Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Проблем със размера на Sub при Dvd плеър
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
androns
Здравейте, за 1ви път пиша в раздела.Имам следния проблем, когато гледам на дом. плеър AVI или DVD ми се случва размера на субтитрите да е различен. Моля кажете с коя програма и как да ги обработя предварително преди да ги запиша ?
БЛАГОДАРЯ!!!

пп:Със смяна на FIRMWARE не стана.
the_creator_pz
Цитат(androns @ 23 Aug 2005, 12:54 AM)
Здравейте, за 1ви път пиша  в раздела.Имам следния проблем, когато гледам на дом. плеър AVI или DVD ми се случва размера на субтитрите да е различен. Моля кажете с коя програма и как да ги обработя предварително преди да ги запиша ?
БЛАГОДАРЯ!!!

пп:Със смяна на FIRMWARE не стана.
*

Така при DVD-тата не можеш да го промениш защото са записани в графичен формат. При AVI-тата зависи от плеъра, моя е Philips LX3900A и с последния модифициран Firmware мога да избирам между 4 вида големина. Ако плеъра ти е Philips пиши ми ЛС да ти кажа от каде да си свалиш каквото ти трябва.
androns
Благодаря, имаш лично съобщение.

пп: Плеъра е Pioneer DV-470s
Killa-g
Pioneer и Philips...хмм... може и да са братовчеди. tongue.gif
androns
the_creator_pz мерси за линка. Пробвах и този firmware, но проблема е друг.Изглежда не съм обяснил правилно какво искам да направя а то е: как да обработя самият файл със суб.(уголемя респ.намаля) преди да ги запиша на CD или DVD за да съм сигурен, че винаги ще изглеждат еднакво големи на телевизора.

Благодаря предварително на всеки помогнал!
eddie
Цитат(Killa-g @ 23 Aug 2005, 11:51 PM)
Pioneer и Philips...хмм... може и да са братовчеди. tongue.gif
*

Не са, братовчедите са Philips и Yamaha smile.gif

androns, вътре в субтитрите .srt и .sub няма опция за големина на шрифта, т.е. това се определя при възпроизвеждането. Ако гледаш AVI файла на РС, големината на субтитрите се променя от плеъра или кодека, който ги възпроизвежда - примерно ffdshow, DivX G400, Vobsub. При домашните DVD / DivX плеъри, това зависи от самия плеър и по-точно фирмуера. Така че обработка за големина на шрифта не може да се прави.
androns
eddie а поне шрифта мога ли да го конвертирам(от Verdana в Arial), защото при субтитрите на AVIтата има разлика в размера .
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.