FANI
22 May 2005, 01:13 PM
ZDRAVEYTE.MOJE LI NYAKOY DA MI KAJE KAK DA ZAPISVAM SUBTITRITE NA CD/DVD TAKA 4E DA GI 4ETE DVDTO?PONEJE PI6A OT 4UJBINA I TUK NYAMAM S KOGO DA SE KONSULTIRAM 6TE SE RADVAM AKO NYAKOY MI POMOGNE.4AO
Shimbadze
22 May 2005, 02:41 PM
Дай ни повече информация за модела на плейъра.
Лично аз процедирам така:
1. Създавам директория с името на филма;
2. Записвам файловете вътре с възможно най-кратки имена, например:
CD1.avi CD1.sub CD2.avi CD2.srt3. Задължително си слагам и постерче за филма, та да го презентирам на зрителите предварително;
4. Записвам;
5. Гледам.
Повече информация може да ти даде признатия от мен експерт в домашните DVD/DivX плейъри потребител -
eddie.
Успех!
FANI
23 May 2005, 09:41 PM
BLAGODARYA TI SHIMBADZE. :clap: 6TE SE OPITAM DA GI ZAPI6A PO TVOYA NA4IN.DANO DA USPEYA 4E IMAM PC OT EDIN MESETS I POVE4ETO NE6TA VSE O6TE NE SA MI YASNI!

6TO SE OTNASYA DO DVD TO - PHILIPS 3750W. TAHNK TOU
eddie
23 May 2005, 10:12 PM
Цитат(FANI @ 23 May 2005, 10:41 PM)
6TO SE OTNASYA DO DVD TO - PHILIPS 3750W. TAHNK TOU
До колкото виждам от Google, този плеър не може да чете DivX/XViD кодирани филми, а само стандартния DVD Video. Това, което ти написа
Shimbadze се отнася само за DVD плеъри, които могат да възпроизвеждат и DivX/XViD кодирани филми - примерно Philips LX3900.
FANI
24 May 2005, 02:07 PM
ZDRASTI EDDIE.MERSI I NA TEB 4E SI MI OTGOVORIL. AZ NE SYOBRAZIH 4E PHILIPSA MI NE 4ETE DIVX. DRUGOTO MI DVD NA KOETO GLEDAME FILMITE E NEVIR 2046.TO 4ETE DIVX. 6TE TE POPITAM NE6TO,VYPROSA MOJE DA TI E MALKO SME6EN NO MNOGO MALKO RAZBIRAM OT PC TA.6TE MI OBYASNI6 LI KAK DA SYZDAM DIREKTORIYA ZA DA GIZAPI6A PO NA4INA NA SHIMBADZE. AZ PROBVAH NO NE SE SPRAVIH.

4AO
milky
24 May 2005, 02:08 PM
А някой има ли инфо за плейър LG DVX 9900- купих го преди има няма и месец и вече проявява характер като ту чете ту не чете субтитрите на филмите. Понякога на един и същи диск го прави номера.
eddie
24 May 2005, 04:16 PM
Цитат(FANI @ 24 May 2005, 03:07 PM)
DRUGOTO MI DVD NA KOETO GLEDAME FILMITE E NEVIR 2046.TO 4ETE DIVX.
Интуицията ми подсказва, че този плеър най-вероятно няма да чете кирилизирани субтитри, и по-специално нашата кодова таблица - 1251.
Все пак пробвай - запиши някой филм в DivX или XViD формат с български субтитри на едно CDRW, примерно, и виж как ще излязат субтитрите. При тези плеъри възпроизвеждането на субтитри, както и всички останали функции, се управляват от специална програма - фирмуер, която е предварително записана в ДВД плеъра, в така наречената флаш памет. Подмяната и с по-нова и усъвършенствана версия зависи в много голяма степен от производителя на плеъра - съмнявам се че за твоята марка той е чувал въобще за кирилица. Има разни варианти за модифициране на части от този фирмуер, които решават проблемите с възпроизвеждане на субтитри на различни езици, но не се препоръчват да се правят от неспециалисти, защото резултата почти сигурно ще бъде неработещ плеър.
Единствения начин в случая е субтитрите да се вградят вътре във филма, което отнема време, и са необходими все пак някакви познания в областта. В такъв случай бих те посъветвал да погледнеш този линк:
http://vorkosigan.tk/Има доста полезна информация и ръководства, както и това, което може да ти помогне - вграждане на субтитри в DivX файл - от главното меню вляво се избира "Ръководства" и след това от менюто горе - "Субтитри" -> "Вграждане на субтитри във AVI".
FANI
25 May 2005, 12:17 AM
Eddie tozi link, koyto si mi go napisal ne moga da go otvorya. Vidim li e ot 4ujbona, poneje az pi6a ot Ispaniya?
neshev
25 May 2005, 12:29 AM
Цитат(FANI @ 22 May 2005, 02:13 PM)
ZDRAVEYTE.MOJE LI NYAKOY DA MI KAJE KAK DA ZAPISVAM SUBTITRITE NA CD/DVD TAKA 4E DA GI 4ETE DVDTO?PONEJE PI6A OT 4UJBINA I TUK NYAMAM S KOGO DA SE KONSULTIRAM 6TE SE RADVAM AKO NYAKOY MI POMOGNE.4AO
Ами направи си VCD или DVD с БГ субтитри. Много добре е обяснено
ТУК (data.bg), но тъй като незнам дали имаш достъп до датата -
ето ти един мирър в geocitiesENJOY!
orbitalen
4 Jun 2005, 12:56 PM
Как става номера със нерото? Диска е 4,7ГБ (DVD+R), от които искам да запиша някъде около 4,6ГБ... И като му дам Burn изписва, че нямало диск... Ако някой има идеи и предложения да казва

Мерси предварително
eddie
4 Jun 2005, 11:01 PM
Овърбърн на ДВД в Неро-то се указва от Preferences -> Expert Features -> Enable DVD Overburning
Имай предвид, че не всички медии поемат повече инфо при запис, и освен това после може да имаш проблеми при възпроизвеждане на овърбърнато ДВД на домашен ДВД плеър.
Wabbit
4 Jun 2005, 11:41 PM
Eddie, знам, че си светнат в тия неща, та да питам. Например ръгам в записвачката 790 МВ диск и тръгвам да записвам нещо 720 МВ примерно. Пита ме дали да пише на овърбърн и като му дам "Yes", тръгва да пише, стига до 98% и казва "Burn Process Failed". На какво може да се дължи?
Съжалявам за офтопика.
eddie
5 Jun 2005, 08:36 AM
След като Неро-то те пита дали да пише овърбърн, явно не разпознава че диска ти е 790Mb. В противен случай започва да го пише без включен овърбърн, просто защото не е нужен такъв.
Пробвай в Propreties - General да изключиш Check for correct disc format before burning. Може да няма ефект, но направи една проба. Другите варианти са да потърсиш по-нов фирмуер за писачката ти, или евентуално да смениш марката дискове - навремето бях взел едни 800Mb-ови дискове, които вървяха само на една от писачките.
orbitalen
5 Jun 2005, 09:25 AM
Хм... Странна работа... Използвам Неро 6.0.0.0 и там таквоз нещо като "Enable DVD Overburning" в Expert Features няма (нито нещо подобно... Има за CD-та, но за DVD-та...)...

Да не би да е заради версията на Нерото?

П.П. Това, което ще запиша са епизодите на Изгубени с точен размер 4 635 612 КБ

Т.е. няма да ги гледам на портативното ДВД, а само на компютъра по простата причина, че ДВД-то не чете DivX... Т.е. OveBurna не влияе (май

)...

Просто искам да си ги запиша на 1 ДВД (епизодите 13-15), а не на 2...
gorosoft
5 Jun 2005, 12:21 PM
Nero-то ти е старичко, но и с по-ново проблема си остава в разпознаването на бланката от страна на устройството ти, както ти каза и eddie, затова обновяването на фирмуера му е единственото правилно решение. А и няма да ти е излишно де!
П.П.
Много важно е преди да се пише овърбърн на DVD-R да се обърне внимание дали бланките го поддържат (ако го поддържат го пише на опаковката). За съжаление над 95% от разпространените на пазара у нас не ги могат тия екстри и опита да им се качи "горница" води до фалове, т.е. после диска става неизползваем или в най-добрия случай последните тракове не могат да се четат. Аз лично съм срещал само един вид DVD бланки дето поддържат Overburn и струваха доста скъпичко.
orbitalen
5 Jun 2005, 12:36 PM
Значи както казах става въпрос за Изгубени... 13-25 Сериите са с общ размер 4,6 ГБ... Диска (RICOH DVD+R 1-8x) е с размер 4,7ГБ (поне така пише)... Не ми е много ясно дали в случая става дума за OverBurn (като цяло самият overburn не ми е много ясен)... Просто искам като бял човек да си запиша сериите на едно ДВД

Как може да стане това (и има ли въобще начин)?

П.П. Още нещо, което не ми е ясно...

Фирмуера - това за Нерото ли се отнася или за дриверите на записвачката?

П.П.П. А коя е най-новата версия на Нерото?
gorosoft
6 Jun 2005, 05:27 PM
Има 2 начина да побереш 4,6 геги на 1 DVD - да използваш едностранна медия, позволяваща овърбърн или двустранна такава с капацитет 8,5GB. Едностранните медии са с капацитет 4,7GB, от които за полезна информация могат да се използват 4485КВ, което разделено на 1024 (1 байт = 8 бита) прави 4,38GB. Oт там идва и разликата - уж има свободни 4,5 геги, а не можеш да запишеш толкова информация.
Фирмуера е програмата записана в самото оптично устройство и се явява нещо като еквивалент на BIOS-а на дънните платки. Той може да се обновява, като се записва по-нов и се изтегля от сайта на производителя на устройството, като е специфичен за всеки отделен модел. Става лесно, защото обикновено е едно ЕХЕ файлче, което се стартира и се изчаква търпеливо да ти съобщи, че си е свършило работата и трябва да си рестартираш машината.
Последната версия на NERO е 6.6.0.13. За по-нова можеш да следиш на www.nero.com или по ИТ страниците.
orbitalen
7 Jun 2005, 10:11 PM
Ясно... Мерси за информацията... Явно така, както си го мислех няма да стане (явно Ricoh дисковете не поддържат оувърбърн)... Ще измисля нещо... Най-вероятно ще конвертирам някои от сериите та дано тогава няма ядове...
maxi
8 Jun 2005, 04:18 AM
Идеята е , че самото ти ДВД трябва да поддържа и хардуеърно оувърбърн за ДВД-тата

, другото е , че действително при ДВД бланките с оувърбърна е голям проблем , не е 100% задължително да са сертифицирани , но не очаквай така или иначе да изстискаш повече от 20Мб

/ това от личен опит / .. Пиши на възможно най-ниската скорост която е възможна... Обаче шанса да скапеш нещо повече от бланката е доста голям

Както вече казаха 4.7 Гб е абсурд да събереш на една бланка .. другото е самия формат на файловата система която ползваш когато става въпрос за данни , незнайно защо болшенството от хора използват ISO , като UDF е много по-доброто решение , но това си е въпрос на лично виждане , поне при ДВД-тата обаче няма никакъв смисъл де .. ама ней си. UDF-а поприрода беше създаден заради ДВД-тата и е страшна глупост да се ползва ISO... Та в крайна сметка извода е не го правете , за 20 Мб макс. ще си скъсате нервите
Spark
8 Jun 2005, 10:23 AM
Диска ти е 4.35ГБ или около 4483МБ. Това дето пише на кутийката не го гледай. А за това, че скапва 790МБ CD-та при овербърн - калпава писачка или медия.
moonlight
10 Jun 2005, 07:17 PM
Ами, аз за съжаление трябва да си призная, че съм на ти с двд-записвачката, най-вече защото имам такава едва от месец-два. И не разбрах много от горните обяснения.
За единия проблем ми стана ясно - исках да запиша дяд от 5,6 ГБ, явно е било двуслойно, и затова не се е побрало. Но в такъв случй как да разделя двд-то на две? На мен и двата слоя ми се показват заедно, т.е. не мога да разгранича единия слой от другия. Тогава как да разбера кой файл къде да запиша? Като отворя двд-то има две главни папки - едната празна, а другата с 7-8 файла. Как се разпределят тия неща на две? От две седмици насам чета хелповете на проклетото Неро (6686, 8868 или нещо подобно - не помня точната версия) и не мога да го накарам да презапише.
Да не говорим, че се оказах и с друг проблем - при харддиск 10 ГБ, от които 5 -операционна с-ма и програми, нерото реве и че няма място да си направи темпорари файлове...
А аз освен това като следвам хелповете на нерото, трява да ми се отварят едни менюта, а се показват съвсем други...
И като връх на всичко единствения двд-плейър, дето го имам, е някаква орязана версия... половината му менюта са неактивни, и най-вече тия за субтитрите. Как ли не я мъчих проклетийката, и не пусна субтитри, и не пусна
Та най-общо да помоля за съвет по тия въпроси:
-някакво упътване на нерото на БГ, или поне да ми кажете как да разделя двуслойно двд на две
-някакъв приличен двд-плейър
-има ли някакъв начин да се направи... знам ли... виртуален двд-ром, дето да заема по-малко място... да не ми за налага всеки път да опосквам харда и да се чудя после кое къде беше...
Ми това е май. Случайно видях темата и не ми е много подреден постинга, но ако някой е разбрал какъв е проблема(като изключим предмониторния проблем, де

), нека да даде съвет.
Благодаря предварително
eddie
10 Jun 2005, 07:33 PM
Два от най-често използваните и лесни начина за презапис на двуслойно ДВД видео.
Първия: ДВД-то се компресира. Най-лесната програмка за целта е
DVD Shrink. Безплатна е и можеш да я свалиш от линка.
Прочети
тази статия, има подробно описание за работа с нея.
Съществуват и други програми за рекомпресия на ДВД, но за начинаещ потребител DVD Shrink е идеалния избор.
Втория начин: ДВД-то се разделя на 2 диска. Една от лесните програмки за целта е DVDFab, малка е и мога да ти я пратя на е-майла (10x to Shimbadze). Преди това ДВД-то трябва да бъде свалено (казано иначе: рипнато) на твърдия диск. В
същата статия можеш да прочетеш как се рипва ДВД с програмата DVD Decrypter.
След като компресираш/разделиш оригиналното ДВД, можеш да запишеш готовия резултат с Неро, избираш опцията DVD Video. След това слагаш готовите файлове в папката VIDEO_TS, която се появява в левият прозорец.
Успех!
VISENTII
23 Jun 2005, 03:17 PM
Предварително се извинявам ако темата не е за тук-за първи път пиша в форума. EDDIE - Проблема: когато записвам 6 AVI-та със .sub(srt-без значение)на 1 двд диск изкарва суб само на първият филм-на другите не! Тове ми е втора тема-в първата писа ELMON но неговия пост за отделни папки и Joilet в Nero-то не помогна.Изхабих 6 диска и пробвах всичко-в отделни папки,sub или srt,абсолютно еднакви имена на двата файла,различни филми и НЕ - изкарва само на първият филм суб - и самото копче SUBTITLE на DVD-то работи(on-off) само върху първият филм.Не мисля че е от двд-то,а искам да кача 15-те серий на Бригада на 3 диска(и други филми),за близък човек е иначе отдавна да съм спрял да се боря с DVD Player-моля помогнете!
-----------------------------------------------------------------------------------
Moved & Edited by -= Fozzy =-
neshev
23 Jun 2005, 03:23 PM
Има една темичка за вграждане на субтитри в DVD и беше в датата, но нещо в момента е недостъпна, затова съм направил мирор на ръководството!
DVD/VCD със субтитри
Shimbadze
23 Jun 2005, 03:27 PM
Какво, по дяволите, прави тази тема тук и с такова малоумно заглавие?!
Освен това има 30 теми по този въпрос в правилния раздел.
Чети там и после пиши! :furious:
Subtitri, KAK DA GI ZAPISVAM?
QUATTRO
10 Jul 2005, 04:53 PM
Здравейте на всички тук :clap:
Наскоро ми подариха комбо устройство видеорекордер с DVD/DivX плеър Toshiba SD 34 VLSL, в инструкцията пише че възпроизвежда раширенията sub и srt но srt не успява, понякога и sub разширението му е проблем :evil2:
Въпроса ми е имате ли някакъв софт който да накара тая тояга да чете субтитрите и ако мога да помоля за линк.
Предварително благодаря на всички
Frozenthrone
10 Jul 2005, 05:46 PM
А знаеш ли, че името на .sub файла трябва да е еднакво с името на .avi файла ?
пр.
Predator.avi
Predator.sub
hmoneva
10 Jul 2005, 06:20 PM
Gotin, ne ystroistvoto e pri4ina a shrifta vij to4no koi shrift 4ete i si popravqi suba.
eddie
10 Jul 2005, 06:43 PM
QUATTRO, преди да записваш субтитрите на диск винаги ги прекарвай през Subtitle Workshop - т.е. отваряш субтитрите и след това ги записваш. Доста често в тях има грешки - особено в .srt, където има допълнителни празни редове или объркана номерация, които за една част от софтуерните плеъри не е проблем, но за хардуерните DVD/Divx е.
Освен това е възможно да имаш проблеми, ако в името на субтитрите има точки или долни тирета - т.е. добре е
Diary.of.a.Mad.Black.Woman.XViD.DVDRip-KJS.sub да бъде записано просто като
Diary of a Mad Black Woman.sub. Естествено, името на филма и субтитрите при Тошибите задължително трябва да бъде еднакво.
hmoneva, готиния говори за хардуерен DVD/Divx плеър, а освен това във формата на видовете субтитри .sub и .srt никъде не се оказва тип на шрифт.
QUATTRO
10 Jul 2005, 08:52 PM
eddie, благодаря ти от сърце че ми писна да хабя дискове
eddie, прости ми моля те че те занимавам но по всеобщо мнение тук ,,ти си човека,, :clap: .
Има ли начин да се уголеми шрифта щото са много дребни буквичките?
А и като в Техномаркет са качили някакъв файл за да кирилизират плеъра има ли откъде да се проверява за по-нови версии на този файл?
eddie
10 Jul 2005, 10:20 PM
Специално за Toshiba SD340E титрите са нормално големи - 2 реда х 55 символа. Твоя модел не съм го виждал на живо, трябва да питаш в Техномаркета дали случайно не са измъдрили фирмуер с по-голям шрифт, но като ги знам какви катили са там... :28:
Иначе да намериш по-нови версии в официалния сайт на фирмата (Тошиба) забрави... тия са скарани с ъпдейтите, още повече с поддръжка на кирилица за нашата кодова таблица - CP1251. В Техномаркета бъзикат фирмуера колкото да изкара кирилица и до там. В момента съм хвърлил поглед на един фирмуер за Pioneer 575, хората правят направо чудеса... автоматичен пренос на субтитрите, избор на няколко вида големина на субтитри, избор на големината на очертанието - т.нар. outline, избор на цвят за шрифта и очертанието поотделно, избор на позицията на субтитрите. Справки -
тук и
тук 
Едва ли е нужно да казвам че тези екстри ги няма в официалните фирмуери. Тия хора трябва да ги взимат на работа в тези фирми, а не да чакам някакви малоумни 'консултанти' и 'специалисти' по пазара да се сетят след години чакане че на тия плеъри бая работи им липсват... За съжаление Пайнърчето държи още цена, а и все още въпроса с QPEL и Packetbitstream при XVid не е решен изцяло, за разлика от Тошибата и евтините модели на Samsung, които са с друг чип и този проблем е по-рядко срещан.
QUATTRO
10 Jul 2005, 10:27 PM
eddie, благодаря ти
Аз имам дебела отстъпка в Авител, ползвай я ако решиш и ми кажи
da_nikon
12 Jul 2005, 10:06 AM
informaciqta naistina e polezna
Shimbadze
12 Jul 2005, 11:27 AM
Тук има някакви "нови надежди" за собствениците на
ELITE.

Сайтът обаче очевидно още е в процес на разработка...
doki1980
3 Oct 2005, 07:23 PM
Моля ви браточки помогнете , че ше се побъркам.Значи..... записвам си филм ДивХикс формат на компютъра слагам субтитри , но после като го пусна на ДВД система субтитрите ми излизат като еруглифи. Каде бъркам??
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ПОМОЩА!!!!
Fastuka
3 Oct 2005, 10:46 PM
трябва да си сложиш font-a на плейъра ти за субтитрите на кирилица.на моя няма бг , но има на руски и нема проблем.но да не го объркаш с езика на менюто.
salis_k
4 Oct 2005, 10:52 AM
Има и друг вариант,качи си програмата AVISubtitler,безплатна е,тя вкарва целия файл със субтитри /независимо дали са на български или китайски/ вътре в картината и тогава можеш да си гледаш филма с какъвто искаш player
Brujula Pantockrator
4 Oct 2005, 03:05 PM
Или направи
това.
Вместо да конвертираш запази файла като AVI
Slavova
7 Oct 2005, 03:28 PM
На DVD-тата LG няма български и за да ти излизат трябва да избереш на субтитрите в настройката руски език, т.е. кирилица.
svetla1971
9 Oct 2005, 10:35 AM
Аз искам да попитам като вкарвам субтитрите с virdub когато преглеждам как ще излязат ми ги дава като йероглифи а не на български.И второ как да го запазя като avi а да не го конвентирам
doki1980
11 Oct 2005, 08:21 AM
Благодаря на всички , че ми помогнахте.Наистина е нужно само да се смени езика на плеиера с руски и всичко е ОК
Brujula Pantockrator
12 Oct 2005, 12:58 AM
Цитат(svetla1971 @ 9 Oct 2005, 09:35 AM)
Аз искам да попитам като вкарвам субтитрите с virdub когато преглеждам как ще излязат ми ги дава като йероглифи а не на български.И второ как да го запазя като avi а да не го конвентирам
Това е начин за вадене на кирилица(познат още като трика на Инженера) в програми, които при работа с кирилични текстове вадят "маймуни"
----------------------------------------
1252=c_1251.nls
1.Променя се ключ в Регистрито:
START -> Eject -> regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\
Control\Nls\CodePage
Намирате NAME - 1252 Стойността (Data) е c_1252.nls. Променяте на c_1251.nls, като се кликва два пъти с левия бутон на мишката 1252.nls.
Същото може да се направи и със стойностите 1253 i 1254 ,но не е задължително
2.START -> Panel Control -> Configuracion regional and language
(или нещо такова - не знам как се пише точно на английски) ->
Advanced Options . Тук се променя езика от English на ЗАБЕЛЕЖИ !!! Serbian (cirilic ) ,
маркираш 10007 ,20880,21025, 28595
OK и това е всичко.
Ако Уиндоуса ти е на Английски няма да имаш проблем , но ако ти е например на Испански или Немски буквите които са с ударение ще излизат некоректно , но това не е болка за умиране , да оставим че можеш да върнеш настройките когато решиш
Примера е от страницата на инжинера и е пробван милиони пъти
http://injinera.bgplus.com/programi/programi.htmАВИ ще го запазиш като вместо да ползваш Fremesaver избереш Save AVI от File или натиснеш F7.
kyp1954
23 Oct 2005, 07:16 AM
Здравейте!
Не съм отворен по отношение на субтитрите. Като сваля филм и му закача субтитри някои DVD-то ги чете, други не. Като възпроизвеждам филма на компютъра ги имам винаги. Съмнявам се, че DVD-то не ми чете всички формати. Как да конверирам
srt v sub.
Благодаря за помоща Ви!
Brujula Pantockrator
23 Oct 2005, 10:41 AM
Цитат(kyp1954 @ 23 Oct 2005, 06:16 AM)
Здравейте!
Не съм отворен по отношение на субтитрите. Като сваля филм и му закача субтитри някои DVD-то ги чете, други не. Като възпроизвеждам филма на компютъра ги имам винаги. Съмнявам се, че DVD-то не ми чете всички формати. Как да конверирам
srt v sub.
Благодаря за помоща Ви!
Винаги ползвай търсачката преди да пишеш и прочети правилата за постване(само съвет). Иначе това което искаш можеш да направиш с
Subtitle Workshop 2.51 (FREE) , а как става :
Отваряш файла
Файл - Зареди субтитри ...
После следва само да запазиш в съответния формат:
Файл- Запиши като...
От отворилият се прозорец избираш това което ти върши работа - в твоя случай DVDSubtitle.
Препоръчвам ти да хвърлиш едно око
тук.
Това е . Успех!
eddie
23 Oct 2005, 10:59 AM
Цитат(Brujula Pantockrator @ 23 Oct 2005, 11:41 AM)
а как става :
Отваряш файла
Файл - Зареди субтитри ...
После следва само да запазиш в съответния формат:
Файл- Запиши като...
От отворилият се прозорец избираш това което ти върши работа - в твоя случай DVDSubtitle.
Всъщност трябва да избере
MicroDVD като формат за .sub файловете, а не DVDSubtitle.
P.S. Причината, понякога DVD/Divx плеърите да не четат субтитри, които иначе на РС-тата вървят, обикновено е някаква грешка в самите субтитри, която за софтуерните плеъри не са проблем - примерно в .srt формата ако има допълнителен празен ред между два реда субтитри, на DVD/Divx плеър най-вероятно няма да тръгне. Също така на възпроизвеждането може да пречи презастъпващ се тайминг при .sub формата. Мисля че най-добрия вариант е преди да се запишат субтитрите да се "прекарат" през Subtitle Workshop по гореописаната процедура.
Lider
26 Oct 2005, 02:02 PM
Имам няколко много стари филми с прилично качество, но субтитрите са им в ТХТ формат, а моят DVD Player не ги чете
Има ли възможност да се конвертират в някакъв друг формат - SUB или SRT и с каква програма става това?
Предварително благодаря!
M1L3N
26 Oct 2005, 02:30 PM
Аз ползвам тези двете и мисля, че са предостатъчни.
Timeadjuster:
http://www.ireksoftware.com/ta/Subtitle Workshop:
http://www.urusoft.net/products.php?cat=sw&lang=1Късмет!
didodido
26 Oct 2005, 02:34 PM
Просто ги прекръсти с разширение
.sub.
sever
30 Oct 2005, 01:28 PM
Значи взех си наскоро dvd - NEO и когато пусна .avi на него, всички си е ок, но субтитрите ми изглеждат леко малки, може ли да се регулира размерът им, защото изчетох всички упътвания и пробвах всички настройки, но не намерих... Благодаря предварително
orbitalen
30 Oct 2005, 09:22 PM
Цитат(sever @ 30 Oct 2005, 02:28 PM)
Значи взех си наскоро dvd - NEO и когато пусна .avi на него, всички си е ок, но субтитрите ми изглеждат леко малки, може ли да се регулира размерът им, защото изчетох всички упътвания и пробвах всички настройки, но не намерих... Благодаря предварително

Първо можеш да конкретизираш какъв модел ти е плеъра.
И второ: ако не става софтуерно, то единствения вариант може би е да смениш малките с големи букви.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.