Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Windows 7 .srt
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
RoYaLTy
Здравейте ва всички. Искам да помоля за помощ... инсталирах си уиндоус 7 но когато се опитах да пусна филм със субтитри те излязоха като символи а не на български просто уиндоуса не ми разчита субтитрите или по-точно .srt формата.Ако някой знае какво да правя за да накарам тая 7ца да чете български субтитри моля да пише.Също така съм длъжен да кажа че уиндоуса ми чете .txt файлове на български програми на бългърси страници на българси абе всичко чете само субтитри на български не чете а ги дава като някви символи с точки и запетай покрай тях. Даже интерфейса си правя на БГ и пак нестава Моля Ви помощ unsure.gif
0ld SCho0l
Пробвай първо с други субтитри. Може да е от самите тях.
Прочети и това:
http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopi...mp;#entry163122
User
Коя програма ползваш за гледане на филми и каква за субтитри(ако е отделен модул)?

Проблема е елементарен, трябва да влезнеш в настройките на самата програма или плеар,
да намериш настройките за субтитрите и да смениш скрипта от Western на Cyrilic в Директ ВОБ се
намират като натиснеш надписа с избрания шрифт, ако си сложил някакъв набор от кодеци
пусни си филм и погледни лентата долу дясно, ще се появи една стрелка с десен бутон на нея
извикай пропърти.
RoYaLTy
Мерси за помоща хора но проблема не беше там. Решението беше много тъпо и неочаквано... Влязох в контрол панел и в региони и езици и трябваше да сменя местоположението си ( което беше US ) на България. Така се оправи иначе относо плеъра с който пробвах беше Media Player но освен него отварях .srt файловете с notepad и пак същата работа иначе като отворя например .txt файлове notepad ги разчита. Сега всичко е ок мерси за отделеното внимание
MitKo_e30
Здравейте,
аз имам същия проблем, прочетох прочетох толко много форуми и т.н но пак ми показва буквите като ероглифи и не нога и не мога да го направя!! sad.gif sad.gif
Мисля че трябва да си инсталирам нещо като flextype обаче като го инстална и ми дава грешка на windowsa и ми прави рипеар!
Ето за какво става на въпрос!

BadJoker!
Проблемът не е в субтитрите, а в настройките на софтуера. Настрой си уиндоуса и няма да имаш никакви проблеми: регионални настройки, клавиатура, език, в някои случаи и шрифт, и си готов.
Busta
Това е специално за хората желаещи да ползват БГ фонетика или които не могат да ползват оригиналната кирилица в Уйндоус(клавишите с червени букви поне при мен)!

Двата прикрепени файла(.exe) са за интегриране на фонетиката в системните таблици.
И двата са freeware(безплатни), създадени от българи.
Не е нужно да инсталирате и двата, а само единия! Свалете, който желаете.

#1 Първия е по-скоро за хората използващи по-стари версии на Уйндоус като 95/98/2000, но и за XP/ME.

#2 Втория е за NT/2K/XP/NET, като мисля че става и за по-стари версии.

#1 Вижте прикачените файлове
#2 Вижте прикачените файлове
Ето и ръководство как се настройва езика:
ЛИНК

По отношение на Виста предполагам, че това може да ви е от полза: ЛИНК

За Уйндоус 7 мисля, че все още няма създадена добра версия на фонетиката.
Но за всеки случай може да погледнете това: ЛИНК

(За Виста и 7)
Лично аз не препоръчвам сваляне и инсталиране на незавършени продукти или непроверени такива.
Правете го на своя отговорност!
ironcross
Цитат(Busta @ 17 Mar 2010, 10:12 PM) *
За Уйндоус 7 мисля, че все още няма създадена добра версия на фонетиката.

Тук малко наизуст говориш... Уин7 си идва с вградена перфектна фонетика, при това в двата и варианта - както новата, така и старата. Няма нужда от външни добавки.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.