Цитат(Bad_Nick @ 19 May 2016, 11:29 PM)

Сайтът ни официално не сегрегира религиите по никакъв начин.
В случая питам като частно лице.
В използвания от вас изказ разбирам. че сте наяно с теологическата терминология.
Смея да ви напомня, че православното християнство в единствено и канонично. Всякакви други "християнски" църкви, секти и течения са схизма, при това от повече от 1000 години.
Използвате думата "вест", която силно мирише на евангелизъм, което също е схизматична ерес.
Ще се раздвам, ако ми изпратите на ЛС линк към видеото, което заплащате да се преведе.
Благодаря предварително.
Здравейте...
Аз бях Православно вярваща до момента, в който започнах да изучавам Библията по препоръка на моя отец.Ако Бог даде виждане на човек върху Словото Му, е много трудно да остане Православен без да съгреши пред самия Бог. А това, че Православието го раздава монополист над вярата на хората е показателно и би трябвало да ни накара да се замислим Бог ли следваме или църква - Аз лично избрах Бог. Нека не забравяме факта, че Християнството се зароди в 1 век. и то като секта, произлязла от Юдеизма... както е било тогава, така и ще бъде и в последно време.
За мнозинството вярващи, които разчитат на Традиции и Човешки предания вярата не нищо повече от пиене и ядене .
Изход 20:
1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:
2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.
3 Да нямаш други богове освен Мене.
4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
p.s.
Спасението е индивидуално, а не чрез отделни хора(попове, пастори), групи или църкви !
Бог е оставил Словото си и ако ние разчитаме друг да ни води става страшно:
Еремия 17:5
"Така казва Господ: Проклет да бъде оня човек, Който уповава на човека, И прави плътта своя мишца, И чието сърце се отдалечава от Господа."
Иван Вазов /поет и писател/:
“Аз не зная под небето друга книга по-могъществена от Библията... Там, където Библията се чете и знае, злините са случайни, а добродетелите - трайни и постоянни спътници на живота. Учудвам се, че тази Книга много малко се чете и знае у нас - не само от миряните, но и от духовниците.”
Ето го положението на православието описано в Матей 23 глава :
http://biblia.bg/index.php?k=40&g=23&tr1=1"Never forget that only dead fish swim with the stream."
Malcolm Muggeridge
С коментарите си не искам да обидя никого , дано не бъда погрешно разбрана ... едно е да коментираш учение , а съвсем друго е да осъждаш искрени вярващи.
Ето една от въпросните лекции... надявам се, преди да прибързате със заключенията да я изгледате до самия й край
https://www.youtube.com/watch?v=0PtYDRs1rI8Бог да благослови всяко търсещо и искрено сърце.