Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Фон на субтитри
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Theodor
Здравейте!

Извинявайте за притеснението! Някой знае ли как се прави фон на субтитрите! Проблемът е следния: имам едно видео със едни английски субтитри, които са в черни кутии и като направя българските субтитри и като се наложат не могат да се четат. Въпросът ми е има ли начин да се направи фон само някои субтитри, защото не всеки субтитър се нуждае от фон. Или пък ако някой може да ми предложи друг вариант за решаване на проблема. И последно да ме посъветвате за програма вграждаща най-добре субтитрите.

Благодаря предварително!
Theodor
Разбрах как се прави! Просто трябва да се сложи една отметка и да се настрои outline-а по наше желание, може да се сменя и цвета, точно както го исках. Ще напиша как става, за да съм полезен и на другите. Значи със програмата Aegisub си зареждате субтитрите. След като сте ги заредили отивате горе в менютата на Subtitle->Styles Manager. От появилия се прозорец натискате New. Излиза прозореца Subtitle Editor. Отивате на панела Outline и слагане отметка на Opaque box. От полетата Outline и Shadow си избирате съответно колко голям да е фона на субтитъра и сянката му (ако желаете да има, разбира се). Как да смените цвета на фона? Става от същия прозорец, само че от панела colors и където пише outline (по принцип по подразбиране трябва да е черен) щракате върх черния цвят и от появилия се прозорец избирате цвета. Забравих да кажа, че се пиша в същия прозорец името на стила (Style Name), измисяте си някакво и давате ок. Сега ако искате да имате само няколко субтитъра с фон - маркирате само тях и в лентовите менюта трябва да ви се пада трети ред, има едно поле дето пише Default в него, то същност е едно падащо меню, натискате го и Ви се показват две възможности едната е default, а другата е името, което вие сте задали, давате на вашето име и записвате субтитрите. Ако искате всички да са с фон просто ги маркирате всички и променяте стила с вашия. Не знам до колко ясно го написах, това ще кажете вие, които го четете и искрени благодарности на JJD за това, че ми посочи тази програма. Ако имате въпроси питайте! smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.