Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Има ли начин да оправя развалени субтитри
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
gottik
Вчера свърших едни субтитри 1413 реда, отне ми месец да ги преведа напраих ги на UTF 8 Кодинг , после ги метнах в IDI spellchecker и после не съм ги гледал , днес гледам всичките букви са ???? опитах да ги оправя като ги отворих с нотепад ++ и ги конвертирах на АNSI или cyriilic ама не са оправиха , някакви идеи?
subs
Накратко, няма начин. Ако си ги записвал на няколко места по диска и си ги изтрил после може с някоя програма за Undelete да възстановиш нещо. Но ако си работил само върху един файл... лошо, поне си научи урока.
nikter
Я ги прикачи в темата да пробвам нещо... не обещавам, че ще стане, де...

ПП - ако си ги записал някъде - диск, флашка, външен хард или ако си ги качил някъде - сайт - свали ги оттам.
Ако не си и НЕ СА НА МАЙМУНИЦА, а наистина са само ???, може и нищо да не стане, но може да ги прикачиш в темата да се опитам нещо да обърна тук, но не вярвам да ти помогна...
gottik
Заповядай приятел
kakoytou
Ммм, да не те обезкуражавам, ама май те това чудо няма да може да се оправи.
gottik
Мерси все пак , видях че някой друг безтова ги е почнал 100 degrees below zero е филмът smile.gif
nikter
Току-що ги пробвах и аз, но... не става.
Пейстнах ги в Уърд, в опит да обърна кодировката, ама не се променят.
Отворих ги с браузър, там има кодировка и там същото, няма промяна.
Опитах дори със Subtitle Creator дето прави суп-файловете за вграждане в ДВД, ама и там само въпросителни.

Недей да ги сейваш в UTF-8 никога. И без това на кирилица ANSI ти е достатъчно.

Мисля че и аз веднъж, преди години преживях един такъв ужас, но не бях минал целите суби и ги почнах от начало с много псуване. smile.gif

Съжалявам.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.