Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ОЦЕНЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА СУБТИТРИТЕ
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2
neshev
Ами и според мен е така, защото сега ако субтитрите са ми с нисък рейтинг, а на мен ми се иска по-висок - просто отделям 5-10 мин. и цъкам като луд и изведнъж рейтинга скача на max (не че съм го правил, де smile.gif smile.gif)
Надявам се админите да одобрят идеята и да я реализират!

Поздрави!
Wabbit
Хора, забелязали ли сте, че в сайта на доста от новите торенти, първият коментар е с автор нещо от рода на "lkfjg" и съдържание нещо като "jdkljspdf". Струва ми се, че някой си прави нелепа шега. Това не може ли да се избегне?
Shimbadze
Tи нещо си се заиграл пак.
Какви торенти те гонят, какво нещо?
Wabbit
Опа! Имах предвид "субтитри". Ама че съм се чалнал. :doh:
Killa-g
Така е май ги е гласувал .
mwg
Някое дете си играе най-вероятно, но трябва да се измисли нещо за да няма възможност да се гласува повече от един път. Иначе няма никакъв смисъл от тази система за рейтинг...
Babilon
Аз също го забелязах. Не е за рейтингите, а където са коментарите - "С". Днес на всички нови субтитри видях, че са пуснати такива несвързани букви. blink.gif
neshev
Явно някой е имал повечко свободно време smile.gif
Това, което каза (написа) mwg за рейтинга го бях повдигнал в една друга тема, но никой не му обърна внимание.
ABEPA
За рейтинга съм забелязъл, че когато се качат нови субове почти ведна се появява рейтинг 5 от един гласувал.
starker
Цитат(ABEPA @ 6 Jun 2005, 01:02 PM)
За рейтинга съм забелязъл, че когато се качат нови субове почти ведна се появява рейтинг 5 от един гласувал.
*

от изпратилия титрите
той гласува и казва на негови приятели да гласуват.
трябва да се гласува с анкета само за регистрирани
за да няма недомлъвки
Babilon
Хора, Wabbit нямаше предвид рейтингът, а това, че някой се занася с труда на преводачите, пишейки безсмислици в коментарите wink.gif
starker
Цитат(Babilon @ 8 Jun 2005, 10:57 PM)
Хора, Wabbit нямаше предвид рейтингът, а това, че някой се занася с труда на преводачите, пишейки безсмислици в коментарите wink.gif
*

ТИ не прочете ли кво написах
гласуването и коментарите да са само за регистрирани
така всичко ще е наред и всеки ще внимава кво пише
щото банннаннн

да видим кво мислят :clap: :clap: МОДЕРАТОРИТЕ :clap: :clap:
Killa-g
Това вече свърши отдавна, предполагам Spark ги е изтрил ония безмислени коментари и сигурно виновника е взел банана.
Колкото до гласуването не можеш да забраниш на хората да гласуват за даден суб щом искат стига оценката им да е обективна.
То и без това тия дет гласуват са повечето регистрирани юзъри,
все пак форума има около 6000 регнати акаунта.
kaloman
Здравейте, никога не съм се влияел от оценката на дадени субтитри, а по- скоро от коментарите и разбира се, от името на преводача! Прави ми впечатление, че напоследък пак се е засилила тенденцията с малоумното цъкане на 1 по няколко десетки пъти! Да, ще кажете, остави ги тези дечурлига, но все пак е някак изнервящо, а си представям и на по- чувствителните преводачи какво им е. Та си мисля- не е ли възможно да се гласува само по веднъж от потребител? Ако ви се занимава, кажете и вашето мнение!
P.S. Перфектните, не само за мен, субтитри на The Island са оценени с 4.70, а да не говорим за тези на deank за Battlestar Galactica- всички следящи сериала знаят какво имам впредвид!
cerato
Да, и аз съм на мнение да се ограничи възможността за гласуване само до един път. А обикновено, онези които натискат 1-цата, трудно изписват дори собствените си имена.
verannika
О, къде се цъка, та да цъкна и аз!?
За първи път чувам, че се дава оценка. за субтитири.
Кажете къде, моля!
eddie
Като отвориш сайта в полето със субтитрите (между "Формат" и "Изпратил") има "Рейтинг", там се цъка за рейтинга.
До него има едно C, което служи за писане на коментари към субтитрите. Понякога става форумче във форума, но е много полезно. smile.gif
elishafan
Цитат(eddie @ 25 Aug 2005, 12:10 PM)
До него има едно C, което служи за писане на коментари към субтитрите. Понякога става форумче във форума, но е много полезно. smile.gif
*

Между другото това нещо и аз не го знаех blush.gif
Ей сега си прегледах субовете и на някои верно като мини форумче е станало :angel_not:

Дидо: и на мен ми стана чудно че след толкова време откривам разни новости по сайта, но както и да е човек се учи цял живот :lol2:
deank
Отначало си мислех, че се шегувате smile.gif

Това бе едно от първите неща, които ползвах в този сайт - много преди да вляза във форума за 1ви път smile.gif

Винаги четях коментарите (ако има такива) и гласувах според впечатленията си от превода.

Дидо
M1L3N
Nqmam za cel da stawam dosaden, no poneje dnes widqh, 4e ocenkata za prewoda mi e 2.46 ot 26 glasuwali i komentar "Slab prewod, no po-dobre ot ni6to"!
Naistina li sym go naprawil tolkowa zle? W kraq na krai6tata hvyrlqm 2-3 dni za prewod i posle wijdam, 4e ne si e zaslujawalo! dry.gif Zna4i nqma smisyl da prodyljawam. Ne sym mazohist, za da se my4a, nito pyk sadist, za da my4a was!!
6te sym blagodaren za kakwoto i da e mnenie.

P.S.
Izwinqwam se, 4e pi6a na latinica, no sym na rabota!
fireted
Много внимание не обръщай на рейтинга,лесно се манипулира.
По-важно е,че си направил първи субтитрите и са на много високо ниво.
И това,че 2000-3000 човека са го изтеглили и са ти благодарири във форума е по-стойностно,отколкото няколко "мучовци" да си чешат пръстите и да пишат простотии.
Който не се е опитвал да превежда,той няма представа за какво става въпрос.
Защото никой не те кара да превеждаш и да си губиш времето,вместо да си гледаш кефа в Испания.
Fastuka
Не им обръщай внимание.Винаги ще има недоволни.Критиката е хубаво нещо,но като е градивна.А на такива работи не се впрягай.Те дори никовете ги е срам да си напишат.Пък и щом дори от работа се интересеваш за превода си , значи доста си се старал и си го направил с желание.Да се чувстваш вътрешно удовлетворен е най-важното.Заеби ги.
MARGOCK
Напълно споделям горните две мнения.Превода си е чудесен
mbembe
Не знам, колко са гласували, но доста повече са си изтеглили субтитирите, което е най-важно. За тези които не им харесват - ще им се хареса ли ако няма никакви. Вярвам, че ако има някакви гришки те са от желанието да ни се предостават по-бързо (което пък идва от постоянното питане на някой "има ли суб"), а не от незнание. Аз лично ти благодаря, защото виждам, че действаш бързо и имаш актуален подбор!
Shimbadze
Цитат(Shimbadze @ 20 Mar 2005, 05:04 PM)
Цитат(neshev @ 19 Mar 2005, 10:16 PM)
... Ами моето предложение е просто да изтрият тези с нисък рейтинг...

Поздрави,
Нешев
*

Съгласно твоето предложение моите субтитри трябва почти всички да се изтрият от сайта.
Ами добре.
Така да бъде, нека се изтрият. :fing02:

И наистина не мога да редактирам творенията на всички за филми, които дори плаката им няма да погледна.
Субтитрите за онези филми, които ми харесват, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си ги редактирам.
А такива напоследък почти не съм срещал. wink.gif
*

Това е положението! tongue.gif
M1L3N
Благодаря за подкрепата! smile.gif
Подкрепям идеята на starker, че за да пишеш мнение трябва да си регистриран. За да пишеш във форумът се иска име и парола, така че наистина ще е добре ако се направи така и главната страница. За съжаление съм се занимавал само с macromedia, иначе с удоволствие бих ударил едно рамо на модераторите. Също така не вярвам, че съм единственият, който иска да помогне за това.
В края на краищата приятелите ми си имат по-важна работа от тази, да ми цъкат петици по цял ден. dry.gif
Insaneboy
Цитат(M1L3N @ 21 Nov 2005, 03:37 PM)
Благодаря за подкрепата! smile.gif
Подкрепям идеята на starker, че за да пишеш мнение трябва да си регистриран. За да пишеш във форумът се иска име и парола, така че наистина ще е добре ако се направи така и главната страница. За съжаление съм се занимавал само с macromedia, иначе с удоволствие бих ударил едно рамо на модераторите. Също така не вярвам, че съм единственият, който иска да помогне за това.
В края на краищата приятелите ми си имат по-важна работа от тази, да ми цъкат петици по цял ден. dry.gif
*

всъщност едно 70% от хората, които го ползват рейтинга, не ползват форума, същата работа е и при коментарите...
M1L3N
Предложението ми и също така голяма молба към SPARK е:
Да има задължително логване на началната странница на форума и да не може да се дава оценка повече от един път.

Предимствата са:

1. Автоматично отпада проблемът с "единичките". Ние, които сме във този форум, се познаваме и тази оценка не е критерий за качество . Аз лично гледам името на преводача. Но има хора, които стигат само до началната страница и те със сигурност обръщат внимание на това.

2. Коментар на превода ще може да направи само регистриран потребител. Това е много добре! Така отпадат един куп коплексари със страни имена, които са баннати от цялата българска мрежа и са намерили тук прекрасно място, за да изразят своите социални, полови и умствени проблеми! Коментарите ще станат много по-обективни и по-полезни за преводача и за тези, които свалят този превод. Когато някой напише коментар, ще си носи отговорност за написаното. Прозорчетата вече няма да приличат на малки форуми и ще изглеждат много по-цивилизовано без разните предложения за анален и орален секс или заплахи за атентати! Вчера например, на Deank му се наложи да се извинява на преводач заради написаното от някакъв ОЛИГОФРЕН, който е използвал ника му!

3. Преводачът ще бъде по-удовлетворен от труда, който е положил !!! Ще има стимул да продължи и да го прави по-добре, защото ще се чувства оценен
от най-вече интелигентни хора, които знаят какво пишат и могат да му посочат плюсовете и минусите на работата му.
Някой казват: А бе оставяй ги да си пишат, не им обръщай внимание на тези тъпанари. Това е България! Какво искаш?
Аз не мисля, че ако застана пред, който и да е от вас и започна да го товаря с простотии, той ще си седи и ще ми се радва.
България е станала такава именно защото никой не обръща внимание! Не съм си и помислил, че ние, които сме тук можем да я променим, но можем да си спретнем едно уютно място за културни и интелигентни хора, които искат да се чувстват добре.
За потребителите на този форум не се променя нищо! Ако някой иска да свали превод, за който са отишли 3, 5, 15 дни, ами най-малкото, което може да направи е да отдели 2 минути за регистрация! Всички познават този форум и качеството на преводите от тук!

Проблемът, за да се направи това е, че Spark няма свободно време. Напълно съм наясно! Аз също ходя на работа и знам как е. Но МОЛЯ те, Spark, опитай се да го направиш! Ако трябва ще съберем пари помежду си и ще ти платим часовете, които ще отделиш.

Не мисля, че тази идея ми харесва само на мен. Очаквам мнения и предложения!

С Уважение към всички: Милен Миланов
Spark
Това вече е обсъждано и както казах нямам време да разучавам десетките хиляди реда код на Invision Board. Тези дни очаквам нови колеги на работа, ще трябва да се занимавам и с тях, обучение и т.н., така че е изключено да стане. Единствено поради причината, която споменах, не че нямам желание... А това за парите - ще се направя, че не съм го прочел. wink.gif
Shimbadze
Информирай се по въпросите си в тези теми, например:

http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=4716

http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=10684

http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=10481
M1L3N
@Spark:
Не съм искал да те обидя за заплащането! Беше само идея, за да компенсираме времето, което би изгубил и само това!!!
Моля да ме извиниш, че не съм се изразил добре!

@Shimbadze:
Първият пост само споделя мнението ми, но няма няма решение или отговор. Затова повдигнах отново темата.
Вторият няма нищо общо. blink.gif
Третият съм го пропуснал smile.gif И там виждам, че явно няма да стане. ОК!
Извинявам се, че съм повторил темата. Явно вместо да превеждам е по-добре да се ровя из форума, за да не Ви досаждам по-късно........ wink.gif
milenski
Останах много приятно изненадана, че за добавяне на субтитри вече се изисква логване и в главната страница smile.gif Благодаря, Spark smile.gif
gorillaz
Идеята на Милен наистина е доста добра,аз лично я подркрепям.
Shimbadze
Идеята не е на M1L3N, но както и да е...
Spark
@milenski: Предполагам до края на другата седмица ще довърша всичко, сега просто се логваш и толкова. Всичко си е по старому.
Spark
Коментарите вече могат да се правят само от регистрирани и логнати потребители, като не е нужно да си пишат името а се използва името от форума. Макс. дължина на коментар вече е 500 символа и се форматират правилно новите редове. След малък тестов период ще изтрия всички коментари досега. Процедурата ще се повтори и с рейтингите след това.
Shimbadze
Предполагам, ще пазиш и лог кой как е гласувал за дадени субтитри... :devil:
Spark
Естествено и ще се вижда от всички. Също така ще може да се гласува само по веднъж с един акаунт smile.gif
Insaneboy
Цитат(Spark @ 23 Jan 2006, 04:28 PM)
Естествено и ще се вижда от всички. Също така ще може да се гласува само по веднъж с един акаунт smile.gif
*

е тва е приказка :clap: :clap: :clap:
M1L3N
:fing02: Днес го забелязах! ОГРОМНИ благодарности за SPARK!!!! biggrin.gif
Край на SPAM-а! :clap: :Bow:
Insaneboy
започват да се забелязват промените
Най-голямата посещаемост на форума (1383 потребители) беше на Вчера, 09:02 PM
предния рекорд беше едва 400...
Spark
@Insaneboy: Това за най-голямата посещаемост е заради факта, че за посетителите на главната страница се създава сесия, като тази във форума и ги отчита като Guest. Ще видя и това дали може да се оправи. А и някои други дреболии забелязах...
Spark
Всички коментари за субтитри са изтрити. Коментари могат да се пишат от регистрирани във форума потребители, но все пак могат да се виждат и от нерегистрирани. Оценка на субтитри вече може да се дава само по веднъж и задължително от регистриран потребител. Най-късно до утре ще оправя и скрипта за ъплоад. Ако съм омазал нещо - PM.
Insaneboy
Цитат(Spark @ 26 Jan 2006, 03:53 PM)
Всички коментари за субтитри са изтрити. Коментари могат да се пишат от регистрирани във форума потребители, но все пак могат да се виждат и от нерегистрирани. Оценка на субтитри вече може да се дава само по веднъж и задължително от регистриран потребител. Най-късно до утре ще оправя и скрипта за ъплоад. Ако съм омазал нещо - PM.
*

и си пише кой с колко е гласувал - супер!!
arris
Малко да събудим старата тема.

Може ли да се направи в профила в форума да показва ( тоест линк към тях ) субтитрите които е качил човека от този профил.

Ето и пример с Insaneboy. tongue.gif

в този линк примерно в графата "Опции на профил" да има линк към по долния
http://subsunacs.net/ib/index.php?showuser=774
http://subsunacs.net/search.php?page=1&sea...oader=insaneboy

А ако може да се вижда и в всеки пост ще е още по добре, около тези неща някъде.
Код
Master Of Daes Dae’mar

Група: Members
Съобщения: 2188
Дата на регистрация: 27-September 04
Потребител # 774
eddie
В сайта има търсене по ъплоадер.
-= F o z z y =-
Ъхъ.
Ако не те устройва, прави си редовно актуални скрийншоти от страниците с резултати, които вади търсачката по ъплоудър и си ги слагай в подписа, та да ги виждат колко са много всички. :flex:
ivajlap
Всичко е много хубаво и полезно, може би!
Направи ми впечатление обаче, че текущият пореден номер за нов регистриран потребител е към 60000, а на главната страница на форума са "само" малко над 21000.
-= F o z z y =-
Така е, защото "мъртвите души" не са почистени от базата. :3:
Spark
Напротив, всяка сутрин скрипта ги почиства. Но ID-та са auto increment smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.