Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Вградени 3Д субтитри
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
ancho11
Здравейте на всички проблемът ми е следния мъча се от доста време да си пусна 3д филм на блу рей плеър но повечето филми са с вградени 3д субтитри и не ми излизат на тв-то пробвах хиляди начини от които аз да вграждам субтитри и по отделни файлове да ги пускам също и аз да си направя 3д субтитри но нестава и нестава та моля ви ако някой е успял да подкара да каже как sad.gif
haskotoo
Здравей. Добре дошъл. smile.gif

Модел и марка ТВ?
ancho11
тв-то е LG 47LA691S а двд-то е LG BH7430 което взех от германия но не мислч че това е проблем понеже обикновенни субтитри си вървят перфектно
haskotoo
http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=39542
ancho11
да минах и през това ... конвертирах срт. субтитри направих ги 3д но пак не дръгват на блу рей-а ... вече започвам да се съмнявам че не чете IDX. субтитри ..
Phoenix
Цитат(ancho11 @ 17 Jun 2014, 07:03 PM) *
тв-то е LG 47LA691S а двд-то е LG BH7430 което взех от германия но не мислч че това е проблем понеже обикновенни субтитри си вървят перфектно

Момент сега, или ти нещо не обясняваш в конкретика какво точно се опитваш да направиш, или ние не те разбираме правилно.
Първо, доколкото виждам, имаш 3д блурей плеър с домашното кино, а не двд, или аз греша?
Второ, какво точно се мъчиш да пускаш - BD диск на устройството или филм посредством флашка/hdd, от usb-порта му да речем?
ancho11
извинявам се ... значи имам 3д блу рей плейър и се опитвам да пусна 3д филм било то от флашка или през DNLA но субтитрте не ми тръгват
Phoenix
Сега вече е ясно. Да, вероятно usb-плеърът му не поддържа този формат субтитри (което впрочем не е само при твоя плеър). Очевидно не си тръгнал в правилната посока и затова не си успял досега. При твоите ресурси имаш два варианта:

1. Да хардкоудваш субтитрите във видеото, което тук е описано как става. Има и други програми като Format Factory и прочие. Софтът, който съм предложил, връща най-добър резултат за тази цел. Недостатъкът му е, че отнема известно време и ресурс и намалява в известна степен първоначалното качество, често не толкова забележимо, но е гарантирано.

2. Да ползваш самият 3D Blu-Ray Player, като си запишеш пълното 3D BluRay издание (.ISO) на диск и си го пускаш на устройството. Там субтитрите са интегрирани и по-добри, като гледаш в максимално качество на картина, звук и субтитри.

Първата възможност е по-скоро компромисна, но резултатът все пак е много добър. За филми, на които си фен, аз по-скоро ти препоръчвам втората възможност, на качество без компромис. Това са ти опциите с наличната техника, за да гледаш безпроблемно.
ancho11
мисля да пробвам първият начин .. но защо тогава след като пише в описанието на някой даден 3д филм "Субтитри : Български, динамични 3D sup. вградени" пак не ми тръгват .. като натисна на дистанционното копчето субтитри там имам "изкл." и "1" значи ги има вградени наистина но не тръгват ..
Phoenix
Защото очевидно още нямаш опит нито с видео-форматите, нито със субтитрите. Естествено, че няма да ти тръгнат, защото говориш за рипове с вкарани в контейнера субтитри, което е съвсем друга бира и въобще не ги прави "вградени". Незнанието и самозаблудата на някои ъплоудери ме изумява и оттам прехвърлената заблуда към всички. По-добре първо се запознай кое-как и защо и после прави нещо. Насочих те и това са ти единствените две възможности. Ако бях на твое място, предимно щях да се възползвам от втория начин и по-малко от първия. То е все едно да имаш бегачка 300-400 коня и да я караш на магистралата със 60 км/ч. smile.gif
ancho11
Ок мерси много smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.