Браво! Напоследък излязоха стотици добри руски филмчета и най-вече сериали. Лошото е, че преводачите от руски са много малко и сме длъжни да ги подкрепяме. Дори предлагам да направим отделна тема, само за руско кино. Мерси за превода на колегите.
Правя тази тема, защото може би наистина има нужда от такава... то ще се разбере

Но, позволи ми да не се съглася с теб, dieselboy, преводачите от руски не са никак малко. Чисто и просто няма субтитри, чийто тайм-код да се използва, това е големият проблем (поне за мен - мразя да набивам тайминг). А аз съм си харесала няколко филма и ще ги преведа, когато (и ако) излязат субтитри, стига да не ме изпревари някой, както обикновено става

Нека използвам темата и да кажа кои филми ме впечатлиха: Волчок - един истински жесток филм - за една майка, без майчинска любов, за едно дете, живеещо без нея. И Пикап - Съём без правил - не толкова жесток, но по своему мъчителен. Умеят си го руснаците. Нищо, че самите те не са на мнение, че последният филм е нещо особено, даже напротив, оценяват го като много слаб. Е, съгласна съм, че е слаб като цяло (актьорска игра, като изключим Константин Крюков, донякъде и режисура, самият похват пик-ъп, ако питате "специалистите", тук не е наред), но пък като взема предвид американските бози на тема свалки, този заслужава Оскар направо

Но нека да видим тук - има ли нужда от подобна тема? Какво ще кажат почитателите на руското кино?