Разбрах как се прави! Просто трябва да се сложи една отметка и да се настрои outline-а по наше желание, може да се сменя и цвета, точно както го исках. Ще напиша как става, за да съм полезен и на другите. Значи със програмата Aegisub си зареждате субтитрите. След като сте ги заредили отивате горе в менютата на Subtitle->Styles Manager. От появилия се прозорец натискате New. Излиза прозореца Subtitle Editor. Отивате на панела Outline и слагане отметка на Opaque box. От полетата Outline и Shadow си избирате съответно колко голям да е фона на субтитъра и сянката му (ако желаете да има, разбира се). Как да смените цвета на фона? Става от същия прозорец, само че от панела colors и където пише outline (по принцип по подразбиране трябва да е черен) щракате върх черния цвят и от появилия се прозорец избирате цвета. Забравих да кажа, че се пиша в същия прозорец името на стила (Style Name), измисяте си някакво и давате ок. Сега ако искате да имате само няколко субтитъра с фон - маркирате само тях и в лентовите менюта трябва да ви се пада трети ред, има едно поле дето пише Default в него, то същност е едно падащо меню, натискате го и Ви се показват две възможности едната е default, а другата е името, което вие сте задали, давате на вашето име и записвате субтитрите. Ако искате всички да са с фон просто ги маркирате всички и променяте стила с вашия. Не знам до колко ясно го написах, това ще кажете вие, които го четете и искрени благодарности на JJD за това, че ми посочи тази програма. Ако имате въпроси питайте!