С П О Й Л Е Р И :Разширената версия {Р-В} с/у Кино версията {К-В}26:52 - 30:17 = 3 мин и 25 сек:

Надписът "
Седем години по-късно... В кралството на Снежанка." вместо в/у берящия цветя Ловец e в/у препускащите през гората конници, носещи Огледалото в каруца. Те спират, усетили някаква сила - главнокомандващият:
"Спрете! Кой е там? Покажи се!". А Огледалото се изтъркулва на земята и внушава на войниците да се избият:
"Убий... Убий за мен." - като в настъпилата суматоха накрая в мътното отражение различаваме касапницата.
В гора(та) виждаме сърна и Ловецът я подгонва, когато тя спира той се прицелва и... прострелва с лъка си в коляното друг ловец, който я е дебнел. Той се оказва водачът на хайка и подканва другите:
"Не стойте просто така, направете нещо!", но Ловецът обезоръжава и поваля останалите. Водачът започва разговор:
- Ти си луд, човече.
- Да, исках я (стрелата) 2 пръста по-нагоре, но вятърът е коварен тук. Какво имаме? Е, това е екзотично. - Ловецът (нашият се държи като лесничей) взема забранен арбалет, удря един от изправилите се, къса тетивата и диалогът продължава -
Опа.
- Нямаш право.
- Имам всяко право. Това са мои гори.
- Това са гори на кралицата. Имам кралско разрешение.
- За елени, може би, но не и сърнета. Това там бе само на няколко седмици. Като другите 3, които си убил и намерих в лагера ви. - отива към коня на водача -
Красив е. Нещо против?
- Какво? Не. Пусни коня ми.
- Задържам коня като заплащане.
- Плащане за какво?
- За стрелата. Не е като да растат по дърветата. Е, технически да, но не и острият край тук. - завърта забитата стрела -
Цялата е твоя.
- Ще си платиш, селяндур. Ще кажа на кралицата и тя ще ти вземе главата.
- Кралица Снежанка?
- Да. Снежанка.
- Дий! - Ловецът яхва коня и продължава сцената от
К-В как бере цветя...
=============================================================
31:23 - 32:32 = 9 сек:

...чува войници и отива при тях. След:
"Ваше Височество. - Недей така официално, приятелю." - Ловецът разменя няколко реплики заради предишната сцена:
- Ako е за коня, мога да обясня.
- Кон? Какъв кон?
- Няма значение. и последвалият кадър е алтернативен (вместо посочената снимка, Ловецът е показан в близък план) как 2-те версии продължават:
"Как успяхте да ме откриете?"=============================================================
36:08 - 36:43 = 35 сек:

Яздещите Ловец и джуджета са показани по-рано и разговарят:
- Ловецо?
- Какво?
- Колко по-нататък?
- Колко по-нататък?! Какво? До мястото, което търся и не знам къде е? Трудно е да се каже.
- Този е в лошо настроение, откакто тръгнахме.Ловецът слиза от коня, 2-те версии имат 1-2 сек. алтернативен кадър как той опипва дирята и после си продължава:
"Дошли са оттук".
40:59 - 41:21 = 22 сек:

Виждаме хана отвътре как поливат с масло чеверме. Ловецът става и тръгва към посетител -
"Да разпитаме този." - а седящите джуджета явно го приемат към себе си и започват бъбрене:
- Доста е спокойно. Добре ли си?
- Супер. Ами ти?
- Да, добре съм си....след което едното отива да се задява с ханджийката и сме на Ловеца:
"Търся една информация."=============================================================
42:29 - 42:41 = 12 сек:

При разговора за женските джуджета, двете ги описват повече:
- Отблъскващи неща. Грозни като на дявола яйцата. Целите кокалести и космати.
- С лош характер и закърнели.
- Неестествени, деформирани, злато грабещи, в устата цапнати купчини упорити магарешки задници.=============================================================
53:11 - 53:28 = 17 сек:

Джуджетата обсъждат Сара:
- Какво мислиш?
- За кое?
- Жената. Вярваш ли й?
- Е... в смисъл - не мисля, че имаме голям избор. Освен това, тя е доста добра в боя. Предполагам ще е от полза твърде скоро.=============================================================
53:33 - 53:38 = 5 сек:
^Вж. КАДЪРА по-горе; другите двама от дружината:
Ерик:
Проследяването не ти е било силна страна, нали?Сара:
Не мога да чакам да открия каква е твоята.=============================================================
1:33:04 - 1:33:58 = 54 сек:

Ловецът се прокрадва през коридор на замъка и среща "съученичка", която е на стража - но тя го пуска:
- Спри. Не ме помниш, нали?
- Не.
- Това е моят боен облик.
- Пипа!
- Знам защо си тук... - казва го на себе си -
(Цели се точно.)=============================================================
1:34:53 - 1:34:59 = 6 сек:
тази от предната сцена се приближава сред тълпата (вж. снимката по-горе ; )
В ОБЩИ ЛИНИИ ТОВА СА НОВИТЕ СЦЕНИ.
П.П.:
1:59:32 - 1:59:48 = 16 сек:

СЦЕНА след Финалните надписи! След посвещението "
На моята майка Джозелин, най-силната жена, която познавам" - камерата се придвижва от стая в дворец към терасата, на която стои с гръб коронованата Снежанка (тя е, защото е с роклята от коронацията си в 1-вия филм ; ) и златната гарга (Равена), която летеше преди финалните надписи, долита до нея и каца на перваза.
П.П. #2: 4 ИЗТРИТИ СЦЕНИ:
00:00:51:27 (FREYA SAYS GOODBYE TO RAVENNA) =
https://www.youtube.com/watch?v=oWngpXmfq3Q00:02:21:18 (YOUNG ERIC AND SARA FIGHT) =
https://www.youtube.com/watch?v=K39BuNG8Mgk00:03:19:15 (ERIC FINDS PASSAGE TO HIDDEN PASSAGE) =
https://www.youtube.com/watch?v=Qv6KOKEDJsY00:02:27:26 (FREYA BEATS RAVENNA IN CHESS) =
https://www.youtube.com/watch?v=Al1ckXxa5zM