Kebab Connection е супер забавен немски филм със силно турско/гръцко участие на емигранти в Хамбург.
Филмът е в съавторство на Фатих Акин, който стана известен с "Срещу стената", Музиката на Истанбул, На брега на рая, През юли. Последният му филм е Храна за душата (soul kitchen), горещо ги препоръчвам всичките.
Видях, че тук има някакви субтитри за Kebab Connection, но този който ги е правил, въобще не се е постарал - повечето фрази са преведени буквално и не носят никакъв смисъл на български. Добре че гледах филма с английските, а не с тези субтитри, че въобще нямаше да ми хареса, на места просто диалогът се получава толкова безсмислен, че чак става олигофреничен.
Та затова ще направя едни субтитри за този филм и ще ги кача (Все още не знам как точно се качват, но предполагам не е мног трудно). Доскоро
OK хора малко се помотах с тези субтитри, защото по едно време имаше цитати от Ромео и Жулиета и исках да се поровя в превода на Валери Петров, за да стане истинско, нали все пак
Но все пак вече са готови и ги пуснах за одобрение.
Ето една от обложките на филма.
Тва е страницата на Kebab Connection в имбд http://www.imdb.com/title/tt0177882/
Името на рилийза, с който разполагам е Kebab.Connection-2004-DVDRip.GerLang. Имам и един друг, който е Anno.Saul-Kebab.Connection-2004-DVDRip.GerLang.MultiSub. Единият със сигурност е теглен от Пиратския Залив (piratesbay), но другия не помня. Както и да е - те всъщност са съвсем еднакви. Странното е, че не намерих субтитри на английски или немски, които да пасват точно. Така че като пуснете българските трябва да ги настроите с една секунда напред (защото ползвах английските като темплейт) и всичко се нарежда. На БСПлеъра това се прави със "контрол+дясна стрелка, след като ги заредите.
Брой дискове - 1.
Благодарности - на Фатих Акин Както казах по-горе горещо препоръчвам другите му филми Срещу стената, Музиката на Истанбул, На ръба на рая, Храна за душата и Im juli.
Хайде чакам отзиви и критики
Приятно гледане.
-nage
Тва е файлът, ако някой му се занимава да го преглежда и коригира