Здравейте.
Отдавна ми се искаше да се захвана с нещо голямо и ето, то се задава на хоризонта.
Немски сериал (ГДР), 13 серии по 55 минути, култов за времето си.
11-те серии, дублирани на руски език, се намират ей тук - http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3302128
Проблемът е, че последните две серии - 12-а и 13-а, не са преведени. Субтитри НЯМА и няма да има. Преводът на първите 11 серии на руски е правен от професионален преводач в студио, а за самите преводи са заплащани немалки по наш и по руски стандарт суми. Но това са подробности.
Важното е, че преводачът е спрял проекта за неопределено време и не желае да се занимава с последните две серии.
Тъй като сериите са свързани, не бих желал да се захващам (работата е за доста месеци), без да са налице преводите за серии 12 и 13.
Въпросът и молбата ми е - дали ще се намери доброволец да направи, ако трябва, само устен превод (аз ще набия субтитрите)?
Иначе е безсмислено да се захващам с първите 11 серии.

И една дружеска критика. Разполагам с много филми на немски език, но пътешествайки по сайтовете за любителски преводи в България, си мисля, че съм попаднал в някакъв странен американски щат, където всички говорят или искат да говорят на английски, всички някак си го разбират, или поне се опитват да го четат.
Очакванията, че всички европейски филми, особено старите, задължително се комплектоват с english subtitles, са наивни. А филмите, които имам, са съкровища, но преводачите от Карагарга и Синемагедон не смогват...

Цитат
Фронт без пощада / Front ohne Gnade

Година: 1984
Страна: Германия
Жанр: приключения, военен
Продължителност: 00:55:48
Превод: Любителски едногласов (Stalk)
Субтитри: няма

Режисьор: Руди Курц (Rudi Kurz)

В ролите: Юрген Цартман, Алфред Щруве, Гюнтер Науман, Петра Блоси, Ренате Блюме-Рид, Ханс Тойшер, Гойко Митич, Йорг Кляйняу, Герд Блахушек, Дорит Геблер и др.

Описание:

С превод на руски са следните серии:

серия 1. "В последната минута"
серия 2. "Смърт на вилата"
серия 3. "Находка в нощта"
серия 4. ""P 3 X" замлъква завинаги"
серия 5. "Фалшивият барон"
серия 6. "Решение в полунощ"
серия 7. "Пиана за Малага"
серия 8. "Операция "Огнено кълбо"
серия 9. "Смъртоносен капан"
серия 10. "Пабло е в опасност"
серия 11. "В планините на Кавказ"

Разузнавачът Херман Андерс по време на ВСВ организира съпротивителна група, в която влизат испанецът Пабло, смелите партизани Хайнер и Алберт, а също така очарователната шивачка Лидия. Срещу тях се изправя SS начело с оберщурмбанфюрер Маас.
Боеве, преследвания, престрелки, шпиони, нацисти и мирни жители; история за мъжество, чест и вярва в светлото бъдеще. Всичко това, органично вплетено в нишките на сюжета за подвига на немската съпротива през ВСВ, дава право на този сериал да остане в сърцата на зрителите за много време.

Доп. информация: Релийз на Fenixclub