Добре дошла в темата

Убеден съм, че е имало какво да те провокира да изразиш подобно мнение, но propaganda е прав.
На фона на всичко досега думите ти прозвучаха като предупреждение към четящите, че тук сме лицемерни.
Затова разбирам и неговата обида.
Но аз знам, че това не е насочено към участниците в темата, а по принцип за интернет общуването.
Така че не ти се сърдя, но ще се опитам да изразя своето мнение.
Съгласен съм с mra4na - както сме хора далеч от компютъра, така сме хора и пред него.
Интернет е просто още едно средство за комуникация. Това, което наблюдаваме тук, е присъщо на хората и в живото общуване.
Разликата е, че тук има малко повече свобода, което усилва както положителните, така и отрицателните ни черти.
Не мисли, че един човек, който лъже тук, който се представя за такъв, какъвто не е, няма да прави абсолютно същото, но под друга форма и в "реалния" живот. Колкото и да се стремим да реализираме своята социална желателност (какви искаме да бъдем), все пак ще остава и частичка от същността ни в това, което пишем. Всъщност хората успешно се прикриват и в ежедневните си контакти лице в лице. Замисли се за символите, които използваме, за да ни причислят към определена група - облекло, аксесоари, маниери, изказ, заведения, които посещаваме, литература, която четем... И всичко, за да бъдем "някакви" в очите на другите. С какво това е по-различно от интернет общуването?
Да, може би тук можеш да скриеш онези останали още от зората на чата три букви - a/s/l.
Да, това може да бъде много опасно, защото има много хора със сериозни психични увреждания. Но те са както в интернет, така и сред нас.
Просто трябва да бъдем по-внимателни.
В интернет човек може да избие комплексите си или агресията си (но със сигурност го прави под друга форма и в ежедневието си).
Но в интернет човек може да се почувства и по-сигурен да споделя именно заради защитата на анонимността, а също така и заради липсата на предразсъдъците, характерни за живото общуване.
Мисля, че propaganda направи нещо много хубаво. Той разказа малко повече за себе си. Отхвърли закрилата на своята анонимност, а смятам, че това би трябвало да е сигнал и за неговата искреност. Мисля, че това е още една от причините да се засегне. Надявам се и той да разбере, че не си целяла да го обидиш, както и ти да не помислиш, че нарочно се нахвърляме срещу теб.
Нека твоят пост бъде като знак "Внимание! Общуването в интернет е също толкова рисковано, колкото и това очи в очи!"
Аз лично нямам нищо против да се срещна с когото и да е от форума. Защото тук има много хора, с които си струва да бъдеш приятел и можеш да завържеш истинско приятелство. Не съм споделял повече информация за себе си, защото всеки с малко повече желание и търпение може да я получи от профила ми и с малко търсене в интернет. Тук споделям неща, които смятам, че са отвъд възрастта, пола, местожителството. Общочовешки неща, които всеки от нас е изпитвал, изпитва или може да изпита.
Не се опитвам да деля общуването на интернет (нереално) и реално. Защото винаги, когато хората разговарят, чувствата са истински. Усмихваш се истински, плачеш истински, радваш се истински, боли те истински. Разликата е само в канала за свръзка. Понякога само един е достатъчен, понякога и всички не са достатъчни...
А лицемерието. Имало го е отдавна. И още дълго ще го има. То не е присъщо само и единствено на интернет комуникацията. Молиер е написал "Тартюф" преди няколко века. Тогава дори и не са си помисляли за интернет

Аз само се чудя докога хората ще търсят нови и нови маски, зад които да крият себе си. И знаят ли всъщност какво крият?
mra4na, този дълбоко интелектуален израз си го чула 100 на 100 от фенове на ФК "Пирин". Остава да намериш модератор привърженик на Орлетата и няма да имаш проблеми със Spark