Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Минало отминало
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Darth Sauron
Това е дискусионна тема, за нещата филми/сериали/анимации, с които сме израснали. Да си припомним малко миналото biggrin.gif clapping.gif
Някой от сериалчетата, които помня бяха Melrose Place, Savannha, Pacific Blue, Largo, Tarzan, Nikita, Sunset Beach и най-дългото, което всеки сигурно е гледал поне един епизод Мерзост и Грозота laugh1.gif rock.gif
Катя
Моите любими от детството са: Изгубения свят; Ларго; всички анимации дето ги даваха по фокс кидс, по бтв; Клоунът; Моторизирани ченгета; Том и Джери; Херкулес; Зина: принцесата воин; Спасители на плажа; И любимата ми теленовела "Заради любовта ти"; А от филмите, "Добре дошли в джунглата"; Индиана Джоунс; Денис Белята. Има още много, но да не ги споменавам.
Borqna_75
По мое време имаше доста интересни детски сериалчета. Започвам с "Призраци в блока", "Призраци под виенското колело", "Арабела", "История с близнаци", "Чоки", "Бенджи, Закс и звездния принц" и да не забравим "Синьо лято" и "Неочаквана ваканция". От анимациите основно в предаването "Всяка неделя" даваха "Розовата пантера", "Том и Джери" и "Чоко и Боко". Останаха и "филмите за възрастни" - рубриката "Студио Х" и "Седморката на Блейк"
С тези израснах аз smile.gif
Darth Sauron
Днес се сетих за Ренегат и Шотланският Боец. Много хубави сериали.
Bad_Nick
С тази тема само ще изплашим децата smile.gif
Darth Sauron
Може някой човек да си припомни нещо biggrin.gif просто малко хора коментират ( т.е само аз biggrin.gif ).
Сега например се загледах в стари програми и доста хубави филми даваха по канал 1 преди години.
Мерлин, Крал Артур и масата и предаването милион и 1 желания biggrin.gif
ognen_demon1989
Обожавах милион и едно желания.
Израстнах със сериалчета като Пауър Рейнджърс, Том и Джери, Гуусбъмбс, Спасители на плажа..... Много обичах и едно друго май се казваше Десетото кралство или нещо от тоя сорт и всякакви други анимаций и игрални сериалчета за времето на 90-те....
Ах, колко обичах и ерата на видеокасетите с техните екшъни... жалко, че никой не се навива да помага smile.gif
Bad_Nick
Основната екстра по празници беше "Ну, погоди!".
И досега си ми остава любима анимация.

Иначе мога да поднеса огромното си уважение към Братя Мормареви ( лека им пръст ). Най-хубавите детски книги и филми бяха техните. И досега се изкушавам да ги чета/гледам.
В youtube ги има всичките филми, макар че някой от по-младите тук, няма да схванат моментния хумор на оная епоха.
Darth Sauron
13-та годеница на принца съм гледал и е доста добро. Има доста български класики, които бяха страхотни едно време. Само като се сетя за едно от тях biggrin.gif Лакът Брада - > Лека нощ ме побиват тръпки. Вашето време е малко по различно от моето тъй, като при мен се появиха Покемон и Часът на Дисни, но Ну Погоди и Попай Моряка са едни от времевите класики, които ще останат с години.
tosho_cool
С нетърпение чаках Всяка неделя,за да гледам Пинко smile.gif ,да и Милион и едно желания ,ех спомени ...
Катя
И аз обичах Милион и едно желания. Гледах също Тимон и пумба. Но най-много ме кефеше онова детско по Бумеранг за оная птица дето викаше: "Миг, миг" и вълка дето все мислеше гадости, но птицата го прецакваше. Само дето не помня как се казваше детското.
Bad_Nick
Цитат(Катя @ 30 Dec 2011, 04:44 PM) *
Само дето не помня как се казваше детското.

Пилето беше Roadrunner, а вълка е койот, на име Уили.
Pandora
По мое време по BTV имаше Fox Kids блок всеки ден(тогава още нямаше Fox Kids телевизия в България и само там ги даваха) и всеки следобед се прибирах да ги гледам - "Семейство Адамс", "Инспектор Гаджет" и един куп други, а по Канал 1 даваха, пак по един час, но само в събота и неделя "Патешки истории", "Аладин", "Малката русалка"... А от игралните гледах по 100 пъти "Никита", "Гарванът", "Шотландски боец", "Ренегат", "Гръм в рая"... По Cartoon Network пък по цял ден даваха най-любимото ми от всички филмчета - "Том и Джери".
Marin Bonev
Но най добро си беше Том и Джери, а след него Сам в къщи (първите 3 части)
oni4kata
Аз си спомням и Фантагеро и още един с една принцеса и една магическа парцалена кукла, която изпълняваше няколко желания...родителите и бяха отгледали и някаква дето се оказа отгледана от вълци.. надявам се някой от вас да се сети smile.gif много филмчета имаше и не бяха така компютърни измислици... Барбароните, Плодчетата... грижовните мечета.... по фокс кидс наистина имаше хубави детски Инди ли как беше едното, все с интерес ги гледах.. Волният Уили, имаше и един филм Орка мисля е много страшен ми се струваше като малка smile.gif Волтрон, Рейнджърите как бяха май Пауър Рейнджърс, както и подобията им после по фоксчето... много хубави неща кефих се на видеотеките имаше една в квартала ми където на 40 късети всети под наем ти подаряват една по избор. Беше много яко! Покахонтас, Маугли, както и игралните Маугли - имаше доста версии. Айй Гръм в Рая бях луда по него филм. Спомням си и леки бледи части от от други филми и дески, но не се сештам имената им и никой покрай мен не може да се сети
Planet_Rocker@or*Die
И до ден днешен си падам повече по анимации и развлекателни филми. Но тези, които оставиха следа са: Милион и едно желания, Волтрон, Смърфовете по БНТ, Педя човек, лакът брада и клуб НЛО smile.gif А от БТВ, почти всичко от първите им години: Алф, Женени с деца, Инспектор Гаджет и Семейство защо защо От нова нв: Покемон (първите 3 сезона, после става боза) smile.gif И други има, но това са основните.
За жалост 5 години следях бнт... нито Милион и 1 желания повториха, нито Волтрон... Добре, че успях да запиша 2-3 епизодчета от Педя човек, лакът брада. smile.gif Но дано някой колега от отборите по сайтовете тврип също следи програмата на БНТ за такива архивни файлове.
Надявам се някога БНТ да се пробудят от летаргията и да пуснат на дискове старите си продукции, преди да са изгорели като първият български филм. smile.gif Аз ще съм един от тези, които ще си купят голяма част от тях.
kotaraka_eek
Ех, времена! Никой не каза, че нямаше 500 канала, както сега. Който нямаше кабелна (при нас 94-та мисля, че я пуснаха с 20-30 канала, повечето непреведени) имаше само Канал 1 и Ефир 2, като втората не представляваше интерес за децата, тъй като не даваха детски. Основната радост ни беше Милион и едно желания и игрите по улците, но това е друга тема. Повечето ги изброихте, но учудващо забравихте едно от най-интересните Уолт дисни нещо какво беше не помня в събота и неделя от 7 до 8 мисля, че беше. В събота филм, а неделя анимация. Та за анимацията "Чип и Дейл" не споменахте мисля. И кеча тогава с Хълк Холган, тоя къде играеше в Гръм в рая, но не ни даваха да го гледаме, та се криехме. Винаги ни хващаха де, но беше забавно.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.