GYM17
23 Jul 2006, 06:01 PM
Здравейте на всички
Проблема ми е че имам ДВД което чете само *.sub файлове/за субтитри/,обаче не всеки път филмите които записвам на дискове са ми с такива титри и се налага да ги конвертирам.Та когато ги конвертна в "sub" файл с програмата "subtitle workshop" нещо става и пак ДВД-то не ги чете

Моля ако някой има идея защо така става да ме светне,или ако знае друга програма за конвертиране - Благодаря ви
bat_ranbo
24 Jul 2006, 11:47 AM
трябва да ги конвертираш не в какъв да е sub формат, а в microdvd формат.
Mop3rs
24 Jul 2006, 12:08 PM
Цитат(Mop3rs @ 23 Jul 2006, 05:28 AM)
http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09017301Дали ще усетя обстановка като в кино с тази система?

Ще имам ли проблеми с гледането на DivX филми и с българските субтитри?
Благодаря предварително за отговора!
Shimbadze
24 Jul 2006, 03:24 PM
Да, най-вероятно.
Защо ли?
Ми, то
eddie го е написал...
Цитат
dijon, Panasonic и Sony използват собствени чипове за DivX плеърите им, така че единствените ъпдейти в последствие могат да се очакват само и единствено ако техните съпорти благоволят да напишат такива.
Демек, щом заревеш, че са ти малки субтитрите, калпав им е шрифта или вече не чете това-онова, ще получиш -> :fuck:
Mop3rs
25 Jul 2006, 12:10 AM
Благодаря, Shimbadze!
Boygenius
25 Jul 2006, 01:18 PM
Цитат(GYM17 @ 23 Jul 2006, 06:01 PM)
Здравейте на всички
Проблема ми е че имам ДВД което чете само *.sub файлове/за субтитри/,обаче не всеки път филмите които записвам на дискове са ми с такива титри и се налага да ги конвертирам.Та когато ги конвертна в "sub" файл с програмата "subtitle workshop" нещо става и пак ДВД-то не ги чете

Моля ако някой има идея защо така става да ме светне,или ако знае друга програма за конвертиране - Благодаря ви
Отвори ги с Notepad и изтрий първия ред дето е {1}{1}..., например "{1}{1}25.000"
GYM17
2 Aug 2006, 11:53 AM
Благодаря на "бат ранбо" и на "бойгениус",извинявайте че не съм могъл да прочета в по-предишните дискусий че е имало отговор на моят въпрос - четох но съм пропуснал

Благодаря ви за помоща
dmx_fan
2 Sep 2006, 12:03 PM
Извинявайте но бих искал да знам дали е възможно по някъкъв начин да се качат например български субтитри в двд, в което няма такива и с каква програма става това,ако въобще е възможно
koksan
2 Sep 2006, 12:41 PM
Цитат(dmx_fan @ 2 Sep 2006, 12:03 PM)
Извинявайте но бих искал да знам дали е възможно по някъкъв начин да се качат например български субтитри в двд, в което няма такива и с каква програма става това,ако въобще е възможно
виж този линк:
http://digitalbg.iespana.es/тук има всичко, което те интересува и е на български
imakandy
2 Sep 2006, 06:34 PM
Не знам дали ми е за тук темата, но ако може някои да ми помогне ще съм му много благодарен.
Проблема е следния: Записвам си аз Divx-ове но не иска да ми чете никакви субтитри. В книжката пише че иска да са само в .smi , но и така кап не иска да ги пуска.Някои може ли да ми каже дали иам някакъв специален формат ж които тряба да бъдат написани.
Помагаите на imakandy@gmail.bg
Insaneboy
2 Sep 2006, 06:47 PM
aniibl
18 Sep 2006, 09:14 AM
Moge li da pomognete - imam dva dokumentalni filma na DVD ot BBC iskam da gi sloga v ein disk kak moge da stane.
Shimbadze
18 Sep 2006, 09:50 AM
dmx_fan
19 Sep 2006, 03:54 PM
дръпнал съм си режисьорската версия на небесно царство на двд и искам да вкарам български субтитри в двд-то за да мога да си го запиша и да го гледам на двд плейъра,възможно ли е и с каква програма се прави това нещо
Shimbadze
19 Sep 2006, 04:14 PM
FireWire
16 Oct 2006, 08:47 PM
Първо се извинявам ако някъде има такава тема вече ... Интересува ме има ли програма с която да си увелича размера на субтитрите на DivX филми , така , че да ми излизат по-големи на екрана на телевизора като ги пусна на ДВД-то ... Проблема е че от самия ДВД плеър нямам фабрично функция за задаване на р-р на субитрите . Говоря за ДВД плеър , не за програма за компютър ... Опитах да човъркам текстовия файл с текстови редактор , обаче нещо не ми дава да променям р-ра в него ... Затова ако някой знае такава програма , моля да ми каже поне името , а ако може и линк ще е супер . Благодаря предварително !!!
Anubis
17 Oct 2006, 12:02 PM
Цитат(FireWire @ 16 Oct 2006, 09:47 PM)
Първо се извинявам ако някъде има такава тема вече ... Интересува ме има ли програма с която да си увелича размера на субтитрите на DivX филми , така , че да ми излизат по-големи на екрана на телевизора като ги пусна на ДВД-то ... Проблема е че от самия ДВД плеър нямам фабрично функция за задаване на р-р на субитрите . Говоря за ДВД плеър , не за програма за компютър ... Опитах да човъркам текстовия файл с текстови редактор , обаче нещо не ми дава да променям р-ра в него ... Затова ако някой знае такава програма , моля да ми каже поне името , а ако може и линк ще е супер . Благодаря предварително !!!
Прочети темата от самото начало и ще разбереш.
cvetangg
17 Oct 2006, 12:34 PM
Да питам и аз , значи записвам си субовете и АВИ файла на едно и пускам на ДВД-то ама ми ги изкарва на Инджикитайски, как да ги запиша та да си пасват ?
Самсунг еди къв си ми е плеъра
EvilDevilBg
21 Oct 2006, 08:38 AM
Моля помогнете когата запиша дивх филм от компютара и шрифта излиза много дребен и гаден на двд а същия филм на ДвД Елит излиза със яки субтитри!Моля помогнете спешно е.
dimi123
21 Oct 2006, 11:27 AM
Цитат(EvilDevilBg @ 21 Oct 2006, 07:38 AM)
Моля помогнете когата запиша дивх филм от компютара и шрифта излиза много дребен и гаден на двд а същия филм на ДвД Елит излиза със яки субтитри!Моля помогнете спешно е.
За съжаление нищо не можеш да направиш. Това си е до плеъра. Можеш да потърсиш нов (любителски, ако изобщо има такъв) firmware, но тогава губиш гаранцията върху плеъра.
EvilDevilBg
21 Oct 2006, 12:14 PM
как така нищо бати тъпото уж панасоник тъп боклук
Fittipaldi
21 Oct 2006, 12:20 PM
Цитат(EvilDevilBg @ 21 Oct 2006, 09:38 AM)
Както казва Дими - (почти) нищо не може да се направи по въпроса. Ако си прежалил плеъра, можеш да го почовъркаш с някой firmware, но не е гаранция дали ще гледаш после с "по-човешки" субтитри, а и изобщо дали ще работи след такава намеса. :11: :noway:
Моят Crown има същия недостатък, но с оглед цената, която съм платил за него, въпрос на малко свободно време е да му "гледам на кефе" и да го сменя с по-читав. Колкото до "Елит"-а, ако решиш да купуваш такава "пръчка" (това си е мое собствено мнение), първо мини край най-близкия фирмен сервиз на тази марка и само погледни какви опашки за рекламации се вият край вратите му! :naughty:
Allanon
31 Oct 2006, 11:51 AM
Zdraveite na vsichki,
Imam edno pitane otnosno DVD players LG.
Kolebaq se koe ot 2-te da si kupq DVX 9700 ili DVX 9900
Vaprosyt mi e edvakvo li se updat-e vat s edin ili razlichni flashove i ako ne dali i za 2-ta ima dobri versii za flashvane. I drugiqt vapros e za poddrujkata na subs i divx bes ili sled flash koe kak se spravq.
Obshto kazano koe e po-dobroto ot 2-te.
Predvaritelno blagodarq na vsichki
eddie
31 Oct 2006, 12:13 PM
Двата плеъра са еднакви, разликата е само във фасоните им.
Прочети тази тема:
Всичко за Divx Players LG DVX-9700/DVX-9900.
Allanon
4 Nov 2006, 11:48 AM
Mnogo b;agodarq eddie, infoto beshe mnogo polezno
Allanon
4 Nov 2006, 06:56 PM
Zdrasti pak ot mene,
Po povod zapitvaneto mi po-gore...
eddie imash li nqkakvo nabludenie varhu LG DVX-162 i LG DVX-172.
Dneska hodih da si kupq DVX9700 ili DVX9900 no se okaza che nikade v Bourgas nqma veche takiva. Bili stari modeli i gi nqmalo veche i nqmalo da gi poluchavat.
Neshto mojesh li da mi kajesh za tezi 2-ta... ne za drugo ami da ne se nashiq sluchaino
BTW neska hodih do Ритони i edin mi pusna DVX-172 i se okaza che ne moje da go nastroi na BG Subs... obesnqvashe mi kak nqmalo vaobshte, a nqkade chetoh che nqma problemi s BG to...
Predvaritelno blagodarq :clap:
bongo2199
5 Nov 2006, 02:20 AM
Опитай да потърсиш LG 9700/9900 в магазини различни от Технополис или Техномаркет и т.н. Моят 9700 си го намерих в някакво забутано магазинче.
eddie
5 Nov 2006, 10:37 AM
LG DVX-162 и LG DVX-172 до колкото знам са със чипове на Zorran-Vaddis, което ще рече че софтуер за тях няма и няма какво да се флашва - т.е. каквото вземеш, това ще е. Лични/косвени наблюдения нямам, на всички препоръчвам 9700/9900. Наистина в Бургас в момента няма DVX-9700/9900, оня един един приятел взе последната бройка от "Зора" (до КАТ), а отделно че и аз търся още две бройки...

В страницата на "Техномаркет" се вижда че има още 9700/9900 в Сливен и доста други градове, без Бургас. Пробвай да говориш с някой от мениджърите там, да ти докарат една бройка от някой от другите Техномаркети.
ConQueroR
6 Nov 2006, 02:41 AM
Трябва ми програма за да вградя субтитрите в един ДВД филм. Благодаря предварително!
-= F o z z y =-
6 Nov 2006, 11:17 AM
И така се извъжда поредния DVD-lab PRO "гуру"... :doh:
stella2306
16 Nov 2006, 04:34 PM
Имам няколко запитваня към по-знаещите:
1.За да сложа субтитри на ДВД във какъв формат трябва да са?
2.Как да ги направя във подходящият формат?
Ще съм много благодарна за помоща,защото съм нова във темата.
Spark
16 Nov 2006, 05:18 PM
Прочети малко по-нагоре.
DVD-lab не ми харесва, защото тотално изменя тайминга на субтитрите. Имам SRT субтитри, отварям ги с DVD-lab и просто на всеки ред таймингът е сменен, което тотално обърква всичко.
koksan
16 Nov 2006, 05:22 PM
Цитат(Spark @ 16 Nov 2006, 05:18 PM)
Прочети малко по-нагоре.
DVD-lab не ми харесва, защото тотално изменя тайминга на субтитрите. Имам SRT субтитри, отварям ги с DVD-lab и просто на всеки ред таймингът е сменен, което тотално обърква всичко.
Spark, ти какъв начин ползваш? Какво би препоръчал?
stella2306
17 Nov 2006, 11:33 PM
Здравейте!
От три дни се ровя из форума,търсейки на4ин да вкарам субтитри на два езика и нищо не мога да намеря. Моля за помощ!!!
sed
17 Nov 2006, 11:43 PM
Можеш да плейваш с всяка програмка, където имаш инсталиран VOBSub (DivXg400) и самата тя зарежда външен файл за субтитри, който не съвпада с името на филма. BS Player може, но аз предпочитам Micro DVD
Insaneboy
17 Nov 2006, 11:43 PM
stella2306
18 Nov 2006, 12:00 AM
Проблемът ми е по-то4но как да запиша ДВД със субтитри на два езика.Извинете ме за нето4ното питане.
Insaneboy
18 Nov 2006, 12:05 AM
Ти искаш двд-то да има да си избираш субтитри на БГ или примерно на английски или да вървят едновременно на БГ и примерно на английски?
stella2306
18 Nov 2006, 12:23 AM
Искам да мога да си избирам субтитрите.Възможно ли е тожа да стане?
LogicSoul
20 Nov 2006, 05:17 PM
Понеже след малко с наще ще ходим да вземем...
Може ли да ми препоръчате нещо, което да чете dvix и xvid с б-г и да има добър звук с дтс и всичко, но да не е много скъпо?
Или долу-горе към какво да се ориентирам? (

I'm blind! )
-----------------------------------------------------------------------------------
Topics Merged by -= F o z z y =-
cvetangg
20 Nov 2006, 08:59 PM
Цитат(LogicSoul @ 20 Nov 2006, 06:17 PM)
Понеже след малко с наще ще ходим да вземем...
Може ли да ми препоръчате нещо, което да чете dvix и xvid с б-г и да има добър звук с дтс и всичко, но да не е много скъпо?
Или долу-горе към какво да се ориентирам? (

I'm blind! )
-----------------------------------------------------------------------------------
Topics Merged by -= F o z z y =-
LG - сега гледам брошурата на Технополис от тоя месец им нещо подобно за 114 лв
Ac71on
25 Nov 2006, 11:47 AM
Значи имам проблем със субовете на Prison Break hdtv на pcто вървят добре, обаче като запиша ави файла заедно със str файла на ДВД и като си го пусна на двд плейъра субовете излизат като йероглифи
hag
25 Nov 2006, 12:09 PM
Вярвам, че ще намериш отговор, без да пускаш поредната тема. От пета страница нататък...
цък.
Ac71on
25 Nov 2006, 01:01 PM
Еми аз пробвах да го сменя на руски и пак не става
w0lf
29 Nov 2006, 04:29 PM
И още един последен въпрос, има ли някакво специално записване на диск и изискване за ДВД, защото си направих експеримент на обикновенно домашно кино да го изгледам единия диск но и двете ми ДВДта не искаха да го отворят

ПП.Между другото изгледах целия филм от 1вия линк на
-= F o z z y =- без допълнителния кодек и си вървеше перфектно.
-= F o z z y =-
29 Nov 2006, 05:59 PM
До този момент няма евтин вариант на домашен плейър, който да се справя с х264, затова се откажи да го пускаш на някое нещастно LG, SAMSUNG, Sony, Panasonic, Philips, JVC, NEO и т.н.
w0lf
29 Nov 2006, 06:21 PM
Цитат(-= F o z z y =- @ 29 Nov 2006, 05:59 PM)
До този момент няма евтин вариант на домашен плейър, който да се справя с х264, затова се откажи да го пускаш на някое нещастно LG, SAMSUNG, Sony, Panasonic, Philips, JVC, NEO и т.н.
А има ли скъпи варианти които четат х264, сериозно питам защото искам да си наравя колекция от хубави филми х264 за ДВД.
eddie
29 Nov 2006, 06:53 PM
Приготви си 800 кинта и ще ти кажа...
w0lf
29 Nov 2006, 07:47 PM
Цитат(eddie @ 29 Nov 2006, 06:53 PM)
Приготви си 800 кинта и ще ти кажа...
Нещо ме плашиш ти

,това за инфото ли ще е или за ДВДто :ph34r:
eddie
29 Nov 2006, 09:50 PM
Това е единственият HD плеър, който се продава в България.
Спецификацията според сайта на производителя.
Попрочети темите в
тази секция на форума, преди да вземеш решение.
P.S. понеже отдавна не съм преглеждал темите, последната ми информация беше, че Кис-а трябва да излезе с обновена версия на Сигма процесора, който би трябвало да чете и X264, но не съм напълно сигурен дали това е станало. За това внимателно прочети темите във форума, даден по-горе.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.