Цитат(insomnias @ 17 Feb 2010, 08:55 PM)

Древничък е компютърът, ама още много работа върши

И може би трябва да деинсталирам туй-онуй, че да не се задъхва при визуализацията. Танер, ще пробвам първо с преинсталиране на кодеците, дано се оправи, че това е по-лесно и бързо от деинсталацията на нужни програми!
Ако под "древничък" разбираш каквото разбирам и аз - не се учудвам. Единственото, което си е за учудване е, че разместването е толкова малко 200 мсек (можеше и повече да е). Не твърдя, че съм експерт и че съм прав, но моето мнение за проблема ти е, че вероятно на компютъра ти не му достига РАМ. Ако е древен-древен с оперативна памет 128-256 МБ РАМ и си пускаш плеър, който "яде" доста памет - ето къде е проблемът ти.

Не му достига памет, пускаш плеъра, видеото е с малко памет, процесорът и той не е цвете за мирисане - нормално да има разминаване. Аз изпитвах същите проблеми (само че с 10 сек. разминаване), когато сегашният ми компютър беше с мижавите 512 МБ оперативна памет, вградено видео с 96 МБ памет и се опитвах да гледам рипнато HDTV - mkv файл, конвертиран в ави като му е запазена резолюцията (1280х960, че и повече) като го пусках на KMPlayer - добър плеър, но "ядящ" 30-40 МБ памет. Проблемът се реши като създадох page file (виртуална памет) за дял D:, където държа филми, игри и музика. Зададох на този пейдж файл размер от 3072 до 4096 МБ (значи, че варира от 3 до 4 ГБ) и изоставането изчезна, защото вградената видеокарта е със споделена памет и понеже оперативната памет е малко и нямаше от къде повече да тегли, компютърът започна да ползва този пейдж файл като допълнителна памет. И проблемът се изпари все едно не го е имало.
Пак казвам и подчертавам - не твърдя, че съм експерт, но според мен проблемът ти е именно от това, което написах. Ако не знаеш как се създава пейдж файл под ХР пиши ми на лични и ще ти обясня с подробности.
Ссега изпитвам същия проблем при плейването на HDTV (въпреки 512-те МБ видео памет), но при него проблемът се оказа в това, че ми е прекалено слаб процесорът за да върви HDTV на него.