Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Инструкции за работа с Ави рекомп
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Raikonen07
Реших да направя тема как се вграждат субтитри във филм или клип, но трябва да е задължително ави формат.

Първо сваляте програмата avirecomp от този линк

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50204

Това е пакет от програми, които при инсталация трябва да ги инсталирате всички в една папка. После стартирате програмата. Излиза ви първия прозорец, на който има бутон Отвори ави - там избирате филма. Под него има бутон Запази ави - там избирате къде да се запази готовия файл. Под него има да изберете колко да е размера на филма. Най-добре е да си остане колкото е бил оригиналния файл.

На втория прозорец Допълнения първото нещо е да изберете субтитрите. Има бутон избери субтитри. После като го натиснете се появява друг, с име зареди субтитри и ги зареждате. В зависомост от формата на субтитрите може: Първо ако са срт няма да може да пипате никакви настройки по тях, но ако са формат ssa, вдясно ви излиза прозорец настройки. От там можете да избирате цвета на субтитрите, шрифт, размер, сянка, височина. Има и кодиране - внимайвайте кое ще изберете инак може да са субите на маймуница. Аз избирам опцията ПО ПОЗРАЗБИРАНЕ - демек трябва да си останат както са си на кирилица. И после бутона ПОЛЗВАЙ, за да запаметите настройките.

На същия прозорец имате бутон Лого. Може да бъде само в bmp формат. Вдясно на логото като заредите има настройки, в които да изберете къде да излиза логото по време на филма. Отдясно или отляво, и също така колко време самото лого да се показва по време на филма. Може да е само няколко минути или през цялото време на филма. Това вие избирате.

На следващия прозорец настройки - трети подред.

Там само слагате отметка на турбомод, друго не пипате.

На четвъртия прозорец Задачи първо избирате преглед, за да видите как ще изглежда с вградените суби филма. Ако не ви харесва как е, коригирате настройките от по-горе, които казах докато ги настроите така че да ви е добре за гледане на вас. След това като сте готови с това. Имате бутон добави задачата. Натискате го и след това давате Старт.

В зависимост от мощността на компютъра може да е готов файла от 30 до 60 минути, това е за средно бързи компютри. Моя е доста стар и става за на 2 часа.

Имало e и проблем след приключване на готовия файл.
Случвало се е разминаване на звук и картина. То се отстранява като търсите програми с които да напаснете звука или по-лесния за мен - просто го вградете наново, само че с друг релийз да е филма. Ако и при втори релийз пак има разминаване, тогава с трети. Аз до трети не съм стигал, но нищо не се знае вече. Всякакви релийз групи има.

Ако имате въпроси, просто питайте тук в темата.
Катя
Мисля, че субтитри могат да се вграждат с всяка програма за конвертиране на видео файлове. Например Any video converter. С нея се отваря филма или клипа за конвентиране, след това се избират наличните субтитри (трябва името им да е същото като на видеото) и се конвентира. Така се вграждат субтитрите.
viktor
Аз пък си мисля, че Raikonen07 страда от липса на социален живот и е решил да си запълни времето пишейки глупости.
В сайт за субове е тръгнал да обяснява как се вграждат, НО само в AVI, а повечето конвертери подържат опция да вграждат субтитри във поне 20 различни контейнера.
Да беше прочел точното обяснение в калдата за програмата и да си спестиш уроците.

Катенце, а още по-лесно и бързо е само да прикачаш суба към MKV и Ogm(мисля) , а не да конвертираш.
thankyou
<#thank#>
naruto
Това е за раздел "Евъргрийн" но вече има такава тема. Иначе ако си нямаш работа липсва тема, упътване за работа и т.н. за Aegisub.
Тя вече би била на място в форума и ще е интересно четиво.
rudyb
Някои дивиди плейъри не могат да четат матрьошки и други контейнери, така че вграждането на субтитрите е вариант. Лично аз предпочитам да не ги вмъквам в картинката, което води до известна допълнителна загуба на качество, а да ги правя Idx/Sub с AVIAddSubs, тук нейде имаше такава тема май. За качване на видео с вградени субтитри в разните му там ютуби и пр. си има други по-подходящи програми.
naruto, а ти що не напишеш едно ръководство за рвабота с Aegisub, чувам, че имаш известен опит с програмата. То и аз се бътках известно време с нея за проба, но това беше преди поне 5 години. Много интересни възможности дава, особено при аниметата. wink.gif
naruto
Програмата я ползвам само за изместване на тайминга на асс субтитри та едва ли съм подходящ да пиша ръководство.
Пък и за разлика от Raikonen07 аз нямам желание да създавам подобни теми. Твърде много работа.
Иначе гледам че има тема дори за това как да си пуснем субтитрите което ме хвърли в тъч. blink.gif
Bad_Nick
Цитат(viktor @ 4 Feb 2012, 10:40 PM) *
Аз пък си мисля, че Raikonen07 страда от липса на социален живот и е решил да си запълни времето пишейки глупости.

Друже, след като модераторите сме оставили темата, значи смятаме, че инфото в нея може да е полезно за някого. За теб може да е безполезно, но на друг може да свърши работа.
Съвсем нормално е в сайт за субс да има подобни теми.
Моля те да си подбираш изразните средства, когато коментираш хората във форума. Подобни вербални излияния няма да се толерират.
viktor
Губя си времето да споря с хора, които още правят суба с нотпад.

=Имало e и проблем след приключване на готовия файл.
Случвало се е разминаване на звук и картина. То се отстранява като търсите програми с които да напаснете звука или по-лесния за мен - просто го вградете наново, само че с друг релийз да е филма. Ако и при втори релийз пак има разминаване, тогава с трети. Аз до трети не съм стигал, но нищо не се знае вече. Всякакви релийз групи има.=

Както съм написал на някой му липсва социалният живот, който запълва с повторения.Другото, което мога да напиша ще го сметнете за обида и смятам да го спестя.Някои хора са заети и нямат време да конвертират едно нещо по десет пъти и да се радват, че е станало от третият.
Raikonen07
Ясно ми е що човек си. Гледам масово гласуваш с единици на субите. Това, че имаш някакви проблеми, не е начин да си го изкарваш на хората тук.
hlytzprytz
Цитат(Raikonen07 @ 4 Feb 2012, 06:49 PM) *
На същия прозорец имате бутон Лого. Може да бъде само в bmp формат. Вдясно на логото като заредите има настройки, в които да изберете къде да излиза логото по време на филма. Отдясно или отляво, и също така колко време самото лого да се показва по време на филма. Може да е само няколко минути или през цялото време на филма. Това вие избирате.

А някакви изисквания за размер. Щот ми изписва, че логото е с по-голям размер и трябва да избера по-малко. unsure.gif
Raikonen07
Прати ми логото, което искаш да вградиш на ЛС, та да вида при мен как ще е.
Bad_Nick
Колеги, моля спазвайте добрия тон !
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.