Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Аз съм крадец на субтитри
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2
peterx
Много жалко е, когато вместо да радвате хората с хубави субтитри вие заформяте едни "бури в чаша вода". Като гледам, в отделни случаи и двете страни имат право.
Не съм съгласен обаче с т. нар. "крадене на правила". Да не би да са патентовани?!? Ако България направи закон, използвайки немски модел, то нима парламентът ни е откраднал закона?!?
Не съм съгласен и с това прехвърляне на поведение на отделни индивиди върху цяла група от потребители или сайт. А това се прави и от двете страни.
Не одобрявам и това държане в стил "кой е по-по-най". Всеки от двата сайта (като система от правила, качество на публикуваната информация, формирани общности и т. н.) си има и плюсове, и минуси. Затова има потребители и на двата сайта (като мен). Няма да казвам какво ми харесва и какво не, защото явно хората в наши дни са лесно обидчиви (един опит за защита на Унакс в "другия" сайт ми докара един излишен спор; добре, че като разумни и зрели хора се разбрахме на ЛС с модератора и накрая се оказа дори, че вижданията ни не са били съвсем различни).
Не съм съгласен, че потребителите не обръщат внимание на редове, грешки и т. н. Много е "приятно" 100 символа текст да ти се разположи на 3 реда на екрана или пък плейърът да прек-ъсне някоя дума по средата, защото редът е дълъг.
А и благодаря, че квалифицирахте като пирати мен и още стотици хиляди потребители, които предпочитат да гледат любимите си филми на домашния ДВД плейър. Както и не би ми харесало някой да ме нарича крадец безпричинно.

Що се отнася до превеждането - предпочитам да си превеждам тук по мои си причини.
Случвало се е да синхронизирам субтитри от Саб, но ги качвам само там и след разрешение на преводача (обикновена колегиалност).

В заключение - мисля, че подобни спорове изобщо не си струват изгубеното време. Хората трудно променят възгледите си, а още по трудно се превъзпитават wink.gif. Все пак тази тема трябва да стои, за да показва какво НЕ трябва да се прави.
unnu
Цитат(Spark @ 31 Aug 2009, 04:02 PM) *
Моля само да не ни казваш, че сме ти откраднали визия или идея за чат, защото напълно си се самозабравил. Как пък не можахте да измислите нещо различно като например allsubs.org или subscene.com ами цялата визия сте копирали от тук барабар с колоните на таблицата, лентата субтитри, търсене, добави, топ, софт и т.н. Това бих приел да нарека кражба или по-точно липса на идея. А чат във форума има още като се подвизавахте тука. И ми дай един пример кога някой ме е осведомил за крадени субтитри и те не са премахнати от сайта? Отбора и въпросните субтитри ги изтрих по най-бързия начин след като ме уведомиха. За теб и сбърканото ти мислене това е замазване на нещата, а нормалните хора сами ще си направят изводите. С дидодидо съм нямал никакви противоречия, пак си фантазираш. За какво сте направили сайта си е ваш проблем. Престани с глупостите си, че наистина ставаш смешен.

Нещо подобно щях да напиша - да не забравят от къде е започнало всичко...
Bad_Nick
Edit
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.