Gekitotsu Aikido - The Defensive Power Of Aikido (1975)




Изтеглени: 82 пъти

beljata : 5

TODD : 5

Loli : 5

Amon Ra : 5

zorist : 5

  • Език: Български  / Формат на субтитрите: SRT  Субтитри от УНАКС ТИЙМ
  • Добавени на: 06.03.2016г. 21:35  (veskoka)
  • АЙКИДО / СИЛАТА НА АЙКИДО
    японски игрален филм за създаването на бойното изкуство Айкидо от Морихеи Уешиба. Прожектиран в началото на 80-те в кино "Дружба" (сега - 'Одеон'), под името "Айкидо", с голям зрителски интерес. Изключително рядък игрален филм. Шинбей Натори (Сони Чиба), ръководител на карате школата Натори, и Морихеи Уешиба (Джиро Чиба) - Джю-Джицу майстор от школа Киту, се срещат в двубой. Каратистът побеждава, което вбесява Морихеи. Осъзнавайки, че знанията му не са достатъчни, става ученик при ексцентричния майстор Хонда, където усъвършенства техниките си. Обикаляки различни бойни школи в Япония, Морихеи става все по-добър.

    С Джиро Чиба, Сони Чиба, Рюносуке Канеда, Цунехико Уатасе, Ецуко Шихоми и други.

    Превод и субтитри: boloyeung
    Технически и други корекции: Веско Каменов 1963


    Субтитрите стават както за 23.976 к/сек, така и за 29.97 к/сек.
  • Държава: Япония
  • Жанр: Екшън
  • Актьори: Shin'ichi Chiba, Tsunehiko Watase, Etsuko Shihomi
  • IMDB рейтинг на филма: IMDb рейтинг

Съдържание на архива със субтитри

Коментари

veskoka
08.03.2016г. 10:11

Някой си Никола Ковачев е направил нов превод/ субтитри за филма, които са пълни с технически, стилистически, граматични и други грешки, след което ги е качил във външен (небългарски) сайт, и е дал линк към тях в направения от него торент. Според него, във филма участват Дзиро Чиба и Конни Тиба (вместо Джиро Чиба и Сони Чиба, градът е СаППоро, а островът - ХоККайдо... Натори е ръководител на школата НаГори... а за правилно членуване с пълен и непълен член е просто безмислено да говорим.
Когато написах коментар под торента, че ъплоудърът е дал линк към небрежно/ неграмотно направени субтитри, вместо към отдавна съществуващи и по-добри, в най-големия и стар сайт за БГ субтитри, коментарът ми бързо бе изтрит от модераторката, за която, неща като качество на превод и субтитри, явно не са от значение :) Честито на всички, които се надяват България някога да стане нормална държава.