Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: СУБТИТРИ ЗА DVD
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
DIMEXI
ТРЯБВА МИ ПРОГРАМАТА С КОЯТО ДА
ПРИЛОЖА СУБТИТРИ КАТО ОТДЕЛЕН ФАЙЛ
ПРИ ЗАПИС НА DVD
НЕ ИСКАМ ДА СА ВГРАДЕНИ
DoIt
Мисля, че не може.
Spark
Първо със SRT2SUP ги конвертираш към SUP файл, после със IfoEdit или ReJig ги слагаш към DVD-то.
Shimbadze
Хайде сега да направим една темичка, която може да стане и важна впоследствие.
А може дори да стане част от поредица "DVD Re-authoring Guide"... :naughty:

Моля, дайте вашите съвети за DVD премастериране и добавяне на български субтитри в DVD-то - най-удобни програми, технология и алгоритъм, тънкости на "занаята". :typing:
Spark
Аз по принцип не вграждам субтитрите в картината ами предпочитам да са отделно. Но на ДВД-то така и така субтитрите се показват върху картината... Кой е по-добрия вариант, в смисъл субтитрите да изглеждат по-загладени, а не такива ръбести както са си обикновено?
Shimbadze
Мдам, и на мен презумпцията ми беше да се направят професионално в idx/sub формат, както са в добре познатите ни "оригинални" VideoDVD-та. Да могат да се включват и изключват по желание, промяна на разположението и т.н.

Иначе всички знаем, предполгам, че най-лаишкият начин да сложиш субтитри е да преенкоднеш видеото с вграждане. За мен това НЕ е приемлив вариант.
Spark
За тази цел са ти достатъчни програмите:
SRT2SUP
SupRemap (и без нея може да се мине)
IfoEdit (или ReJig)

Дерзайте w00t.gif
NenoRMaleN
А някой ще ми опише ли как прави ДВД?
т.е. имам AVI и субтитри, какво да ползвам.
До сега само с Ulead DVD Workshop 2 успявам да го направя този номер, но отнема страшно много време :-(
Brujula Pantockrator
Цитат(NenoRMaleN @ 9 Oct 2004, 01:08 AM)
До сега само с Ulead DVD Workshop 2 успявам да го направя този номер, но отнема страшно много време :-(
*

Това е един начин за вкарване на субтитри в DVD
donviktorio
Цитат(NenoRMaleN @ 9 Oct 2004, 02:08 AM)
*

Аз лично правя DVD с Nero Vision Express, но и при него също се вграждат субтитрите
Avio
Някоий може ли да ми помогне. Търся софт който да лепва SUB към филма без да му променям компресията например да ги лепна за .avi фаил

-----------------------------------------------------------------------------------

Topics Merged by -= Fozzy =-
Spark
@Avio: Не можеш да го направиш без да го компресираш наново
Avio
Цитат(NenoRMaleN @ 9 Oct 2004, 01:08 AM)
*

Аз лично ги преконвертирам и им лепвам субтитрите с MPEG ENCODER става сравнително бързо но работи само с ffdshow а после може да ги запише с Nero а ако искаш да направиш и меню аз ползвам TMPGEnc DVD Author но там вече нещата стават малко по бавно. Когато работиш с MPEG ENCODER първо трябва да му кажеш каде са субтитрите в ffdshow като името на филма и на субтитрите трябва да са еднакви виж прикачените файлове.
Avio
Цитат(Spark @ 7 Dec 2004, 07:18 PM)
@Avio: Не можеш да го направиш без да го компресираш наново
*

Мерси Spark, а можеш ли да ми кажеш с кои програмки го правиш за да бъде пак .avi а не да го правя в .mpg или в някой друг формат.
didodido
Цитат(Avio @ 7 Dec 2004, 08:07 PM)
Мерси Spark, а можеш ли да ми кажеш с кои програмки го правиш  за да бъде пак .avi  а не да го правя в .mpg или в някой друг формат.
*

С VirtualDub, но пак се реенкодва.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.