Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Проблем с редактора на Sw 2.51
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
IVY
Проблема е следния: използвам SW 2.51 и съм с Офис ХР, редактор Flex Word 2к. Преди си работеше без проблеми, но след преинсталирането на Win-а отказва да работи на БГ, и ми пуска само английския редактор. В Word си работи перфектно, но в SW не иска и това е... Между другото съм на XP SP2.
Някякви предложения за оправяне на проблема?
Shimbadze
Освен да преинсталираш SW v2.51 наново друго не ми идва на ум в момента... blink.gif
IVY
Ако си мислиш, че и на мен не ми е дошло на ум... smile.gifПреинсталирах и SW, и flex word-a и пак нищо...
Shimbadze
Просто проверявах... biggrin.gif

Аз не използвам скапаните програмки на Datecs, а поне малко по-стабилните Microsoft Proofing Tools за Office 2003. Имах само един проблем преди няколко месеца и той бе, че ми забиваше спелчекера след 5-6 корекции на думи.
След преинсталция на Tools-овете всичко се оправи.

Пробвай! wink.gif
IVY
Ще се пробва smile.gif Утре резултат...
dvdboy
ActSoft, които са правили най-сполучливия досега БГ proofing (на Office 2003) са го извадили от офис-пакета и са го пуснали free. Изисква MS-Office версия от XP нагоре. Повече инфо - тук. Изисква регистрация при download-a. Работи с SWorkshop-a.
Shimbadze
Мдам, това е интересна алтернатива на тежките Microsoft Proofing Tools.
Ще се изпробва на нова инсталация. wink.gif
IVY
Не ще и това си е... Преинсталирах всичко наново, със все офиса и пак не иска да тръгне... Пробвах я и програмата на ActSoft и пак не става. Дава си същата грешка... Сега ги чакам тия Proofing Tools да се свалят и ако и с тях не стане wacko.gif
dvdboy
Изстрел в тъмното...
Regional Settings-ите как са?
IVY
Перфектни са си ми smile.gif
Spark
Даваш на Settings - General - Charsets -> Cyrillic tongue.gif
IVY
E сега... Ако не го бях дала щеше всичко да е на маймуни... Както споменах - проблема ми е с редактора...
Shimbadze
Това е то! Много баби - хилаво копеленце...

Нещо имам усещането, че и с Proofing Tools няма да се получи.
Spark
Какъв е тоя редактор? За правописни грешки ли? Т'ва ли беше дето в уорда ти подчертава думите? smile.gif
dvdboy
Цитат(Shimbadze @ 30 Sep 2004, 02:25 PM)
Това е то! Много баби - хилаво копеленце...

Абсолютно. cool.gif
Според мен трябва в Word-а да се смени default language да е БГ.
Нямам Word, ама мисля, че беше Tools->Language->Избор на език->Default или нещо подобно.
IVY
Не става и с Proofing tools... Реинстал всичко и пак не става... Ще пиша на съпорта, да видя те какво ще ми кажат... Съжалявам, че ви изгубих времето. Ако искате истрийте темата.
dvdboy, в Уърд ХР има функция за автоматично намиране на езика...
dvdboy
Цитат(IVY @ 1 Oct 2004, 09:59 AM)
в Уърд ХР има функция за автоматично намиране на езика...

Зная, но не съм убеден колко коректно работи. Това съм го прочел във форума на SWorkshop. Ако искаш поразрови се по-подробно там.
IVY
Цитат
Зная, но не съм убеден колко коректно работи. Това съм го прочел във форума на SWorkshop. Ако искаш поразрови се по-подробно там.

И си напълно прав да се съмняваш! Защото изобщо не работи коректно! Благодаря на всички за помощта и най-вече на dvdboy, за последния съвет, който свърши перфектна работа laugh1.gif Ега ти преинсталациите, ега ти чудото...
Момчета, заслужихте си по биричка wink.gif
Shimbadze
Браво на dvdboy, той заслужава Q-Pack направо!

Аз се радвам не по-малко от теб, IVY, защото в бъдеще ще се изсмивам злорадо на такива мръсни номерца от страна на Word-a след като вече се разреши този проблем.

P.S. Добре дошла(и) си(сте) на транслаторските сбирки!
Надявам се, не мислиш, че се събираме само дърти пръчове.
О, не! Съвсем не! При нас НАИСТИНА е разнообразно и весело.
dvdboy
Мда... и бира пия biggrin.gif

В този ред на мисли попаднах на един spell-check, който също е за MS-Office и е създаден от Българската Асоциация по Компютърна Лингвистика (звучи доста авторитетно). Free е и може да бъде изтеглен оттук. Понеже съм в зоната на free софруера и нямам Word за да го пробвам, нека някой, който има желание да го пробва и да сподели наблюденията си. И пак в тази връзка spell-checker-а на OpenOffice-а не е никак лош. wink.gif
LogicSoul
Имам абсолютно същия проблем какъвто е имала и тя, но от темата не ми стана ясно как да го оправя, ако някой, който е писал тук ( или просто някой, който знае ) си спомня много моля да ми обясни, че без spell checker ме е страх да пускам субтитулки...
( ах>... сега се сетих, че можеше просто да пиша в онази тема, но... Явно нещо бавно загрявам... sad.gif ) ( Fozzy благодаря за бързата намеса, следващия път ще гледам да си е на мястото. )
Оправих го, просто всичко в "Ragional and Language Options" - трябва да е на Bulgarian... Странно как не съм забелязал, че първото ми е на English ( индианска работа ).

-----------------------------------------------------------------------------------

Topics Merged by -= F o z z y =-
Sisq0
ItaEst-а си е изпитана методика. Работи безотказно. Отдавна съм отказал Флекс производните, че не са ми нещо присърце. Защо да ползваме външни кирилизатори, като ЕксПи-то си има негов си читав.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.