Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ПРОБЛЕМ С ЛАПТОПА
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
E-Tle
Малко след като си свалих епизода на Доктор Кой, ми изскочи невиждан проблем - появи се син екран на хоризонтални чертички в горната част и се рестартира. Когато му дадох нормално стартиране на уиндоуса, се появи отново син еран с текс, отброи до 100 и пак се ресна. Последва искане за ресторване на системата до предходен период, натиснах "ок". Но вече при стартирането дава черен екран с мигащо тире в горния ляв ъгъл.
За момента съм свалил цялата информация на твърдия си диск, преводите са спасени - слава богу. biggrin.gif
Въпросът ми е дали наистина се е прецакал уиндоусът, защото твърдият диск си е добре, дисплеят - също, дъно, видео и рам - също. Но няма двд лапточпето и вероятно ще трябва като външен хард да инсталирам нов уиндос на него. Няма да има някакъв проблем от такава интервенция, нали?
Bad_Nick
Най-вероятно ти изгорял вентилатора на процесора. Води го веднага на доктор, за да не ти стопи дъното.
E-Tle
Вентилаторът е един и си работи нормално. Над самия процесорен чип няма вентилатор, а под нег да е дебел 0,5 см не ми се вярва да има. Мисля, че уиндоусът си е отишъл, защото експлоръра забиваше от време на време, а и имаше и друг път пак сини екрани. Ще пробвам с преинсталация, ако не стане, ще търся майстор.
tosho_cool
Да,уиндолса-преинсталация,сигурно ще стане,дано.Хммм.Не стане ли така или иначе ще трябва да ходи на доктор.
E-Tle
Сложих твърд диск от друг компютър. Тръгна да зарежда уиндоусът му, но пак син екран и се ресна. Май ще е майстор и дано не е дъното само.
tosho_cool
Ако е дъното,не дай боже,хвърляй и си за нов лаптоп.
Bad_Nick
Цитат(tosho_cool @ 13 Sep 2011, 09:37 PM) *
Ако е дъното,не дай боже,хвърляй и си за нов лаптоп.

Първо си виж фактурата, може да е още в гаранция.
Аз така се отървах от разходи след стопено дъно.
TAHEP
Така както го описваш, почти съм сигурен че УИН-а се е прецакал. Което си е съвсем нормално. Преинсталираш от флашка и работата е ОК. Слагането на друг хард с вече инсталиран УИН също е опция, но вероятността за успех е 50/50. Ако искаш да си спестиш лев и да се научиш да преинсталираш пиши на Л.С. да ти пратя инфо как се прави.
E-Tle
Проблемът беше разрешен, но използвах по-елентарно качване на флашката от предложеното ми. Всичко проработи, да чукна на дърво. Остава да си го оправя както преди. smile.gif

И един съвет, не си вземайте сони-Байо, защото нямат сервиз в България. А появи ли ви се хардуерен проблем, дори да сте в гаранция, ще ви искат 220 лв за транспортни разходи.

ПП Темата вече се затваря. И много поздрави на баце Бил. laugh1.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.