Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Защо субтитрите ми изчезнаха?
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
markk
Здравейте,
това е третият филм, който превеждам.
Вчера качих субтитрите, те бяха видими за няколко часа, после изчезнаха. Относно качеството и техническите детайли по качването гарантирам.
Нямам съобщение, просто субтитрите ги няма.

АБСОЛЮТНО същото се случи и с предният ми филм.

Само първият, който сложих, си стои.

Не съм запознат с правилата, нравите и обичаите в тази общност, ама някакси ми се струва, че обяснение, пък дори заплаха или нЕкоя попържня щяха поне да ме информират какво/кого съм настъпал неволно.

Моля по-информирани от мен да ме осветлят.

С летни поздрави,
markk
Pandora
Най-честата причина за изтриване е сбъркана кодировка. Отваряш с ноутпад, горе вляво натискаш Файл - Запиши като и избираш кодировка ANSI.
markk
Цитат(Pandora @ 10 Aug 2013, 10:48 AM) *
Най-честата причина за изтриване е сбъркана кодировка. Отваряш с ноутпад, горе вляво натискаш Файл - Запиши като и избираш кодировка ANSI.

Това се оказа причината, защото вече 24 часа си стоят. Благодаря за бързата реакция!
Gloripeace
Щом Модератор преглежда субтитрите и не ги одобри - наистина най-нормално е да се прати кратко съобщение на качилия ги за причината.
Ако основна грешка е Кодирането (като има и други подобни теми):
ТРИЕНЕ НА ТИТРИ ; Чао на CP-1251 и здрасти на UTF-8 кодировката.
Всеки може да пропусне тази "дребна" подробност. А зависи и как се превежда - направо в текстов документ и да се презапише оригинален файл. Особено и като не всички знаят за кодирането - дори съответният Модератор би могъл набързо да запише субтитрите в 1251, вместо да се чуди качилият: "Къде сбъркахме?".

Просто ще е жалко някакъв перфектен превод да бъде отхвърлен заради кодиране; а друг, отговарящ на изискванията, да не е толкова "изискан".
По-здрави!
0ld SCho0l
Има правила за качване, като това за кодировката е дори с червен цвят. Който ги е прочел, няма да има проблеми.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.