Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: STAR WARS III: Revenge Of The Sith
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Shimbadze

Е, ще напълните ли гушката на Лукавия Георгиос и в частност, на българските киноразпространители?
19-ти май наближава все пак...

Пишете мнения, споделете очаквания, рaзочарования и каквото ви хрумне за цялата сага.
Wabbit
Трейлъра е страхотен и най-добрия и най-пълен до момента, аз лично очаквам този филм да е най-гледания и най-търсения за годината. Също така очаквам добър релийз в близките дни. biggrin.gif
tym
Ами поне един път ще му я понапълним, това нещо трябва да се гледа при най-добри условия. А после е ясно:-)
Кой знае кога ще се появи качествен релийз, ама наистина качествен.
eddie
Днес докато рових из един форум, попаднах на един интересен въпрос - защо на някои джедаи - Йода и Оби Уан, телата изчезват след като умрат, а на другите остават. Да кажем че Йода е достатъчно стар и единствено Силата го крепи, но до колкото съм запознат с хронологията Оби Уан не е чак толкова, а в Епизод IV и неговото тяло изчезна.
Последния отговор във форума беше, че в Епизод 3 имало някакво обяснение... ще видим smile.gif
Alex2604
Ами мога да ти дам две версии.
1. Идеологичеса версия
Не търси нищо общо между старостта и колко някой джедай е усвоил силата. Според идеята на Лукас телата им изчезват не само защото са се слели със силата а и защото са се слели със съзнанието на друг владеещ Силата в случая Люк Скайуокър. Поради същата причина тъмните джедаи ги погребват в гробници защото те не могат да се слеят със съзнанието на друг владеещ силата и със целта да концентрират злото в тях в едно определено място или предмет. Ситските лордове до един са погребани на Корибан. Там тъмната страна има "неподозирани размери".
2. Комерсиална версия
Лукас през далечната 1979 е искал да направи нещо ново и оригинално вместо стандартното
- Муш!
- Въх, уби мъ.
И един труп стои по средата на цялата сцена.
То си е било цяла мистерия, когато зрителите са видели, че тялото на Оби-Уан го няма.
kaloman
Стивън Спилбърг рева като малко дете, след като изгледа финала на космическата сага "Звездни войни". "Епизод III: Отмъщението на ситите" толкова го трогнал, че той неудържимо се просълзил и нищо не било в състояние да потуши влагата в очите му. На излизане от салона той признава пред в. "Сън": "Всичко беше зашеметяващо. Това е най-добрият от последните три епизода. Този филм е по-добър от това, което си мислите, че може да създаде Джордж Лукас. Съдбата на Дарт Вейдър е потресаваща. Има разтърсващ финал, много мрачен." Спилбърг бил на прожекция, която Лукас организирал за приятели и партньори. Иначе самият филм тръгва по света, включително и у нас, от 19 май. Официалната премиера на лентата е на 15 май на феста в Кан. Там Лукас ще получи специално отличие, което досега е давано на 9 души. Режисьорът ще пристигне с луксозния лайнер "Куин Мери II", където ще даде почерпка за важните особи на феста.

Не знам до колко може да се вярва, защото е от бг. медиа,но ако е истина!?! rock.gif
boristraikov
Намерих нещо във isohunt.com , но не мога да кажа това ли е филма - втори ден не се връзва за тракера и не мога да го сваля sad.gif
eddie
Alex, спор няма че за далечната 79-та година изчезването е добро попадение, но защо не изчезват убитите джедаи от Епизод 1 и 2?
Killa-g
boristraikov не се излагай не може да е излязъл, като още го няма по кината.
А иначе си мисля, че филмчето си заслужава да се види.
И ше напълним гушата на Лукавия smile.gif
boristraikov
Цитат(Killa-g @ 10 May 2005, 08:07 PM)
boristraikov не се излагай не може да е излязъл, като още го няма по кината.
А иначе си мисля, че филмчето си заслужава да се види.
И ше напълним гушата на Лукавия smile.gif
*

Просто провери ..........
boristraikov
:59: закачих се за тракера , ама се тегли с 3 кв sek sad.gif
Надявам се за два-три дена да стане hmm.gif
bodi1
Ам смятам да не пропусна края на сагата! tongue.gif
boristraikov
Изтеглих го , сега какво следва ?
baisangur
Това е игра. :clap: clapping.gif rock.gif
Shimbadze
Цитат(baisangur @ 12 May 2005, 02:04 PM)
Това е игра.  :clap:  clapping.gif  rock.gif
*

В най-добрия случай. dry.gif
baisangur
Не ми се вярва тази, последна от първите серии, да е по-добра от другите две. Нещо не ми допаднаха тия "кунг-фу" джедай, пелтечещи игуани, латино партизанина Джанго Зет(Фет), Анакин - който първо е ученик с раничка а после кара "Harley" без гуми, въртящият се с "половинка" меч Йода и още куп неща. Ефектите правени само с компютри, все още неприятно се набиват на очи(ясно е че бъдещето им принадлежи). Освен това със спецефектите не трябва и да се прекалява. Не мога да се отърва и от усещането, че много от сцените в предните епизоди съм ги гледал и някъде другадe. Макар, че "Revenge Of The Sith" ще бъде филм само и единствено за широк екран, вероятно няма да го гледам на кино. Може би съм и малко обиден, все пак отраснах с тази сага(аз съм на 30) и можеха да направят новите серии малко по-подходящи за възрастната аудитория, децата пак щяха да ги харесват и гледат с удоволствие, ако ще и само заради пластмасовите играчки, които като малък така страстно жадувах да притежавам или купищата игри на тази тематика - ролеви, аркадни, приключенски, стратегии, стрелялки и т.н.

P.S.
Това мое мнение споделяно и от приятелите ми, разбира се не е меродавно и не следва да бъде възприемано, като обида от почитателите на епизоди 1 и 2.
Sexymaniac
А кога ще излиза филмчето.
boristraikov
Баси , как се прекарах :evil2: , исках да е филма :wall: :wall: :wall:
Shimbadze
Хайде сега започни да теглиш War Of The Worlds (2005). :28:
Wabbit
В момента тегля DVDScr на Star Wars 3. От мулето. Дали е истински, нямам представа. Мислите ли, че е възможно да съществува такова нещо?
Shimbadze
Престанете да се излагате, срам ме хваща вместо вас вече! mad.gif
Wabbit
Искате ли довечера да метна едно релийзче 2 диска в sab?
Ето ви скрийнчета от него:

Wabbit
Еми, значи някъде другаде.
gravedigga
Хайде и аз да си излея мъката.
Мили деца, гледах Епизод 4 през далечната и непонятна за вас 1978 или 79 година. Тогава беше хмерско време, но дори и "другарите" харесаха филма и ни оставиха нас, простосмъртните, да му се изкефим. Тогава това беше такова преживяване за мен, че за една седмица го гледах още 6 пъти. После с нетърпение очаквах всеки следващ епизод и му се наслаждавах неистово. Какво се случи 22 години по-късно? Лукавия реши, че е похарчил мангизите и е време да си напълни банковите сметки наново. Разбира се, всички ние - и по-стари и по-млади, с трепет и вълнение очаквахме новите епизоди. Даже си купихме и билети, защото сме маниаци. Епизод 1 го догледах от уважение към детския си спомен. Епизод 2 го гледах на РС-то няколко вечери подред, защото заспивах?!? За епизод 3 хич не ми и пука. Лукас може и да е ревал, но никой не знае защо. Не се ли чувствате поне малко манипулирани?
Епизоди 4,5 и 6 са класически приказки с чудесен сюжет и развитие на героиката. Прекрасни образи - Принцеса Леа - не много красива, но все пак толкова мила и безпомощна в някои моменти, че няма как да останеш без чувства към нея. Люк Скайуокър, младежа с непорочна душа и силно чувство за справедливост, мечтаещ за по-добро бъдеще на всички раси. Ами Хан Соло? Разбойник, но и бунтар с чувство за чест. Чудесен любовен триъгълник. Освен тях - Самоходещ златен робот-преводач изпитващ чувства и емоции, бойлер на три колела, с удивителни хакерски способности, способен да проникне във всяка защитна система, самоходна черга - пилот и истински приятел, разговарящ с мимики и с ревове, за никой непонятни освен за Хан Соло, миловиден дядка - джедай, облечен в торба от картофи, но криещ под нея достойно оръжие - силата, житейския опит и джедайският светлинен меч. И всички останали персонажи - мили или отвратителни, прости или свръхнадарени, НО живи. Романтика! За ефектите да не говорим. Това беше революция в киното. Знаете ли, че A New Hope и The Empire Strikes Back са снимани на една маса, малко по-голяма от тази в кухнята у вас?
И какво става сега? Докато в епизоди 4,5 и 6 всички войници бяха хуманоиди в 1 и 2 те са някакви машини?!? За корабите да не говорим. Е, как става така, че в предишна епоха от историята техниката е по-развита от последващата?!?!? Нещо не ми се връзва.
Да не говорим, че сюжета изчезна. Приказката се изпари. И какво остана? Едно надбягваня с тротинетки с реактивни двигатели, вързани с висящи кабели. От Attack of the Clones нищо не си спомням. Разбираемо е. Какво да помниш от някаква демонстрация на способности за създаване на ефекти. А, да, беше вмъкнат героя на идиота (обикновено в американските филми заеман от негър) в лицето на Джар Джар Бинкс. Егати!
Та мили деца, докато преди 28 години Лукас и Спилбърг правеха A New Hope заради идеята и заради това, че бяха влюбени в тази история, сега Лукас не се опитва да направи нищо повече, освен да припечели някой лев. Е, аз няма да му го дам. Не защото Revenge of the Sith не е наблъскан с всевъзможни ефекти, напротив, сигурен съм, че са се постарали да има яки батъли, а защото той предаде приказката, защото вече си личи, че всичко е изсмукано от пръстите. Хич и не се чудете, ако след година-две започнат да излизат и 7, 8, 9, ... 1682, 1875-та серии. Язък. Парите всичко развалят. Все пак остава приятния спомен от 4,5 и 6.
kaloman
gravedigga!!! респект!!! така е!!!
taina02
Цитат(gravedigga @ 20 May 2005, 03:48 AM)
Хайде и аз да си излея мъката.
Мили деца, гледах Епизод 4 през далечната и непонятна за вас 1978 или 79  ...
................................................................................
....
................................................................................
....
Язък. Парите всичко развалят. Все пак остава приятния спомен от 4,5 и 6.
*

Много точно и красиво казано , но си мисля, че 'децата' няма да го разберат.
Аз също, въпреки разочарованието от 1 и 2, ще отида да гледам 3-та част.
Както се казва - надеждата последна умира smile.gif
aap_corp
Много съм разочарован от 3-та серия, наистина е направена за да си напълнят банковите сметки. Очаквах нещо като 4, 5 и 6-та серия за да може да се върже сюжета, а то какво стана набързо Ани стана Вийдър. Да Ви кажа чесно очаквах да има повече битки и сражения все пак войната тепърва започва, очаквах масова разруха в космоса да ама не. Просто не ми хареса епизод 3. Класиката си е класика , както по-горе се изказаха. 4, 5 и 6-та серия бяха върхът, 1, 2 и 3-та е просто измислица, за да могат да спечелят пари за следващия касов проект. Лукас предаде феновете отраснали с тази сага. Бъдете сигурни, че ще има 7, 8 и 9-та серия, все отнякъде ще се възкреси някой сит лорд или някой друг изрод. Винаги ще има вратичка за следваща серия.
orbitalen
Цитат(aap_corp @ 20 May 2005, 11:00 AM)
Много съм разочарован от 3-та серия, наистина е направена за да си напълнят банковите сметки. Очаквах нещо като 4, 5 и 6-та серия за да може да се върже сюжета, а то какво стана набързо Ани стана Вийдър. Да Ви кажа чесно очаквах да има повече битки и сражения все пак войната тепърва започва, очаквах масова разруха в космоса да ама не. Просто не ми хареса епизод 3. Класиката си е класика , както по-горе се изказаха. 4, 5 и 6-та серия бяха върхът, 1, 2 и 3-та е просто измислица, за да могат да спечелят пари за следващия касов проект. Лукас предаде феновете отраснали с тази сага. Бъдете сигурни, че ще има 7, 8 и 9-та серия, все отнякъде ще се възкреси някой сит лорд или някой друг изрод. Винаги ще има вратичка за следваща серия.
*

Още не съм гледал филма (просто още не е стигнал до Бургас sad.gif ), но като се замися... Нали знаете какво става със съвремените продължения? 4, 5 и 6 част са наистина страхотни! Изключително много ми харесаха, даже си ги бях изтеглил на ДВД-та, готови за запис, но стана един фал... Ама тва друга тема... Като пуснаха първата част по кината бях още "малко момче" (не че ся съм много по-голям biggrin.gif ) и ми хареса, но сега като я преглеждам от време на време определено впечатлението е друго... Все пак не беше толкова зле... Но от втората част се отчаях... Аз половината щях да я проспа в киното... unsure.gif Сега се надявам поне третата да е по-добре... Но въпреки всичко си мисля да си запиша всички серии на ДВД-та... Все пак това е класика... smile.gif

П.П. gravedigga го каза най-точно! smile.gif
redmoon
gravedigga,
една малка поправка...мисля че филма дойде в България доста след 83-та година...поне така го помня аз де smile.gif Помня емоциите и вълненията тогаз....
но наистина, сега го опорочиха бая....sad.gif
canyin
82 Година си спомням бях 7 клас . Невероятен филм Странно как така наречените " Другари " ни го отпуснаха (не бил чак толко лош Тате Тошо ) , Не помня точно като gravedigga колко пъти сам гледал епизод 4 , 5, 6 епизод 1 помня че съм го гледал поне над 5 пъти , епизод 2 само на премиерата и още 2-3 пъти на компа , а за епизод 3 Мнооогооо ме е Яд не можах да отида на премиера (но го гледах снощи като приспах децата ) без субтитри -Жена ми превеждаше от време на време Щто то и двамата бяхме със слушалки , към средата по голямата се събуди и сам догледах края (почти не разбирам английски ) . Тая нощ Пак като приспим децата втората половина за втори път та да има малко превод ... Филма Много ме Накефи .... И Ще го гледам на секи релийз който излезе чак до ДВД рипа . Незнам дали на Лукас му свършили парите ама днес по БтВ казаха че приходите от 2 те трилогии били 900 и кусор милиона . 127 май бил в класацийта по богати само с 3 милиарда (пари само от кино индустриа ) .Та се извинявам на gravedigga за написано то от него:
(((((((Та мили деца, докато преди 28 години Лукас и Спилбърг правеха A New Hope заради идеята и заради това, че бяха влюбени в тази история, сега Лукас не се опитва да направи нищо повече, освен да припечели някой лев. Е, аз няма да му го дам. Не защото Revenge of the Sith не е наблъскан с всевъзможни ефекти, напротив, сигурен съм, че са се постарали да има яки батъли, а защото той предаде приказката, защото вече си личи, че всичко е изсмукано от пръстите. Хич и не се чудете, ако след година-две започнат да излизат и 7, 8, 9, ... 1682, 1875-та серии. Язък. Парите всичко развалят. Все пак остава приятния спомен от 4,5 и 6.)))
В далечната 77 година наистина бяхме деца със чисти сърца Само че някои като порастът не запазват нищо от децкото във себе си ...............
pre6aleca
az ve4e go imam i go gledah dva pati mn e qk nqma da sajalqvate

oba4e nqma o6te subtitles i e mn gadno

toi e dalag 3h ama nqma da usetite koga e svar6il
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.