Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: TV -LG
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
talibanko
Преди време бяха ми настроели компа да ми форматира субтитрите много лесно просто копирах името на филма ,триех последните букви примерно avi и на тяхно място пишех sub и на тв-то всеки филм си тръгваше.Но ми преинсталираха компа и сега незнам как да го направя като преди ,телевизора е LG кои точно настроики трябва да променя
Bad_Nick
Явно са пропуснали да ти обяснят по-подробно. Не всички файлове със субтитри са със разширение .sub. Даже вече почти не се правят такива.
Преди да преименуваш файла със субс, погледни какво е разширението му. Най-вероятно е да е .srt. Така че вместо .sub пиши .srt.
Предполагам, че оттам ти идва проблема.
talibanko
Цитат(JJD @ 10 Oct 2012, 12:13 AM) *
Аз до колкото разбрах, той не си вижда файл разширенията, за може да види и преименува.
Ако ви с Windows7:
Старт меню -> Контролен панел -> Облик и персонализиране -> Опции на папките -> Показвай скрити файлове и папки -> (скрулваш надолу и търсиш) Скрий разширенията за известните типове файлове (махаш отметката пред това) -> Приложи -> ОК.
със windows xp съм и преди бях с него ,когато пртобвам да гледам филм с срт формат на суб. няма никой досега само така си ги правех 2 год .и съм нямал проблем но след преинсталацията на компа неиска да става.Пак да кажа за да разберете .Изтеглените суб преди ми бяха срт формат ,аз просто копирах името на филма и триех последните 3 букви примерно avi ili xvid и пишек sub натисках entera и ми излизаше един прозорец желаете ли да запишете промените натисках да и готово .А сега дори и да напиша суб пак си остават срт
Bad_Nick
За ХР реда е следния: My Computer / Tools / Folder Options / View / Махаш отметката от Hide extensions for known file types / Apply / OK. По-горе JJD ти е показал как става за Win 7.
Ако не ти е включена опцията да ти показва разширенията на файловете. се случва следното:
Филмът ти се казва Пенчо.avi, а субс се казват Генчо.srt. Но в случая .avi и .srt не ги виждаш. Ти копваш "Пенчо" и го налагаш в името на мястото на "Генчо" и добавяш .srt ( или .sub ) в името. Само че по този начин дефакто кръщаваш субтитрите Пенчо.sub.srt, като .srt си остава и не го виждаш. И оттам плеъра ти се бърка и не ги познава.
Затова сложи да ти се вижда разширението. Би трябвало от това да ти е проблема, а не от ТВ.
Успех.
talibanko
Цитат(JJD @ 10 Oct 2012, 06:12 PM) *
Ако ти е на български уидоуса:
Моят компютър -> Инструменти -> Опции на папка -> изглед -> Махаш отметката от Hide extensions for known file types / Приложи / OK.

За по-нагледно, видео как става: ЦЪК-МЪК smile.gif

мисля че е точно така но сега като ги запаметя ми илизат като tht а не като нотопад смисал преди ми излизаха сейфани с картинка на нотопад ако някой си даде скаип да му обесня ще съм безкраино благодарен -добре според вас така ли трябва да излиза sub фаил 1-вия е srt 2-я е txt 3-я е sub
rex1978
Кликаш върху файла с десен бутон след това избираш свойства появява се прозорец избираш опцията "замяна" (кликаш върху нея) … и след това избираш с Word Pad или Notepad натискаш ок след това приложи и ок. Става и за двата типа формати sub и srt.

talibanko
Цитат(rex1978 @ 11 Oct 2012, 02:40 PM) *
Кликаш върху файла с десен бутон след това избираш свойства появява се прозорец избираш опцията "замяна" (кликаш върху нея) … и след това избираш с Word Pad или Notepad натискаш ок след това приложи и ок.

пробвах ама не става и суб. пак не трагват на тв то кво ли не пробвах вече
talibanko
Сега без да искам разбрах че когато напиша името на филма и преди sub напиша DTS-sub тогава се получава както искам пример Armageddon.1998.BDRip.x264.DTS-sub а сега иди го разбери
talibanko
Така одея изтеглих 1 филм който си е с вградени суб. даже бяха с същото име като филма и си бяха в srt формат трагнаха на тв-то забелязах и други се оплакват че само вградени суб им трагват. На какво се дължи това когато ги тегля отделно както да ги преименувам не става
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.