Cko
19 Apr 2006, 11:00 PM
Моля, напишете своите мнения.
Благодаря.
kozzmozz87
19 Apr 2006, 11:17 PM
HOSTEL
freddy
19 Apr 2006, 11:36 PM
The Descent
kmeta666
20 Apr 2006, 12:11 AM
тва са некви смешни филми истински филми на ужасите са хелрейзър доста от частите погледнете кои е първият режисьор на филма и кои е главният герои
Connor
20 Apr 2006, 12:43 AM
Hellraiser 2, Evil Dead и The Exorcism of Emily Rose.
bat_ranbo
20 Apr 2006, 01:17 AM
grudge
the ring 1
scary movie
Insaneboy
20 Apr 2006, 05:59 AM
Friday the 13th...
dosh
20 Apr 2006, 09:38 AM
Bad Taste, Dead Alive, Motel Hell.
The-Slugi
20 Apr 2006, 10:13 AM
The Descent
burndead
20 Apr 2006, 11:09 AM
Grudge, The Ring 1 - това са филмите, на които съм изпитвал истински страх. В Ринг има само 1 сценка, от която се уплаших - излизането на момичето от телевизора. В Гръдж сценките са поне 5-6 такива. :ph34r: . Другите филми, които си заслужават са HellRaiser-ите. Сега се сещам и за Фреди Крюгер и Джейсън Ворхийс филмите, ама те са били добри за времето си.
arris
20 Apr 2006, 11:28 AM
wrong turn
grudge e един от наи тъпите филми които съм гледал ....
Insaneboy
21 Apr 2006, 04:29 PM
Цитат(arris @ 20 Apr 2006, 11:28 AM)
wrong turn
grudge e един от наи тъпите филми които съм гледал ....
Wrong Turn пък е възможно най тъпия който съм гледал...
след Stay Alive естествено
burndead
21 Apr 2006, 04:58 PM
Аз пък не разбирам защо тоя филм попада към филмите на ужасите? Къде му е страшното?
Vespertina
21 Apr 2006, 04:59 PM
Цитат(burndead @ 20 Apr 2006, 11:09 AM)
Grudge, The Ring 1 - това са филмите, на които съм изпитвал истински страх. В Ринг има само 1 сценка, от която се уплаших - излизането на момичето от телевизора. В Гръдж сценките са поне 5-6 такива. :ph34r:.
И аз така.
Не съм го гледала, освен трейлъра де, но мисля, че първия Кошмар на Елм Стрийт е бая гадничък. Имаше една сцена, където леглото погълна героя на Джони Деп и отвътре почна да извира фонтан от кръв. Направо...
Или пък сцената, където Фреди Крюгер, под формата на някакво отвратително същество, изяждаше леглото, докато човекът беше вътре.
Първия Хелрейзър е класика в жанра, макар че не ме уплаши (сигурно понеже бях чела книгата). Обаче
Хелрейзър: Адът е просто... нямам думи. Много хубав, но само за хора със здрави нерви! :59:
kaki4ka
21 Apr 2006, 05:29 PM
Хахахах ще кажа на всички . Не знам ама аз като почитателка на истинските хорори нито един филм от изброените филми не е страшен дори малко . Напоследък всички филми които са излезли като хорори са супер тъпи. Ама аз мисля че "Децата на царевицата" и то всичките и части са истински хорор и психария макар че са доста стари ама си заслужават. А за филма Хелрейзър ще кажа че е добър макар че сцените са доста измислени особено оня пич с пироните тва е супер тъпо .
martineliazz
21 Apr 2006, 09:24 PM
най - хубавия хорър ? този който още не е сниман....
bat_ranbo
21 Apr 2006, 10:07 PM
wrong turn въобще не ми хареса. за децата на царевицата да не говорим - верно че са по стивън кинг ама са много слаби. нито са съспенс, нито са хорър.
а гръджа е и двете. въпрос на вкус разбира се...
major1
21 Apr 2006, 10:30 PM
за мен The The Texas Chainsaw Massacre (2003) e много як, Creep (2004) също става...
колев
22 Apr 2006, 11:03 AM
Ще кажа само-IMPRINT, последният от сезона "Господарите на ужаса"
Който го е гледал знае за какво става дума,който не е -пре***л се е
Просто нема такъв филм :clap:
bat_ranbo
22 Apr 2006, 01:23 PM
за
това ли става дума колев ??
Connor
22 Apr 2006, 01:27 PM
Hellraiser inferno e най-слабата от сериите и глупава...Даже Clive Barker се беше отчаял след, като го гледал. Нищо страшно не намерих там.
Vespertina
22 Apr 2006, 06:39 PM
Цитат(Connor @ 22 Apr 2006, 01:27 PM)
Hellraiser inferno e най-слабата от сериите и глупава...Даже Clive Barker се беше отчаял след, като го гледал. Нищо страшно не намерих там.
Ами зависи какво намираш за страшно.
А въпроса за отчаянието на Клайв Баркър е много спорен. Филмът внася нови елементи около природата на цинобитите, и по-точно Пинхед, и най-вероятно това не му е харесало.
Светът на цинобитите се върти около болката и удоволствието (виж Хелрейзър). В Inferno става въпрос за греха и наказанието. Филмът е по-скоро психотрилър, а именно "психо атаките"в един филм, ако мога така да ги нарека, са плашещи и смущаващи според мен. Основната идея, а именно, че "адът е такъв, какъвто си го направим", че няма разни дяволи с врящи казани и т. н., а просто собствените ти грешки и техните последствия, всички хора, които си наранил... всичко това ти се връща обратно. Според мен - the ultimate hell. Плюс последната реплика във филма - когато главния герой казва, че ще трябва да живее с демоните си завинаги. :ph34r: Не бих казала, че е точно страшен, по-скоро смущаващ. Психарски
Друг въпрос е, че бая народ се изплашил от Инженера в първия Хелрейзър

.
OneTreeHill
22 Apr 2006, 07:49 PM
SAW
колев
22 Apr 2006, 09:15 PM
Не,bat ranbo

За
това
bat_ranbo
22 Apr 2006, 10:21 PM
аха. ще го дръпна. а другите серии на masters of horror струват ли си ?
burndead
22 Apr 2006, 10:40 PM
Цитат(burndead @ 21 Apr 2006, 04:58 PM)
Аз пък не разбирам защо тоя филм попада към филмите на ужасите? Къде му е страшното?

А бе що винаги бъркам двата щата

-
Wrong Turn и
U Turn
kaki4ka
22 Apr 2006, 11:28 PM
Wrong turn според мен не е нищо особено. Някви изроди режат телата на хората и нищо повече. Бих ви казала да оставите тези хоръри и да гледате трилъри . Поне показват истински неща. Най ме кефят трилърите със серийни убийци или някви луди .Те са поразяващи

Пуснете си например "Когато се обади непознат " През целия филм ви държи в напрежение и така...
Vespertina
23 Apr 2006, 12:00 AM
Или пък Седем.
burndead
23 Apr 2006, 12:07 AM
Цитат(Vespertina @ 23 Apr 2006, 12:00 AM)
Офтопик: Седем има доста предвидим край, освен ако някой не ти каже какво стана накрая, както се случи при мен :evil2: .
Kikabidze
23 Apr 2006, 12:09 AM
Сещам се веднага за 3 класики - Кошмар на Елм стрийт 1 , Екзорсистът и първият Писък ! Скоро гледах и двете серии на SAW ,който също е стряскащ доста . А да, и супер класиката - 3 серии на OMEN !
bat_ranbo
23 Apr 2006, 01:29 PM
е, изрбоихме всичко дето се сетихме.
дайте по-добре да обсъдим философския въпрос - "Що е хорър и има ли той почва у нас?"
какъв трябва да е един филм за да го приемете за хорър ?
за мен лично критериите са два.
първо филма трябва да ме стресне и уплаши така че да подскоча от стола си и/или да си разлея колата.
второ - трябва да ми настръхне косата.
и докато по първия критерий се справят не само хорърите, но и доста съспенс трилъри, а дори и някои екшъни, то по втория успех са постигнали при мен не повече от 4-5 филма.
в този ред на мисли - какъв хорър е "7" ?? това е велик филм, но определено е трилър.
Vespertina
23 Apr 2006, 02:02 PM
Така е.

Споменах го, понеже kaki4ka говореше за филмите за серийни убийци.
А по темата - честно казано не съм голям фен на хорър филмите. Какво е хорър-а по принцип - кръв и писъци. През последните години всичко се вади по един калъп - групичка тъпи тийейджъри закъсват с колата, отиват в близката къща/замък/хотел и там няк'ъв маниак започва да ги трепе един по един, докато накрая не останата най-доброто момиче и най-смелото момче (които, така между другото, обикновено са и 'гаджета'

) Направо като се замисля колко филма с този сюжет можем да изброим...
Най-психарски според мен са тези, в които дейно участие имат малки деца.
"Предизвестена смърт", "Гняв", имаше и един "Двоен образ". Изперквам от такива филми :ph34r: . Сега излиза и Silent Hill, но след като видях трейлъра се отказах да го гледам.
Харесвам филми за серийни убийци. Но за интелигентни(!) серийни убийци.
Червения дракон, Мълчанието на агнетата, Седем, от по-новите много ми хареса първия Убийствен пъзел

.
Elitsa
23 Apr 2006, 03:10 PM
Хорър филмите са няква грешка в системата и определено не заслужават изгубеното време
Даже квалификацията "най-добър филм на ужасите" звучи нелепо.
Нооо... мога да посоча най-смешен хорър филм..
http://www.imdb.com/title/tt0103873/... голяма забава
Shimbadze
23 Apr 2006, 04:59 PM
Съгласен съм.

Аз ги причислявам към категорията "
Филми за деца и войници".
bat_ranbo
23 Apr 2006, 07:09 PM
Цитат(Shimbadze @ 23 Apr 2006, 04:59 PM)
Съгласен съм.

Аз ги причислявам към категорията "
Филми за деца и войници".

ехехех

чак пък. не съм войник и определено не съм дете, но ми харесва жанра. зависи какво търсиш в киното. хорърите са доста добър източник на адреналин. ако са качествени разбира се...
колев
23 Apr 2006, 08:25 PM
Цитат(bat_ranbo @ 22 Apr 2006, 11:21 PM)
Абсолютно !!! Кои по-силни,кои малко по-слабички,но ти ги препоръчвам горещо!!!!
А и превода на doomy и masterdeath е безупречен
Изобщо моят съвет е-гледайте ги,няма да съжалявате
bat_ranbo
23 Apr 2006, 10:56 PM
Цитат(колев @ 23 Apr 2006, 08:25 PM)
Цитат(bat_ranbo @ 22 Apr 2006, 11:21 PM)
Абсолютно !!! Кои по-силни,кои малко по-слабички,но ти ги препоръчвам горещо!!!!
А и превода на doomy и masterdeath е безупречен
Изобщо моят съвет е-гледайте ги,няма да съжалявате
а бе гледах imprint и меко казано не съм впечатлен. освен ефектната сцена с изтезанието нищо не ми хареса в този филм... ма въпрос на вкус де. ще гледам и карпентър преди да дам окончателно мнение за сериала.
Connor
26 Apr 2006, 10:57 PM
Цитат(Vespertina @ 22 Apr 2006, 06:39 PM)
Цитат(Connor @ 22 Apr 2006, 01:27 PM)
Ами зависи какво намираш за страшно.
А въпроса за отчаянието на Клайв Баркър е много спорен. Филмът внася нови елементи около природата на цинобитите, и по-точно Пинхед, и най-вероятно това не му е харесало.
Светът на цинобитите се върти около болката и удоволствието (виж Хелрейзър). В Inferno става въпрос за греха и наказанието. Филмът е по-скоро психотрилър, а именно "психо атаките"в един филм, ако мога така да ги нарека, са плашещи и смущаващи според мен. Основната идея, а именно, че "адът е такъв, какъвто си го направим", че няма разни дяволи с врящи казани и т. н., а просто собствените ти грешки и техните последствия, всички хора, които си наранил... всичко това ти се връща обратно. Според мен - the ultimate hell. Плюс последната реплика във филма - когато главния герой казва, че ще трябва да живее с демоните си завинаги. :ph34r: Не бих казала, че е точно страшен, по-скоро смущаващ. Психарски
Друг въпрос е, че бая народ се изплашил от Инженера в първия Хелрейзър

.
Ами точно това, че някакъв си трилър в който са вкарали Пинхед за 2 мин максимум, колкото хората да им гледат филма. И въобще даже не е и смущаващ понеже не присъстват чак такива смущаващи сцени, по скоро е блудкав, защото феновете на Хелрейзър досега са получавали Пинхед и много клане и с това са си свикнали, а тук им изспиват нещо, което никой не е свикнал да вижда в тази поредица.Все пак на една от най известните хорър икони да му дадеш 2 мин. в неговият собствен филм е доста глупаво.
Lucretia
28 Apr 2006, 01:55 PM
Абе едно време, като гледах Мухата (The Fly) ми беше бая страшничко...ама пък бях малка...може затова да ми е подействал така, но определено този филм имаше най-голям ефект върху мен.
prosvetlen
28 Apr 2006, 02:16 PM
Hostel,Тексаско клане
cvetelin
29 Apr 2006, 03:27 PM
THE NIGHT OF THE LIVING DEAD 3
NikkO
29 Apr 2006, 06:59 PM
Определено The Grudge е един от най - добрите, според мен. А страшно се психирах на "Проклятие Блеър 1", когато го гледах все още вярвах, че е истина и страшно се наплаших. Иначе жанра си е супер, само дето последно време излизат доста слаби филми. Помня, че като лапе адски се страхувах от една синя кукла с нож. А най - якия ужас от миналото според мен е "ТО". Я се замислете колко хора вмомента мразят клоуни по тази причина.
slick
29 Apr 2006, 07:55 PM
За мен яки ужаси са The Ring 1 & 2,The Grudge...etc., иначе по soft

The Village,The Others...etc,като цяло за мен хубав ужас е не кървища и кланета..., а филм който не толкова с визия, а подсъзнателно да те кара да се страхуваш.
Vespertina
29 Apr 2006, 07:58 PM
На мен "То" много ми хареса, защото имаше добра поука в него - че всичко е в главата ти. Ако очакваш да видиш изперкал клоун в банята, нищо чудно да го видиш. :lol2:
Между другото, чела съм, че Стивън Кинг много се страхувал от клоуни. Интересен факт, а?
burndead
30 Apr 2006, 02:02 AM
Цитат(Vespertina @ 29 Apr 2006, 07:58 PM)
Между другото, чела съм, че Стивън Кинг много се страхувал от клоуни. Интересен факт, а?
Направил е филма, за да преодолее страха си.
bat_ranbo
30 Apr 2006, 02:16 AM
Цитат(burndead @ 30 Apr 2006, 02:02 AM)
Цитат(Vespertina @ 29 Apr 2006, 07:58 PM)
Направил е филма, за да преодолее страха си.
По-скоро за да не е само той прецакания, а и ние да почнем да се страхуваме от клоуни. "То" наистина е класика.
Сетих се за едно интервю на Кинг където на зададен въпрос той отговаря : "Въпреки мрачните си творби, аз имам сърце на весел младеж...Държа го в буркан на бюрото си."
Сега големи надежди възлагам на Silent hill.

Играта е страхотна и дано филмът не е поредната издънка на някой режисьор-олигофрен, клонинг на Уве Боул...... :ph34r: Но за да е ефекта пълен, ще го почакам на кино.
criminall
30 Apr 2006, 05:43 PM
Цитат(колев @ 22 Apr 2006, 10:15 PM)
Има ли някъде субтитри за това чудо?
колев
30 Apr 2006, 09:40 PM
Работи се по въпроса
Иначе това е темата с
нужната ти информация
barry trotter
1 May 2006, 01:38 AM
"Сиянието", не е тпичен хорър, но определено е въздействащ