rado_tr
22 Dec 2004, 03:06 PM
Imam DVD i DivX Player Toshiba, koiti 4ete samo subtitri s raz6irenie .sub. Problema e, 4e ne izlizat bukvi na latinica i vsqkakvi vidove cifri. Moje li da se opravi tova?
Ima li i na4in da se promenq 6rifta na subtitrite, koito izkarva playera, ili tova e zadadeno fabri4no?
Blagodarq vi predvaritelno za pomo6tta.
eddie
22 Dec 2004, 08:45 PM
Относно размера и вида на шрифта - не можеш да го сменяш, зададен е фабрично в плеъра, а специално за този вид плеъри още няма потребителски софтуер, и най-вероятно няма да се появи. Относно латиницата и цифрите - мисля че трябва да го занесеш в Техномаркет Европа, откъдето предполагам че си го купил, и там да ти го флашнат с последния софтуер, който те имат. До колкото знам с някои от междинните версии на фирмуера, които имаха тези плеъри се получаваше точно този проблем.
rado_tr
23 Dec 2004, 08:58 AM
Благодаря за отговора!
Boev
24 Dec 2004, 02:40 PM
Имам един проблем! Купих си DVD което чете Divx но ми искарва субтитрите много малки. Може ли някои д ами каже как да ги корегирам? Не е в настроиките на плеара а трябва д абъдат записани да излизат с голям шривт но незнам как става това пробвах просто да го уголемя с Word и с Notepad но не става! Моля помогнете! Мерси предварително!
Makaay
24 Dec 2004, 03:44 PM
Цитат(Boev @ 24 Dec 2004, 03:40 PM)
Имам един проблем! Купих си DVD което чете Divx но ми искарва субтитрите много малки. Може ли някои д ами каже как да ги корегирам? Не е в настроиките на плеара а трябва д абъдат записани да излизат с голям шривт но незнам как става това пробвах просто да го уголемя с Word и с Notepad но не става! Моля помогнете! Мерси предварително!
Значи шрифта на субовете се определя още в началото, с програмата SUB2SSA.
Вече като си го изпекъл или направил двд-то не може да им променяш големината на шрифта.
eddie
24 Dec 2004, 05:15 PM
Ако правилно съм разбрал, става въпрос за DVD плеър, който може да възпроизвежда DivX. При тези плеъри размера и вида на шрифта при възпроизвеждане на DivX е фиксиран вътре в самия плеър и смяната е предмет на доста по-сложни действия, като в голяма степен зависи от самия производител на плеъра. Напиши за кой модел плеър става дума, може да ти дам някои насочващи линкове в интернет.... или съответно да те обезкуража към момента.
А при DVD-ата, както Makaay вече е написал, размера се задава при създаването на DVD-то и в последствие не може да се сменя.
Boev
24 Dec 2004, 05:53 PM
Ами DVD-то е LG DV8700H Ами незнам чудя се дали няма да стане ако кача субттрите напрв в avi формата и такак да запиша филма без да качвам отделен суб фаил? а и как ще стане това?
Shimbadze
24 Dec 2004, 06:11 PM
Относно фърмуер за този модел не мога да ти помогна,
eddie e значително по-напред от мен в областта.
Колкото до вграждането на субтитри във видео файл, съветвам те да прочетеш тази тема -
Burnt In Subtitles, как да вкарам субтитрите във видео файла.
Frozenthrone
2 Jan 2005, 01:35 AM
Единственото ,което можеш да направиш е да чакаш да пуснат друг софтуер за двд-то ти ,с който да се оправя големината на субтитрите .Двд-то предполагам си го зел от технополис (малко си се минал междудругото с тва LG,но тва е друг въпрос) та може да минаваш от време на време там и да питаш дали е излязъл някакъв нов софтуер ,за да ти го ъпгрейднат
EZIA
7 Mar 2005, 06:40 PM

Здравейте!!!!!Някой да помогне да увелича субтитрите,за да мога да ги гледам на домашно кино"LG"понеже ми ги вади много дребни.

-----------------------------------------------------------------------------------
Ако изчетеш всички постове тук преди твоя, вероятно ще ти се изясни положението.
Topics Merged by -= Fozzy =-
EZIA
7 Mar 2005, 08:14 PM
Цитат(EZIA @ 7 Mar 2005, 07:40 PM)

Здравейте!!!!!Някой да помогне да увелича субтитрите,за да мога да ги гледам на домашно кино"LG"понеже ми ги вади много дребни.

-----------------------------------------------------------------------------------
Ако изчетеш всички постове тук преди твоя, вероятно ще ти се изясни положението.
Много благодаря за отговора!!!
DONI-BRASKO
14 Mar 2005, 03:54 PM
Днес се регистрирах в този форум защото постоянно тегля субтитри от тук и първо искам да искажа благодарност на всички които превеждат субтитри за нас мързелите.
Интересува ме има ли програма с която да уголемя субтитрите в самия файл понеже като ги пусна на двд-то са си малки,а нямам настройки там да ги уголемя както е на pc.Нормалния размер мисля че е 16 или 18 а аз искам да ги коригирам на 24 поне в самия файл.Надявам се някой да знае дали има изобщо такава програма защото опитах всички от сайта и никоя не стана
П.С.Благодаря предварително
eddie
14 Mar 2005, 04:21 PM
Няма такава програма. Големината на субтитрите в DVD/Divx плеърите е зададена вътре в тях и смяната й е предмет на малко по-сложни действия, които до голяма степен зависят от прозводителя.
Сега остава да кажеш че имаш LG...
C!@ppeR
14 Mar 2005, 04:29 PM
Мда, и аз имам тоя проблем, и аз имам LG
Shimbadze
14 Mar 2005, 04:37 PM
Аман вече! :mad2:
Първо ще търсите, после ще четете и накрая ще пускате нова тема САМО и ЕДИНСТВЕНО в случай, че не сте открили дори бегло подобна информация по вашия въпрос!
StraightEse
14 Mar 2005, 05:34 PM
Първо търсете, после четете и накрая си вземете Philips LX3900SA
aleks11
14 Mar 2005, 06:19 PM
купих си ДВД системата ФЛИПС 3900 но когато възпроизвежда дивХ и е дълъг реда на субтитрите последната буква или две букви ги няма.някои може ли да ми даде съвет.благодаря предварително.
ABEPA
14 Mar 2005, 06:56 PM
Prosto si e taka.
Ako ti se zanimava mojesh da si preradaktirash subowete predi da gi zapisheh na disk.
Moq DVD PLayer e NEo i go pravi sashtoto, ne e tolkowa trudno da si predstavish klakvo se e skrilo.
EDIT: BG bukvi nqma na tozi PC.
DONI-BRASKO
14 Mar 2005, 07:01 PM
съжалявам че оплесках всичко с 1-вия си пост на грешно място но ще ми простите

двд-то ми е самсунг не е LG и сега като чета всичко мисля че не съм съгласен с вас понеже като пусна някой филм и от началото например заглавието почти винаги го дават с големи надписи(голям шрифт) и двд-то ми го дава голямо както си е ако се сещате за какво точно говоря и после си стават малки както си е нормално и това ме наведе на мисълта че ще могат да се едитнат не знам при другите така ли е да кажат дали се вижда всичко малко или има и голям шрифт понякога
neshev
14 Mar 2005, 09:04 PM
Ами промени субтитрите да са с главни букви

Така определено ще са ти по-големи
deank
14 Mar 2005, 09:24 PM
Цитат(DONI-BRASKO @ 14 Mar 2005, 07:01 PM)
съжалявам че оплесках всичко с 1-вия си пост на грешно място но ще ми простите

двд-то ми е самсунг не е LG и сега като чета всичко мисля че не съм съгласен с вас понеже като пусна някой филм и от началото например заглавието почти винаги го дават с големи надписи(голям шрифт) и двд-то ми го дава голямо както си е ако се сещате за какво точно говоря и после си стават малки както си е нормално и това ме наведе на мисълта че ще могат да се едитнат не знам при другите така ли е да кажат дали се вижда всичко малко или има и голям шрифт понякога
Отговори ми какъв формат субтитри поддържа плейъра ти.
Ако са MicroDVD .sub формат можеш да пробваш следното нещо:
пробвай на 1-вия ред (или на този след {DEFAULT}) на субтитрите да сложиш примерно следното:
{10}{500}{s:32}Това е тест на по-голям шрифт!
Ако големината на буквите се промени - значи имаш късмет и плейърът ти поддържа пълния microdvd subtitle формат. Ако не стане... Пускаш WORD, зареждаш субтитрите, щракаш с десния бутон, избираш: FONT... [x] ALL CAPS, даваш (ОК) и записваш субтитрите.
Вероятно е нищо да не стане с 1вия вариант, но все пак е вариант.
Дидо
eddie
14 Mar 2005, 09:30 PM
Със сигурност няма да стане чрез тагове в самите субтитри, но ако има желание да пробва

Шрифтовете на DivX плеърите са записани във флаша на плеъра в битмап формат, и подмяната им става единствено с промяна на този флаш, като трябва да се спазват някои специфични изисквания свързани със заделената памет и т.н.т. Специално за MTK базираните плеъри има няколко полезни програмки, направени от доста кадърни програмисти по способа на ривърс инженеринга, но ако човек не знае за какво става дума по-добре да не пробва, защото това не е Windows и ако скапе нещо ще има да виси по сервизите. За жалост за Zoran Vaddis базираните плеъри като Toshiba SD340 и Elite 372 (ако не ме лъже паметта за точния модел, че сега ме мързи да проверявам) няма никакъв софтуер, и както са казали хората: к'вото, т'ва е...
Shimbadze
14 Mar 2005, 09:39 PM
eddie is the
DVD/DivX Player mastermind! :thumbup:
So, pay him attention.
deank
14 Mar 2005, 09:42 PM
Цитат(eddie @ 14 Mar 2005, 09:30 PM)
Със сигурност няма да стане чрез тагове в самите субтитри, но ако има желание да пробва

Шрифтовете на DivX плеърите са записани във флаша на плеъра в битмап формат
и както са казали хората: к'вото, т'ва е...
Ами даааа... :-)
Всеки ден давам на съседчето ми DVDта с 5-6 DivX филма да ги гледа на TOSHIBA-та си и не се е оплакал. Аз ходих веднъж да видя защо единия от дисковете не тръгва и ми направи впечатление, че субтитрите изглеждаха страхотно - едни такива заоблени и красиви. Нямам представа какъв е модела, но ми хареса това с функциите zoom/pan/4:3/16:9 за DivX и че работеха перфектно :-) Извън темата е, но може би хората трябва да се интересуват най-вече от възможностите на плейърите за divx извън "простото възпроизвеждане на .avi-та" преди да си дадат парите за тях.
Сигурно би било добре да се напишат моделите и марките на добрите и на не чак толкова добрите DivX плейъри, които поддържат български (кирилски) субтитри.
Дидо
deank
14 Mar 2005, 09:43 PM
Цитат(Shimbadze @ 14 Mar 2005, 09:39 PM)
eddie is the
DVD/DivX Player mastermind! :thumbup:
So, pay him attention.

:-) дааа, забелязах аз.. преди да пост-на още ;-)
Shimbadze
14 Mar 2005, 09:47 PM
След доста четене тук-там се сдобих с
Elite PV-399X и пет пари не давам за останалите плейъри.
За което косвена вина има пак
eddie и използвам случая да му благодаря.
deank
14 Mar 2005, 10:01 PM
Цитат(Shimbadze @ 14 Mar 2005, 09:47 PM)
След доста четене тук-там се сдобих с
Elite PV-399X и пет пари не давам за останалите плейъри.
За което косвена вина има пак
eddie и използвам случая да му благодаря.

Вижте вие какво продаваме в магазина (ПИКАДИЛИ ВАРНА):
АКИТА 407Сега забелязах... понеже днес update-вах сайта, та сега се загледах... струва 76.00 лв ;-) направо е смешно... ама утре ще видя дали поддържа divx... иначе предлагахме DivX Elite, ama не съм сигурен за модела.. цената му беше към 120лв.
Дидо
edit :-) ами точно този модел на ЕЛИТ продавахме и много му се канех.. иххххх
dvdboy
14 Mar 2005, 10:12 PM
399 беше свършил по Коледа, ама разбрах, че от днес май пак го има.

Аз утре отивам да купувам един за едно приятелче.
Който е решил - сега е момента
ABEPA
15 Mar 2005, 09:24 AM
Да добавя от моя опит с player-ите.
За елит субовете са подравнени от ляво не са централни.
Пробвах един елит с два диска DviX и XviD и двата не ги прочете, друг прочете само XviD-а.И накрая си взех NEO.Да чукам на дърво още си работи вече 3 месеца.
aleks11
15 Mar 2005, 09:36 AM
Цитат(ABEPA @ 14 Mar 2005, 06:56 PM)
Prosto si e taka.
Ako ti se zanimava mojesh da si preradaktirash subowete predi da gi zapisheh na disk.
Moq DVD PLayer e NEo i go pravi sashtoto, ne e tolkowa trudno da si predstavish klakvo se e skrilo.
EDIT: BG bukvi nqma na tozi PC.
kak da gi preredaktiram obqsni po-podrobno.blagodarq predvaritelno!!!
aleks11
15 Mar 2005, 10:44 AM
имам системата за домашно кино ФЛИПС 3900СА и когато са дълги субтитрите накрая не излизат последните букви.не зная към кой да се обърна или как да ги преработя.
а на тези които ги правят искам да кажа на два или три реда и ще се четат по-лесно с минимално движение на очите и ще са по-сбити. все пак това си е ваша работа.
чета тук че не само моя плеар яде последните букви.
deank
15 Mar 2005, 08:36 PM
Цитат(eddie @ 14 Mar 2005, 09:30 PM)

...
За жалост за Zoran Vaddis базираните плеъри като Toshiba SD340 и Elite 372 (ако не ме лъже паметта за точния модел, че сега ме мързи да проверявам) няма никакъв софтуер, и както са казали хората: к'вото, т'ва е...
Плейърът на съседчето ми е точно тази Тошиба... Дори взех ръководството му да го разгледам - не че пише нещо интересно де... И то каза, че имало там нещо за настройка на субтитрите.. както и да е де...
ABEPA
15 Mar 2005, 08:54 PM
Като си пуснеш субовете с програма за субове.
Можеш да си поиграеш на ред да има около 40 знака (то самичко си изписва колко са, няма да ги броиш

) и можеш да си ги направишщ на няколко реда. @eddie пуска такива субове.
За ръководството в мойто не пише нищо - "влизаш там и променяш това" какво променяш и за какво го променяш и какво ще стане не пише.
eddie
15 Mar 2005, 08:59 PM
Цитат(ABEPA @ 15 Mar 2005, 08:54 PM)
@eddie пуска такива субове.
Само дето eddie си ги оправя на ръка, за да може преноса на нов ред да е на подходящо място според контекста на субтитъра
Ама и с програма става - пести нервите и удължава живота...
turnokopa
24 Mar 2005, 01:41 AM
Страхотна тема!
Ето и моя варянт:
Купих си S-Video кабел 2бр.х 1,5метра, съединих ги щото нямаше по дълъг тук.
От S-Video Out na PC Card Asus която имам във TV-то и сега всичките avi-та
си ги гледам но 32" Sony, хихихихихи
Е малко е игра с настройките , щото от NVIDIA се правят малко на защитници на авторсите права , ама става номера !!!
Е, не мога да дам на комшията, но тай така и така не знае Български! Хихи...
Мисля , че варянта е по удачен за тези който са в чужбина! Защото да речем
гледат филма веднъж, дваж и така си спестяват записа на VCD/SVCD/DVD
пък и на кой друг да го дадеш филма.
Очаквам развитие на тази тема !!!!
поздрав
kaloman
24 Mar 2005, 05:05 PM
Би, ли , ми казал, екрана на телевизора изпълва ли се, или отстрани остава черно поле? Каква ти е резолюцията? Благодаря!
P.S.-извинявям се за OFF!
merlin
29 Mar 2005, 07:12 AM
След като изчетох цялата полемика ,ще споделя моя почити двугодишен опит с плейърите които отварят DivX.Смених 3 бр. сега съм с Филипс737 и мога да Ви кажа че единствения начин да си направите субтитрите големи и да се наслаждавате на филма са два варианта
1.Първия ,който аз практикувам в момента е да си вградите субтитрите във филма с VirtualDub аз с иги правя с големина 26 и цвят жълт и се преродих при гледането на филма
2.Втория вариант го открих скоро когато рипвах от DVD субтитри с програмата SubRip 1.7 тогава видях че ако зададеш само главни букви на програмата , тя ще ти направи целите субтитри в главни букви и ще си ги четеш без проблем
иначе дивиди плейърите са със зададени параметри на големината на буквите и нищо не можеш да направиш ,Веднъж като се направят тези настройки
вече не могат да се променят
3.Трети вариан все пак има но не го препоръчвам- дълъг кабел от TV-aut на видеокартата до телевизора,тогава не купуваш дивиди плейър ами си гледаш
филма от компютъра, но при този вариант след като увеличиш дължината на кабела над 2 метра започва леко да пада качеството,затова видеокабелите ни ги правят по дълги от 1.5 метра
ДАНО СЛЕДВАЩИТЕ МОДЕЛИ ГИ НАПРАВЯТ ДА МОЖЕ ДА СЕ РЕГУЛИРАТ СУБТИТРИТЕ,НО АЗ СЪМ ОПТИМИСТ, СЛЕД КАТО ВИДЯХ МОДЕЛ КОЙТО ИМА ВГРАДЕНО NERO ЗА ЗАПИСВАНЕ НА ФИЛМИ.
gorosoft
29 Mar 2005, 02:19 PM
Цитат(turnokopa @ 24 Mar 2005, 02:41 AM)
От S-Video Out na PC Card Asus която имам във TV-то и сега всичките avi-та
си ги гледам но 32" Sony, хихихихихи
Е малко е игра с настройките , щото от NVIDIA се правят малко на защитници на авторсите права , ама става номера !!!
Aма личи ти, че и хабер нямаш от тия неща. Авторското право няма нищо, ама нищо общо с TV-Out-a на nVIDIA! От къде ги измисли тия глупости, не можах да разбера! Не пиши неща, от които нямаш понятие, че се получава малко смешно :lol2:
turnokopa
4 Apr 2005, 01:37 AM
[/quote]
Aма личи ти, че и хабер нямаш от тия неща. Авторското право няма нищо, ама нищо общо с TV-Out-a на nVIDIA! От къде ги измисли тия глупости, не можах да разбера! Не пиши неща, от които нямаш понятие, че се получава малко смешно :lol2:
[/quote]
За хабер не претендирам, важното е че на мен този варянт си ми върши работа
scrap51
4 Apr 2005, 02:37 AM
Zdraveite,
Imam nujda ot pomocht, na komputara sas Subtitle Workshop vsichko e nared moga da gi transformiram na cyrilic i da gi gledam s filma na .avi kojto sam izbral.
problema e kogato gi kacha na dvd-to(Philips DVP 642) vijdam samo neyasni znaci (maymuni) ha ha
Kvo li ne opitah veche nichto ne stava ,vseki vach savet e dobre dochal, a inache citito e mnogo dobre bravo na tezi koito sa go sazdali i golamo MERCI na tezi koito prevejdat neumorno( ne trabva da zabrabame da im blagodarim) :clap: :clap:
merlin
4 Apr 2005, 08:17 AM
Цитат(scrap51 @ 4 Apr 2005, 02:37 AM)
Zdraveite,
Imam nujda ot pomocht, na komputara sas Subtitle Workshop vsichko e nared moga da gi transformiram na cyrilic i da gi gledam s filma na .avi kojto sam izbral.
problema e kogato gi kacha na dvd-to(Philips DVP 642) vijdam samo neyasni znaci (maymuni) ha ha
Kvo li ne opitah veche nichto ne stava ,vseki vach savet e dobre dochal, a inache citito e mnogo dobre bravo na tezi koito sa go sazdali i golamo MERCI na tezi koito prevejdat neumorno( ne trabva da zabrabame da im blagodarim) :clap: :clap:
там от където си купил димиди-то искай диска, който се слага
във Филипса и който слага кирилица на субтитрите.Не те съветвам да си теглиш програмата от интернет, защото за различните модели има различна кирилизация.Един мой приятел го направи това и си блокира дивиди-то,че трябваше да му го подменят.
Boygenius
7 Apr 2005, 05:02 AM
turnokop, MediaPlayer има някакв защита на авторски права, за последните Detonator също има някакви неясни оплаквания, че не пускат DivX лесно. Пробвай с друг player, ако не си го направил досега

Shimbadze отдавна ми препоръча Elite PV - 399X и искам да го подаря на разни приятели (player-а). Някой знае ли дали може да справя с DVD-та с филми, тоест с няколко филма на един диск. Ако може, филмите в различни директории ли трябва да са, директориите трябва ли да са кръстени по определен начин, субтитрите трябва ли да се казват както филма или може да се избират с меню?
Много ще ме облекчи, ако мога да приготвя филмите предварително, а нямам достъп до магазини, продаващи уреди на ELITE. На страницата им не открих упътвания на устройствата и затова питам тук.
Благодаря на всички предварително

Regards
Shimbadze
7 Apr 2005, 08:39 AM
Значи, изпробвал съм MultiMovie On One DVD на
PV-399X и
PV-372X най-обстойно. Колегите имат от другите модели, но и те не са се оплакали досега.
Няма никакви грижи. :fing02:
Конкретно моделът
PV-399X отново го има в магазините на "Технолукс".
eddie
7 Apr 2005, 08:54 AM
Тези собственици на Елит 372x, които имат проблем със зареждането на субтитри на DivX/XViD филми, записани на DVD подложка, да записват филмите по следния начин:
1. На Nero-то се казва че се прави UDF/ISO
2. От UDF опциите се слага отметка на Force DVD-Video compatibility mode (required for XBOX TM)
3. Филмите са в отделни папки и имената на папката, филма, субтитрите да са еднакви
ТЕСТВАНО - РАБОТИ!
ABEPA
8 Apr 2005, 11:51 AM
За кабела на TV-out-a - моя кабел е 17+1.5 метра и си изкрава доволна картина, само трябва да махам кабелната от телевизора, че дава смущения.
DVD-player-a ми е NEO и изкарва доволни субове дори от TXT.
gorosoft
8 Apr 2005, 09:31 PM
Цитат(ABEPA @ 8 Apr 2005, 12:51 PM)
За кабела на TV-out-a - моя кабел е 17+1.5 метра и си изкрава доволна картина, само трябва да махам кабелната от телевизора, че дава смущения.
За съжаление параметрите на сигнала на кабелните телевизии (обобщавам, защото наистина се отнася за всички оператори) не отговаря на номиналните стойности или по-скоро излиза от тях, поради което най-честия ефект е смущения в нискочестотния вход (Video IN) на телевизионните апарати. За щастие обаче има няколко решения на проблема и без много усилия можете да получите перфектна картина от домашното РС или DVD плейър, без да изключвате кабелната телевизия, което често е досадно, внася неудобства и не е особено здравословно за антенните букси на телевизорите. Ще пропусна по-скъпите варианти по очевидни причини и ще се спра на най-евтиния, който на практика се явява и най-лесния за изпълнение. Необходимо е да се снабдите с ТРЕГЕ филтър с честотен диапазон 100-890МHz. Напоследък се намира все по-лесно и е лесен за монтаж. Слага се на кабела, от който получавате телевизията. Функцията му е елементарна и филтрира паразитните шумове в сигнала, като крайния резултат е, че получавате перфектна кабелна телевизия и още по-перфектна картина от компютъра или DVD апарата, без да си пречат взаимно. Другото му предимство, което никак не е за пропускане е, че има и защитна функция спрямо устройствата свързани към телевизора, като ги предпазва от пулсации и обратни напрежения от ТВ и кабелната телевизия, а последната изобилства с такива. Не бива да се забравя, че компютрите свързани с телевизор на практика имат галванична връзка с кабелната мрежа, което не може да се каже, че е безопасно, ако не сте взели предохранителни мерки. Цената на въпросния филтър е около 20 лв, а монтажа може да бъде извършен от всеки по-грамотен технически. В останалите случаи можете да използвате услугите на специалист. Личната ми препоръка е да използвате 2 такива филтъра за максимална защита и качество на картината, като единия монтирате на кабела за телевизията, а другия на видеокабела от компютъра или DVD-то.
ABEPA
9 Apr 2005, 10:21 AM
Мерси за полезната информация.
null
10 Apr 2005, 04:53 PM
Хора аз имам Philips DVP632 и субтитрите ми са малки има ли някакъв начин да ги направя по-големи?thx предварително
kBa3uMogO
19 Apr 2005, 08:21 PM
еми начи вижте сега купих си ДВД Самсунг и имам такъв проблем .. субтитрите ми нямат "сянка" ( не са подчертани с черно ) и като си гледам филм се получава че не се виждат когато са на бял фон .... та ми казаха че имало няква програма в Интернет дето си я качвам на диск вкарвам я в ДВД-то то завърта диска и после ще си имат сянка субтитрите ... ако някои знае нещо по въпроса да помогне ......
rossen
19 Apr 2005, 10:16 PM
Цитат(kBa3uMogO @ 19 Apr 2005, 08:21 PM)
еми начи вижте сега купих си ДВД Самсунг и имам такъв проблем .. субтитрите ми нямат "сянка" ( не са подчертани с черно ) и като си гледам филм се получава че не се виждат когато са на бял фон .... та ми казаха че имало няква програма в Интернет дето си я качвам на диск вкарвам я в ДВД-то то завърта диска и после ще си имат сянка субтитрите ... ако някои знае нещо по въпроса да помогне ......

трябвало е да си купиш Pioneer DV-470 & DV-575A
за повече инфо
http://www.electron.bg/forum_viewtopic.php...58071804052c84dили
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board...psed&sb=5&part=
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.