uporit
2 Sep 2010, 01:23 PM
Като преводач имам регистрации в поне 20 торент сайта. Това си е обяснимо. Предполагам, че всички влизащи тук също имат регистрации в можество сайтове. Да сте им чели правилата? Предполагам не, аз също. Правя си регистрацията, смъквам си филма и това е. Нито пиша коментари, нито ги чета.
И така минаха доста години, докато не получих бан за 4 седмици , заради такава тъпня, че още ме е яд. Две страници коментари за един филм къде са субтитрите и никой не знае, че в аватар.бг си има субтитри за филма. Точно така, написах сайта на български, бях видял в един друг сайт, че това не се наказва, защото не се счита за реклама. И хоп - бан. За въпросния бан получих на акаунта си 4/четири/ писма. Ле-ле, много цензори, много полицаи,следящи зорко за "чистотата на ефира". Едно от писмата гласеше, че съм нарушил правилата на сайта. Взех че ги прочетох. Веднага ме лъхна националсоциалистическата идея на Шикългрубер. Разбрах, че макар и мъртъв, той все още е в съзнанието на някои хора, които пишат правилата.
Като спортист съм подписвал доста договори, после и като работник, след това , като държавен служител съм разглеждал хиляди договори, знам много добре, че освен задължения, подписалия договора има и права. В тези правила никъде не се споменава какви права имаме ние потребителите, които сме се регистрирали в този сайт. Обаче задълженията са жестоки. За всяко нарушение на кое да е правило - БАН. Предполагам, че четящите това писмо администратори, модератори и "вся остальная сволоч" на Замунда, ще ми кажат, като не ти харесва - не влизай. Ами нали от такива като мен дето са превели повече от 100 филма, идва посещаемостта на сайта Ви. От такива като мен, които имат регистрация от самото начало в сайта Ви, се нароиха рекламни банери за доста пари, а преди Замунда беше гол като монголска степ. Ще кажете, щом си нарушил правилата, ще си носиш последствията.
АЗ ще отговоря, щом има грешка има и прошка. Това ми е първо нарушение, никога не съм бил наказван, писал три четири пъти, че превеждам даден филм при юнаците, да следят форума/за което не съм получавал бан за реклама/, би трябвало да знаят, че съм преводач,
ДА АМА НЕ.
Затова от днес 02.09.2010 година не разрешавам в Замунда да се качват мои субтитри. Ако видя такива си запазвам правото с позволени и непозволени следства да сакционирам по някакъв начин сайта и да им наложа наказание, каквото сметна за добре.
Това е едно от правата ми, които сам вписвам в договора между мен и сайта.
П.П. Преди време, когато водех безмислената война с конкурента на субсунакс, видях колко много вожд и колко малко индианец има в сайта им.
Те обаче поне имат доблестта да си сложат имената и никнеймите, както и да оповестят каква длъжност изпълняват.
Който намери в сайта на Замунда кои са администраторите или модераторите, да ми се обади. Скрити са!!!!
Въпросните правила са следните:
1 . Споровете с екипа са забранени!
2 . Преди да питате за нещо, погледнете FAQ за информация.
3 . Некултурно, грубо и неприлично поведение в постовете или коментарите ще е последвано с предупреждение ( ).
Ще получите само едно предупреждение!
4 . Навсякъде по сайта и във форума се пише ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на кирилица. Всички съобщения, написани на латиница, ще бъдат трити моментално, когато бъдат забелязани. Правилото не важи за англоезичните форуми.
5 . Всякакъв вид СПАМ е забранен!!!
6 . Тема, която е пусната в грешен раздел на форума , ще бъде заключвана, след като бъде забелязана!
7 . В коментарите по торентите се дискутира само даденият торент. Всички други коментари ще бъдат трити от екипа.
8 . В този сайт НЯМА място за расизъм и той по никакъв начин няма да бъде толериран!
9 . При опит за чийтване, даденият потребител ще губи акаунта си на мига, без предупреждение!
10 . Максималният размер за аватар е 250х250 и 150кб. Аватари с по-голям размер от този, неприлични, неподходящи и нарушаващи другите правила ще бъдат трити от профилите!
11 . Качването на торент, изтеглен от този тракер, е допустимо при следните условия:
- Ако коефициентът на юзера, който ще го качва, за самия торент, е над 1.
- Обяви от къде го е свалил.
12 . Всякакви опити за реклама без знанието и разрешението на администратора на сайта са забранени!
13 . Имате право само на 1 акаунт!
За подробна информация посетете тази страница.
Нарушаването на тези правила води до БАН!!!
0ld SCho0l
2 Sep 2010, 01:46 PM
Най-лошото е, че точно тия правила се нарушават системно от "бардовете" на Замунда, за което даже и забележка не им правят, а хората като нас, които малко или много допринасят за развитието на Замунда, ни режат... На мен пък ми деактивираха един акаунт и не влизах повече от година и половина, но за съжаление там има неща, които трудно могат да бъдат изтеглени от другаде от хора с моята интернет връзка, така че се принудих и от една-две години съм с нов акаунт там и се опитвам да спазвам малоумните им правила доколкото е възможно.
Cece
2 Sep 2010, 03:23 PM
Аз имам от 3 години някъде акаунт там. Само тегля без да коментирам торентите. Но последно като превеждах един филм, в който главните герои бяха чернокожи, гледам в коментарите неща от сорта: "един от нашите няма за разнообразие, поредният филм за негри" и всякакви такива. Естествено нито един автор на такъв коментар не беше банът или бяше изтрит коментарът. А това се брои за расизъм, което е едно от техните правила, но естествено нищо не правят по въпроса. Само това искам да кажа и все пак не всеки е перфектен
Администратор :
http://zamunda.net/userdetails.php?id=1267Крайно време е някой да им каже как стоят нещата на тези от екипа 'щото се мислят за голяма работа.
Успех .
Spark
2 Sep 2010, 06:51 PM
"В този ред на мисли" след 2-3 дни ще забраня качването на суби, коментари и т.н. към ######, че "шефа" им там се е взел много на сериозно. Може би и арена ще ги последва, защото само мирърват субтитрите. За случая в замунда донякъде ги оправдавам, в който и да е тракер сигурно щяха да ти наложат наказание ако пускаш линкове към конкуренцията. Но според мен и само предупреждение можеше да свърши работа.
ognen_demon1989
2 Sep 2010, 07:20 PM
Цитат(Spark @ 2 Sep 2010, 07:51 PM)

"В този ред на мисли" след 2-3 дни ще забраня качването на суби, коментари и т.н. към ######, че "шефа" им там се е взел много на сериозно. Може би и арена ще ги последва, защото само мирърват субтитрите. За случая в замунда донякъде ги оправдавам, в който и да е тракер сигурно щяха да ти наложат наказание ако пускаш линкове към конкуренцията. Но според мен и само предупреждение можеше да свърши работа.
Спарк, имах 2 качени торента в мастерс и дадох линк към тука и те ми забраниха линка и получих бан защото им се изсмях и им казах
че са смешни протежета на "другия сайт"(от който получих банн заради това си изказване в мастерс)
Кофтито на мастерс е, че свалят субките от тук и ги слагат директно в торента и понякога даже не упоменават кой е преводача.
За това си катеря в Акселчето, малко сайтче но пък поне уважават трудът ни
ferol
2 Sep 2010, 07:47 PM
Не искам да се правя на адвокат на Екипа на Zamunda, но нали не си получил бан по IP или пък да е затворен напълно акаунта. Такива са правилата на сайта и когато се регваш то по подразбиране се съгласяваш да спазваш тези правила, както е и тук в този сайт, също и във всеки друг сайт. Дори и администраторите на сайта отговарят пред някой друг не си мисли, че има хора които могат да си правят каквото искат. Няма такова нещо като привилегировани. Това че има коментари (посочените от теб расистки изцепки), които не са редни и са против правилата на сайта е вярно, просто при такава бройка потребители, които пишат хиляди коментари на ден е трудно всичко да се следи, има си начин тези коментари да бъдат показани на Екип и те да вземат мерки.
0ld SCho0l
2 Sep 2010, 08:03 PM
Не съм съгласен, че няма привилегировани. Точка 7 например се нарушава системно от разни малолетни випове, които ползват коментарите под торентите вместо скайп. За щастие се намират и готини и разбрани хора, което е и втората причина да използвам Замунда.
А за мастерс - просто не ми е ясно как може да има такива малоумници... Кой, за бога, посещава тоя умрял сайт, та са се взели толкова насериозно?!
BadGirl
2 Sep 2010, 10:23 PM
За Мастерс научих наскоро. Преди да затворят Наносет, свалях само от там. В Замунда ми баннаха на два пъти акаунта, защото бях свалила и изтрила веднага някакви торенти. Сега ползвам сайта с "повишено внимание", както се казва.
Общо взето не разбирам откъде идва това завишено самочувствие. То не са банове, и наказания, и изтрити реплики... Явно за доста хора, от всички възрастови групи, интернет пространството е единственото поле за лична изява и себедоказване. Жалко, но факт.
П.П. ognen_demon1989, поставянето на субтитри в торента за съжаление е личен избор на ъплоудера според мен, и въпросът се свежда до това колко е коректен или не. Така или иначе, и от потребителите рядко ще чуеш "Благодаря", по-вероятно е да има реплики от рода на "Айде бе, вие се сетихте да направите субс" и т.н. Още един досаден факт.
BadJoker!
2 Sep 2010, 11:40 PM
uporit, най-добре е да се свържеш с някой от екипа и да му обясниш как стоят нещата. Всичко останало е излишно хабене на нерви.
StraightEse
3 Sep 2010, 07:49 AM
В замунда си има някои култови моменти. Преди няколко дни дръпнах филм "отвън", преведох го и го качих там,
че да го има, след което торента беше изтрит, защото нямало скийншотове и подходящо *.nfo

Да не говорим за култовите коментари, от които да се чудиш да плачеш ли или да се смееш.
Ето един, който ми стопли душичката:
Цитат
ste mu eba maikata na toya det pravi subtitrite
gogocrew
3 Sep 2010, 11:49 AM
Хайде един да защити Замунда. По отношение на коментарите, защото екипа не може да следи всички коментари, които се пишат на ден, всеки Супер потребител може да съобщи за нереден коментар, но ако супер потребителя не знае, че го има това право, вече е отделен въпрос.
uporit
3 Sep 2010, 02:18 PM
Цитат(ferol @ 2 Sep 2010, 08:47 PM)

Не искам да се правя на адвокат на Екипа на Zamunda, но нали не си получил бан по IP или пък да е затворен напълно акаунта. Такива са правилата на сайта и когато се регваш то по подразбиране се съгласяваш да спазваш тези правила, както е и тук в този сайт, също и във всеки друг сайт. Дори и администраторите на сайта отговарят пред някой друг не си мисли, че има хора които могат да си правят каквото искат. Няма такова нещо като привилегировани. Това че има коментари (посочените от теб расистки изцепки), които не са редни и са против правилата на сайта е вярно, просто при такава бройка потребители, които пишат хиляди коментари на ден е трудно всичко да се следи, има си начин тези коментари да бъдат показани на Екип и те да вземат мерки.
Явно не си ме разбрал. Навсякъде където има задължения има и права. В този казус има задължения без права. Администраторите и модераторите са недостъпни,
да не говорим за бройката им.
marianozsa
4 Sep 2010, 07:47 PM
Аз съм на твоето мнение uporit! Започнах да превеждам за удоволствие, в последствие стана тръпка. С времето се научих на правилата за писане на субтитри и т.н. Никога не видях нито един позитивен коментар за труда ми, напротив всички се вайкат и използват какви ли не епитети докато се появят субовете, та дори и след това. Не са липсвали и такива от "колеги".Винаги съм казвал, че никой не се е родил научен. Та веднъж си изтървах и аз нервите и получих наказание за една седмица да не мога да свалям торенти. Заболя ме не за това , че няма да мога да дърпам торенти, а това че имаше такива 3 в топ 10 с мои преводи. Затова реших да зарежа това занимание и само да си гледам живота. Когато ти писне, зарежи ги, филмите можеш да си ги свалиш и от други тракери, а превод не ти трябва щом знаеш някакъв език! Това е моето мнение.
ohnababa
4 Sep 2010, 07:58 PM
Я каква блага темичка...

До упорития:
Zamunda.net е частен сайт и пребиваването ти там (твоето и на всеки друг) е условно и подчинено на придържането към 13 елементарни правила. Щом не можеш да ги спазваш... сещаш се

(до колкото разбирам си получил 4 седмично ограничение за писане във форума и под торентите, а не БАН. Недей да извърташ нещата)
Сайта замунда е толкова голям, пълен с потребители и банери НЕ заради твоите субтитри, а заради качваните там ТОРЕНТИ (провери в google значението на тази дума)! Филмите качвани в замунда са около 1/3 (дори по-малко) от нещата които се качват в торента замунда. От тази една трета... грубо 30 000 филма (без сериалите) ти си превел казваш 100 бройки?
Къде си мислиш, че въобще се класираш?!?
Забраняваш да ти се качват субтитрите в замунда? А как ще предявиш авторство върху тях? Заплашваш, че ще взимаш мерки? А защо не си кажеш акаунта там за да ти забранят и те да влизаш на тяхна територия? Плачкаш тук и вдигаш врява, а опита ли се да обясниш проблема на някой мод/админ? (не е вярно, че няма начин за връзка с екипа)
До колкото чух има злоупотреби и от твоя страна със чужди субтитри които ТИ си свалял от там и си представял за свои...
Не мога да се примиря със смехотворните ти обвинения към сайта! Замунда ВИНАГИ са се стремили да бъдат максимално толерантни към ВСЕКИ преводач! Винаги са гледали на юнаците и на сабаджиите като на партньори и повечето изявени преводачи са VIP-ове там (StraightEse може да го потвърди макар и да му трият лошо оформените торенти).
Замунда винаги са се съобразявали с желанията на преводачите и на големите сайтове за субтитри! Екипът на замунда винаги е санкционирал злоупотребите със субтитри и ВИНАГИ е защитавал ВАШИТЕ интереси...
Проблемът е, че много от ВАС възприеха това за даденост и задължение на екипите. Е, драги това далеч не е така за това имайте поне малко елемнтарно уважение към хората които ВИ седят зад гърба докато си мерите лангите по форумите!
Изключително съм изненадан, че модовете и админите ТУК са оставили тази долна и нелепа тема да се развива... Това КОЛЕГИ никога не се е случвало в замунда...
Авторът ако има още претенции нека се обърне към екипът на замунда на следния адрес:
http://zamunda.net/sendmessage.php?receiver=staff...или да замлъкне.
StraightEse, ако желаеш да качваш в замунда (макар и да си вип) е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО да следваш инструкциите за ъплоуд и оформление (подробно са описани в ъперския форум). Ако се затрудняваш с нещо можеш да потърсиш помощ от модератор (няма да ти бъде отказана).
marianozsa, екипите на тракерите не пишат негативните коментари. Те се пишат от малоумни потребители без възпитание и елементарна култура. Сайтовете нямат вина за това. Относно тридневната ти забрана за сваляне... такава не си получил в замунда защото там ограничение в свалянето просто не съществува
До всички останали недоволни:
За "бедите" сполетяли акаунтите Ви със сигурност има рационално обяснение. Не бъдете толкова елементарни, че да изкривявате нещата през собствената си призма... Монетата винаги има две страни.
Хайде със здраве
iNfRaSoNiC
4 Sep 2010, 08:47 PM
И аз съм получавал 2-3 бана в Замунда, при това повечете пъти причините бяха от смешни до ненормално смешни! Акаунта ми беше с над 25TB ъплоад и ме баносаха по подозрение, че съм качил торент, изтеглен от тях, в друг тракер... при това влязох с друг ник и се свързах с екипа, пишейки по възможно най-любезният и учтив начин, просто питах каква е причината и т.н.
Отговора беше: "Не се прави на идиот, ти си знаеш" !!!
Е ако така се отнасяте към потребители с 25TB ъплоад за 1 година регистрация здраве да е! Има 10000 сайта по-добри и от Замунда, в които админите и модовете са светстни хора, а не балони, летящи на километри над земята! Напълно те подкрепям Uporit!
uporit
4 Sep 2010, 09:06 PM
Относно словестната диария на ohnababa:
Само за тази твоя реплика До колкото чух има злоупотреби и от твоя страна със чужди субтитри които ТИ си свалял от там и си представял за свои... ще ти изсъхнат ръчичките, дето написа тази тъпня. Бих изпреварил клетвата си и бих ти ги счупил собственоръчно, но обикновено хора, които пишат такива неща като теб са 50 кг с очила и пъпки по лицето, които не са се били никога освен с момичета.
Регистрира се специално за да пълниш форума с простотии, предполагам ,че си някой от многото "вожд" привърженици на автора на "Майн кампф"
Ако беше мъж, щеше да си сложиш ник охнадяда, а не охнабаба.
Ако прочетеш коментарите под всеки филм ще видиш, че 90% от писанията са , кога ще станат субтитрите и чак когато станат субтитрите тогава почва голямото сваляне, така че не се прави на умник.
Ако бях написал avatar-bg.org нямаше да се сърдя на бана, но да напишеш аватар.бг и да те лупне някой лумпен си е жива подигравка.
Върха на словестното ти скудоумие е репликата ти: Изключително съм изненадан, че модовете и админите ТУК са оставили тази долна и нелепа тема да се развива... Това КОЛЕГИ никога не се е случвало в замунда...
Колега ще ми викаш, когато ми дойдеш на образованието, чикиите, жените с които съм спал и филмите които съм превел.
Долен и нелеп си ти, който идваш неканен тук. Няма да ти изтрия писанията, само ще ти изтирия ника от тук. Нека хората те четат и се смеят. Явно егото ти е като четирикрилен гардероб, но съм сигурен , че си с къси ръчички и къси пръстенца.
Авторът ако има още претенции нека се обърне към екипът на замунда на следния адрес:
http://zamunda.net/sendmessage.php?receiver=staff...или да замлъкне.
А пък това направо ме разсмя, явно гледаш доста американски филми със сватби в тях. Екипа Ви се крие зад анонимна страница за изпращане на
писма. Виж как е по другите сайтове. Знае се кой е администратор, кой е модератор, кой е ВИП, но при вас е обяснимо да се криете, защото Явор Колев скоро пак ще дойде и ще ви сбръчка. Тогава ще видите колко е хубав ареста на ул.Майор Векилски. Свирки до зори ще правиш.
На финала ти Хайде със здраве, ти отговарям хайде с болест.
П.П. Ако влезеш с друг ник, ще го блокирам и него, после вече ще има бан по ай пи.
valkoval
4 Sep 2010, 11:06 PM
Uporit, напълно те разбирам, и знам как се чувстваш, когато те изкарат, че едва ли не, си откраднал чужди суб. Няма да си първият, а едва ли и последният, когото ще обвинят в плагиатство (мисля, че това е думата, ако не греша). И мен така ме обвиниха, без дори да си направят труда да ги сравнят, преди да се "изцепват" някои. За което после нямаха и доблестта да се извинят. Затова и аз като marinozsa, зарязах за сега това занимание, и се занимавам само с редакция, но само за лично ползване (и на приятели, разбира се). Хората са неблагодарни.
marianozsa
5 Sep 2010, 07:56 AM
ohnababa, как можа да се изцепиш така? (Къде си мислиш, че въобще се класираш?!?) Аз, а предполагам и колегите не се борим за някаква класация в замунда или където и да било! Аз лично започнах заради приятели от провинцията които нямат кино зали под ръка и не могат един нов филм да изгледат. Винаги съм мислил за това при преводите си. И наистина се замисли, замунда на 80% се посещава заради филмите! Предполагам, че можеш да го констатираш ако си водите някаква статистика. Даже ще те улесня, виж препоръчани, там има 80% филми. Разбираш какво ти намеквам! Ако така се държите, както ти в случая с преводачите скоро няма да имате читав превод за филмите си!
COBRA
5 Sep 2010, 08:28 AM
Цитат(Spark @ 2 Sep 2010, 07:51 PM)

Да,определено Асен се е взел доста насериозно,докато превеждах за техният сайт и качвах там филми,нямаше проблеми,сега когато не съм там,а дадох линк във филм към субтитри които съм превел тук,веднага получих предупреждение,но не са се посвенили да използват мой субтитри във филм който е качен там.Не знам от къде вадят това самочуствие.
ss.scirocco
5 Sep 2010, 09:48 AM
Мани...мани...как се изложи "адвоката" на Замунда...нямам думи.
Четейки дискусията и виждайки намесата на другите преводачи, веднага бие на очи, каква лоша реклама сам си направи човека на сайта!
Не съм била банирана, а и съм в чужбина, та малко ме грее вече Замунда. Щом могат да си "позволят" да губят български потребители живеещи в чужбина, говори само, че сайта им не е на нивото от което се опитва да говори "адвоката" им.
Uporit, от цялата работа печелиш само ТИ! Не си заслужава да си даваш труда за сайт, който не го оценява!
Приятен ден
valio87
5 Sep 2010, 10:01 AM
напълно съм прав с човека,който е постнал темата,преди време получих забрана за сваляне на торенти от замунда и забрана за писане на коментари,понеже
не съм бил уважавал труда на уплоадъра:Д,такам случая беше следния ставаше въпрос за играта ''the witcher'' тъй наречения уплоадър се беше превъснесал до така степен,как бих махнал защита на оригиналната игра и е качил в замунда,но проблема беше,че тай наречената от него игра беше копирана и свалена от piratebay,защтото всемогъщия разбивач на зашитата беше забравил дори да смени и промени инфото от текстовия документ,но както и да е да живее труда на уплоадьра!,след като постнах коментар в рамките на половин страница коментара беше изтрит,темата беше затворена за каквито и да е коментари и получавам систем меседже че не уважавам труда на уплоадъра и получавам наказание на което се измях при положение,че копиран торент а не качен присвоен за техен и накрая с наглостта да казваш,че смотания крак,които не си е направил дори труда да го разархивира и тества играта,да види дали върви(в случая играта вьрвеше,но изхвьрляше на всеки 5 мин заради багъв ехе файл),а направо го е лепнал да се изфука колко е всемогъщ,ами да си имаме уважението! та щом сте си присвояваме чуждите торенти ще сменяме имената на самия екип на преводачите на постнатия торент файл и ше го пишем че торента и субтитрите на филма достигали благодарение на самия уникален уплоадьр,в случая процедирам свалям и трия торента,не че сьм егоист както казват те самите,а защото си го заслужават! тва за коефицента е пьлен смях при положение 4е имах коефицент от качени над 3тб и коефицента в рамките на 2 месеца падна драститчо,а обеснението беше че ми е некачествен нета,ади моля ви се сьс сьщия нет ви уплоадвах преди това тогава небеше ми се струва!и само да вметна че това с коефицента всеки от модератор мисля в замунда може да ви бута и качва коефицента по негово си усмотрение както тои си прецени!
тьй че невиждам смисьл от уплоада при положение че си трошиш машината за едното мерси,значи може в други сайтове да се плаща за уплоад,а тук в божествената замунда за награда да получаваш бан!правата на usera v zamunda са вечно да се блогадари за качения торент,само да хвалиш и дори да си изкажеш личното мнение както за случая за торента тогаз аз,ще си играем на диктатура:Дсамо че никой не им е длъжен да търпи безочието им!
Има достьчно торент сайтове тъй че жалките им заплахи и забрани за сваляне на торент на някой си user немое да уплашат човек,нито са ми шефове нито са няква мафиотска структора тип сецилянска,понеже при тях фамилята над всичко както в случая замунда правилата им и нямаш право на думата,не са само те тьй че трябва да почнат да слизат на земята не да витаят още в облаците,но то си е за тях
ganiva
5 Sep 2010, 11:05 AM
Ако може и аз да споделя нещо с вас. И аз превеждам филми, и мен ме заболя, когато под торента Silent venom (с мой превод), разни инфантилни пубери бяха изписали "две кофи мастило" с глупави и обидни коментари относно филма, без дори да са го гледали!!! Филмът стоеше непреведен близо година и сега, когато имаха превод - нито дума за благодарност, само оплювки за филма. Не ми издържаха нервите и пуснах коментар, за който ме наказаха, но след разменени писма на ЛС, екипът прояви разбиране и ми махна наказанието. Та, uporit, не зная как така не си могъл да се свържеш с никого от екипа и да им кажеш кой си и какъв си. Наистина хората си имат правила и те трябва да се спазват. Съгласна съм с ohnababa, че екипът на Замунда винаги са уважавали труда на преводачите и винаги им благодарят в торентите.
Но какво ще кажете за един друг казус? В Енержи торент например, ръководството на сайта е взело решение да се трият имената на ВСИЧКИ преводачи от субтитрите и да ги заменят с името на техния тракер, сякаш преводите са тяхно дело. При това вземат субтитрите от специализираните сайтове като този тук и други и пак трият имената на преводачите. Това как ви се струва, а? Нормално ли е? Всеки от нас, преводачите, е вложил време, труд, желание, пуснал е субките в интернет да ги ползват всички и накрая от някакъв измислен тракер му плюят на труда и му трият името. И, ако се опиташ да протестираш в коментар под торента, задето са ти изтрили името или пък пишеш във форума им - мигновено всичко се трие. Обаче с тях оправия няма. Ей на това аз викам абсолютно неуважение и незачитане на труда на преводачите. Вие как мислите?
slim_shady
5 Sep 2010, 11:33 AM
А аз се чудех защо не споменават имената на преводачите в energy. Глупава работа.
Така да се обезценява труда на хората. Какво толко им пречи да напишат името
на преводача. Без субите филма е нищо каквото и да говорим.
COBRA
5 Sep 2010, 11:41 AM
Не само там го правят,във Елит също бяха сменили моето име с името на тракера,за филма Predators,така че такива,с лопата да ги ринеш.
ohnababa3
5 Sep 2010, 12:10 PM
uporit,
нямам абсолютно никакво желание да се карам с теб. Дори напротив.
Както казах и в предния си пост - винаги сме защитавали ВАШИТЕ интереси.
Не казвам, че не са изключени грешки разбира се (при нас модерират доста хора с различен стаж и опит), но не е тази тема тук начина да си решаваме проблемите.
Това което казах за "крадените" субтитри от теб е само СЛУХ, който чух и не е потвърден. Не искам да го смяташ за обвинение.
Ако питаш лично мен предпочитам да те вдигна на VIP както повечето ти колеги (преводачи) за да не се стига до недоразумения, но ти настоя за БАН.
Отново ти казвам - изборът как ще се развият нещата от тук насетне си остава твой. Ще преглътна думите ти за изсъхналите и строшени ръчички и там другите неща приемайки, че е станало недоразумение.
Изцяло от теб зависи дали ще приемеш тази покана или ще избереш другия път...
Поздрави
Екипа на замунда за мен са глупаци! Не може когато имаше протест, хиляди хора от потребителите им да се вдигнат и да ходат да защитават замунда! А сега какво става, хора преводачи, не могат да влезнат в тракера. Тук му е мястото да подтикна един много деликатен въпрос!? Къде беше замунда, когато затвориха 2 тракера - едни от най-добрите в своята област. КЪДЕ? Няма да пиша повече, защото мога да пиша 24 ч. без да спра... Станалото горе е без коментар. Направете така, че който иска да ви ползва субтитрите да си плаща, така ще се родят и качествени преводи. Успех.
Цитат(gogocrew @ 3 Sep 2010, 12:49 PM)

Хайде един да защити Замунда. По отношение на коментарите, защото екипа не може да следи всички коментари, които се пишат на ден, всеки Супер потребител може да съобщи за нереден коментар, но ако супер потребителя не знае, че го има това право, вече е отделен въпрос.
- Това какво говори? Слаба организация...
ohnababa3
5 Sep 2010, 12:41 PM
axe,
какъв го раздаваш ти, че не разбрах? Защо даваш определения и правиш заключения след като очевидно не си запознат? Колко тракера имаш и поддържаш, че така смело се изказваш?
Разумният човек когато не е компетентен не се обажда за да не става смешен. Ти не знаеш къде е бил сайта замунда когато затваряха други торенти, но аз знам и не си ти човекът пред когото дължа обяснения.
Народът е казал да не си вреш дупето там където двама си мерят п*шките
Ей смешник, аре като не знаеш кой съм да си мълчиш, а!? Колко тракера и сайта държа това няма значение ( със сигурност са повече от теб ). Важното е, че вие от замунда обърнахте гръб на тези хора, които имаха нужда, а същите тези хора скачаха с две ръцe на протеста за да защитават вашето мизерно сайтче. Мизерници и смешници сте. Натрупахте парички и се мислите, че сте богове! Истината е, че не си цените потребителите, а те ви държат сайта все още жив! Успех и повече не искам да се занимавам с теб, под нивото си ми.
Spark
5 Sep 2010, 01:03 PM
Другари и другарки,
Изказвайте си мнението свободно, но без обиди, за да няма сърдити после. Това важи за всички. С екипа на Замунда работим добре, не искам да им обсъждам правилата, но както казах мое лично мнение е, че преди да се слага бан трябва във всеки случай поне едно предупреждение да има... макар че в някои случаи директния бан е неизбежен.
gogocrew
5 Sep 2010, 01:09 PM
Цитат(axe @ 5 Sep 2010, 01:26 PM)

- Това какво говори? Слаба организация...
Не! Това говори, че хората не знаят какво могат и не могат, защото никой не им е обяснил.
ohnababa3
5 Sep 2010, 01:14 PM
axe,
успех си имаме и не сме виновни за твоя или чуждия неуспех. Разбирам, че те напъва нещо, но не си го изкарвай на мен. Аз нямам общо с твоите провали в живота...
Лесно е да обвиняваш другите за собствените си несгоди.
Какво според теб трябваше да направи замунда когато затваряха малките сайтове? Да им плати хоста в чужбина? Че на замунда ти ли и плати хоста в чужбина? Ти ли ходиш по дела? Ти ли плащаш за адвокати? Все още има подсъдими момчета от акцията през 2007-ма...
Онзи протест за който се пънеш беше организиран от арена и замунда съвместно и беше частно спонсориран с изключение на озвучаването което едни пичове предоставиха безвъзмездно. Протеста беше общ и в интерес на всички!
А относно мен и моите пари от банери... Ако щеш вярвай не съм изкарал едно левче от този сайт и дори да ми го предложат ще го откажа! Помагам както и с каквото намеря за добре БЕЗПЛАТНО, не за да ми се пънат червеи като тебе по разни форуми!
Отстъпвам, явно не трябваше да се намесвам. Както и да е моя грешка. Късмет на всички.
uporit
5 Sep 2010, 03:45 PM
Цитат(ohnababa3 @ 5 Sep 2010, 01:10 PM)

uporit,
нямам абсолютно никакво желание да се карам с теб. Дори напротив.
Както казах и в предния си пост - винаги сме защитавали ВАШИТЕ интереси.
Не казвам, че не са изключени грешки разбира се (при нас модерират доста хора с различен стаж и опит), но не е тази тема тук начина да си решаваме проблемите.
Това което казах за "крадените" субтитри от теб е само СЛУХ, който чух и не е потвърден. Не искам да го смяташ за обвинение.
Ако питаш лично мен предпочитам да те вдигна на VIP както повечето ти колеги (преводачи) за да не се стига до недоразумения, но ти настоя за БАН.
Отново ти казвам - изборът как ще се развият нещата от тук насетне си остава твой. Ще преглътна думите ти за изсъхналите и строшени ръчички и там другите неща приемайки, че е станало недоразумение.
Изцяло от теб зависи дали ще приемеш тази покана или ще избереш другия път...
Поздрави

Утрото е по-мъдро от вечерта. Минаха 18 часа от словестната престрелка и вече осъзнавам с какво безсмислено нещо се занимаваме да се караме помежду си. Ние превеждаме за да могат другите да гледат филмите, Замунда пък качва филмите, за да могат да се свалят свободно. Като се замисля, от едната страна на барикадата сме. И се джафкаме като гладни койоти. Заравям томахавката, няма смисъл. Изпуснахме парата, всеки вече да започне да си гледа своята работа.Спираме безмисления спор, защото трябва да сме от един отбор, а не да се караме.
ohnababa3
5 Sep 2010, 04:04 PM
Радвам се, че намерихме общ език въпреки всичко

Акаунта ти е възстановен на подобаваща позиция.
За мен темата е изчерпана.
TAHEP
6 Sep 2010, 09:43 AM
Жалко! Надявах се да видя как ще успееш да ги осъдиш за нарушено авторско право, че има нужда от прецедент в тая област.(казвам го съвсем сериозно).
Иначе спора беше безсмислен, а и в един момент се държахте като наперени петленца.
П.С. Онова за дупето и двете такова, народа не го е казвал, не лъжи!
Също и това :"Замунда пък качва филмите, за да могат да се свалят свободно." Не е вярно, свалят тези които са регистрирани, така че не чак свободно(виж безплатно - да). Когато доживея да видя бг торент сайт със свободен достъп, без никакви ограничения към потребители(примерно като пиратите или "джънки"-тата) тогава ще започна да уважавам управленските им екипи.
Sejan
6 Sep 2010, 05:20 PM
Цитат(ohnababa3 @ 5 Sep 2010, 04:04 PM)

Радвам се, че намерихме общ език въпреки всичко

Акаунта ти е възстановен на подобаваща позиция.
За мен темата е изчерпана.
Към ohnababa3 !
А на мен кой ще ми възтанови акаунта ? От години съм потребител на Замунда без да съм имал проблеми с екипа и без нарушения . Излязох отпуска месец и половина и когато се прибрах миналата седмица виждам че акаунта ми е изтрит !? Без предупреждение !! А за да пиша на екипа трябва да имам регистрация , а не мога да се регистрирам ,защото лимита е изчерпан ! Омагьосан кръг ....
Ако не беше тази тема тук ,обяснете ми простичко - как и кого щях да питам къде съм сгрешил ? На 50 год съм а трябва да се чувствам като ученичка.....
jokovi4
6 Sep 2010, 06:34 PM
Цитат(Sejan @ 6 Sep 2010, 06:20 PM)

Към ohnababa3 !
А на мен кой ще ми възтанови акаунта ? От години съм потребител на Замунда без да съм имал проблеми с екипа и без нарушения . Излязох отпуска месец и половина и когато се прибрах миналата седмица виждам че акаунта ми е изтрит !? Без предупреждение !! А за да пиша на екипа трябва да имам регистрация , а не мога да се регистрирам ,защото лимита е изчерпан ! Омагьосан кръг ....
Ако не беше тази тема тук ,обяснете ми простичко - как и кого щях да питам къде съм сгрешил ? На 50 год съм а трябва да се чувствам като ученичка.....
Акаунтът ви е изтрит поради неактивност. Това се прави, за да се освобождават нови места за регистрации. Естествено това може да не е най-добрата алтернатива за освобождаване на места, но такава е политиката в сайта и ние не можем нищо да направим.
Едно едно какво пише в Замунда:
"Можеш да паркираш акаунта си, за да го предпазиш от автоматично изтриване поради неактивност, например ако заминеш някъде за дълго време. Непаркираните акаунти, които не са активни в продължение на малко повече от месец, се изтриват автоматично. Ако акаунтът ти е паркиран, този срок се увеличава на половин година, но през това време няма да имаш достъп до тракера и някои от страниците в сайта."
ohnababa3
6 Sep 2010, 10:22 PM
До ТАНЕР:
Ако помислиш малко вероятно ще стигнеш до извода, че за да има неограничен и свободен достъп за всеки и по всяко време от всяка точка се изисква РЕСУРС! Става въпрос за едни такива машинарийки (викат им сървъри) които струват не малко парици, а в случая е още по-дебело защото се плаща и за хостинг, за трафик и тн. и тн.
Ако желаеш да направиш достатъчно мощна финансова инжекция за да се закупят/наемат сървъри и тн. можеш да си сигурен, че замунда ще е свободно достъпен за всеки, по всяко време и навсякъде.
Разбира се обаче е по-лесно да плюем и критикуваме от колкото да си дадем сметка, че светът не свърша с гледката от собствената ни камбанария.
До Sejan:
За да може да се осигури достъп на желаещите да ползват замунда, поради наличието на физически ограничения в ресурса се налага страницата на този етап да не превишава определен брой регистрации. Разбира се замунда расте и се развива и този лимит през годините е често увеличаван. Въпреки това ръководството има практика да трие неактивните, слабо активните и акаунтите с нисък рейтинг периодично с оглед освобождаване на места за нови регистрации.
Предполагам, че сте попаднали на такава "чистка" и за това сте загубили своя акаунт.
За да попадне Вашата регистрация в тази група (на изтритите) значи е имало причина за която не можете да обвинявате екипът.
ПП
Отново ще помоля темата да бъде заключена. Няма какво повече да дискутираме по нея.