Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Проблем с видео Subtitle Workshop / Windows 7 x64
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Cheeseus
Здравейте,

Видеото или излиза като черен екран, или замръзва на един кадър в Subtitle Workshop (v.4 - версия 2.51 директно умира, щом пусна видео). Във форума на Urusoft се споменава за някакви допълнителни настройки на FFDShow, но не се ориентирам. Според някои от постовете трябва да се включи обработката на raw video. Моля за помощ.

Инсталирал съм си CCCP (Combined-Community-Codec-Pack-2009-09-09). Както става ясно от заглавието, системата ми е с Windows 7 x64.

EDIT: Намерих и превключих RAW VIDEO от disabled на all supported, но пак виждам само черен екран.
0ld SCho0l
Тия пакети по-принцип не са добра идея да ги слагаш. Махни ги и инсталирай само това - http://www.free-codecs.com/ffdshow_download.htm
Аз само това съм сложил и ми върви всичко, което се сетиш. smile.gif
Cheeseus
Цитат(0ld SCho0l @ 10 Oct 2010, 12:20 PM) *
Тия пакети по-принцип не са добра идея да ги слагаш. Махни ги и инсталирай само това - http://www.free-codecs.com/ffdshow_download.htm
Аз само това съм сложил и ми върви всичко, което се сетиш. smile.gif

Благодаря за отговора, но моля, предложи разрешение на проблема, без да критикуваш избора ми на пакет кодеци (поне не и без аргументация). FFDShow е включен в този пакет, който имам, следователно има разрешение.
0ld SCho0l
Пробвай да смениш пакета тогава, сложи K-Lite примерно, но от лично наблюдение ти казвам, че пакетите са та*ак работа, правят проблеми, поне при мен. Откакто ползвам само ffdshow, съм нямал грешка. smile.gif
Cheeseus
Цитат(0ld SCho0l @ 10 Oct 2010, 12:40 PM) *
Пробвай да смениш пакета тогава, сложи K-Lite примерно, но от лично наблюдение ти казвам, че пакетите са та*ак работа, правят проблеми, поне при мен. Откакто ползвам само ffdshow, съм нямал грешка. smile.gif

ffdshow не е ли само един кодек, а оттам - не са ли нужно повече кодеци, за да върви всичко? Досега не съм имал никакъв проблем с каквото и да е видео - само тези AVI файлове в Subtitle Workshop. А иначе в момента, пак в SW, едно DIVX видео си върви отлично.

Не ми се занимава със смяна на кодеци в момента. Просто няма да се занимавам със субтитрите на Фрай и Лори сега.

Благодаря!
naruto
Принципно във всеки пакет се разчита на ffdshow. Вече какви настройки са му правили създателите на пакета е друг въпрос.
В СССР е включен и Haali Splitter които също е задължителен ако искаш да ти вървят контейнерите mkv, ogm и mp4.
Всъщност за х264 най добрия вариант е CoreAVC а не ffdshow но понеже е платен не го включват в пакетите.
Та ако решиш да ги слагаш по отделно кодеците това ще ти трябва. Плюс MPC-HC разбира се.

ps. А найстина е странно че видеото не върви при 7 а при ХП няма проблем с тая комбинация. hmm.gif
Cheeseus
Цитат(naruto @ 10 Oct 2010, 03:36 PM) *
Принципно във всеки пакет се разчита на ffdshow. Вече какви настройки са му правили създателите на пакета е друг въпрос.
В СССР е включен и Haali Splitter които също е задължителен ако искаш да ти вървят контейнерите mkv, ogm и mp4.
Всъщност за х264 най добрия вариант е CoreAVC а не ffdshow но понеже е платен не го включват в пакетите.
Та ако решиш да ги слагаш по отделно кодеците това ще ти трябва. Плюс MPC-HC разбира се.

ps. А найстина е странно че видеото не върви при 7 а при ХП няма проблем с тая комбинация. hmm.gif

Ще ги имам предвид тези неща, благодаря. А видеото не върви само със Subtitle Workshop, предполагам проблемът е в нея, не като цяло в наличните кодеци. Тоест... като пусна видеото за първи път - тръгва. Ако ударя пауза или се опитам да превъртя, тогава спира.
naruto
Може да ги питаш създателите на СССР някой намерил ли е начин да го подкара като хората SW на седмицата.
http://www.cccp-project.net/forums/

ps. Но подозирам че ще те посъветват да ползваш Aegisub. rolleyes.gif
Cheeseus
Цитат(naruto @ 10 Oct 2010, 04:18 PM) *
Може да ги питаш създателите на СССР някой намерил ли е начин да го подкара като хората SW на седмицата.
http://www.cccp-project.net/forums/

ps. Но подозирам че ще те посъветват да ползваш Aegisub. rolleyes.gif

Направо си го инсталирах този Aegisub. Малко ми е странен интерфейсът, но ще свикна предполагам (както и идеята, че аудиото трябва май допълнително да го пускам). Важното е, че видеото върви! cool.gif
naruto
Причината е да зарежда бързо. Вярно че веднъж зареди ли си запазва проекта и следващия път става моментално.
Но ако искаш само да изместиш тайминга не ти трябва видео и аудио. А ако искаш да поставиш някоя реплика
в горната част на видеото или къде ти е кеф трябва да заредиш видеото но пък аудиото не ти е нужно.
Cheeseus
Цитат(naruto @ 10 Oct 2010, 05:15 PM) *
Причината е да зарежда бързо. Вярно че веднъж зареди ли си запазва проекта и следващия път става моментално.
Но ако искаш само да изместиш тайминга не ти трябва видео и аудио. А ако искаш да поставиш някоя реплика
в горната част на видеото или къде ти е кеф трябва да заредиш видеото но пък аудиото не ти е нужно.

Звучи по-професионално, отколкото SW.

Но... как да накарам субтитрите (в прозореца за редактиране) да се движат заедно с видеото? В SW има едно бутонче за целта, тук не го намирам, а разгледах всички опции и не виждам нищо такова.

EDIT: И проблемите не свършват дотук... опитах се да редактирам един ред (от субтитрите, които започнах със SW) и когато натиснах PLay след това, взе да цикли и да повтаря едни и същи откъси от аудиото, а видеото върви насечено. (Със сигурност не е заради недостатъчни процесор/РАМ.)

И субтитрите защо може само в този ASS формат да ги сейва?
naruto
Ами ползвам я само за синхронизация та ще трябва да се изкаже някой друг.
Принципно има хелп меню ("F1").

Като чукнеш на някой ред видеото автоматично се измества в тази част.
А под екрана има бутончета. Едното е плей - върви видеото със субтитрите.

Edit: Нова програма нови ядове. Както казах форум, хелп меню и т.н.
За формата поне мога да ти отговоря. Причината е че само той поддържа всякакви ефекти и няма как да ги запишеш като srt.
А целта на програмата е не просто улеснение в превода а да прави всички онези караокета и други екстри които не стават със SW.
Иначе не е проблем да ги конвертираш със SW ако държиш. Просто ги презаписваш като SubRip (srt).
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.