Николай
11 May 2005, 12:42 AM
Случвало ми се е и преди, но последно проблемът се прояви на два филма: Spanglish и The Bourne Supremacy. Докато някой от двата филма се възпроизвежда, звукът е изключително слаб на BSplayer, WinAmp, WMP, но субтитрите са добре.
Когато ползувам VLC media player, звукът е наред, но субтитрите избързват (самото време между показването на субтитрите става по-късо).
Кажете какъв може да е проблема. За звука, може би кодек. А за суб. представа си нямам, защо ту работят правилно, ту избързват?
gravedigga
11 May 2005, 04:24 AM
Ако става въпрос за AC3 релийзите на филмите и ги гледаш (съответно слушаш) на стерео е нормално да се чуват по-тихо. Има настройки на AC3 кодека от които можеш да усилиш звука.
За субтитрите можеш да направиш следното: отвори ги с notepad, копирай ги и ги пейстни в нов файл на notepad, който си създал предварително. Сейвни ги със съответното име и разширение и това би трябвало да оправи проблема с избързването им.
Нямам смислено обяснение защо тази операция поправя нещата, но съм забелязал, понякога, че ми се случва същото, когато плейвам със Subtitleworkshop и единствената оправия е тази с новия файл.
Успех.
Николай
12 May 2005, 09:59 PM
Благодаря ти, а откъде се усилва тоя AC3 кодек ?
Защото с копирането не стана нищо, а на BSplayer вървят нормално субтитрите ?
gravedigga
12 May 2005, 10:45 PM
Не знам с коя версия си. Обикновено start->settings->control panel->AC3filter
Или
start->run-> и слагаш този ред control.exe ac3filter.cpl
В main слагаш отметка на normalize и пъзгачите на master и gain на +20db.
Трябва да става и с копирането. Ползвам доста компютри с различни операционни системи и на всички става. Този "бъг" се получава когато файла на субтитрите е правен на по-стара от XP операционна система.
Виж дали правиш точно каквото ти препоръчвам:
Десен бутон -> new -> text document.
Отваряш субтитрите с notepad
ctrl+a, ctrl+c
Отваряш New Text Document.txt
ctrl+v, ctrl+s
Затваряш New Text Document.txt
Преименуваш New Text Document.txt в името_на_филма.sub (или .srt според оригиналния файл), потвърждаваш и си готов.
Николай
13 May 2005, 05:50 PM
Благодаря за изчерпателния отговор! AC3filter не го откривам, но след твоя съвет за копиране на съдържанието на субтитрите, всичко се оправи. Предполагам че доста хора може да имат подобен проблем и според мен няма да е лошо да се опише някъде на по-видно място.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.