Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Субтитри с обидни думи
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
borislav
Здравейте забранени ли са субтитри с обидни думи? Понеже правя субтитри за един филм който е много груб.
И да попитам защо субтитрите трябва да се запазват като ANSI? Така на мен ми излиза маймуница.
mrfeelgood
Не знам дали се допускат субтитри с мръсни думи и псувни, питай админите, но ако пишеш в описанието, че в субтитрите има нецензурни думи, мисля, че няма проблем. Но само ако сюжета налага да се употребят такива изрази. А относно ANSI енкодинга, ако направиш субтитрите в UTF-8 енкодинг, потребителите на субтитрите в БГ ще виждат маймунки и трябва да си ги прекодират, за да виждат български букви. Ако си в чужбина, няма да имаш проблеми със субтитрите, но в БГ трябва да са с ANSI енкодинг.
Bad_Nick
Тази е дискутирана многократно преди, така че с няколко думи:

Цитат
Не знам дали се допускат субтитри с мръсни думи и псувни, питай админите, но ако пишеш в описанието, че в субтитрите има нецензурни думи, мисля, че няма проблем. Но само ако сюжета налага да се употребят такива изрази
.
Това не е вярно.

Когато правите субс помнете, че деца ще ги гледат. По тази причина се смята за редно всякакви нецензурни думи да бъдат смекчени. Добрият преводач може така да олекоти превода откъм мръсни думи, че да запази остротата на изказа на героите.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.