Хубаво би било всички "дискутиращи" пак да вземат да прочетат първия пост на автора на темата, да го осмислят добре, и да си помислят дали това е дискусия, или май не е.
И може би най-накрая да схванат, че не става въпрос за "Имам проблем/Какво мислите за..." и т.н., а за молба-предложение.
Ако в реалния живот непознат, който изпитва трудност, например натоварил се е до ушите с покупки (което си е изцяло по негова вина), ви помоли учтиво: "Бихте ли ми помогнали/отворили врата?" и т.н., вие това ли ще му кажете: "Ей, малоумник, вината си е твоя, оправяй се сам!"?
Тоест като изключим първия пост и този на "sapiora", всичко останало не е по темата, сиреч - чист спам. Наказанието за всички, барабар с мен - доживотна каторга, без право на достъп до интернет.
Има обективен проблем, и то не с KODI, a с .rar архиви, създавани конкретно с WinRar 5.4 (май) и нагоре. В продължение на месеци, множество РАЗЛИЧНИ потребители ревяха в коментарите тук и по тракерите, че не могат да отворят дадени .rar архиви. И на таблети, и на смарт ТВ, и на PC, включително един потребител с "евтин" iбук. Повечето се понаучиха, че с прост ъпдейт/смяна на архиватора се оправят нещата, други още "ходят по мъките". А трети пък нямат (техническата) възможност да ползват друг софтуер/хардуер и са прецакани.
"Ситият на гладния не вярва" или вероятно не сте умрели от глад, но това не променя факта, че на всеки 5 секунди в света от глад умира по едно дете. Тоест това, че вие не страдате от даден проблем, не значи, че той не съществува.
И да наричаш чуждия, безвъзмезден труд, какъвто е KODI, "sh*t" не е много "мило". Аз пък не си падам по плейъри, които ми цвъкат буквичките по картината, ама не си позволявам да ги плюя само защото не ги харесвам.
JFYI - въпреки че използвам лаптопа за разархивиране, а и понеже май (не) съм "мързелив малоумник", си направих труда да се опитам да отворя въпросните архиви (правени с v 5.50) на таблета с Хандроид (макар и v 4.4.4).
Пробвах с над 10 "топ" приложения за разархивиране, включително "RAR от win.rar GmbH", и чудо - нито едно не успя да ги отвори. Може и да е от старата ОС, но проблемът си е налице. При .zip няма подобен "казус".
И не искам да попитам, тъй като това тук не е тема за дискусия, трябва ли сега да се охарчвам за нов таблет и да сменям идеално работещия такъв с 4-ядрен интелски процесор, който бие най-новите с АРМ-чета от същия ценови клас, само за да е с най-новата ОС и приложения, та евентуално да мога да отворя някакъв си архив. Няма въпросителна, защото това (май) не е дискусия. Пък и проблемът си е (само) мой, тъй че спокойно мога "да духам супата".
А между другото, дали човек си купува кафе машина, ако не пие кафе? Това относно тезата "всеки да има комп".
Изборът на ДжамРар (.rar формат) не е резултат от някаква реална необходимост, а си е лична "прищявка". Като с кой точно плейър да гледаш филми. Но тъй като в случая субтитрите не са предназначени за лично ползване, а за "обществено", може и да помислите за употребата на друг архиватор за тази цел. Например аз имам 3 различни "марки" на моя комп.
А и според сайта на въпросната архивираща програма: "it provides the full RAR and ZIP file support", тоест може да се архивира в .zip, като времето и усилията за това (направо да не повярваш) са същите като за .rar. От което следва и въпросът: "Кой е мързелив?" - "Архивиращият" човек, който без допълнителни усилия ще архивира в друг формат, или "разархивиращият" потребител, който "страда" от независеща от него софтуерна несъвместимост? Или пък просто нищо не разбира от ИТ, че да си реши сам проблема.
Може и да се замислите защо в международния сайт, който плейърите с функция за автоматично сваляне на субове масово ползват, архивите са "цип" формат.
За финал - Всеки избор в живота си има и плюсове, и минуси, и щом сте избрали да ползвате формат и програма, които обективно създават някакъв проблем, макар и не при всички, бъдете така добри да посрещнете последиците от това си решение, демек - критиките и оплакванията, дори и да са "по-гневни", а не да ги "хокате".
И проявете малко общочовешка етика и уважение, и не се заяждайте с напълно НЕПОЗНАТИТЕ вам хора, които не са такива geeks като вас, по отношение на софтуера/хардуера.
ПП. Горенаписаното "мнение", което си е спам (като на останалите) и ако бях модератор щях да се самонакажа, може да бъде формулирано и по много по-кратък и "директен" начин, но някой може да го приеме твърде лично и да се "травмира", затова съм "по-нежен" в изказа си.
Всъщност е толкова дълго само защото ми изгубихте времето с ненужен спор, затова ако сте направили грешката да прочетете тая "глупост" докрай, и ако все още четете написаното, да знаете, че реших да ви "върна жеста" и да ви размотая - хак да вие!