Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Странен проблем
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
insomnias
Случвало ли ви се е някои субтитри да са приблизително точни на един компютър, а на друг същите тези субтитри да са с отместване, да речем, около 200 милисекунди. Разликата е единствено в операционните системи (е, и във възрастта, съответно и в характеристиките на компютрите: настолният е на 10 годинки, а лаптопчето е още бебе на четири месеца) - единият е с ХР, другият - със 7. На какво може да се дължи това разминаване в тайминга? Някаква догадка? Ползвам едни и същи версии на SW и едни и същи кодеци.
gogocrew
Това наистина е нещо странно, но на ман не ми се е случвало. Ще ми е интересно да разбира на какво се дължи това smile.gif
stdoominic
Ако има еднакво отместване на всички субтитри, не знам, но ако отместването варира, това може да се дължи на задъхването на старата машинка при изобразяването на видеото. И аз правя субтитрите си на една очукана щайга, която даже не знам на колко години е, и обикновено компресирам допълнително видеото, за да се обработва по-лесно. Веднъж бях включил онези зелени указатели на ffdshow и после се чудех откъде ми идва разминаването между звук и картина, при което наместването на тайминга се оказа лудница.
TAHEP
Имал съм подобен проблем. Като преинсталирах наново кодеците се оправи работата.
insomnias
Гого, и на мен ще ми е интересно, после ще пиша какъв е резултатът от предприетите действия smile.gif

Благодаря и на двамата за мненията. Древничък е компютърът, ама още много работа върши smile.gif И може би трябва да деинсталирам туй-онуй, че да не се задъхва при визуализацията. Танер, ще пробвам първо с преинсталиране на кодеците, дано се оправи, че това е по-лесно и бързо от деинсталацията на нужни програми!
rado84
Цитат(insomnias @ 17 Feb 2010, 08:55 PM) *
Древничък е компютърът, ама още много работа върши smile.gif И може би трябва да деинсталирам туй-онуй, че да не се задъхва при визуализацията. Танер, ще пробвам първо с преинсталиране на кодеците, дано се оправи, че това е по-лесно и бързо от деинсталацията на нужни програми!

Ако под "древничък" разбираш каквото разбирам и аз - не се учудвам. Единственото, което си е за учудване е, че разместването е толкова малко 200 мсек (можеше и повече да е). Не твърдя, че съм експерт и че съм прав, но моето мнение за проблема ти е, че вероятно на компютъра ти не му достига РАМ. Ако е древен-древен с оперативна памет 128-256 МБ РАМ и си пускаш плеър, който "яде" доста памет - ето къде е проблемът ти. smile.gif Не му достига памет, пускаш плеъра, видеото е с малко памет, процесорът и той не е цвете за мирисане - нормално да има разминаване. Аз изпитвах същите проблеми (само че с 10 сек. разминаване), когато сегашният ми компютър беше с мижавите 512 МБ оперативна памет, вградено видео с 96 МБ памет и се опитвах да гледам рипнато HDTV - mkv файл, конвертиран в ави като му е запазена резолюцията (1280х960, че и повече) като го пусках на KMPlayer - добър плеър, но "ядящ" 30-40 МБ памет. Проблемът се реши като създадох page file (виртуална памет) за дял D:, където държа филми, игри и музика. Зададох на този пейдж файл размер от 3072 до 4096 МБ (значи, че варира от 3 до 4 ГБ) и изоставането изчезна, защото вградената видеокарта е със споделена памет и понеже оперативната памет е малко и нямаше от къде повече да тегли, компютърът започна да ползва този пейдж файл като допълнителна памет. И проблемът се изпари все едно не го е имало.
Пак казвам и подчертавам - не твърдя, че съм експерт, но според мен проблемът ти е именно от това, което написах. Ако не знаеш как се създава пейдж файл под ХР пиши ми на лични и ще ти обясня с подробности. wink.gif

Ссега изпитвам същия проблем при плейването на HDTV (въпреки 512-те МБ видео памет), но при него проблемът се оказа в това, че ми е прекалено слаб процесорът за да върви HDTV на него. laugh1.gif
gogocrew
Не ми се прави нова тема за това тук ще пиша за проблема, който имам. От няколко дни SW не иска да ми дава филма или го дава, но е много забавен и не мога да работя. dry.gif
Ако някой знае как да го оправя ще съм му много благодарен.

ПС Преди малко инсталирах на ново кодеците, но нищо не стана.
BadJoker!
Ако е само на SW, може да е защото си дал кратък период на запазване на работата. Видеото, плюс сейфа, плюс евентуално силно дефрагментиран диск.... bad.gif
gogocrew
Не е от това. Сега като по бърниках малка видях къде ми е грешката, но мерси все пак, че се отзова. smile.gif
BadJoker!
Айде кажи, де. Няма да мога да заспя сега. laugh1.gif
gogocrew
Еми виж го на практика и ще разбереш за какво говоря.
Влизаш в SW пускаш някой филм и после:
Movie -> Playback rate
и го намаляваш на 10 % и това, е което бях направил. biggrin.gif
BadJoker!
Бях забравил, че има такова нещо.
Чудя се сега кой филм да изгледам на бавно. smile.gif
insomnias
Цитат(rado84 @ 17 Feb 2010, 09:09 PM) *
Цитат(insomnias @ 17 Feb 2010, 08:55 PM) *
Древничък е компютърът, ама още много работа върши smile.gif И може би трябва да деинсталирам туй-онуй, че да не се задъхва при визуализацията. Танер, ще пробвам първо с преинсталиране на кодеците, дано се оправи, че това е по-лесно и бързо от деинсталацията на нужни програми!

Ако под "древничък" разбираш каквото разбирам и аз - не се учудвам. Единственото, което си е за учудване е, че разместването е толкова малко 200 мсек (можеше и повече да е).

Колко е древен, съм написала в първия пост - старик на 10 години, но е доста жилав за възрастта си smile.gif Нямаш идея какво има на него и как си бачка, та пушек се вдига. Наскоро ъпгрейднах паметта от 256 на 512 мб, защото като включех по 3-4 продукта на Адоб и наставаше яко чакане smile.gif А пейджфайл си имам и съм му задала най-оптималния размер и единственият проблем в момента е, че видео картата ми е бая слабичка - не е вградена, но е само с 64 мб памет. Но това се отразява единствено, когато имам да работя с няколко програми за тексто- и видеообработка едновременно.

Танер, наистина много благодаря, явно е било точно от кодеците, защото сега, след инстал на новите кодеци, и на двата компа субтитрите си вървят еднакво.
Brander1
Моят проблем със SW е друг, като пусна филм през SW винаги в началото ми дава на екрана зелен мигащ фон на мястото на филма и така не мога да рaботя, и след известно време се оправя от само себе си, ако е от кодеците няма да се оправи картината въопще ще се радвам, някой на пише на какво се дължи.
TAHEP
според това което чета, съдя че пак проблема е в кодеците. особенно ако ползваш повече от 1 плеър(уин. медия плеър-а не се брои). Лично при мен досега такъв проблем не съм имал. Имах проблем като смених БС-плеъра с КМ. тогава СУ въобще не ми отваряше филмите. Проблема се разреши като инсталирах цял пакет кодеци, на "фул инстал" тъй като си признавам че от списъците с кодеци които съдържа знам едва 5-10 % от тях за какво са. Така че пробвай да си ги поразчистиш или направо изтегли някой пакет кодеци(те мисля че в момента са 2 вида - АС3 и още един имаше, не се сещам в момента) и след това пак опитай.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.