gorosoft
29 Jun 2005, 03:41 PM
За тази година има две заглавия, от които живо се интересувам и очаквам с нетърпение. Първото е "Кинг Конг" на Питър Джаксън, който смятам не се нуждае от анонс. Типично в негов стил, ще изкара тавата за Коледа

- един съвсем навременен подарък за празниците. Определено има какво да се види, от трейлъра бях очарован. Специалните ефекти и зрелищната визия на филма има с какво да пленят ценителите на киното и почитателите на приключенския жанър. Мога да кажа само едно - Eдгар Уолас ще остане доволен, както разбира се и всички ние
Втория филм, който чакам с интерес също е по книга, но този път на неповторимия Рей Дредбъри. "Звукът на бурята" (A Sound of Thunder) трябва да очакваме в края на септември, ако за пореден път не отложат премиерата му. По предварителен план трябваше да излезе на екран още през първата третина на миналата година, но след многократни отлагания и промяна на датата за премиерата, Питър Хайъмс (режисьор) и екип за сега са се спрели на началото на следващата учебна година. До тогава, ако не сте прочели книгата, поправете тази непростима грешка. Определено няма да съжалявате. Ако пък още имате някакви колебания, изгледайте трейлъра. Това ще стопи и последните им остатъци. За всички останали - търпение му е майката, поне до септември

Аз лично се надявам Хайъмс, за когото се сещам само от "Реликвата" и "Краят на дните" с Арни, добре да си е свършил работата, защото Бредбъри се е справил със своята гениално!
eddie
29 Jun 2005, 03:47 PM
Между другото книгата на Рей Бредбъри беше преведена като "Гръмна гръм", но както и да е. Аз също чакам с нетърпение този филм, трейлъра беше интересен.
Nemos
29 Jun 2005, 04:58 PM
Аз също очаквам Кинг Конг.Трейлъра беше добър.Сега ще си сваля трейлъра на другия филм.Ако ми хареса ще има какво да чета през лятото
Shimbadze
29 Jun 2005, 05:07 PM
Рей Бредбъри ми е любим автор, но за съжаление, от трейлъра, който гледах още миналата година, подозирам, че филмът ще е откровена повърня и няма да има нищо общо с "И гръмна гръм". :ermm:
gorosoft
29 Jun 2005, 09:23 PM
Цитат(eddie @ 29 Jun 2005, 04:47 PM)
Между другото книгата на Рей Бредбъри беше преведена като "Гръмна гръм", но както и да е. Аз също чакам с нетърпение този филм, трейлъра беше интересен.
Toчно! Забравих да го напиша, мерси за поправката!
Shimbadze
29 Jun 2005, 09:45 PM
Както казах, преводът е "И гръмна гръм", който повече ми допада като поетичност.
Освен това е разказ.
eddie
29 Jun 2005, 09:50 PM
Зависи кое издание имаш, моето е от Татово време:

А относно филма - ясно е че са взели основната идея от разказа, натруфили са я яко със специални ефекти... да видим само че дали ще е торта със черешка или манджа с грозде.
gorosoft
29 Jun 2005, 09:53 PM
И аз това съм чел, даже преди имах и разказа на rtf файл на компютъра, но се спомина с предишния ми хард
Shimbadze
29 Jun 2005, 09:53 PM
Аз имам още по-старо издание отпреди библиотека "Галактика" и за да бъдем съвсем точни е сборник-разкази.

Моите предвиждания са, че ще бъде "го*на с ла*на", но пак ще ме обявите за зъл пророк...
orbitalen
29 Jun 2005, 10:01 PM
А можете ли да дадете линк към трейлъра на Звукът на бурята?

П.П. Кога филм по книга е бил по-интересен от самата книга?

И аз подкрепям Shimbadze
gorosoft
29 Jun 2005, 10:04 PM
gorosoft
4 Jul 2005, 06:02 PM
Eто и субтитри за трейлъра на Кинг Конг. Вярвам, че сега ще ви стане още по-интересно
ejjjik
6 Jul 2005, 06:04 PM
Единственият филм, по-интересен от книгата, е Последният мохикан.
eddie
30 Sep 2005, 01:43 PM
Така, малко да съживя темата.
Анджелина Джоли ще е Кралица на мрака в новата версия на "Беоулф"
'Беоулф" е една от най-старите английски творби, написана от неизвестен автор. Според историците митичното сказание в нея се преплита с историческата действителност. Епосът е създаден през VIII-IX век сл. Христа
Изкусителната холивудска красавица Анджелина Джоли прие да участва в новата филмова екранизация на англосаксонската епична поема "Беоулф", предаде Variety. Актрисата ще се превъплъти в майката на великана Грендъл.
Епичното сказание "Беоулф" е създадено през VIII-IX век сл. Христа и разказва за подвизите на рицар от племето гаути (родственици на датчаните). Благородният Беоулф успява да срази в смъртоносна битка чудовището Грендъл. До дълбока старост той защитава гаутите с живота си и загива в битка с дракон.
Режисьор на бъдещата епична продукция ще е Робърт Земекис. Автори на сценария, написан още през 2003 г., са Роджър Ейвъри и Нийл Геймън. Лентата ще се завърти на голям екран през 2007 г. В образа на Беоулф ще се превъплъти английският актьор Рей Уинстън. В останалите роли ще участват Антъни Хопкинс, Брендън Глийсън и Робин Райт Пен.
Предишната филмова версия на "Беоулф" бе заснета през 1999 г. от режисьора Греъм Бейкър. Тогава образът на легендарния рицар се изигра от Кристоф Ламбер, а в епизодична роля блесна Патришия Веласкес.
по obektiv.info
eddie
30 Sep 2005, 01:52 PM
Мел Гибсън работи по нов проект. Последната му продукция - "Страстите Христови", която бе заснета с бюджет 25 млн. долара, донесе печалба от 611 млн. долара от приходите си в цял свят. Това се превърна в абсолютен рекорд за лента, снимана не от голяма компания, а от независимото студио на Мел Гибсън - "Icon".
През октомври 2005 г. холивудската звезда започва снимките на филма "Apocalypto", който ще има световна премиера през лятото на 2006 г. Много големи филмови компании в Холивуд заявиха интереса си към разпространението на бъдещата продукция на Мел Гибсън на територията на САЩ. Договор бе сключено със студиото "Walt Disney", с което Мел Гибсън работи по време на суперуспешните проекти "Откуп" и "Следите". Студио "Icon" си запази правата за рапространение на филма в останалата част на света.
Сюжетът на "Apocalypto" е обвит в загадъчност. Известно е, че действието се развива 3000 години назад в миналото. Самият Гибсън заяви, че продукцията няма да съдържа никакъв религиозен подтекст. В момента той провежда кастинг на актьорския състав. Снимачната площадка ще бъде разположена в Мексико. Мел Гибсън ще бъде продуцент, режисьор и сценарист на "Apocalypto". Продукцията ще бъде издържана в популярния холивудски жанр "екшън". Мел Гибсън няма да участва във филма като актьор.
Причината Гибсън да пази в абсолютна тайна сюжета на "Apocalypto" е, че сценарият на "Страстите Христови" "изтече" в пресата месеци преди лентата да се завърти на голям екран, което стана повод за много спекулации около сюжета. Слуховете във филмовото пространство твърдят, че лентата на Гибсън ще разказва за цивилизацията на маите - култура, съществувала 1000 г. пр. Христа в южната част на Мексико, Гватемала, Хондурас и Ел Салвадор. Потомци на цивилизацията на маите все още живеят в отделни части на света. Те говорят на множество диалекти и точно един от тях Гибсън планира да използва във филма "Apocalypto", за да придаде по автентична атмосфера на продукцията.
Заглавието на филма - "Apocalypto", идва от гръцка дума, която в превод означава "ново начало". Това Гибсън побърза да обясни публично преди пресата да е обявила новия му проект за поредната "бедствена продукция" от типа "След утрешния ден", "Смъртоносно влияние" или "Туистър".
eddie
30 Sep 2005, 01:57 PM
Студио "20th Century Fox" ще заснеме третата част на руския "Нощна стража"
"Нощна стража 3" ще бъде финансиран от филмовото студио "20th Century Fox" и в него ще участват холивудски звезди. Бюджетът на хитовата руско-американска продукция ще е между 80 и 100 млн. долара.
Режисьорът на първия руски блокбастър "Нощна стража" ("Ночной дозор"), разпространен в американската киномрежа, Тимур Бекмамбетов разкри, че е сключил договор с филмовото студио "20th Century Fox", според който трябва да заснеме три филма за компанията. Първият от тях ще бъде третата част на суперуспешния "Нощна стража".
Все още не е известно къде ще бъде заснета продукцията. "Нощна стража 3" ще бъде финансиран от американската кинокомпания и в него ще участват холивудски звезди. Бюджетът на лентата ще бъде между 80 и 100 млн. долара.
През есента на 2005 г. в американските киносалони ще бъде прожектирана първата част на поредицата "Нощна стража". Това е третият случай, в който чуждоезичен филм със субтитри попада в комерсиалната киномрежа на САЩ. До появата на руския хит подобен успех имаха единствено азиатските "Тигър и дракон" и "Герой".
По думите на Тимур Бекмамбетов "Нощна стража" е харесан от самия Куентин Тарантино. На култовия холивудски режисьор се е понравило първичното диво излъчване на продукцията. Тарантино отбелязва, че атмосферата в "Нощна стража" напомня за първата му творба - "Глутница кучета".
Руският режисьор смята, че много американски актьори харесват "Нощна стража". Според него изпълнителят на главната роля в "Спайдърмен" Тоби Магуайър е чест посетител на булевард Феърфакс, където има руски магазин, разпространяващ пиратски DVD-та. Тоби е закупил оттам пиратско копие на "Нощна стража", на което се радвал в приятелска компания.
Тимур Бекмамбетов изрази желание в третата част на "Нощна стража" да работи заедно с актьорите Гари Олдман и Джак Никълсън.
Според клаузите на договора, подписан с американския гигант "20th Century Fox", от американска страна са закупени правата за създаване на римейк на първата и втората част на "Нощна стража". Сделката включва и правото на дистрибуция на продукциите в цял свят.
Проектът за заснемане на трета част на "Нощна стража" включва още пускането на музикалния пазар на саундтрак към филма, както и създаването на компютърна игра за "Play Station 2".
kini
15 Jun 2013, 12:28 PM
Здравейте, приятели!
Виждам, че темата е събрала доста прах затова ще си позволя да го позабърша, все пак всички сме малко или много киномани.
Лично аз с нетърпение очаквам да се насладя на този филм.
Трейлърът определено ме грабна.
R.I.P.D - Rest in Peace DepartmentIMDb | YouTUBEСюжет: Сюжетът на комиксовия екшън разказва за убития по време на изпълнение на служебния си дълг полицай Ник Уокър (Райън Рейнолдс), който e привлечен от екип мъртви служители на закона, работещи в полицейското управление на подземния свят, Rest in Peace Department.Там, той среща виртуозния стрелец Рой Пауъл (Джеф Бриджис), с когото обединява сили във въдворяването на реда в света на мъртвите.
Но когато Ник разбира, че убиеца му също вече не е сред живите, той решава да го намери на всяка цена, и тръгва на дълго пътешествие в странния и непредвидим свят на мъртвите.
kini
6 Sep 2013, 10:10 AM
Gravity / Гравитация (03.10.2013)IMDb | YouTUBEРежисьор: Алфонсо Куарон
Сценарий: Алфонсо Куарон, Джонас Куарон В ролите: Сандра Бълок, Джордж Клуни Жанр: Фантастика, Трилър Държава: САЩСюжет: Героинята на Бълок е д-р Райън Стоун, изтъкнат медик и инженер, която лети за пръв път на борда на космическа совалка заедно с ветерана астронавт Мат Ковалски, за когото пък това е последна мисия преди да излезе в пенсия.
По време на разходка в открития Космос обаче се случва немислимото - совалката бива унищожена и двамата остават пленници в скафандрите си, без никаква връзка със Земята - и шанс за спасение... Ще поемат ли обратния път към дома?
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.