. така че аз не бих клекнала на техните условия за линкчета и препратки.или спират да постват субтитри (и те и техните фенове) от тук или започват да си плащат за преводите от получените приходи . лесно могат да се засекът.няма нужда да ме прави някой на идиот.да не говорим колко са арогантни като ги попиташ за това ,че трябва да си плащат.(четох арогантните и нагли постове на някакъв велможа, администраторка която иска балуците да плащат". е нека сега да започнат да си плащат и тарикатите.
chezet
5 Dec 2005, 12:53 PM
Цитат(Babilon @ 4 Dec 2005, 07:47 PM)
Цитат
Ето въпросът ми:
Цитат
Напълно съм съгласен с теб.На мен ми падна коефициента и сега немога да ползвам нормално каталога при положение,че съм качил и свалил съответно 81ГБ и 78ГБ.Направо съм бесен и това със СП е пълна глупост,но тяхно си право.Поне да не се бият в гърдите и да пишат,че имат екип от преводачи!
Seth_Coen
5 Dec 2005, 07:36 PM
Това с субтитрите в арената е много тъпо от тяхна страна!Не че ми е толкова голям проблем защото съм супер потребител ами защото не са ги правили те че да изискават кои има право да ги ползва и кой не

Големи благодарности на хората които намират време да направят субтитри за всеки един филм и да продължават все така да ни радват с техните творения
Ivanov
5 Dec 2005, 09:21 PM
Цитат(RaziBG @ 2 Dec 2005, 11:46 AM)
Друг тракер, който не уважавам и не тегля от него,дори и да има нещо интересно, е този на Бол.бг. Почват едни предупреждения, гаври с потребителите и разни говна. Българска работа. ч
Aз пък супер много уважавам BOL.bg. Това по мои наблюдения е тракера с най-малко изисквания. Има само 2 изисквания - да се сийдв, дори да е с 4K, но да се сийдва и да направиш коеф. минимум 0.50 за да сваляш DVD. Никога не са ми пращали предупреждения, не са ме цензурирали, дори когато съм критикувал. А и изискванията за супер потребител са доста занишени.
Цитат(enclave @ 2 Dec 2005, 01:45 PM)
е какъв е проблема със супер потребител всеки може да стане особено в арена бг е разбира се акос и глупав интернет като бтк или на модем е невъзможно обаче едва ли има смисъл да се тегли нещо с толкова слаб нет
20GB уплоад се прават за 4 дни единственото по гадн ое че трябва да чакаш 2 седмици
мисля ,че и туак трябва да се направи нещо едва л ие ще е проблем на всеки които исак да тегли субтитри от тука да прати един смс от 2 лева
Ти навярно си от онези хора, които си мислят, че София е България. Ще ме прощаваш, ама ако в София може да имаш 500КB/sec входяща/изходяща връзка за 20лв, то в по-малките градове такава оферта
НЯМА. За тия пари най-много да вържеш около 30К, а ако имаш нещастието да си в град от селски тип, то навярно ще се ограничаваш и с трафик. И ако ти кажа, че 12GB upload в един нашенски тракер съм го правил половин година, сигурно няма да ми повярваш.
Относно субтитрите - и аз не съм съгласен да се плаща за тях, предвид, че са правени безвъзмездно, на добра воля, за което съм безкрайно благодарен на преводачите!
Относно плащането за
Супер потребител - това го има в не малко чужди сайтове, но там обикновенно се прави във вид на дарение. За сметка на дадените пари те правят VIP. Сумата, която да даряваш е за поддръжката на тракера и естествено определяш сам. Но и без да даваш пари, потребителите не се ограничават по никакъв начин. За пример - www.torrentbox.com. Но това да искаш пари не за поддръжка, а за достъп до FTP с нелегално съдържание, да теглиш субтитри, които реално са безплатни не го намирам за нормално. Повече от неморално е да се праят пари, използвайки доброволния труд на преводачите!
iCaK
6 Dec 2005, 12:24 AM
Помолете/накарайте "тарикатите", неспадащи към "простолюдието", да сложат линк на главната страница или на всеки торент, в който е ползван ваш труд, не само като благодарност за замазване на очите, ами и като линк, от който "буквичките" могат да бъдат сваляни безплатно.
Това е само предложение, защото не вярвам, ако има хора, пращащи СМС СПЕЦИАЛНО заради титрите, да продължат да го правят, при все, че знаят за съществуването на сайт, от който да си теглят безплатно преводите.
колев
6 Dec 2005, 11:57 AM
Пичове,аз не съм преводач и може би мястото на поста ми не е тук.
Ползвам вашите услуги от известно време и смея да твърдя,че те са
на едно доста високо ниво,да не кажа и най-високото.Първо искам да изкажа
благодарност на ВСИЧКИ хора,които се трудят тук,за да могат балъците
като мен,неразбиращи много от чужди езици да си гледат филмите с кеф!!!
Относно простотията на Арена-тя минава всякакви граници и е наглост
невиждана до сега...Аз съм твърдо"за"да си защитите правата и труда от
подобно безочливо посегателство, но не се отказвайте,защото ако се
разочаровате от такива простотии и спрете да превеждате с всички такива
като мен е свършено
Просто не ми идва на ум как мога да ви подкрепя
по друг начин......
arunner
6 Dec 2005, 02:17 PM
Не съм особено в позиция да изказвам мнение в случая, и все пак: тъй като темата конкретно засяга не само subs.unacs, но и самите преводачи, мисля, че по-справедливо би било при използването на субтитри от сайта да се дава линк към профила на преводача - стига търсачката да позволява такъв тип външна референция (което е хубаво да важи и при ресинхронизация и дори редакция, защото положеният труд, особено за едното благодаря, си е положен труд). Съответно няма нищо лошо на страницата с резултата от търсенето да има една-две реклами. В края на краищата сайтът си заслужава качествената поддръжка и занапред - с това всеки, смятам, е съгласен. По този начин, каквито и да са мотивите на преводачите - най-малкото трудът им излиза на светло, а subs.unacs - отново без да бъде от значение какви са причините за съществуването му, няма да бъде сведен до място, откъдето всички взимат, понякога без дори да са наясно с колко мъки са свързани заветните "буквички".
Не коментирам въобще продажбата/препродажбата на субтитри.
lennito
10 Dec 2005, 08:41 PM
Мисля, че е редно да се направят постъпки за взаимно съдействие между двата сайта. Каквото и да беше изговорено по-горе, мисля, че всички знаем стойностните страни на "Арена". Мисля, че едно затваряне в черупката противоречи на принципите и на двата сайта. Иначе неофициално, още преди това нововъведение, subs.uncs.bg винаги е присъствал на сайта на 'Арена", потребителите заливаха и тракера и форума с питания за субтитри, и други потребители ги препращаха към юнаците. Ето по естествен път се популяризираше този сайт чрез онзи, съответно и преводите. Аз лично засега съм превела само един филм, но наистина ми стана драго като видях препратка към моите субтитри в "Арена". И мисля, че това не трябва да се прекъсва като възможност за изява. Естествено съм твърдо против някой да вземе пари срещу моя превод, както и съм твърде против достъпът до моя превод да бъде ограничен, но мисля че има начин да се регулират тези отношения.
Просто трябва да се намери удачния начин да се зачетат правата на всички.
Линкът с благодарностите към subsunacs.net в Арена все още не работи като линк. Това вече е немарливост.
Интересно ми е също така, как стои въпросът от юридическа гледна точка.
lennito
11 Dec 2005, 02:53 AM
Ето какво казва Пейфорфри:
"При нас VIP статус се дава на потребители със заслуги към нашия сайт. Мисля, че ще бъде много по-справедливо такъв статус да получават хора със заслуги във всички сродни БГ-сайтове, защото по един или друг начин от техния труд се ползват всички български потребители. Та идеята се състои в следното:
По предложение на администраторите на сайтове с които си сътрудничим да бъдат промотирани при нас потребители до статус VIP."
Затова харесвам "Арена"-та, защото не престават да мислят и да търсят нови възможности.
Много бих желала проблемът да се реши без вражди, ПО МИРЕН ПЪТ!
:1028:
deank
11 Dec 2005, 03:13 AM
Няма да коментирам съобщението ти, lennito, но ще спомена, че начинът не е да направиш глупост и после да се опитваш да търсиш "мирен път" за разрешаването на създадените проблеми.
Деян
lennito
11 Dec 2005, 05:01 AM
Лично аз, като потребител и на двата сайта, се надявам ръководствата и на двата сайта ВЗАИМНО да намерят начин да регламентитат взимоотношенията си, защото очевидно става дума за застъпване на интереси, поради което всяко едно действие, без приемливи и ясно установени правила, ще бъде изтълкувано от отсрещната страна като "глупост". А лично аз се чувствам съпричастна към дейностите и в двата сайта, и подобни дразги предизвикват у мен единствено горчивина. Вярвам, че така се чувстват и хиляди други потребители.
deank
11 Dec 2005, 05:12 AM
Цитат(lennito @ 11 Dec 2005, 05:01 AM)
Вярвам, че така се чувстват и хиляди други потребители.
Честно казано, аз пък вярвам, че на хилядите потребители въобще не им пука. Тях ги интересува да ДЪРПАТ и да ГЛЕДАТ... Нищичко друго не ги интересува.
Деян
lennito
11 Dec 2005, 05:20 AM
Цитат(deank @ 11 Dec 2005, 05:12 AM)
[
Тях ги интересува да ДЪРПАТ и да ГЛЕДАТ... Нищичко друго не ги интересува.
Деян
:cheers: Абсолютно вярно!
Babilon
11 Dec 2005, 07:21 AM
Цитат(deank @ 11 Dec 2005, 06:12 AM)
Честно казано, аз пък вярвам, че на хилядите потребители въобще не им пука. Тях ги интересува да ДЪРПАТ и да ГЛЕДАТ... Нищичко друго не ги интересува.
Деян
Точно за това иде реч!

И има хора, които се възползват на "чужд гръб" от тази работа....
Insaneboy
11 Dec 2005, 09:09 AM
като се замисли човек, ако те спрат тяхната дейност това нас няма да ни засегне из БГ десетки други тракъри...
но ако ние спрем нашата дейност значително ще се отрази поне този сайт е единствения който се занимава с такава дейност...
lennito
11 Dec 2005, 04:30 PM
Цитат(Insaneboy @ 11 Dec 2005, 09:09 AM)
като се замисли човек, ако те спрат тяхната дейност това нас няма да ни засегне из БГ десетки други тракъри...
но ако ние спрем нашата дейност значително ще се отрази поне този сайт е единствения който се занимава с такава дейност...
Именно затова трябва да се застане на твърда позиция, която да защитава продукцията на сайта - преводите.
Това със сърдене не се оправя.
cerato
14 Dec 2005, 05:05 AM
Цитат
{80610}{80680}{y:b}Превод и субтитри|{y:b}ДЕЯН КАСАБОВ
{80682}{80790}{y:b,i}deank at subsunacs.net|{y:b,i}dean@varna.hopto.org
{80792}{80860}{y:b,i}Субтитрите се разпространяват|{y:b,i}напълно безплатно за всички.
{80862}{80930}{y:b,i}Ако някой е ограничил достъпа до тях,|{y:b,i}съобщете на адрес
http://subsunacs.net{80932}{81045}{y:b,i}© 2005, subsunacs.net|{y:b,i}Разкажете на приятелите си за този сайт.
Това са финалните редове от едни субтитри на Деян. Предлагам, от сега нататък, всеки, ангажиран с преводи към subsunacs.net, да завършва работата си именно с тези редове. Браво Дидо. Поздравления за позицията.
lennito
14 Dec 2005, 05:11 AM
Чудесно решение!
А практически дали е възможно всички да добавим това към ВЕЧЕ готовите субтитри? Приложимо ли е?
M1L3N
14 Dec 2005, 05:15 AM
Това добре, ама като се отреже какво става?!?!
Shimbadze
14 Dec 2005, 05:20 AM
Шишарки със шикалки, това става!
cerato
14 Dec 2005, 05:30 AM
Цитат(M1L3N @ 14 Dec 2005, 06:15 AM)
Това добре, ама като се отреже какво става?!?!

Ами ако, да речем, имаме 500 реда, ще направя превода 1 000 реда. 500 с нулева продължителност

Режат не режат - да го ду:censored:ат. За позиция иде реч!
То едно време и в милицията биеха!
kabalstein
18 Dec 2005, 05:45 AM
Според мен трябва да сложат в инфото на торента благодарности на човека, правил субтитрите, и сайта за мирън... По- тъпите няма да се сетят, но като са тъпи, да си плащат!
Venimus
22 Dec 2005, 08:24 AM
http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=649&st=60А относно идеята за "правенето на каквото си искаме с линковете си" на Пей4Фрий, мога само съжаля самозаблудилия се нещастник. Той си мисли, че излъгал системата :xqxq:
Не мога да пиша във форума на арената още от самата ми регистрация (изобщо не знам защо, но по червения цвят на ника ми, предполагам, че съм нещо "прокълнат"). За това му пиша тук, че може да го прочете:
"Пич, върви кажи това за линковете на някой адвокат, да видиш как ще ти се смее с гъза си.
Щом толкова буквално гледаш на нещата, замисли се, че линкът към пиратски софт или материал защитен с права е чиста проба съучастие в престъпление.
Нашите субтитри, братан, са защитени с права, въпреки, че са безплатни - и условието да се ползват, е да не се взема пари за разпространението им. А вие, както и да си го наричате по друг начин, точно това правите - вземате пари за разпространението им. Какво стана с GPL, нали ви е любимия лиценз, а? Да, ама само когато ви е угодно... Shame on you! И вашият край ще дойде."
Предлагам да минем в легалност и на главната страница да се обозначи и да се приеме за официално лицензно споразумение:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/Всеки, който създаде или модифицира субтитри, без да нарушава моралните или други права на други потребители да качва субтитрите под този лиценз, като е задължен да се съгласи с него.
Така ако не от арената, може да се избегнат плагиатствания от други по-законни места.
martin_sweet
22 Dec 2005, 09:42 AM
Цитат(enclave @ 2 Dec 2005, 12:45 PM)
е какъв е проблема със супер потребител всеки може да стане особено в арена бг е разбира се акос и глупав интернет като бтк или на модем е невъзможно обаче едва ли има смисъл да се тегли нещо с толкова слаб нет
20GB уплоад се прават за 4 дни единственото по гадн ое че трябва да чакаш 2 седмици
мисля ,че и туак трябва да се направи нещо едва л ие ще е проблем на всеки които исак да тегли субтитри от тука да прати един смс от 2 лева
абе батка я се научи да пишеш малко по грамотно и тогава давай предложения :lol_2:
Koronis
22 Dec 2005, 08:44 PM
Хич и нямам намерение да се меся, само едно ще кажа, че изказването за 'онова са вашите субтитри, но това са нашите линкове и можем да ги правим каквото си искаме, абе направо субтитрите стават наши' ме раздразни - по същия начин мога да кажа - 'това е вашият сайт, но излиза на моя монитор' - мога ли да го правя каквото искам?
yavorb
27 Dec 2005, 01:18 AM
Арената е най-отвратителното предприятие в българското интенет пространство. За голямо мое съжаление и много други са тръгнали по нейния път.
Когато за първи път се разходих из форума им, направо не можах да повярвам какви хора са модератори,админи и прочие.
Тези, у които е и хляба и ножа се държат като господари, а останалата паплач от суперпотребители и прочие им лижат обувките като изгладнели псета. Разбира се не всички, но такава арогантност и угодничество бях виждал само по филмите. Направо да те побият тръпки като си помислиш с какви хора се разминаваш по улиците.
Тогава си мислех,че тракерите се организират от някакви идеалисти. После ми стана ясно,че у нас существува особено тълкувание на понятието "мирър" - в чужбина се изисква да не се прави мирър на торент файла, а у нас - на основния файл. А основния файл така или иначе е краден. Тоест в чужбина хората рипват и кракват за идеята, нашите го взимат безплатно и после си въвеждат авторско право върху краденото на територията на България. Карах се веднъж с разни идиотчета във форума, с един руснак се опитвахме да се възмущаваме обаче ми беше ясно,че само си чешем езиците.
Арената е предприятие за пари. Освен това никой не му търси сметка за каталога, който си е чисто пиратство ( тоест зад тях стои някой ).С тях никой няма да се пребори, освен конкуренцията. А за това се иска време за да се развие нета.
Доколкото знам идеята на този сайт е да се публикуват субтитри заради спорта.
Вие правите добро и го хвърляте на вятъра. Е, защо се унижавате тогава след като сте го хвърлили да търсите сметка от този,който го е взел и го ползва?
Правата на субтитрите не могат да се защитят по никакъв начин. Това мисля,че е ясно за всеки с малко мозък. Единствения начин да не ви ползват субтитрите е изобщо да не ги правите. Или да си ги пазите само за вас, защото дори да ги дадете на тесен кръг приятели, гаранция за две седмици ще изплуват в нета.
Пишейки субтитри вие задоволявате една своя страст, какво ви интересува, че някой изкарва пари? Аз мисля, че си е чисто унижение да се плаче за тиквени медали от сорта "Суперпотребител" или "ВИП".
Друг е въпроса ако тенденцията е и този сайт да стане платен. Доколкото загрявам нещо такова са намекнали от Арена.
Мда, така мисля аз и освен това да не забравя, от мнението на lennito лъха на опортюнизъм и провокация :-)))
Решението е следното, прави се един тракер и се поканва всеки който иска, да публикува каквото е източил от Арена и това е. Може и от всички други тракери.
И да се свърши с това "авторско право" върху крадени неща.
Shimbadze
27 Dec 2005, 09:53 AM
Най-сетне и някой друг да напише думите, които толкова отдавна и толкова пъти съм казвал... :28:
yavorb
27 Dec 2005, 06:36 PM
Е... сори! Казвал си го ама платил ли си за авторски права? :lol_2:
Insaneboy
28 Dec 2005, 12:19 PM
а са това което го направиха с поканите е страшно плоско...
на месец само по 1 покана ще получава юзер навъртял 100ГБта. И 5ТБта да навърти на следващия месец пак ще има само 1 покана. Така поканите се ограничават страшно много и така остава другата алтернатива за регистриране - 4-левов СМС.
breaker4eto
6 Jan 2006, 07:11 PM
Работата е там, че в Арена имаше страшно много потребители и хората управляващи сайта решиха да си поиграят с тях сложиха едно правило, после друго. И така разбраха, че пак ще има хора ее защо пък от това да не изкарат някой лев. В тракера има много работи , но наистина не става въпрос за това, а за това, повечето им субове са взети от тук сменено е името на преводача и качрни в арена. А не стига, че има глупаци които дават по 4.80 лв за регистрация, а и дават по 4.80лв на месец за да бъдат супер потребители.
Хора усъзнайте се как може да давате пари за нещо което е безплатно?! Ако е така аз защо мога да прекарвам безсънни нощи в превод на даден филм за да може ВИЕ да го гледате. А ВИЕ си давате парите за глупости. Потребител съм в Арена от 2 години, наистина в тракера може да се намери всичко (е потчти всичко). Ако трябваше да платя 4.80 ( 2 СМС - един за регистрация и един за потвърждение) никога няма да го напрая, а пък да давам по 4.80лв на месец за нещо безплатно то предпочитам да дам тези пари на някой да се почерпи за мое здраве. Има толкова места от където може да се намери всичко и то безплатно.
С Уважение BreaKeR4eTo (Огнян Цветанов)
awol
11 Jan 2006, 03:49 PM
само не мога да разбера как Roben може да е толкова нагъл тип - ти му казваш сложи един линк към subsunacs.net след като си взимал оттам субтитрите а ги качваш срещу карти билетчета и не знам си кво а той нашия се прави на разсеян после идва във форума и вече е чатър номер едно с мазните усмивчици
didodidio и без тва деня ти не минава ако не си "филтрирал" 20 човека - нАложи му един бан кво му се чудиш
Smytt
15 Jan 2006, 09:26 PM
Цитат(awol @ 11 Jan 2006, 04:49 PM)
само не мога да разбера как
Roben може да е толкова нагъл тип - ти му казваш сложи един линк към subsunacs.net след като си взимал оттам субтитрите а ги качваш срещу карти билетчета и не знам си кво а той нашия се прави на разсеян после идва във форума и вече е чатър номер едно с мазните усмивчици
didodidio и без тва деня ти не минава ако не си "филтрирал" 20 човека - нАложи му един бан кво му се чудиш
Говорих с Робен. От сега нататък в торентите на ЛОСТ (това ме интересува, за това говорех) ще съдържат освен линка към "платените субтитри" и линк към subsunacs.net. Бих казал, че е някакво решение на проблема, като се има предвид, че не Робен взима пари от цялата работа. Прецакани са не само преводачите, но и ъплоудерите. Робен специално, сън не спи в сряда, за да получим ние в четвъртък ЛОСТ още топъл. Свалям му шапка за това. Освен това той качва още сума сериали, а стотинка не получава за това.
Аз не знам при кого отиват тези 4 лв, не ме е и интересува. Единственото което искам е да имам контрол над субтитрите, които сам съм създал и те да се разпространяват абсолютно безплатно.
Плагиатството е подсъдно.

А присвояването на чужд авторски труд като свой си е вид плагиатство. Зачеркват накрая името на преводача. Добавят АРЕНА.бг и айде, те са преводачите.
Insaneboy
16 Jan 2006, 01:04 AM
Цитат(Smytt @ 15 Jan 2006, 09:26 PM)
Зачеркват накрая името на преводача. Добавят АРЕНА.бг и айде, те са преводачите.

всъщност те това никога не са го правили (или поне не знам за такъв случай)
друг въпрос е че по титрите които те дават никой не би искал да си сложи името
johnyboy
19 Jan 2006, 01:15 AM
Цитат
Деян
Прочетох тази тема от край до край ( за горе-долу един хубав филм време). Искам само да ви пожелая на теб и на всички други преводачи, да бъдете повече оптимисти
baivan
19 Jan 2006, 03:09 PM
да и аз съм на мнение че трябва в инфото на торентите да се слага от де са субтитрите и благодарности за преводача.
dalai_lamia
22 Jan 2006, 12:05 PM
Цитат(nikter @ 2 Dec 2005, 01:28 PM)
Арена се отнасят непочтенно с юзърите си открай време. Не бих искал да употребя по-обидни думи в тази тема и за това го казвам така деликатно.
Аз отдавна не ги ползвам, вече повече от година. Няма нещо, което да го има само на Арена.
Пълно е с други тракери, хъбове и фрийта. Единственият начин да се преборим с Арена (ако изобщо това е възможно) е постепенно да престанем да я ползваме. Престанете ли да я ползвате, изведнъж ще откриете, ако вече не сте го направили, колко разнообразен е БГнета и тоталитаризма на Арена ще престане да ви засяга, ще четете теми като тази, с едно чувство на - хехе, онези начело с Пей-фор-фрий пак са измислили някаква поредна акробатична история за потребителите си - нямат си друга работа - смешници. И спокойно ще си намирате филмите от другаде.

Наскоро и аз се "сблъсках" с 4-те лева на Арена и, разбира се, затворих сайта и не се занимавах с него. От една страна, не е почтено да правиш бизнес с нещо, което по принцип го има безплатно. От друга обаче, всеки бизнес е започнал така. Та, наистина, щом има кой да плаща, нека да плаща.
Вече това, че от Арена продават продукти, които не са техни, е един вид нарушение, но по-скоро на общоприетите норми, отколкото на нещо законово-учредено. Ако аз например като преводач, пусна някъде субтитри или текст за безплатно потребление, значи не държа да ми бъде платено за него. Доколко обаче друг има право да продава мов 'безплатен' продукт? Има един елементарен извод - тези хора не са почтени... какво следва оттук ли? Вие ми кажете...
Roben
22 Jan 2006, 09:35 PM
Леле майко бил съм чак нагъл...
zipposs
31 Jan 2006, 12:25 PM
За съжаление в БГ е така!
peshkohacka
31 Jan 2006, 04:16 PM
има и друг начин, много просто е трябва да се създаде, много по-добра система от арената, защото всеки е свикнал това го в арената, ама не се пита защо е там, а то е тамм защото някой си държи HDD-то пълно за да може след време някой "забравил" да си го свали, а пък payforfree е не спря да се хвали колко велик им е тракера, и да ме баннат ми е се двеста, защото не ме кефят (нищо, че съм VIP)
deank
31 Jan 2006, 05:46 PM
Не мога да разбера няколко неща:
Какво е това БОГОТВОРЕНЕ на UPLOADER-ите, признателност до гроб на качилите даден RELEASE. Kогато говорим за даден филм, не разбирам как може да има ХИЛЯДИ благодарности и подмазвания на качилият файла, а за субтитрите само да се ВИКА, да се пишат ГЛУПОСТИ?! (не включвам RARE releases и неща, които човек не може да намери почти никъде - нито в БГ, нито извън БГ)
Как може да са на почит хора, които качват неща, които ги има на най-малко 100 други БЕЗПЛАТНИ места в интернет и откъдето всеки, КОГОТО НЕ ГО МЪРЗИ може да си ги дръпне?! Ако съм дръпнал 0,5ТБ от sab/nine/arena/bubu, то от външни тракери съм дръпнал поне 1ТБ.
Не разбирам тъпотиите за МИРЪРИ и DO NOT MIRROR на неща, които са достъпни в десетки международни тракери и други комуникационни системи НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО?!
Не разбирам, как ТЕГЛЕНЕТО в продължение на един, два, три или Х часа от чужд тракер (като това не изисква и ГРАМ специални познания в която и да било сфера) плюс качването на 'нещото' в български тракер, може въобще да се сравни с ПРЕВОДА на даден филм/епизод и създаването на субтитри, за чиято цел са необходими големи познания по нашия и чуждите езици плюс усърдна мисловна дейност и умствен труд от поне 5 до 15 часа?!
Убеден съм, че 90% от опасните uploader-и бягат като зайци от чуждите тракери, когато дръпнат даден release. Престават да го seed-ват там, но после когато го качат в BG тракер почват да реват, че потребителите бягали веднага и не seed-вали поне няколко дни. Къде е разликата между INT'L и BG?!
В МАНТАЛИТЕТА - ТАМ Е РАЗЛИКАТА! В МЪРЗЕЛА И В НЕЗАЧИТАНЕТО/НЕРАЗБИРАНЕТО НА ЧУЖДИЯ ТРУД, В ЛИПСАТА НА ГРАМ УВАЖЕНИЕ към по-умния или по-надарения творчески, в закостенялото мислене и захлюпеността, в стремежа към "безплатното", "тънката лайсна" и в самоцелното - "да преметнеш другия", в това да вземеш каквото можеш без да дадеш абсолютно нищо от себе си, бидейки в същото време НАГЪЛ и с претенции към тези около теб, които НАИСТИНА вършат нещо и то не само заради себе си.
За какво въобще става дума?!
Аз ли не съм от тази планета или криво съм разбрал нещата?!
Деян
:ph34r:
kaloman
31 Jan 2006, 07:35 PM
Хм, мисля, че съвсем правилно си разбрал нещата! Просто не си от (за) тази ("нашата") планета!
burndead
31 Jan 2006, 08:08 PM
deank, ти току що обясни народната психология на българина.Нямам какво да добавя.
peshkohacka
1 Feb 2006, 06:46 PM
а даже съм и виждал, когато казват, че субовете са скапани, и на места (в края), се изписвало името на някой лийчър (те даже и не знаят, че това е името на преводача)
Vasilevs
3 Feb 2006, 08:44 PM
Рядко се замисляме докато си гледаме филмите, че някой си е кьоравил очите часове наред за да ни създаде удобство!Свалям шапка на всички, които правят това!Нека проявим повече уважение към тях!