Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Audio normalization
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
unnu
Здравейте. Имам известен опит в обработването на аудио/видео, но с такъв проблем не бях се сблъсквал.
От скоро при запис от телевизията (било то през аналоговия тунер или S-Video) звукът на крайния .avi файл е някакъв ненормален. Тоновете хич ги няма - ту ниски, ту високи.
Пробвах прост запис на звук с Audio Recorder Deluxe и още 1-2 подобни програми, но и там го има същия проблем при получения .mp3 файл.
Бутах всякакви настройки из кодеците, но така и не можах да отстраня проблема.
Някакви идеи от какво може да е?
Spark
Пробвай да им оправиш нивото на звука с тази програма: http://www.kanssoftware.com/mp3_normalizer/programs.htm
unnu
Благодаря за програмата. Но не успях напълно да нормализирам звука.
За мен е чудно защо каквото и да запиша излиза по този начин? hmm.gif
compi
Същият проблем при запис от тунер при мен се оправи с поставяне на нова звукова карта. Вградената няколко месеца работи нормално, но след това започна да прави същите номера, плюс поява на постоянен съскащ шум в записа (при възпроизвеждане си работи нормално).
unnu
Хм... Аз проблема така и не го открих, ядосах се и преинсталирах Windows-a. Ще видя по-късно има ли някаква промяна, ако пак прави така - ще купувам звукова карта, май...
unnu
Купих си нова саунд карта и се родих... smile.gif
ascilocoptsinum
Другия път използвай компресор.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.