Всеки от нас е видял, преживял, почувствал, разбрал неща, които няма да забрави цял живот. Неща, които може би са го променили.
За нас те ще останат в мислите и чувствата ни, но за другите ще останат в думите.
Затова нека всеки сподели тези думи, които винаги ще помни.
Може да е цитат от любима книга, може да е вълнуващ текст от песен, може да са собствени размисли, предизвикани от нещо преживяно - изборът е изцяло Ваш!
Дори и само за момент да се замислите кое е толкова ценно за Вас, значи е имало полза от тази тема

А защо и да не се получи хубава дискусия по въпросите, които вълнуват съзнанието ни...
Ще започна с нещо, което стана моето жизнено кредо преди няколко години.
Тогава дойде момент, в който се наложи да спра и да се запитам "Какво правя? За какво съм на тази земя? Как живея живота си? Каква е моята цел?" Може би просто бях изгубил своята опора... Открих я в тези четири стълба:
Смисълът на живота - любовта.
Става въпрос за онази, неповторимата, необяснимата, която свързва душите.
Ако трябва да дам определение за любовта, при все че такова няма, то това ще бъде един цитат от Дан Симънс: "Любовта е празнотата, която обвързва." Всеки може да открие тук своето обяснение за любовта. Дали тя е тази, която намира път между самотните души, дали тя е като въздуха, който дишаме - жизненонеобходима за всички ни, обгръщаща ни отвсякъде, но само двама души с отворени души могат да я почувстват... Какъвто и да е отговорът, за нея си струва всичко

Щастието за деня - усмивката.
За усмивката е изписано много. Всички знаят за магичната й сила. Неслучайно един от любимите ми цитати е на Виктор Бордж: "Усмивката е най-късото разстояние между двама души." Научете се да се усмихвате. Просто е

Най-висшата ценност - добротата.
Да правиш добро, но да не го правиш заради себе си. Това е най-трудното. Не очаквайте нищо в замяна. Правете добро заради самото добро. Казват "няма ненаказано добро", но радостта на душата (и Вашата, и чуждата) от стореното добро никой не може да отнеме. Да, в този труден, непоносим, гаден живот, и чуждото страдание може да носи удовлетворение. Но то е като сладка отрова, която първо опиянява сетивата с вкуса си, но после малко по малко разрушава човешката ни същност. Не искам да навлизам в коментар на полярността "добро-зло" и техния баланс, но защо, ако можем и не ни струва кой знае какво да направим добро или да помогнем на някого, да не го направим? Не е задължително да се правим на велики самаряни, а просто да помогнем светът да стане малко по-приятно място за живеене. Всички го искаме, нали? Е, това зависи само от нас

Най-голямото благо - познанието.
Ето една еретична мисъл: обичам да уча. Това, което ми е интересно, разбира се

Най-хубавото на знанието е, че то е благо, което не намалява при споделяне, а дори може и да се увеличава.
Затова не пазете това, което знаете, само за себе си. Така то няма да остане след Вас.
Може би именно влечението ми към познанието ме стимулира да участвам в "Унакс Тийм". Идеята за много хора с опит в определена област, събрани на едно място с готовност да споделят знанията и уменията си с всеки желаещ, е наистина вдъхновяваща

Вие сте на ход