DIMEXI
1 Sep 2004, 10:05 AM
ТРЯБВА МИ ПРОГРАМАТА С КОЯТО ДА
ПРИЛОЖА СУБТИТРИ КАТО ОТДЕЛЕН ФАЙЛ
ПРИ ЗАПИС НА DVD
НЕ ИСКАМ ДА СА ВГРАДЕНИ
DoIt
3 Sep 2004, 02:24 PM
Мисля, че не може.
Spark
5 Sep 2004, 10:12 PM
Първо със SRT2SUP ги конвертираш към SUP файл, после със IfoEdit или ReJig ги слагаш към DVD-то.
Shimbadze
7 Oct 2004, 07:59 AM
Хайде сега да направим една темичка, която може да стане и важна впоследствие.
А може дори да стане част от поредица "DVD Re-authoring Guide"... :naughty:
Моля, дайте вашите съвети за DVD премастериране и добавяне на български субтитри в DVD-то - най-удобни програми, технология и алгоритъм, тънкости на "занаята". :typing:
Spark
7 Oct 2004, 08:28 AM
Аз по принцип не вграждам субтитрите в картината ами предпочитам да са отделно. Но на ДВД-то така и така субтитрите се показват върху картината... Кой е по-добрия вариант, в смисъл субтитрите да изглеждат по-загладени, а не такива ръбести както са си обикновено?
Shimbadze
7 Oct 2004, 09:19 AM
Мдам, и на мен презумпцията ми беше да се направят професионално в idx/sub формат, както са в добре познатите ни "оригинални" VideoDVD-та. Да могат да се включват и изключват по желание, промяна на разположението и т.н.
Иначе всички знаем, предполгам, че най-лаишкият начин да сложиш субтитри е да преенкоднеш видеото с вграждане. За мен това НЕ е приемлив вариант.
Spark
7 Oct 2004, 02:24 PM
За тази цел са ти достатъчни програмите:
SRT2SUP
SupRemap (и без нея може да се мине)
IfoEdit (или ReJig)
Дерзайте
NenoRMaleN
9 Oct 2004, 01:08 AM
А някой ще ми опише ли как прави ДВД?
т.е. имам AVI и субтитри, какво да ползвам.
До сега само с Ulead DVD Workshop 2 успявам да го направя този номер, но отнема страшно много време :-(
Brujula Pantockrator
9 Oct 2004, 07:23 AM
Цитат(NenoRMaleN @ 9 Oct 2004, 01:08 AM)
До сега само с Ulead DVD Workshop 2 успявам да го направя този номер, но отнема страшно много време :-(
Това е един начин за вкарване на субтитри в DVD
donviktorio
10 Oct 2004, 08:02 PM
Цитат(NenoRMaleN @ 9 Oct 2004, 02:08 AM)
Аз лично правя DVD с Nero Vision Express, но и при него също се вграждат субтитрите
Avio
7 Dec 2004, 02:38 PM
Някоий може ли да ми помогне. Търся софт който да лепва SUB към филма без да му променям компресията например да ги лепна за .avi фаил
-----------------------------------------------------------------------------------
Topics Merged by -= Fozzy =-
Spark
7 Dec 2004, 07:18 PM
@Avio: Не можеш да го направиш без да го компресираш наново
Avio
7 Dec 2004, 07:59 PM
Цитат(NenoRMaleN @ 9 Oct 2004, 01:08 AM)
Аз лично ги преконвертирам и им лепвам субтитрите с MPEG ENCODER става сравнително бързо но работи само с ffdshow а после може да ги запише с Nero а ако искаш да направиш и меню аз ползвам TMPGEnc DVD Author но там вече нещата стават малко по бавно. Когато работиш с MPEG ENCODER първо трябва да му кажеш каде са субтитрите в ffdshow като името на филма и на субтитрите трябва да са еднакви виж прикачените файлове.
Avio
7 Dec 2004, 08:07 PM
Цитат(Spark @ 7 Dec 2004, 07:18 PM)
@Avio: Не можеш да го направиш без да го компресираш наново
Мерси Spark, а можеш ли да ми кажеш с кои програмки го правиш за да бъде пак .avi а не да го правя в .mpg или в някой друг формат.
didodido
7 Dec 2004, 08:17 PM
Цитат(Avio @ 7 Dec 2004, 08:07 PM)
Мерси Spark, а можеш ли да ми кажеш с кои програмки го правиш за да бъде пак .avi а не да го правя в .mpg или в някой друг формат.
С VirtualDub, но пак се реенкодва.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.