Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ЧЛЕНОВЕ НА ОТБОРА
subsunacs.net - Форуми > Други > Отбори > УНАКС ТИЙМ
Bad_Nick
Специални благодарности на Spark за съдействието.

Членове на отбора:

Почетен член, основател на отбора и наш съмишленик:
stdoominic

(0) Контролен екип:

Phoenix
Geronimo88
veskoka
E-Tle
parler
beljata

(1) група А:
Grafifi
Loli
Oracle
Amon Ra
Bad_Nick
Loli
kolesniza
The Fountain
nikter
papy2000
vanina_t
Любо Гашин
Loco Tribal
kitty JB
Moni-bonboni
stuny
KimJ
0ld SCho0l
peterx
Deleter
BadGirl (TroubleMaker)
Vampire Ji
cold
vseizvestna
stardust
DaryG
A.S.H
judas
KikoDraka
hitzata
poppyto

(2) група Б:

Gushifly
Димитър Милев
Dragonfly
Morris
mira70
stanimir2
nika27
livar66
kakoytou
a4kataaaaa
cnapta4e
Hellhound
wasntme
Vins
Blatnoto
Hagrid/SunnyGirl17
Foz
Борис
ГоГаТа
WizardBGR
MaDi
maleficium
gleek^
Chrissie
Emira7e
denis_barbov
BorG
zveno

(3) Комплексни редактори:
m00n
Spux

(4) Синхронизатори:
ferol
nikra
damyl
Scene
Fastuka
milenkz
ridercho
haskotoo
tosho_cool

(5) Група В (временни | работят с...):

IceRaven | beljata
martina_plv | E-Tle
Катя | E-Tle
SlimShady | E-Tle
Lena | E-Tle
kaspan4o |
seduction |
ina___ |
tigar4eto |

* В сиво са оцветени членовете, които нямат превод повече от 6 месеца.
** Подредбата на имена е произволна в групите.

---

При приемане на нови членове, според мнението на проверяващите, те ще попадат в някоя от групи 1-3. (1) За членове, към които няма забележки. Техните субтитри впоследствие ще се проверяват от произволен член на КЕ. (2) За членове, които не нарушават обявените критерии, но са получили препоръки за подобряване на субтитрите си. Субтитрите им се проверяват от този член/ове на КЕ, който/които е/са имал/и препоръки. При наличие на два превода, в които са спазени всички забележки, съответният член се прехвърля в група (1). (4) За членове, които са приети със забележки, нарушаващи част или някои от изискванията на отбора. Те нямат право да използват знака, освен ако субтитрите не са прегледани и одобрени от този член на комисията, който се е ангажирал да подпомага работата на преводача на пробен период. След покриване на изискванията на отбора и по предложение на помощника от КЕ, пробният период се прекратява и съответният преводач преминава в група (1) или (2).

Цитат
Всеки кандидат за член подава заявка в темата КАНДИДАТСТВАНЕ В ОТБОРА два авторски превода или редакции /за повече информация прочетете първия пост на темата как да попълните и пуснете кандидатурата си/. Двама членове на КЕ ги проверяват и дават насоки и препоръки на преводача/редактора. Следващите два превода/редакции, които бъдат направени, се явяват изпитателен срок - през това време все още няма да бъде част от отбора, но ще е в списъка с членове. При тези два превода/редакции отново ще бъдат давани насоки и препоръки. След това кандидатът става пълноправен член на отбора. Последващите два превода/редакции са гратисни, тоест няма да се получават предупреждения, а още насоки и препоръки. В следващите преводи вече ще има предупреждения, като причините за предупреждение трябва да надвишават 5% от общия брой технически, смислови и правописни грешки. При трето предупреждение ще бъде необходим консенсус от страна на КЕ за отстраняване на члена. Всеки член може да поиска второ мнение от друг член на КЕ, когато получи първо или второ предупреждение.

Оттеглени кандидатури - nori4ka | Nadia Angelowa | ospamox | pateto7 | poison_ivy | westy | PhotoshopeR | LadyCharm | Любляна Димитрова | incredibleme | stefanotys
dieselboy
На последното заседания на контролния екип (КЕ) се прие ново групиране на отбора ни.
Той ще се дели на три групи, както беше досега, но те ще носят символите А, Б и В.
В "А" група ще бъдат членовете, които са доказали, че могат да спазват на 100% критериите и са одобрени
от поне 50% от КЕ. За тях са добавени и още няколко допълнителни изисквания. Мястото в тази група не е перманентно
и при неспазване на изискванията лесно могат да се озоват отново във "Б" група. В тази група проверките нямат да бъдат
постоянни, а на случаен принцип. При първото неспазване ще получават предупреждение от проверяващия,
а при второ - изпадане в "Б" група.
В "Б" група ще членуват всички останали, които спазват минималните изисквания на отбора.
Последната група ще бъде за преводачи на изпитателен срок, които няма да бъдат членове на отбора
докато не изчистят грешките си и кандидтурата им за "Б" или за "А" група не бъде одобрена от КЕ.
E-Tle
След проведената дискусия, КЕ реши следното:

1/ Да премести/повиши следните членове от Б към А група:

BadGirl | Katinata | Belly | lg75 | vanina_t | stuny

2/ Създава се група синхронизатори, които получават правото да поставят знака на синхронизирани от тях преводи САМО на членове на УНАКС ТИЙМ, а това са:

Raikonen07 | ferol | damyl | Fastuka | ridercho | tosho_cool

3/ Изменя се системата на проверки на следния принцип - всеки от КЕ получава по 3-4 души от А и Б групи, разделени спрямо колко често превеждат,
като проверява по 1 превод на месец на член на А /ако има такъв/ и всеки четвърти превод на член на Б.
KEUnacsTeam
Уважаеми колеги,
Членовете на Унакс Тийм винаги са били разделени в групи - хора с опит и вече овладяли тънкостите на преводите (доколкото е възможно) и хора, които все още има какво да научат. Това разделение обаче никога не е било видно за хора извън отбора. Не искаме членове на отбора да бъдат нападани само защото ползват знака, а имат някакви пропуски, които с времето ще се изчистят, затова въвеждаме нов знак, по който вече да е видно за всички. Той е същият като досегашния, с една разлика - червен е. Целта му не е да накара членовете на отбора да се чувстват неравноправни, а да избегне заяжданията. Това не означава, че преводачите от А група (със синия знак) са идеални, няма идеални хора, а само че са овладяли по-добре тънкостите на превода и тайминга.
Синхронизаторите на отбора ще имат право да използват и двата знака, в зависимост от това кой член на отбора синхронизират.
sisira
A къде е JJD?

Виждам, че при настоящи и бивши членове на УНАКС ТИЙМ има някаква последоветелност. Превеждащите са в черен цвят. Когато спрат да превеждат, поне 7-8 месеца още остават в този цвят, след което преминават в сив цвят, цитирам:" * В сиво са оцветени членовете, които нямат превод повече от 6 месеца." В сивото остават с години. Давам примери:

stanimir2 - последен превод 05.04.2013, цвят - Сив
livar66 - последен превод 21.06.2011, цвят - Сив
Hellhound - Последен достъп в сайта 9 July 2013 - 11:05 AM, затова няма смисъл да му проверявам и последният превод, цвят - Сив
Vins - Последен превод 2011, след това е качвал предимно чужди субтитри, цвят - Сив
Hagrid - Последен достъп в сайта 5 January 2014 - 01:41 PM, но все пак ще проверя преводите му. Интересното е, че не откривам нито един, цвят - Сив

Това са 5 от шестте ми произволно избрани оцветени в сиво членове на Унакс Тийм. Както се вижда, членството в Унакс Тийм май е пожизнено, дори без превод, дори с превод от преди 3-4 години, оставаш член, май завинаги.
Но обаче аз ще попитам, нищо, че пак някой би казал, че намесвам приятелски интереси, ами нали приятелите сме за това, да се защитаваме. Та къде е JJD??? Преди месец беше в черен цвят, като все още действащ преводач, да уточня и за него: Последен превод 14.07.2013.
Та къде е JJD? Няма го в черно, но го няма и в сиво. В сиво има някакви хора, превеждали последно при потъването на Титаник, а JJD, с последен превод ненавършил и година, липсва от целият списък?
За пореден път се уверявам в едно, щом имаш малко повече права можеш да правиш каквото си искаш, JJD е махнат от списъкът на Унакс Тийм, защото не е бил удобен на някого, предполагам на някого от модераторите, без да му е даден сив цвят за 10-20 години, или доживот.
Ще взема да пиша и аз на Spark, да ми даде и на мен права в този сайт, то било готино, щом някой ти е симпатичен, или не, да можеш да правиш с него каквото искаш. Кеф, а?

Понеже написах всичко това, без да поясня за обикновенният потребител, ще уточня: JJD беше действащ член на Унакс Тийм до преди месец, има много преводи в сайта, а също и доста ученици, някои от които научи до такава степен, че са настоящи или бивши членове на Унакс Тийм. Интересно ми е на мен защо се загуби от листата?
Предполагам ще получа поредният плосък отговор, не казващ нищо съществено, просто отбиващ номера, но аз все пак питам: Къде е JJD???
E-Tle
Сисира, ти защо си мислиш, че 90% + сред възнеслите се в Рая не е същият принцип? Ще ти поясня, за да ти се проясни - всеки един сив пуснал превод, ще бъде проверен при нов превод и преценен дали е запазил/повишил/понижил нивото си и да се предприемат необходимите мерки.

А къде е Явор, ами нали сте приятелчета? Плосък въпрос, наръбен отговор. Сам е преценил за себе си, отписал се е от отбора, не беше и сам в това начинание. Всеки си преценява за себе си, за повече инфо относно причини може да изискваш от него или неговия мирър акаунт. Щом се е отписал, дали трябва да фигурира още в листата? Мисля си, че ако нещо е изключен отбора, щеше да се чуе. Както всеки един сив може да се върне към активни преводи, така и всеки напуснал.

Не разбирам защо трябва да си чешем езиците с телена четка по клавиатурата при напълно прозрачна обстановка, но здраве да е. smile.gif
peterx
sisira, допреди време изпитвах уважение към теб (позволявам си да говоря на "ти" заради честите ни засичания в темите от форума) заради точните и обективни коментари във форума и непримиримостта, с която защитаваш позицията си.
Сега има единствено разочарование...
Много плитки опити за вкарване на интриги. А това е нещото, което най-много ненавиждам у хората.

Влади много ясно ти го обясни, но нека и аз да повторя - в този списък фигурират хора, които СА част от отбора. Цветът на ника идентифицира единствено тяхната активност/неактивност в превеждането. А това, че някой е решил да напусне отбора, не означава, че името му остава тук пожизнено. Такъв не е само случаят с JJD, а с всички останали, които са решили поради една или друга причина, че мястото им не е тук.

И за да спестя неоснователни обвинения, че пак не ти е отговорено по същество:
- JJD или някой друг, който не е превеждал от повече от 6 месеца, може да е останал в черно просто защото и ние сме хора и може да пропуснем някого wink.gif.
- JJD отсъства от този списък, защото отсъства от един друг - системния списък с членовете на отбора. От там изчезваш само когато по собствено желание се отпишеш от отбор, в който членуваш. Липсата му тук е просто следствие на тази в другия списък. А защо той се е отписал от отбора - само той може да си каже. Не го познавам толкова лично, но имам впечатления, че е добър преводач, заради което съжалявам за напускането му.

И хайде стига вече драми - лято е wink.gif.
sisira
Първо, ще ви успокоя с това, че коментарите от тази тема ще ги изтрия в последствие, не е нужно да остават завинаги тук, все пак коментираме нещо моментно. Второ, спокойно, няма да влизам във властта ви smile.gif
peterx, ако исках да създавам интриги, бъди сигурен, че отдавна щяхте да имате много такива, както се вижда, не съм заплела такива до сега, и няма и да го направя. Обясних добре в коментара си по горе, какво питам, и мисля, че ще ме разбереш добре и от това, което ще напиша по-долу.

По темата, тук вече малко ме поизлъгахте, в сайта можеш да имаш колкото искаш акаунта, няма ограничение за това. Но по никакъв начин не можеш да правиш нещо от един твой акаунт спрямо друг, да заменяш субтитри, да предявяваш претенции към такива, или каквото и да е, всичко, което искаш към даден акаунт можеш да го направиш само и единствено от него, сама съм видяла, да кажем, Spark стриктно спазва това и не прави нищо по молба от друг акаунт. Затова ме учуди факта, че JJD не е преминал в сив цвят, както всички останали, а липсва от списъкът. Как се е отписал сам съвсем скоро, след като последно е влизал с акаунта си на 19 January 2014 - 07:22 PM. Значи, или са нарушени правилата, или просто и тук някой е почистил по свой лични мотиви. Би следвало, като всички останали, да премине в сив цвят, та дори и да не влиза в сайта с години, то е ясно, че може така. Обаче явно не ви е било удобно, защото все пак някой път ако влезе, може да прочете всичко в темите, до които имат достъп само членовете на Унакс Тийм, може да гласува, може да даде някое предложение и т.н., а това явно не изнася на някого.

И малка забележка от моя страна, не е културно да си говорим в публична дискусия на лични имена, които само ние знаем, все пак така караме обикновеният потребител да се чувства изолиран.
peterx
Как да не са интриги след като се говори за неща наизуст и се правят внушения, които са далеч от истината?
Имам достъп до всички отборни чатове и теми и тази малка драма с JJD ми идва изневиделица. Т.е. не е имало нищо, което да покаже, че има гигантски конфликт, довел до своеволие от някой, на когото колегата му бил "неудобен".
Това е толкова абсурдно?!? Не мога да си представя, че JJD ще си мълчи при подобно отношение.

Пишеш кога бил влизал за последно и сипеш обвинения в лъжи. А питаш ли кога се е отписал?
Или това няма значение?

Последно - колегата не е преминал в сив цвят, защото при него ситуацията не е със спиране на преводите, а с напускане на отбора.
Ако тези промени не са били отразени веднага от КЕ, това е наш пропуск, а не някаква световна конспирация срещу някого.
sisira
Цитат(peterx @ 3 Jun 2014, 12:52 PM) *
Пишеш кога бил влизал за последно и сипеш обвинения в лъжи. А питаш ли кога се е отписал?
Или това няма значение?

Точно това попитах, как се е отписал, след като не влиза и не използва акаунта? Явно някой го е отписал против правилата.
peterx
Ето това е системният списък с членовете на отбора:
http://subsunacs.net/ib/index.php?autocom=...mmem&tid=22

Той може да се е отписал оттук още миналата година. Няма как да разбера.
Или да е поискал по скайп да бъде отписан, защото например не желае да влиза със стария си ник.
Няма да е за първи път smile.gif.

Точно затова не могат да се правят подобни умозаключения. Убеден съм, че никой не го е отписал по свое усмотрение и противно на неговото лично желание.
А какви са причините да напусне отбора - той си знае.
Bad_Nick
sisira, вече няколко пъти те хващам, че се юркаш като диво прасе против отбора.
Кажи си го с думи прости - това основният житейски смисъл ли е за теб или обслужваш чужди нам интереси?
Защото за мен всичко това ми звучи като някяква целенасочена атака по неясни за мен подбуди,
Не знам дали осъзнаваш, но почваш да изнервяш хората с манията си за преследване,
E-Tle
Цитат(sisira @ 3 Jun 2014, 02:32 PM) *
Точно това попитах, как се е отписал, след като не влиза и не използва акаунта? Явно някой го е отписал против правилата.

Сам се е отписал, уверявам те. Единствените други, които може да го направим съм аз и Спарк. Относно дали се пазят подобни логове, знаеш кого трябва да питаш. Но и двамата мисля, че не бихме се занимивали с подобни интриги, като в последствие вярвам щеше да се разчуе посредством изгонения.

Последно, което искам да уточня, всеки един, който е напуснал отбора, го е направил по свое желание, сам е натиснал бутона да се отпише.

Смятам, че изчерпахме темата и след някой ден коментарите ще се изместят в тема СПАМ, за да не бъдат трити.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.